Filmy - Fajny film wczoraj widziałam IV
Trzykrotka - Pon 14 Sty, 2013 13:51
Dzięki Mam nadzieję, że tak będzie. Na Hobbita pójdę, może tera na inna wersję (byłam na 2D)
trifle - Pon 14 Sty, 2013 22:14
Byłam, widziałam Życie Pi. Umarłam. Piękny Patos, dramat, żarciki, hinduski humor, trochę bollywoodu. Przepiękny wizualnie. Spłakałam się jak głupia. O matulu
Kocham nowego Heliosa za tanie poniedziałki
Admete - Pon 14 Sty, 2013 22:16
Wybieram się w tym tygodniu. Mam nadzieję
trifle - Pon 14 Sty, 2013 22:19
Tak czuję, że Ci się spodoba
(choć może nie )
Aragonte - Pon 14 Sty, 2013 22:45
Też mam ochotę na to pójść
Aha, posty o Hobbicie (poza recenzją Agn, bo już ją tam wcześniej skopiowała) przeniosłam do Fantastyki, do wątku Hobbita
trifle - Pon 14 Sty, 2013 23:21
Ach, ach no... Mnie się bardzo podobało. Taka bajka Byłam na 2D, ale sobie myślę, że 3D musiałoby też niezłe wrażenie robić - tylko jednak podwójne okulary mnie zniechęcają..
elbereth - Wto 15 Sty, 2013 08:38
| trifle napisał/a: | Kocham nowego Heliosa za tanie poniedziałki |
We Wrocławiu wszyscy kochamy nowego Heliosa, to znaczy, pardon - Kino Nowe Horyzonty, za tanie poniedziałki i za całokształt.
A ja widziałam ostatnio drugi raz Holy Motors, o którym pisałam już tutaj i podobał mi się nawet bardziej niż za pierwszym razem. I chociaż wszyscy się rozpisują, że to film o kinie, to dla mnie nadal równie dobrze może być po prostu przypowieścią o życiu.
Polecam też Cztery słońca, zwłaszcza jak ktoś lubi czeskie kino. Kameralny, słodko-gorzki, z bohaterami-nieudacznikami, którzy jakoś tam próbują sobie radzić w życiu, chociaż nie do końca im wychodzi. Plus fantastyczna, absurdalna postać szamana Karela, najbardziej z całej grupy oderwanego od rzeczywistości (a może właśnie nie?). No i spotkanie z reżyserem też było fajne, chociaż się przeciągnęło do 3 nad ranem.
Admete - Wto 15 Sty, 2013 22:46
Byłam na Życiu Pi - podobało mi się, ale ze względu na bardzo w tym przypadku męczące 3D przez duże fragmenty filmu miałam zamkniete oczy. Ciesze się, że na dużym ekranie w zobaczyłam Irfana Khana ( dorosły Pi ) i Tabu ( matka Pi ). Następne spotkanie z 3d dopiero na wiosnę, jak pójdę na Star Trek. Nie wcześniej. od 25 grają Nędzników, tam już będzie normalne 2d.
Agn - Śro 16 Sty, 2013 19:31
Aż głupio tak nie po azjatycku, ale obejrzałam Hitler's children, dokument, o którym pisała Kasiek. Faktycznie wstrząsający. Strasznie jest żyć z takim piętnem. Podobał mi się wnuk Rudolfa Hössa, jak pojechał do Auschwitz. Powiem szczerze, że nie wiem, czy na jego miejscu odważyłabym się stanąć przed wycieczką z Izraela i pozwolić zadawać sobie pytania. Jedna dziewczyna się tam popłakała (zresztą się jej nie dziwię), bo dziadek Reinera wymordował jej rodzinę.
Dokument robi wrażenie. Polecam.
Admete - Pią 18 Sty, 2013 20:04
Od kiedy grają Nędzników? U mnie za tydzień zaczynają,ale my jesteśmy zapóźnieni.
Ciekawa jestem, czy juz ktos widział.
milenaj - Pią 18 Sty, 2013 20:17
25 zaczynają grać, więc nie jesteście zapóźnieni.
Admete - Pią 18 Sty, 2013 20:38
Jak raz w życiu nie jesteśmy Cuda normalnie I jeszcze bym chętnie obejrzała ten nowy film z Firthem i Rickmanem.
http://www.youtube.com/watch?v=-F1qQGu2LLw
zooshe - Pią 18 Sty, 2013 22:35
Byłam dziś na Django. Może i nie jest lepszy od Bękartów Wojny, ale w dalszym ciągu widać geniusz Tarantino. W jednej scenie człowiek śmieje się do łez z głupoty KKK a w drugiej cała sala milknie gdy na ekranie psy szarpią jakiegoś bogu ducha winnego murzyna. No i czy to kwestia scenariusza czy Tarantino jest po prosu geniuszem w obsadzaniu aktorów do roli, ale nie można od nich oderwać wzroku. W sumie najsłabiej w mojej skromnej opinii wypadł tytułowy Jamie Foxx. Co nie znaczy, że wypadł źle, po prostu od innych aktorów nie można oderwać wzroku. Wielkie brawa dla Christophera Waltza głównie dla niego, Di Capria i oczywiście Samuel Jacksona.
Caitriona - Pią 18 Sty, 2013 22:47
I ja widziałam Django. Naprawdę niezły. Scena z KKK poprostu powala I zgadzam się w 100% - aktorzy u Tarantino są rewelacyjne obsadzeni. Waltz i DiCaprio byli świetni, Foxx widać, że nie jest to pierwsza liga.
Agn - Pią 18 Sty, 2013 23:04
Ja jakoś nie przepadam za Tarantino, aczkollllllwiek po Bękartach wojny miałam mieszane uczucia. Na pierwszy strzał odrzuciłam ten film jako totalnie beznadziejny i durnowaty, ale potem nie mogłam się uwolnić od niego. Poza tym Christoph Waltz to... wiadomo.
Na Django chcę się wybrać.
Caitriona - Sob 19 Sty, 2013 00:15
| Agn napisał/a: | | Ja jakoś nie przepadam za Tarantino |
Wiesz co, ja też za nim nie przepadam, np. Kill Bill mi się nie podobał kompletnie. Ale są też filmy, które mi się podobały ogromnie, przykuły moją uwagę, zainteresowały np. Wściekłe psy, Sin City czy Grindhouse: Death Proof. Na pewno facet ma swój styl i swój świat, potrafi być oryginalny, ale przepadać za nim nie przepadam.
Admete - Sob 19 Sty, 2013 11:21
To ja widziałam tylko Sin City. Obejrzę może Death Proof, bo chyba na Vod Onet mają.
Aragonte - Sob 19 Sty, 2013 11:32
| Agn napisał/a: | | Ja jakoś nie przepadam za Tarantino |
Ja takoż i raczej unikam filmów jego autorstwa.
Admete - Sob 19 Sty, 2013 11:58
Jego filmy nie pozwalają na zaangazowanie emocji - przynajmniej w moim przypadku. Niby mnie bawią,a le zawsze mam wrażenie przestylizowania.
Yvain - Sob 19 Sty, 2013 18:30
Jeśli mam drażliwszy okres nie sięgam po Tarantino. Lubię go oglądać jak mam dobry humor i dobre towarzystwo Najbardziej podobały mi się Wściekłe psy, Sin City, Cztery pokoje, Pulp Fiction, Od zmierzchu do świtu, Death Proof, Kill Bill. Komentarze przyjaciół przy oglądaniu bezcenne Django chętnie zobaczę.
Admete - Sob 19 Sty, 2013 18:32
Pulp fiction obejrzałm do połowy i znudziłam się trochę. jakoś nie wróciłam. O - oglądałam od Zmierzchu do świtu, w całości. Ale on tam chyba nie rezyserował?
Yvain - Sob 19 Sty, 2013 18:34
Nie, dał scenariusz Reżyserował Robert Rodriguez.
Admete - Sob 19 Sty, 2013 18:36
Tak mi sie wydawało. I własnie ten film oglądałam w grupie przyjaciół. Masz rację Tarantino jest na imprezy
Yvain - Sob 19 Sty, 2013 18:41
A jeszcze zapomniałam o jednym świetnym filmie Jackie Brown. Bardzo go lubię i motyw przewodni, który za mną długo biegał http://www.youtube.com/watch?v=oWZKpuXBKYA The Delfonics - Didn't Blow Your Mind This Time.
Ten film mogę oglądać bez imprez
Admete - Sob 19 Sty, 2013 18:46
O to jednak więcej jego filmów widziałam - Jackie Brown tez. Te ostatnie jakos mi umkneły. Może dlatego, że nie grali ich u nas.
|
|
|