To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

milenaj - Pią 01 Lis, 2013 18:50

"Riper Street" wróciło. :)
Caitriona - Pią 01 Lis, 2013 18:52

Tak, w kryminalnych dawałam znać ;) pierwszy odcinek bardzo mi się podobał.
RaczejRozwazna - Pią 01 Lis, 2013 20:54

Intryguje mnie plakat "Wikingów" porozlepiany po Krakowie. To niebieskie oko jest rewelacyjne. Czy ktoś miał już styczność z serialem?
Fibula - Pią 01 Lis, 2013 22:03

Serial dobrze się ogląda, jest kilku interesujących bohaterów. Oglądam na History, więc za mną dopiero 3 odcinki. Fabuła co prawda na razie nie zaskakuje - główny bohater marzy o odkryciu (i, rzecz jasna, złupieniu) krain na zachodzie, w których istnienie nikt nie wierzy i ciekawa jestem, czy dobrze przewiduję kierunek, w jakim się rozwinie. ;)
RaczejRozwazna - Sob 02 Lis, 2013 14:49

Ciekawe. A o kt leci na History?
Caitriona - Sob 02 Lis, 2013 17:55

Ja obejrzałam całość, poza ostatnim finałowym odcinkiem. Ogląda się dobrze, tak jak powiedziała Fibula.
Fibula - Sob 02 Lis, 2013 18:47

RaczejRozwazna napisał/a:
Ciekawe. A o kt leci na History?

Premiera odcinka o 22.00 w poniedziałki, ostatnia emisja w niedziele o 22.00, a w tygodniu kilka powtórek, ale chyba o mniej ludzkich porach.

BeeMeR - Nie 03 Lis, 2013 10:06

Oglądam sobie pierwszy sezon Rancza - jakie to cudne jest :mrgreen:
Ciepłe, lekkie i radosne - wspaniale mi się ogląda :cheerleader2:

Aragonte - Śro 06 Lis, 2013 20:25

I ma własny wątek, sama zakładałam w tym dziale :wink:
primavera - Śro 06 Lis, 2013 23:43

polecam The Escape Artist z Davidem Tenantem - w sobotę leciał pierwszy odcinek z trzech
milenaj - Śro 06 Lis, 2013 23:47

Widziałam i też polecam.
primavera - Pon 11 Lis, 2013 11:55

Drugi odcinek The Escape Artist rozwinął bardzo całąhistorię a mój podziw dla Davida Tennanta wzrósł. Mam jednak małe zastrzeżenie - nieco mi ten mini serial pachnie mechaizmem budowy fabuły z The Politician's Husband.

Tak by the way Broadchurch powraca na ekrany na początku marca 2014 :cheerleader2: :banan:

zooshe - Pon 11 Lis, 2013 13:20

primavera napisał/a:

Tak by the way Broadchurch powraca na ekrany na początku marca 2014 :cheerleader2: :banan:

:banan_czerwony:
A wiadomo w jakiej obsadzie??

milenaj - Pon 11 Lis, 2013 14:29

zooshe napisał/a:
primavera napisał/a:

Tej samej. :mrgreen:

zooshe - Pon 11 Lis, 2013 16:27

milenaj napisał/a:
zooshe napisał/a:
primavera napisał/a:

Tej samej. :mrgreen:

To cieszę się tym bardziej. :love_shower:

BeeMeR - Pon 02 Gru, 2013 15:02

Oglądam 3x03 odcinek Downton Abbey - oglądam i oglądam i jest mi tak totalnie wszystko jedno co się stanie z bohaterami. Najwyraźniej się serial jak dla mnie wypalił.
Caitriona - Pią 06 Gru, 2013 19:34

Jest juz druga seria serialu A young Doctors Notebook.
Admete - Czw 26 Gru, 2013 18:00

Gdyby ktoś był zainteresowany to świąteczny odcinek Call the midwife już jest.
BeeMeR - Czw 26 Gru, 2013 18:02

Dzięki za info :kwiatek:
Akaterine - Sob 28 Gru, 2013 19:13

Obejrzałam serial (czy właściwie dwa filmy powiązane ze sobą) The Great Train Robbery, o kradzieży 2 milionów funtów z pociągu pocztowego w 1963 roku. Pierwsza część przedstawia historię z perspektywy złodziei, drugi - z perspektywy detektywów. Bardzo fajna, klimatyczna produkcja (z dobrą muzyką). Pierwsza część wciągająca - przygotowania do napadu i sam napad, druga część - czyli śledztwo - już trochę mniej, ale daje radę.
Caitriona - Sob 28 Gru, 2013 19:21

Zabieram się za to na dniach :)
primavera - Nie 12 Sty, 2014 11:31

Akaterine napisał/a:
Obejrzałam serial (czy właściwie dwa filmy powiązane ze sobą) The Great Train Robbery, o kradzieży 2 milionów funtów z pociągu pocztowego w 1963 roku. Pierwsza część przedstawia historię z perspektywy złodziei, drugi - z perspektywy detektywów. Bardzo fajna, klimatyczna produkcja (z dobrą muzyką). Pierwsza część wciągająca - przygotowania do napadu i sam napad, druga część - czyli śledztwo - już trochę mniej, ale daje radę.

muszę się zabrać za oglądanie :-)

ja natomiast obejrzałam pilot serialu Helix i sama nie wiem, czy go polecać czy nie - jest to z pewnością gradka dla fanów produkcji typu Lost chociaż, zastanawiam się czy po Lost nie wyda się on nieco mało oryginalny, dla miłośników tzw period dramas to zupełnie inna bajka - niechże więc damy same zdecydują :-)

ja chyba obejrzę kolejny odcinek i zobaczę jakie będę miała odczucia

praedzio - Nie 12 Sty, 2014 12:07

O, muszę obejrzeć!
Caitriona - Śro 15 Sty, 2014 19:18

Są jakieś fanki piratów? Niedługo zaczyna się nowy serial, Black Sails, w roli głównej Toby Stephens ;) Jest to produkcja Starz, więc sądząc po ich dotychczasowym największym hicie, Spartacus, może być krwawo i goło ;)

http://www.youtube.com/watch?v=7FPRzH7Nrg4

Eeva - Śro 15 Sty, 2014 19:26

Caitriona napisał/a:
Są jakieś fanki piratów?

Ja! Ja! :-)
Wiem o Black Sails, mam na watchliście:-)