Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
praedzio - Pon 27 Sty, 2014 14:31
Obejrzałam wczoraj pierwszy odcinek Black Sails. Niezły - ale i tak najfajniejsza jest muzyka. I Tobik fajny.
Caitriona - Pon 27 Sty, 2014 15:14
Muzyka jest świetna i Tobik też jest świetny Ja lubię piratów więc będę oglądać dalej
praedzio - Pon 27 Sty, 2014 15:27
To będziemy oglądać we dwie.
Caitriona - Pon 27 Sty, 2014 21:46
Będziemy, chyba że Eeva do nas dołączy, bo mówiła, że piratów lubi
Wrócił Call the Midwife, trzeci sezon. Świetny to serial, tak czasem mi się kojarzy z Cranford, też kobiety w roli głównej, ciepły, powolny, a śmiech się ze smutkiem przeplata...
Eeva - Wto 28 Sty, 2014 08:29
| Caitriona napisał/a: | | Będziemy, chyba że Eeva do nas dołączy, bo mówiła, że piratów lubi |
TAK! Tylko jeszcze nie miałam kiedy obejrzeć
Aragonte - Pon 10 Mar, 2014 17:02
A ktoś widział może tych nowych Muszkieterów BBC? Opinie są różne, czytałam pochwały i krytyczne opinie.
Dla zainteresowanych: Aramisem jest Santiago Cabrera Kurcze, jeśli zacznę to oglądać, to po raz pierwszy nie skupiałabym uwagi na Atosie
praedzio - Pon 10 Mar, 2014 17:11
Nie mów hop. Ja oglądam na bieżąco. Bardzo lubię ten serial. I zaprawdę powiadam Ci - będziesz go oglądać dla Richelieu.
Caitriona - Pon 10 Mar, 2014 17:22
Ja też to oglądam i sprawia mi to przyjemność
Aragonte - Pon 10 Mar, 2014 20:12
| praedzio napisał/a: | Nie mów hop. Ja oglądam na bieżąco. Bardzo lubię ten serial. I zaprawdę powiadam Ci - będziesz go oglądać dla Richelieu. |
Dla kardynała na pewno też, w końcu gra go Capaldi, czyli Dwunasty Doktor
Już wyszukałam źródełko, ocenię niebawem
Eeva - Wto 11 Mar, 2014 08:38
Oooo, a ja nie wiedziałam, ze coś takiego istnieje! To forum to jednak przydatna rzecz
Admete - Wto 11 Mar, 2014 09:08
Śmiałaś wątpić w nasza przydatność?
Eeva - Wto 11 Mar, 2014 09:33
Nie-eee!!!! Ja tylko ją doceniam
Aragonte - Wto 11 Mar, 2014 23:07
No i oglądam Muszkieterów BBC. Luźna wariacja, w dużym stopniu retelling, ale ogląda się w sumie fajnie. Kompletnie mnie nie irytują zmiany typu mulat w roli Portosa (czytałam jakieś psioczenie w sieci), w sumie to dla mnie aluzja do koloru skóry samego Dumasa, a nie sama polityczna poprawność No i wreszcie Portos nie jest średnio rozgarniętym siłaczem, tylko intelektualnie dorównuje reszcie (no i wydaje się równorzędnym bohaterem, a przeważnie był tłem i zapewniał comic relief). Po raz pierwszy od dawna sympatyzuję z d'Artaganem, którego zazwyczaj lubiłam średnio. Aramis uroczy (Santiago, wiadomo ), a Atos okazał się lepszy w ruchu niż na zdjęciach, które widziałam. Milady mogłaby być bardziej urodziwa (no i nie wiem , czemu brunetkę z niej zrobili, ale niech będzie). Całkiem sympatyczna rozrywka. Jeśli utrzymają tę równorzędność bohaterów i będą tworzyli historie dla każdego z przyjaciół, to będą mieli u mnie plusa.
Jestem przy czwartym odcinku Zaraz Atos będzie się pojedynkował z księciem Jakimś Tam
Admete - Śro 12 Mar, 2014 07:01
Hmmmm.. Może kiedyś przy okazji Aragonte
asiek - Śro 12 Mar, 2014 07:52
| Caitriona napisał/a: | | Wrócił Call the Midwife, trzeci sezon. |
O ! Ale niespodzianka, nie wiedziałam, że jest III sezon.
Mus wszcząć poszukiwania...
Mówicie, że Muszkieterowie fajni ? Może do nich zajrzę...
Eeva - Śro 12 Mar, 2014 08:24
| asiek napisał/a: | | Mówicie, że Muszkieterowie fajni ? Może do nich zajrzę... |
Ja miałam wczoraj zajrzeć ale tak się zapatrzyłam w inne seriale że mi czasu nie starczyło
praedzio - Śro 12 Mar, 2014 08:42
Jest jakiś nowy serial pt. Resurrection (Powróceni).
Info (za Wikipedią):
The series follows the residents of Arcadia, Missouri, whose lives are upended when their loved ones return from the dead, unaged since their deaths. Among the returned is Jacob Langston, an eight-year-old boy who drowned 32 years earlier. Having somehow been found alive in China, he is brought back to America by an immigration agent. His surprise return inspires the local sheriff, whose wife presumably drowned trying to rescue Jacob, to learn more about this mystery.
http://en.wikipedia.org/w...S._TV_series%29
Zaczęłam wczoraj oglądać, ale w środku padłam ze zmęczenia. Dziś może dokończę. Zapowiada się nieźle. Gra tam Omar Epps - Forman z "Dr House".
Eeva - Śro 12 Mar, 2014 08:48
oooo, zastanawiałam się nad tym serialem.
Admete - Śro 12 Mar, 2014 10:56
W Call the Midwife to jestem chyba po 6 odcinku...
Aragonte - Śro 12 Mar, 2014 11:27
Asiek, Admete, co do Muszkieterów, to nie spodziewajcie się za dużo Ogląda mi się sympatycznie, ale nie jestem jakoś zauroczona, żeby było jasne. Wyczytałam na Mirriel opinię, że za szybko odsłaniają pewne tajemnice postaci (np. Atosa) i jest w tym nieco prawdy.
Może zerknijcie sobie na zdjęcia i filmiki na filmwebie, zawsze dadzą jakieś pojęcie o tym, czy miałybyście dla kogo to oglądać. Na pewno warto zerknąć na czołówkę - fajna jest, muzyka też mi się b. podoba (sprawdziłam: jej twórcą jest Murray Gold, kompozytor soundtracków do nowego Doctora Who).
Ooo, na Tumblr jest sporo gifów z Musketeers:
http://www.tumblr.com/tagged/the-musketeers
A na filmwebie rozśmieszyły mnie opinie jak ta pierwsza z tego wątku:
http://www.filmweb.pl/ser...%C3%B3w,2380751
No nie wiem, czy byłabym zainteresowana jego wizją muszkieterów
"Widząc, że będzie nowa produkcja po cichu liczyłem na coś chamskiego i mrocznego, opowieść o 4 skᵁrwieIach ze szramami na ryjach, zniszczonych, bezwzględnych, zajebiście skutecznych i brutalnych. A cała otoczka to posępne królestwo, lejąca się posoka, krwawe walki i brudne intrygi....a tu znowu wypudrowani pięknisie, król ciota, wzdychania, patrzenie w oczka i silenie się na drętwy żart. Nuda."
No nie wiem, mnie stylizacja (np. stroje postaci) przypadły do gustu. A plenery to głównie czeska Praga Czasem wnętrza są jakoś puste, ale w sumie to nie wiem, jak to wtedy wyglądało, więc się nie czepiam.
BeeMeR - Śro 12 Mar, 2014 11:59
| Aragonte napisał/a: | | "Widząc, że będzie nowa produkcja po cichu liczyłem na coś chamskiego i mrocznego, opowieść o 4 skᵁrwieIach ze szramami na ryjach, zniszczonych, bezwzględnych, zajebiście skutecznych i brutalnych. A cała otoczka to posępne królestwo, lejąca się posoka, krwawe walki i brudne intrygi....a tu znowu wypudrowani pięknisie, król ciota, wzdychania, patrzenie w oczka i silenie się na drętwy żart. Nuda." | Kreatywność ludzka nie przestaje mnie zadziwiać
Niekoniecznie jednak chciałabym taki film zobaczyć
Eeva - Śro 12 Mar, 2014 12:04
| Aragonte napisał/a: | No nie wiem, czy byłabym zainteresowana jego wizją muszkieterów
"Widząc, że będzie nowa produkcja po cichu liczyłem na coś chamskiego i mrocznego, opowieść o 4 skᵁrwieIach ze szramami na ryjach, zniszczonych, bezwzględnych, zajebiście skutecznych i brutalnych. A cała otoczka to posępne królestwo, lejąca się posoka, krwawe walki i brudne intrygi....a tu znowu wypudrowani pięknisie, król ciota, wzdychania, patrzenie w oczka i silenie się na drętwy żart. Nuda." |
O jaaaaaaa No ja bym z przyjemnością taką wersję zobaczyła.
Aragonte - Śro 12 Mar, 2014 12:13
| Eeva napisał/a: | O jaaaaaaa No ja bym z przyjemnością taką wersję zobaczyła. |
A ja niekoniecznie tzn. mogłabym to obejrzeć, ale nie jako wersję Muszkieterów, bo nie miałoby to w ogóle nic wspólnego z książkami.
A ci bohaterowie aż tak strasznie wypudrowani nie są, na szczęście.
BTW podobało mi się wprowadzenie Atosa
Eeva - Śro 12 Mar, 2014 12:27
| Aragonte napisał/a: | | A ja niekoniecznie tzn. mogłabym to obejrzeć, ale nie jako wersję Muszkieterów, bo nie miałoby to w ogóle nic wspólnego z książkami. |
Hmmm no niiiiibyyyyy tak. Przyznaję Ci z ociąganiem rację. Co nie zmienia faktu, ze taka wersja BARDZO by mi odpowiadała
praedzio - Śro 12 Mar, 2014 13:28
Bo się temu gościowi pomyliło z "Black Sails" z Tobikiem (pomyślanym jako prequel "Wyspy Skarbów" R. L. S.), gdzie skurkowańców jest tam trochę, jako i szram na pięknych inaczej facjatach, mniej lub bardziej roznegliżowanych babek i ogólnie puder tam występuje jedynie na perukach, które sprawiają wrażenie, jakby żyły własnym życiem (if you know what i mean ). No, dobra - muzyka tam też jest niezła.
|
|
|