To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

Trzykrotka - Czw 27 Sty, 2011 17:30

A tutaj można pobrać kawałki z Shahrukhiem i Shahidem, z napisami
http://www.srkpagali.net/...g2_itemId=55246

Oglądałam dziś - nie było aż tak zabawnie jak rok temu (podobno mieli mniej czasu na próby z racji na obowiązki zawodowe), ale i tak cudnie.

Tutaj są trzy filmiki z gali wręczenia nagród Apsara; występ Shahrukha już linkowałam, ale warto jeszcze zobaczyć, jak wręcza nagrodę dla najlepszej aktorki Anushce i Vidyi.
http://www.srkpagali.net/...g2_itemId=55232

Edit: świeże zdjęcia Shahida

Trzykrotka - Sob 29 Sty, 2011 20:46

:banan: :banan: :banan:
Karan Johar, Kajol i Shahrukh dostali Filmfare'y - najważniejsze indyjskie nagrody filmowe za My Name Is Khan.
Najlepszym filmem został Dabbangg

Admete - Nie 30 Sty, 2011 08:54

Gratulacje :) Należało im się. A Dabbangg to chyba pomyłka albo nagroda pocieszenia ;)
Trzykrotka - Nie 30 Sty, 2011 11:05

Na Dabbangg w tym roku nagrody sypią się złotym deszczem. To kolejne potwierdzenie założenia, że dobry jest ten film, który najwięcej zarobił.
MNIK nagród dostał niewiele, jak na ilość nominacji, ale skosił trzy z czterech najważniejszych. A podczas gali prowadzonej w tym roku przez Ranbira i Imrana, Shahrukh zatańczył z Madhuri do muzyki z DTPH i Devdasa. Nie mogę się doczekać, żeby to obejrzeć.

Admete - Nie 30 Sty, 2011 12:35

Ja też bardzo chętnie zoabczę ten występ :) Nie liczy się ilość, a jakość :)
Trzykrotka - Nie 30 Sty, 2011 23:00

Póki co, gala Zee Cine Awards, która odbyła się w Singapurze. Prowadzoną ją Akshay Kumar i Sajid Khan. W części 14 tańczy Shahrukh - tym razem do muzyki z MNIK. A potem zabawia publiczność i uczy Hrithika jak uwielbiać żonę :lol: http://tv.desitvforum.net...3416&Itemid=169
Admete - Pon 31 Sty, 2011 07:44

To obejrzę, jak wrócę z pracy. Widziałam za to wczoraj wieczorem Band Baaja Baaraat i o ile film jako całość mnie nie do końca przekonał, to muszę pochwalić zdjęcia i aktorów. Anushka jak zawsze piękna i elegancka. Równie dobrze wygląda w dżinsach, jak i w strojniejszym ubraniu. Ona ma w sobie taką lekkość i jasność, zawsze miło popatrzeć na jej grę. Ranveer Singh świetnie sie prezentuje - dużo aktorskiej energii, która dobrze wróży na przyszłość. I chłopak wie, jak tańczyć ;) Figurę też ma niezłą. Najważniejsze, że chyba będzie się nadawał zarówno do pozytywnych jak i negatywnych ról, i jest szansa, że będzie miał swoją własną aktorską osobowość. A piosenkę kulminacyjną oglądałam już trzy razy ;)

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Bardzo ładnie im wyszedł pierwszy pocałunek w filmie.

Trzykrotka - Pon 31 Sty, 2011 11:53

Anushka już pozuje do zdjęć z Akshayem Kumarem, z którym kręci swój czwarty film. A za rolę w BBB dostała Apsarę i masę nominacji do innych nagród :oklaski: To moja ulubiona młoda aktorka i trzymam za nią kciuki. Ranvir także wydaje mi sie o niebo ciekawszy od tych okrzyczanych "gwiazdami jutra" aktorskich dzieci.
Faktycznie, pierwszy pocałunek był piękny
Spoiler:
podobnie jak scena miłosna, która kojarzyła mi się i z KANKiem i z Parineetą w sposobie filmowania

Admete - Pon 31 Sty, 2011 14:39

Też miałam takie skojarzenia, jak Ty :) Ranvirovi brak jeszcze subtelności w pokazywaniu uczyc, ale to zawsze jeszcze może nabyć drogą ćwiczeń i w procesie dojrzewania do
zawodu.

BeeMeR - Pon 31 Sty, 2011 17:31

Coraz bardziej nabieram ochotę na BBB :mrgreen:

Ja póki co obejrzałam dopiero pół Star Screen Awards (ale oglądam z bananem :banan: ), ani trochę Apsar (poza występem SRK), a tu już Zee i tylko patrzeć Filmfare'ów :paddotylu:

Trzykrotka - Pon 31 Sty, 2011 23:18

Tutaj mały, ale smaczny fragment z Zee: Shahrukh w rocznicę ślubu Roshanów uczy Hrithika jak ma traktować żonę (biedaczek Hrithik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ), a potem komplet wystąpień Priyanki wcielającej się w bohaterów nominowanych filmów :oklaski: i wreszcie występ Aishwaryi.

http://tv.desitvforum.net...3454&Itemid=169

BeeMeR - Wto 01 Lut, 2011 08:30

Trzykrotka napisał/a:
Shahrukh w rocznicę ślubu Roshanów uczy Hrithika jak ma traktować żonę
urocze :mrgreen:
Ale znów mnie naszła refleksja, że gdyby chciał tak pouczać Abhishka to sam pomysł byłby znów obrazą majestatu :P

A druga refleksja, że im dalej oglądam Star Screen Awards, tym bardziej nie widzę nikogo z szeroko komentowanych "gwiazd jutra" Ranbir-Imraan, Deepika-Sonam, za to publiczność cieszy się pięknymi występami innych pań - Priyanki, Katriny, Bipashy, Aish, zaś Anushka pięknie, żywo i ze swadą prowadzi rozdanie nagród, panowie Shahrukh-Shahid łobuzują znów, tańczą i komplementują gwiazdy wczoraj, jak Hema Malini, Zeenat Aman, Rekha :mrgreen:
Występ Salmana też uroczy :banan: lubię go i cieszę się, że dostał nagrodę, acz bynajmniej nie uważam, by aktorstwo w Dabangg przerosło SRK w MNIK :P
Niemniej nagrody rządzą się swoimi prawami, wiem ;)

Trzykrotka - Wto 01 Lut, 2011 11:52

Niech i Salman ma swoją chwilę chwały.

Piękne promo występu Madhuri i Shahrukha na gali Filmfare
http://www.youtube.com/wa...e&v=QfCx3ezQSxk

Admete - Śro 02 Lut, 2011 00:05

Obejrzałam Udaan i gorąco polecam. Sprawdziłam reżysera i widzę, że odrobił praktyki u dobrych nauczycieli ;) Napisano o tym filmie, ze go nie trzeba tłumaczyć, ale trzeba go doświadczyć. To prawda - film opowiada historię prostą, może już znaną, ale opowiada ją tak, że staje się nam bliska. Duża tu na pewno zasługa samego reżysera, ale też aktorów i pięknej muzyki ( mnie ona brzmiała jak coś naszego...). Teraz muszę chyba Deva D zobaczyć...
BeeMeR - Śro 02 Lut, 2011 08:37

Admete napisał/a:
Obejrzałam Udaan
napisz cokolwiek o tematyce :kwiatek:
ja się zastanawiam nad tym filmem po tym, jak został obsypany nominacjami i nagrodami Star Screen Awards :mysle:

Admete - Śro 02 Lut, 2011 09:11

To jest historia dojrzewania i odchodzenia od toksycznych relacji rodzinnych. Młody chłopak zostaje wyrzucony ze szkoły z internatem i musi wrócić do domu, do ojca. Na miejscu dowiaduje się, że ma przyrodniego brata. Ojciec zmusza go do pracy w swojej fabryce i do studiowania inzynierii, wbrew jego talentom i marzeniom. Resztę trzeba obejrzeć. Streszczenie nie odda nastroju filmu, scen pomiędzy ojcem i synem, pomiędzy braćmi, muzyki i milczenia. Napisałam Trzykrotce, że to film, jakiego nie do końca bym sie spodziewała po Indiach ;) Raczej po Europie.
BeeMeR - Śro 02 Lut, 2011 09:30

:kwiatek:
Udaan zapisany do obejrzenia

Admete - Śro 02 Lut, 2011 09:40

Myslę, ze Ci się spodoba :) Świetne role młodych aktorów i aktora grającego ojca.
Calipso - Śro 02 Lut, 2011 10:31

Trzykrotka napisał/a:
Piękne promo występu Madhuri i Shahrukha na gali Filmfare
http://www.youtube.com/wa...e&v=QfCx3ezQSxk

Ślicznie wygladają :-D

BeeMeR - Śro 02 Lut, 2011 15:12

Obejrzałam Zee Cine Awards i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że wszyscy wiedzą, kto daną nagrodę otrzyma - czy oni to jakoś ogłaszają wcześniej? :mysle:
Nie tylko zainteresowane osoby, ale np. operatorzy, którzy ze 100% dokładnością pokazują obdarowanego i jego niby reakcję tuż zanim zostaje publicznie ogłoszone, kto nagrodę dostał.
Druga refleksja to żę Bollywood ma coś czego Hollywood nie - celebrację długoterminowego, szczęśliwego stanu małżeńskiego: Akshay pytany o najpiękniejszą kobietę twierdzi "moja żona" :mrgreen: , Hrithik z Shahrukhiem adorują Suzanne :mrgreen: (ciekawe czy jest już KWK z nimi)

Trzykrotka - Śro 02 Lut, 2011 20:43

BeeMeR napisał/a:
nie mogę się oprzeć wrażeniu, że wszyscy wiedzą, kto daną nagrodę otrzyma

Podejrzewam, że wiedzą. Niby się tego nie ogłasza i nominowani zawsze twierdzą, że "okaże się, kto wygra," ale jednak... A z tym celebrowaniem małżeństwa i wartości rodzinnych w ogóle, masz rację. Rzuciło mi się to w oczy, kiedy po obejrzeniu KwK z Imranem i Ranbirem przeczytałam sobie (czego zwykle unikam) komentarze. Ludzie oburzali się na lekkoducha Ranbira, który - jak wynikało z rozmowy, skacze z kwiatka na kwiatek, a chwalili "porządnego" Imrana, który lada chwila miał się żenić i deklarował oddanie swojej wieloletniej narzeczonej. I nie widać było ani śladu postawy "ten to sobie pożyje" w odniesieniu do Ranbira, choć wypowiadający sie twierdzili, że to jego właśnie dotąd woleli jako aktora.

Znalazłam piękne zdjęcia Imrana z Deepiką, zrobione podczas kręcenia Break Ke Baad

Trzykrotka - Nie 06 Lut, 2011 23:00

Jest już do obejrzenia gala Filmfare'a. Żałuję, że nie ma napisów, bo Ranbir i Imran dużo gadają :wink:
http://tv.desitvforum.net...4365&Itemid=169

Admete - Pon 07 Lut, 2011 09:17

Zerknę sobie, Shah występował?

Trzykrotko jak tam oglądanie? ;)

Trzykrotka - Pon 07 Lut, 2011 12:06

Występował, tańczył z Madhuri. I wręczał Filmfare'a za 40 lat na ekranie Amitabhowi Bachchanowi. I śpiewał z Sonu Nigamem :mrgreen:
Oglądam intensywnie! Zdam relację niedługo :kwiatek:

Admete - Pon 07 Lut, 2011 12:10

To poszukam tego występu.