Komunikaty - Pytania techniczne
Admete - Wto 11 Wrz, 2007 15:59
25 calowych nikt niestety nie robi, choć dla mnie byłby idealny. Tak mi się coś zdaje, że zrezygnuuję z kupna. Małego 50 hz nie chcę, bo taki mam, a dużego miec nie mogę, to po co mam wydawac pieniądze. Obecny ma 17 lat, to jeszcze ze trzy pociągnie. Sony już nie produkuje telewizoró kineskopowych, ma 26 calowe LCD, ale mnie nie stać. Zreszta mnie lcd nie odpowiada z pewnych względów...No trudno, nie kupie i zaoszczędzę.
Gunia - Wto 11 Wrz, 2007 16:49
Wszystko jest do znalezienia, Admete. Ale jeśli Ci telewizor na razie nie potrzebny i możesz trochę poczekać, to nawet lepiej, bo sprzęt tanieje i za trzy lata o tej porze za te same pieniądze będziesz mogła kupić lepszy.
achata - Wto 11 Wrz, 2007 16:52
Ja bym radziła przemeblować pokój Szkoda kupić mały telewizorek, wydać pieniądze a potem ciagle wzdychać za większym. U mnie telewizor stał osobno i mogłam sobie swobodnie zmienić na większy. Dzięki promocji w MediaMarkt mam teraz 32 cale slim z Samsunga. Aż sie boję co AIne o tym mogłaby napisać ale na razie chodzi i każdy seans dostarcza mi iście kinowych wrażeń. Teraz jak przychodzę do znajomych i patrzę na 21'' albo nawet 29'' telewizory to nachodzi mnie wrazenie, że one takie małe...
Vasco - Wto 11 Wrz, 2007 17:21
Ale 32" panorama ma bodaj mniejszą powierzchnię od 29"... Przynajmniej kiedyś mi tak z wyliczeń wyszło.
Admete - Wto 11 Wrz, 2007 17:33
Nie da rady przemeblować, bez szans. Pokój jest ustawiony masymalnie sensownie, jak na te warunki, remont był zaledwie trzy lata temu. Najwyżej kupię ten 29 i będzie, co będzie. Zawsze mogę dać rodzicom, a sobie zabrać ich 21 cali, tyle że nowszy niż mój. Rodzice sie ucieszą. Ten który w zasadzie mogłabym wybrać, nie wygląda na taki wielki - pewnie z powodu obudowy. Panaorama jest za długa - szafka by mi się obijała drzwi znaczy się
Gunia jak mi znajdziesz telewizor crt ( kineskopowy ) 25 lub 26 cali, to Cie ogłosze boginią
Gunia - Wto 11 Wrz, 2007 18:03
Media Markt
Electromarket
Tylko, że on ma 50 Hz.
ŁukaszG - Wto 11 Wrz, 2007 18:52
| lady_kasiek napisał/a: | poinstalowałam sterowniki, w Menadźerku widać nazwę mojej karty, ale jak włącze, Media Playera to mi wyskakuje, ze nie mam zainstalowanej karty, nie ma dźwięku tylko takie pipczenie z komputera. Ale jak w BIOSIE jak ja tam nic nie ruszałam |
Czy problem przypadkiem jest już rozwiązany? Pytam, bo minęło już kilka dnia, a ja niestety nie miałem za bardzo czasu pisać posty. Wg tego co piszesz ewidentnie widać, że z jakiegoś powodu karta jest wyłączona (może warto jednak sprawdzić w BIOSie) LUB ma zainstalowane nie te sterowniki co trzeba - i tu pytanie, jakie zainstalowałaś, jaką masz płytę główną.
Pozdrawiam
Luc
Anonymous - Wto 11 Wrz, 2007 19:41
1nie nic dalej nie wiem
Admete - Wto 11 Wrz, 2007 20:20
No właśnie 50 Hz - gdyby był 100, to już bym go zamawiała...dziekuję, ze poszukałaś - jesteś boginią
Gunia - Wto 11 Wrz, 2007 20:59
Heh. Wyszukiwarki to moje hobby.
Marija - Śro 12 Wrz, 2007 08:33
To ja jeszcze zapytam o telewizory: czy to prawda, że ekrany LCD i "plazmy" zużywają się o wiele szybciej niż poczciwe kineskopowe? Ja się swoim staruszkiem Unimorem-Siesta mogę tylko pochwalić, bo ma 14 rok (kupiony w dzień rozpoczęcia Mundialu '94) i tylko dwa razy był "podkręcany" (obraz się zwęził). Pan fachowiec pochwalił, że telewizor jest super, bo ma w środku oryginalne części Siemiensa czy cuś, a nie chińskie wynalazki
Może to kwestia przyzwyczajenia, ale kiedy wchodzę do sklepu i widzę na wprost oczu napadający na mnie metrowy ekran, to mam ochotę uciec . Takie coś postawić sobie w domu?? Czułabym się jak w multipleksie, zdominowana przez ogromny, agresywny obraz, czego nie znoszę .
praedzio - Śro 12 Wrz, 2007 08:56
Miałam tak ostatnio, kiedy weszłam do ELDOM-u. Na wprost pralki, a na lewo... BUM! Ogrooomny telewizor panoramiczny. Oczy się normalnie rozjeżdżają...
Ja tam sobie chwalę mój (za własne "piniondze" - jeszcze stażowe) kupiony 21" telewizor. Jest nieduży, lekki, zwrotny. Jak trzeba, mogę go sobie przenieść, nawet do innego pokoju, nie męcząc się zanadto... A tyle tej TV oglądam w tygodniu... że mi starczy taki telewizor w zupełności.
Admete - Śro 12 Wrz, 2007 13:35
Ja akurat nie dla tv kupuje tylko dla dvd Telewizji nie oglądam od jakiegoś czasu i nie tęsknię. I chcę większy, ruszać go nie zamierzam. Ze zgrozą wspominam jak trzy lata temu po naprawie musiałam go na piętro wynieść...Nie wiem, ile waży, ale dał mi w kośc U mnie odbiornik jest włączony tylko w weekendy w zasadzie ( wieczorami ), bo ja muszę wcześnie chodzić spac ( ale mi się to nie udaje i jestem zombie...).
Admete - Nie 16 Wrz, 2007 22:27
Czy zna ktoś jakies dobre, sprawdzone strony z dzwonkami polifonicznymi?
Anonymous - Nie 16 Wrz, 2007 22:59
a www.wapster.pl ?
Anaru - Nie 11 Lis, 2007 15:22
Nie, nie mam pytań technicznych, za to chciałam powiedzieć, że na tym forum mi się również patriotycznie zrobiło, jak zobaczyłam czołówkę
(a dla tych Dam, które dzisiaj nie zdążą zobaczyć - screen):
Adminie, dzięki za zadbanie o wystrój
Gosia - Nie 11 Lis, 2007 15:59
Bardzo mi sie to patriotyczne forum podoba. Bardzo ladnie dzis przystrojony byl Nowy Świat w Warszawie:
A tu cos zabawnego. Amerykański Czolg Sherman, a obok prosze zwrocic uwage na napis na gorze po lewej
Alison - Nie 11 Lis, 2007 16:03
Ładny pomysł, ja również dziękuję, że nie zapomniałeś Adminie o naszym wspólnym święcie.
Zestawienie treści doprawdy rozległe
Marija - Nie 11 Lis, 2007 16:04
No co?Wszystko jak należy (pomarańczowe forum ma dziś piękną oprawę, więc i czołg się nie gryzie z imprezą bolly ).
Trzykrotka - Nie 11 Lis, 2007 19:20
Dopiero teraz zajrzałam na Salony i od razu chcę podziękować Adminowi za piękną czolówkę
BeeMeR - Pon 12 Lis, 2007 10:43
A ja wczoraj mimo ogólnego braku czasu specjalnie sprawdzałam, bo wiedziałam że Admin będzie pamiętał
izek - Pon 12 Lis, 2007 20:14
A ja z problemem technicznym - od jakiegoś czasu nie przychodzą mi na pocztę powiadomienia. Sprawdzałam w profilu i okazało się, że miałam ustawione żeby nie przychodziły (dlaczego ?? nie wiem, bo wcześniej przecież przychodziły) więc zaznaczyłam co trzeba, ale dalej nie działa. Co jeszcze mogę zrobić?
ŁukaszG - Wto 13 Lis, 2007 20:09
| izek napisał/a: | | [...] więc zaznaczyłam co trzeba, ale dalej nie działa. Co jeszcze mogę zrobić? |
Przypuszczam, że powiadomienie jest traktowane jako spam. Proszę sprawdzić ustawienia w swoim zakresie, np. w ustawieniach konta mailowego, może jest jakaś opcja typu biała lista, nadawców zaufanych, tam można wpisać domenę northandsouth.info czy maila: forum@northandsouth.info. Jeśli to nie pomoże/nie masz takiej możliwości, musisz poprosić administratora/obsługę techniczną Twojego serwera pocztowego, aby dokładnie taki mail, program antyspamowy, nie traktował jako niechcianej poczty.
Ja ze swojej strony jak będę mieć chwilkę w weekend, to postaram się trochę zmodyfikować temat maila, aby uniknąć polskich znaków diakrytycznych, które często powodują, że filtry antyspamowe dodają mailowi dodatkowych punktów w rozpoznawaniu go jako spam.
Pozdrawiam
Łukasz
PS. Dziękuje za wszystkie dobre słowa pod moim adresem
izek - Czw 15 Lis, 2007 10:58
| adminluc napisał/a: | | Przypuszczam, że powiadomienie jest traktowane jako spam |
Rzeczywiście tak było, dziękuję, już wszystko jest dobrze
maenka - Sob 17 Lis, 2007 09:16
Nieszczęśnie , chyba sama zaznaczyłam tematy jako ignorowane i nie widzę ich na stronie forum a jak wejde w nie w inny sposob to nie mogę pisac postów.
Jak mogę to zmienić?
Chodzi mi o np. dzial Literatura temat Mega fanfic razdział III część 2, ale do innych fanfikow też nie moge pisać postów chocaż nie pokazuja się jako ignorowane.
Będę wdzięczna za pomoc
|
|
|