To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Admete - Czw 06 Wrz, 2012 19:09

A dzis w TVP2 o 21.10 puszczą ten nowy serial kryminalny z Linda. Aż obejrzę ;)
Anaru - Czw 06 Wrz, 2012 19:40

Też dam mu szansę. :wink:
Agn - Czw 06 Wrz, 2012 21:31

Admete napisał/a:
A dzis w TVP2 o 21.10 puszczą ten nowy serial kryminalny z Linda.

Co ty, kuffa, wiesz o zabijaniu? :lol:
milenaj napisał/a:
Taaa, jasne. :mrgreen:

Zupełnie nie wiem, czemu mi nie wierzysz... :twisted:
milenaj napisał/a:
Nastepny odcinek dopiero za trzy dni

Myśl pozytywnie! JUŻ za trzy dni! :mrgreen:
A Hell on wheels oglądasz? *bardzo, bardzo zła Agn*

Anaru - Czw 06 Wrz, 2012 22:48

Anaru napisał/a:
Też dam mu szansę. :wink:

No dobra, nie wykorzystał jej. :roll:
Jakoś mnie nie zainteresował.

Agn - Czw 06 Wrz, 2012 23:34

A o czem to w ogóle jest? Policjant gania seryjnych morderców?
Admete - Pią 07 Wrz, 2012 06:43

A ja mu dam jeszcze szansę. Podoba mi się szef ;) Nie Linda, tylko taki starszy aktor, fajny.
Agn - Pią 07 Wrz, 2012 08:24

Jaki to ma w ogóle tytuł?
primavera - Pią 07 Wrz, 2012 08:26

Agn napisał/a:
Jaki to ma w ogóle tytuł?

Paradoks

Caitriona - Pią 07 Wrz, 2012 08:42

Obejrzałam sobie pierwszy odcinek mini-serialu BBC o czterech kobietach, które podczas wojny zajmowały się szyframi, próbujących złapać seryjnego mordercę.

The Bletchley Circle: http://www.youtube.com/watch?v=rhLb1-00ihI

Akaterine - Pią 07 Wrz, 2012 10:56

O, wygląda świetnie. Bardzo lubię Annę Maxwell Martin.
Caroline - Pią 07 Wrz, 2012 18:38

I co, oglądałyście Paradoks? Jak Wam się podoba?
Jak dla mnie na pierwszy rzut oka wygląda nieźle, Linda "Psowaty", ale obsada bardzo fajna, fabuła też wciągająca. Na tyle, żeby chciało mi się czekać na kolejny odcinek.
Jedno mnie tylko denerwuje, w polskich serialach kryminalnych bohaterowie zawsze są takimi zgorzkniałymi cynikami bez złudzeń. Denerwuje mnie, że ten schemat znów oglądam.

milenaj - Pią 07 Wrz, 2012 18:57

milenaj napisał/a:
Nastepny odcinek dopiero za trzy dni

Myśl pozytywnie! JUŻ za trzy dni! :mrgreen:
A Hell on wheels oglądasz? *bardzo, bardzo zła Agn*[/quote]

Ogladam, oglądam, tym nie już zaraziłyście w zeszłym roku. :wink:
Jak widzisz Agn, do twojego charakterku :wink: , jestem już przyzwyczajona. Niedługo zacznę z wielką obawą czytać wasze posty. :-P

Agn - Pią 07 Wrz, 2012 23:09

milenaj napisał/a:
Niedługo zacznę z wielką obawą czytać wasze posty. :-P

BUAHAHAHAHAHA!!! :twisted:
A poważnie - z obawą? No wiesz? My ci tu dobra same prezentujemy, a ty mi tu z lękiem będziesz wyjeżdżać...

Caitri :kwiatki_wyciaga: za wieści o istnieniu serialu. Muszę obejrzeć!

milenaj - Sob 08 Wrz, 2012 09:24

Agn napisał/a:
milenaj napisał/a:
Niedługo zacznę z wielką obawą czytać wasze posty.

BUAHAHAHAHAHA!!!
A poważnie - z obawą? No wiesz? My ci tu dobra same prezentujemy, a ty mi tu z lękiem będziesz wyjeżdżać...

Obawa dotyczy czasu. Żeby tak go trochę przybyło.
Przecież to żarty były. Na "Hell on wheels" i "Copper" na pewno bym nawet nie spojrzała, bo byłam przekonana, że to nie moje klimaty. A tak... :kwiatek:

Agn - Sob 08 Wrz, 2012 21:52

ŁAAAAACHACHACHACHAAAA!!! Milena myślała, że to nie jej klimaty!!! AHAHAHAHHAHAHAHA!!! Dobra, ja też sobie żartuję.
Ja niby nigdy wielką fanką westernów nie byłam, ale HoW jest taki, że paluszki lizać. A Copper to zdecydowanie moje klimaty. Nie mam co się łudzić, że ktoś kiedyś zekranizuje mi mojego kochanego Alienistę (po dziś dzień dla Admete :kwiatek: za wypożyczenie tej książki), a to takie jakby spełnienie marzeń dla mnie. Dlatego oblizuję paluszki na każdy nowy odcinek. ^^

milenaj - Sob 08 Wrz, 2012 22:00

Agn napisał/a:
Nie mam co się łudzić, że ktoś kiedyś zekranizuje mi mojego kochanego Alienistę

Ooo... A u mnie wciąż stoi na pólce nieprzeczytana. :mysle:

Agn - Sob 08 Wrz, 2012 22:09

milenaj napisał/a:
Ooo... A u mnie wciąż stoi na pólce nieprzeczytana. :mysle:

Wyciągnij rąsię... trochę bardziej... jeszcze bardziej... Tak dobrze. A teraz zahacz paluszkiem Alienistę... Odwagi! Świetnie. A TERAZ CZYTAJ!!! Nie jestem wielką wielbicielką (znowu zaczynam :roll: ) kryminałów, ale ten mi się piekielnie spodobał. No i Kreizler... Ach... ^^ To jedna z moich ulubionych książek.

Caitriona - Nie 09 Wrz, 2012 00:19

milenaj napisał/a:
Ooo... A u mnie wciąż stoi na pólce nieprzeczytana.

Popieram Agn, świetna lektura! Milenaj, przeczytaj jak najszybciej ;)

Agn - Nie 09 Wrz, 2012 00:30

Mileno, jeśli dwie osoby ci mówią, że dobroć niepotrzebnie odkładasz, to wiedz, że coś się dzieje... *kusi jako ten szatan*
Agn - Nie 09 Wrz, 2012 00:35

PS Caitri, żeby w Filarach ziemi nie fruwać po offtopach, to kontynuuję tutaj z zapytaniem następującym - napisałaś, że masz słabość do Five Points. Możesz rozwinąć temat? Skąd ta słabość i gdzie już się zetknęłaś z tą dzielnicą?
Caitriona - Nie 09 Wrz, 2012 00:48

Gangi Nowego Jorku z Leosiem i Danielem Day-Lewisem z 2003 roku (i piosenką U2 ) ;) Zaczęłam też szukać jakiejś literatury, ale w naszym języku niestety nie znalazłam żadnego opracowania. Poszalałam też wtedy po necie, po mapach z tamtego okresu, czy artykułach, ale to wszystko...
Agn - Nie 09 Wrz, 2012 00:50

A, Gangi NY to i ja widziałam. Ale jakoś mnie nie urzekły. Choć muzycznie były dobre. Miałam nadzieję, że coś więcej.
A tak z ciekawości spytam - czytałaś Anioła ciemności?

Caitriona - Nie 09 Wrz, 2012 00:56

Mnie się podobał Daniel Day-Lewis. Zrobił na mnie spore wrażenie, tym bardziej, że nie jest to pozytywna rola, ale świetnie zagrana. Film był nieco rozciągnięty, ale właśnie on mnie zainteresował Five Points ;)

Anioła niestety jeszcze nie, nie ma go w mojej bibliotece...

Anaru - Nie 09 Wrz, 2012 01:10

Ok *wyciąga bardziej na wierzch*, będzie następna po Druidzie :wink:
praedzio - Nie 09 Wrz, 2012 08:45

Mnie też Copper przywiódł na myśl Gangi NY, które zrobiły na mnie piorunujące wrażenie - nie tylko muzycznie. Aczkolwiek Copper nie ma już takiej... hm... charyzmy? Ale może to i lepiej. Gangi odchorowałam swego czasu.