To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

BeeMeR - Czw 16 Sie, 2012 06:38

Pięknie!
Tak mi się marzy wypad do Piątki Stawów :serduszkate: :kwiatek:

praedzio - Czw 16 Sie, 2012 07:18

O, jaka ładna czołówka forum! :serduszkate:
ŁukaszG - Pią 17 Sie, 2012 21:51

corrado napisał/a:
Tatry? Bez tłumu? To se ne vrati...

To prawda, z każdym rokiem jest tłoczniej.
Ale jest kilka sposobów. Polecam nocleg w schronisku górskim w okresie letnim i wyjść na szlak najpóźniej o 5 rano. Niepowtarzalny klimat. W zależności od lokalizacji po kilku godzinach jesteśmy jednymi z nielicznych na szczytach, wokół nas cisza, tylko wiatr, a przy dobrej pogodzie możemy sobie pozwolić na długie postoje, aby rozkoszować się widokami.
Warto też odwiedzać mniej uczęszczane, a bardzo malownicze szlaki. Jeśli nie ciągną nas Tatry Wysokie, warto się wybrać w Tatry Zachodnie, które są znacznie mniej uczęszczane.
Zdjęcie z czołówki pochodzi z moich prywatnych zbiorów, zrobione we wrześniu 2009. Widok z okolic Skrajnego Granatu na południowy wschód.

Admete - Wto 18 Wrz, 2012 21:57

Mam pytanie - czy wy też macie taki problem z Forum? Chwilami w ogóle nie chce działać i tak od kilku dni. Zwłaszcza wieczorem, a ja akurat wtedy mam czas, bo długo w pracy siedzę. Żeby tu się wpisać czekałam pół godziny. I nie mam pewności czy wyslę posta.
ŁukaszG - Wto 18 Wrz, 2012 22:01

Właśnie napisałem w tej sprawie do firmy hostingowej, nie wiem co się dzieje, ale czas oczekiwania na załadowanie strony, szczególnie teraz, ale również wczoraj wieczorem jest irytująco długi.
Admete - Wto 18 Wrz, 2012 22:03

Myslałam, że to u mnie problem. Od kilku dni tak mam, ale nie miałam jakos głowy, żeby napisać.
praedzio - Wto 18 Wrz, 2012 22:04

Też myślałam, że to tylko u mnie problem, bo na pocztę przychodzą powiadomienia o nowych postach, a tymczasem ja nie mogę wleźć na forum. :confused3:
Anaru - Wto 18 Wrz, 2012 23:01

Ja też nie mogłam dzisiaj, a czasem ładuje się masakrycznie powoli.
ŁukaszG - Czw 20 Wrz, 2012 20:54

Coś pechowy jest ten tydzień...
Powinno być teraz OK.

Ania Aga - Czw 20 Wrz, 2012 20:59

Wreszcie jesteśmy!
Aragonte - Czw 20 Wrz, 2012 21:08

Alleluja, forum odżyło :love_shower:
Eeva - Czw 20 Wrz, 2012 21:09

uffffff :-)
praedzio - Czw 20 Wrz, 2012 21:13

No, no. Ale odwyk. :mrgreen: Nie róbcie mi tego więcej. :confused3:
Aragonte - Czw 20 Wrz, 2012 21:17

Ty forumowa narkomanko :wink:
praedzio - Czw 20 Wrz, 2012 21:29

Cicho tam! :czekoladka:
BeeMeR - Czw 20 Wrz, 2012 21:29

czyli nie tylko ja sprawdzałam ileśtam razy czy już forum wróciło? :mrgreen: ;)

Łukasz :kwiatek:

Aragonte - Czw 20 Wrz, 2012 22:15

Na pewno nie Ty jedna :wink:

Łukaszu :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga:

Anaru - Czw 20 Wrz, 2012 23:36

BeeMeR napisał/a:
czyli nie tylko ja sprawdzałam ileśtam razy czy już forum wróciło? :mrgreen: :wink:

Od rana.... :zawstydzona2:

Łukasz :oklaski: :kwiatek:

A w ogóle to HELP!

Czy wie ktoś może jak wyłączyć ten ( :wsciekla: :wsciekla: :wsciekla: )guzik na klawiaturze, który jednym naciśnięciem wyłącza cały komputer??? Bo już sobie dzisiaj trzy razy wyłączyłam w trakcie największej roboty i przy otwartych iluś tam stronach... :cry2:
mam tak durnie umieszczony w lewym górnym rogu klawiatury, że cokolwiek się o niego oprze/muśnie/naciśnie to nagle trzask - i wszystko się zamyka wraz z kompem. :wsciekla:

Admete - Pią 21 Wrz, 2012 06:46

Nie mam chyba takiego guzika ;) Cieszę się, że forum działa. Dzięki!
BeeMeR - Pią 21 Wrz, 2012 08:29

Też nie mam takiego guzika, ale najwyraźniej mam taki obracający obraz do góry nogami - dla mnie jest niewiadomą ale Adaś na niego trafił już kilka razy bezbłędnie - mnie dużo dłużej schodzi by to odkręcić ;)
Alicja - Pią 21 Wrz, 2012 09:43

BeeMeR napisał/a:
czyli nie tylko ja sprawdzałam ileśtam razy czy już forum wróciło? :mrgreen: ;)

z pewnością nie tylko ty :wink:

jakie to zdolne dzieci mamy, mój też potrafi zrobić cudeńka z ekranem :-P i nigdy nie wiem jaki klawisz nacisnął :roll:

Anaru - Pią 21 Wrz, 2012 10:51

Taaa, dzieci są sprytne ;)

BeeMeR napisał/a:
Też nie mam takiego guzika, ale najwyraźniej mam taki obracający obraz do góry nogami - dla mnie jest niewiadomą ale Adaś na niego trafił już kilka razy bezbłędnie - mnie dużo dłużej schodzi by to odkręcić

Zerknij na właściwości grafiki (prawym klawiszem myszy na ekranie), tam masz
-> ustawienia ekranu (wraz z możliwa rotacją o ileś stopni)
-> klawisze dostępu (wraz z kombinacją do rotacji ;) - wyłącz możliwość, może to pomoże, chociaż Twoje Dziecię jest sprytne :wink: )

Ew. prawym klawiszem opcje grafiki -> rotacja

Admete napisał/a:
Nie mam chyba takiego guzika

Mój tato, któremu wczoraj klęłam na ten temat przez telefon (po trzecim przypadkowym wyłączeniu całego komputera wraz z kilkudziesięcioma otwartymi stronami i innymi programami), dziś napisał jaki to pomysł zastosowała jego klientka - babski, ale przegenialny.
No to zastosowałam go u siebie natentychmiast :lol:
(nie miałam niestety przeźroczystej taśmy)

Ja taki guzik mam również w laptopie, ale umieszczony tak sprytnie (na górze pod zawiasem po prawej stronie), żeby nic przypadkowo w niego nie klepnęło - i na razie nie klepnęło, a używam go już trzeci czy czwarty rok. :roll: A ten na stacjonarnej klawiaturze jest na górze po lewej na samym brzegu. :roll:

BeeMeR - Pią 21 Wrz, 2012 20:49

Anaru napisał/a:
No to zastosowałam go u siebie natentychmiast :lol:
(nie miałam niestety przeźroczystej taśmy)
dobre :lol:
Anaru - Pią 21 Wrz, 2012 23:45

I jakie skuteczne :lol:
Nie ma jak babska prowizorka :mrgreen:

Akaterine - Pią 28 Wrz, 2012 17:03

Mam dziwną sytuację z dyskiem zewnętrznym, może ktoś wie, czy warto się przejmować. Był włączony plik filmowy z dysku, ale nagle się zawiesił. Po wejściu w dysk wszystkie foldery były widoczne, informacja o dysku pokazywała, że odpowiednia ilość miejsca jest zajęta i pusta, ale sam dysk strasznie zamulał i po wejściu w foldery okazało się, że nic w nich nie ma, czasami wyskakiwała informacja, że dysk jest niesformatowany i czy chcę sformatować dysk (oczywiście nie chciałam, za dużo ważnych plików). Ale jako że komputer mulił, to tak to zostawiłam i po paru minutach do paru folderów pliki "wróciły" i tak stopniowo od kilku godzin wracają. Zdjęcia się otwierają, innych plików nie sprawdzałam. Teraz boję się cokolwiek robić, nie wiem, co właściwie się z nim może dziać - czy to dysk się psuje, czy to może windows szwankuje. Ktoś miał taki problem kiedyś i może coś poradzić?