Filmy - Fajny film wczoraj widziałam IV
Admete - Nie 02 Gru, 2012 13:53
Przypomniałam sobie wczoraj Speed, bo akurat w tv dawali. Mam sentyment do tego filmu. Pamiętam, jak na nim w kinie byłam, a to juz tyle lat minęło...Trochę to przerażające, jak szybko mija czas. A sam film wcale sie nie zestarzał. Oglądało się go nadal dobrze.
Edit: Na fali wspominków przypomniałam sobie Częstotliwośc - film z 2000 roku. Kolejny z moich ulubionych filmów. Caviezel z oczami jak sarna Mam jeszcze ochotę na Tajemnice Los Angeles.
Trzykrotka - Nie 02 Gru, 2012 19:28
| Admete napisał/a: |
Edit: Na fali wspominków przypomniałam sobie Częstotliwośc - film z 2000 roku. Kolejny z moich ulubionych filmów. Caviezel z oczami jak sarna Mam jeszcze ochotę na Tajemnice Los Angeles. |
Mniam Szkoda, że nie możemy sobie zrobić współnego seansu
Agn - Nie 02 Gru, 2012 20:54
| Admete napisał/a: | | fali wspominków przypomniałam sobie Częstotliwośc - film z 2000 roku. Kolejny z moich ulubionych filmów. |
Ej, a tam nie był Dennis Quaid? Bo chyba kojarzę ten film i pamiętam, że b. mi się podobał.
Admete - Nie 02 Gru, 2012 22:00
Dennis tez był - a jakże i też apetyczny Mam fazę na twardzieli Znów Trzykrotko chętnie bym z toba pooglądała. W ogóle jakieś wspólne forumowe oglądanie byłoby super...
Yvain - Nie 02 Gru, 2012 22:12
Oba są świetne, ale Tajemnice Los Angeles bardziej lubię
| Admete napisał/a: | | W ogóle jakieś wspólne forumowe oglądanie byłoby super... |
A byłoby
Caitriona - Nie 02 Gru, 2012 23:11
| Admete napisał/a: | | Mam jeszcze ochotę na Tajemnice Los Angeles. |
O, kurczę, też bym obejrzała, bardzo lubię ten film.
primavera - Pon 03 Gru, 2012 07:06
| Caitriona napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Mam jeszcze ochotę na Tajemnice Los Angeles. |
O, kurczę, też bym obejrzała, bardzo lubię ten film. |
ja też oh ten Russell i Kim
Hortensja - Pon 03 Gru, 2012 10:18
| Caitriona napisał/a: | Admete napisał/a:
Mam jeszcze ochotę na Tajemnice Los Angeles.
To jest moj ukochany film (obok Fortepianu). Moze ukochany to zle slowo ale bardzo ten film cenie i za kazdym razem jednakowo mnie porusza.
milenaj - Pon 03 Gru, 2012 14:48
| Hortensja napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | Admete napisał/a:
To jest moj ukochany film (obok Fortepianu). Moze ukochany to zle slowo ale bardzo ten film cenie i za kazdym razem jednakowo mnie porusza. |
To jest nas więcej.
zooshe - Wto 04 Gru, 2012 18:04
Ostatnio mam fazę na Downeya i nadrabiając braki w filmografii aktora natknęłam się na film Czas przemian. Nie spodziewałam się arcydzieła ale całkiem przyjemnie się oglądało.
Aragonte - Śro 05 Gru, 2012 11:32
| Hortensja napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | Admete napisał/a:
To jest moj ukochany film (obok Fortepianu). Moze ukochany to zle slowo ale bardzo ten film cenie i za kazdym razem jednakowo mnie porusza. |
Tajemnic nie oglądałam chyba, ale pamiętam, że po obejrzeniu Fortepianu pierwszy raz w kinie z trudem wyczołgałam się, tak mnie to rozdeptało, tj. poruszyło...
milenaj - Śro 05 Gru, 2012 12:59
| Aragonte napisał/a: |
Tajemnic nie oglądałam chyba, ale pamiętam, że po obejrzeniu Fortepianu pierwszy raz w kinie z trudem wyczołgałam się, tak mnie to rozdeptało, tj. poruszyło...
_________________ |
Aragonte, to trzeba nadrobić.
Aragonte - Śro 05 Gru, 2012 14:07
| milenaj napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
_________________ |
Aragonte, to trzeba nadrobić. |
A co, to też mnie rozdepcze?
milenaj - Śro 05 Gru, 2012 14:39
| Aragonte napisał/a: | | milenaj napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
_________________ |
Aragonte, to trzeba nadrobić. |
A co, to też mnie rozdepcze? |
Raczej wciągnie.
Yvain - Śro 05 Gru, 2012 16:45
| Cytat: | Raczej wciągnie. |
Cudownie wciągnie, koniecznie trzeba sobie zafundować tą przyjemność
Admete - Śro 05 Gru, 2012 18:00
Pamiętam seans Tajemnic LA w kinie...To były czasy. Czesto wtedy chodziłam do kina...
Hortensja - Czw 06 Gru, 2012 11:05
| Aragonte napisał/a: | milenaj napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Admete - Czw 06 Gru, 2012 21:26
Piszę o tym filmie tutaj a nie w wątku orientalnym, bo tam nie wszyscy zaglądają, a szkoda go przegapić. English Vinglish - historia zahukanej żony i matki, typowej kury domowej, która wyjeżdża do Ameryki, by pomóc w przygotowaniach do ślubu siostrzenicy. Tam odkrywa, że wcale nie jest taka do niczego, jak próbuje jej wmówić rodzina. Postanawia nauczyć się angielskiego i dzięki temu odbudowuje wiarę w swoje możliwości. Film jest niezwykle zabawny, ciepły i wzruszający. Gra w nim powracająca po latach nieobecności na ekranie aktorka Shridevi i jest uosobieniem niewinności jako Shashi. Nie sposób nie polubić jej bohaterki. Polecam. Tutaj zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?v=8dWir9Q_Vek
Aragonte - Czw 06 Gru, 2012 21:33
Mam nadzieję, że kiedyś to obejrzę.
Admete - Czw 06 Gru, 2012 22:32
Jesli tylko zechcesz Ten film podnosi na duchu.
Aragonte - Czw 06 Gru, 2012 22:35
A jest polski sosik do tego filmu?
BeeMeR - Pią 07 Gru, 2012 15:11
Fantastyczna czwórka (cz 1 i 2)
Czworo naukowców (no tak po prawdzie pięcioro ) zostaje narażonych na działanie tajemniczej chmury kosmicznej, w efekcie każdy otrzymuje inną moc. Bajka na resorach na podstawie komiksu, której największą zaletą (przynajmniej w moich oczach) jest Ioan Gruffund oraz JUlian McMahon w roli złego .
zwiastun cudownie streszcza większość akcji filmu - ale też pokazuje efekty specjalne na jakie można liczyć
http://www.youtube.com/watch?v=Xv8DFJdefaA
Hugo i jego wynalazek (2011)
Sympatyczna, familijna bajka w doborowej obsadzie (plus dzieci )
Można obejrzeć
Ranczer w kosmosie (The Astronaut Farmer) (2007)
Całkiem ciekawy film obyczajowy. Ranczer o nazwisku Farmer ma obsesję na punkcie lotu w kosmos, buduje własną rakietę - a NASA oczywiście ma coś przeciw temu i stara się go upupić wszelkimi sposobami. Polecam przekonać czy jej się uda (acz początek trochę się wlecze)
Agn - Pią 07 Gru, 2012 22:21
| BeeMeR napisał/a: | | Czworo naukowców (no tak po prawdzie pięcioro ) zostaje narażonych na działanie tajemniczej chmury kosmicznej, w efekcie każdy otrzymuje inną moc. |
Zawsze mnie zastanawiało, jaką moc otrzymałby dzieciak, który byłby zawijany w napromieniowaną pieluszkę tetrową. Ale boję się efektów swych przemyśleń.
Yvain - Sob 08 Gru, 2012 16:25
Dwoje do poprawki (2012) Fsruszająca historia małżeństwa, które gdzieś się zagubiło we wspólnym życiu i usiłuje na nowo się odnaleźć. Świetne role Meryl Streep i Tommiego Lee Jonesa. Polecam gorąco, jako bardzo dobrą komedię romantyczną
trifle - Wto 11 Gru, 2012 22:06
Właśnie wróciłam z Atlasu chmur. Chyba jestem rozczarowana. I to w sumie bardzo. Sami dobrzy aktorzy, piękna muzyka, ale jakoś tak - momentami przesadzili z patosem moim zdaniem i za dużo było, jak dla mnie, scen, gdzie ktoś się z kimś tłucze, przed kimś ucieka, ktoś do kogoś strzela itp. Mnie takie sceny niemożebnie wprost nudzą i męczą, a film i tak jest długi - prawie 3h.
Jest kilka pięknych, lirycznych momentów - te mi się podobały, ale żeby do końca pojąć co było mówione w ich trakcie musiałabym obejrzeć film jeszcze raz - przewijając to tłuczenie się - bo teraz pamiętam tylko mgliście.
Kolejna wielka produkcja, która mi uświadamia, że takie kino to nie dla mnie
Ale przynajmniej widziałam na wielkim ekranie trailer Hobbita -
|
|
|