Seriale - Oczko!
Trzykrotka - Czw 24 Lis, 2022 06:27
Oj, lubię poboczne miłe wątki. Czasami ratują dramę. Fajnie też jest kiedy bohaterowie z drugiego planu nie są napisani tak, jakby nie mieli własnego życia, a żyli tylko by pomagać pierwszym.
W One Dollar Lawyer zrobiło się bardzo poważnie, co nie oznacza, że nie ma smiechu. Przy wątku szemranych sprzedawców samochodów rechotałam w głos. Namgoong może sobie naprawdę pograć wszelkie nastroje i charaktery. A ppl odgrywa prosto do kamery - z mrugnięciem oczkiem - dosłownym. Reklam dużo nakładli i to tych nachalnych...
BeeMeR - Czw 24 Lis, 2022 09:14
No właśnie tez nie lubię takich Drugich, co to żyją tylko dla pierwszych - albo im się narzucają albo tylko plączą przy nich. Tu w moim lakornie rolę tych narzucających się Pierwszym spełniali Trzeci, którzy gdzieś w 2/3 dramy dostali czytelną odprawę i wylawirowali razem, Drudzy zaś pomagali Pierwszym tylko w kwestii firmy (wątek nudny i nieoryginalny, zły i podstępny kuzyn chciał zagarnąć dziedzictwo, maczał też paluchy a śmierci Dziadka-spadkodawcy), bo pan był prawnikiem firmy a pani asystentką Głównej na czas przysposabiania Głównego do roli prezesa, ale romansowo wątek mieli osobny, bez udziwnień i cudactw typu porwania, wrzaski, slapy itp. Panna z mamą - teściową in spe - też od razu załapała pozytywne relacje, tylko babcia przez chwilę stawiała pannie opór i wypytywała o wszystko (zwłaszcza o relację z wnukiem, czy wie co on lubi, jakie ma wady itp itd) ale ostatecznie chodziło jej o to by wnuk się ustatkował i był szczęśliwy, a mniej o to z kim
Tylko ta była próbowała mącić, panu wmawiała, że będą tylko przyjaciółmi, pani co i rusz wmawiała, że łączy ich coś więcej, na koniec doszło do chwilowego rozstania, bo obecna dziewczyna nie mogła wytrzymać, że jej chłopak miota się między nią a "przyjaciółką z dzieciństwa", więc pan- człowiek miły i poczciwy, musiał dojrzeć do asertywności w temacie osobistym (bo w pracy nie miał z tym problemu) i odcięcia osoby toksycznej, choćby się nie wiem ile i jak dobrze znali kiedyś.
Wątek Pierwszych, większość Trzecich i firmę przewinęłam, ale Drugich zachowuję w pamięci
Na ostatniej fotce pan przeżywa swój pierwszy maraton k-dramowy, bo pani była wielką fanką i go zaraziła
Trzykrotka - Czw 24 Lis, 2022 09:17
| BeeMeR napisał/a: |
Na ostatniej fotce pan przeżywa swój pierwszy maraton k-dramowy, bo pani była wielką fanką i go zaraziła |
Od razu ją lubię
BeeMeR - Czw 24 Lis, 2022 09:38
Ich się oboje dało lubić - pan, na etapie jak już się spotykali nie tylko na pokaz ale na zasadzie "zobaczymy co z tego wyjdzie" zaoferował pani wybór w stylu "ciasteczka z wróżbą", tylko to były cukierki z propozycją, co dziś będziemy robić do losowania, pierwsza to było "pójdziemy tam, gdzie chcesz mnie zaprowadzić", druga "zobaczymy film który ty chcesz" - no i zamiast do kina jak planował zaprosiła go na k-dramę, planowała odcinek-dwa, wyszło jak widać na fotce , a trzecia to już było "wyjdź za mnie" (pierwotnie tam było coś innego ale podmienił )- bez żadnych durnych eventów i zbędnych świadków - da się
BeeMeR - Pią 25 Lis, 2022 09:24
Lai Kinnare 9-10
Dalej ogląda mi się dobrze, ale nie bardzo dobrze i nie sądzę, żebym zdecydowała się na powtórkę.
Śledztwo zajmuje 90% czasu, i jest dość ciekawe, sporo tropów, podejrzanych, na ogromny plus zaliczam dramie to, że jeszcze nie wiem kto zabił (ale chyba wiem czyjego dziecka spodziewa się wdowa po kapitanie ), wiem tylko kto z podejrzanych nie zabił na pewno
Reszta to obyczaj, medycyna, trochę sytuacji komediowych.
Romans... jaki romans? to raczej jak czekanie na Godota.... I nawet nie jest konieczny, bo taki doklejony na sam koniec jak się spodziewam to będzie pic na wodę. Ocenię oczywiście po finale, ale serio nie widzę, żeby to było powolutku a sukcesywnie rozwijane jak być powinno, są jakieś okruszki tu i ówdzie, ale ogólnie to się nie bardzo klei. Pan zresztą nie jest materiałem na amanta - to klasyczna odmiana Devdasa, od kilku lat pije co noc, w dzień stara się pracować na rzecz państwa, ale alkohol wpływa przecież na jego działania, reakcje, relacje z ludźmi. Kieruje nim patriotyzm i osobista strata oraz nieumiejętność pogodzenia się z nią, a co za tym idzie, ogromne poczucie krzywdy (pomijam fakt, że wątroby już nie powinien mieć ). To nie jest dupek, który krzyczy bo lubi albo z czystej złośliwości, to bardzo trudna i niewdzięczna postać (nie dziwię się że Nadech nie do końca sobie z nią poradził tj. widać że nie czuje się dobrze w tym wcieleniu, ale robi co może. Ten pierwszy aktor który był typowany do roli położył by ją dokumentnie, nie mam wątpliwości, bo on jest głównie dekoracyjny i statyczny).
On nie jest szczęśliwy ani w pracy ani w pijackich majakach sennych, rodzina i przyjaciel do teraz, przez dobre kilka lat ignorowała fakt, że hrabia się stacza (no dobra, on długo stacjonował na antypodach, tj. na tym najdalej wysuniętym południowym półwyspie więc nie mieli jak). Teraz wpadli na pomysł, że może by poszukać dla niego lekarza, ciekawe kogo znajdą... Nie wiem, czy drama będzie potrafiła to umiejętnie zrealizować, bo czy Devdasowi da się wiarygodnie napisać happy end?
I czy to nie będzie musztarda po obiedzie, bo widz zapamięta z dramy sceny z widmem żony i spięcia z lekarką (tj. obecnie ona go ostentacyjnie ignoruje, czym go nad wyraz irytuje, bo właśnie się dowiedziała, z jakiego powodu on się zachowuje względem niej tak jak się zachowuje), a nie całkiem o to chodziło. Cóż, zobaczymy.
Tu stroje wieczorowo- nocne tj. piżamy, zachwyca mnie koszula nocna "Francuza", zresztą to niezwykle barwna i świetnie zagrana postać
I stroje dzienne wyjściowe - panowie zdecydowanie otrzaskali się z bronią, już im tak nie zawadza jak na początku
A tu przykład jak się ucieka nocą z pałacu jak wysoko urodzoną pannę przypili tj. nerwy ją zżerają i musi do kochanka oczywiście tylnymi drzwiami jako nosicielka nieczystości
Trzykrotka - Pią 25 Lis, 2022 12:00
Dalej ogląda mi się dobrze, ale nie bardzo dobrze i nie sądzę, żebym zdecydowała się na powtórkę. |
O, szkoda... Zwłaszcza jeśli się na coś długo czekało. Bo romanse wzięte z powietrza i w ostatniej chwili to raczej się nie sprawdzają.
Ja i tak mam dobrze, bo przede mną wiele dram z tą parą, gdybym za nimi zatęskniła. Romeo w trakcie
| BeeMeR napisał/a: | | Tu stroje wieczorowo- nocne tj. piżamy, zachwyca mnie koszula nocna |
Ja się zawsze tak odkopuję w nocy, że zadziwia mnie to odziewanie się po uszy do łóżka. Rozumiem w zimnym klimacie, ale nie w tropikach
One Dollar Lawyer
Drama ponoć miała rekordową oglądalność, ale doszło do jakiegoś konfliktu ze stacją i z 14 skrócili ją na 12 odcinków. Trochę to widać w końcówce, która jakoś dziwacznie zakręca. W 11 odcinku nastąpił przeskok czasowy o rok, w czasie tego roku nasi bohaterowie się porozjeżdżali każdy w swoją stronę Nie lubię tak. Kiedy zeszli się w końcu w12 odcinku, żeby zawalczyć ze złem do końca, zmogła mnie aura i zasnęłam z kicią na kolanach.
Dziś dokończę
Ma być podobno sezon drugi.
BeeMeR - Pią 25 Lis, 2022 13:35
| Trzykrotka napisał/a: | | Bo romanse wzięte z powietrza i w ostatniej chwili to raczej się nie sprawdzają. | No właśnie - tu nie byłoby całkiem z powietrza, ale może być w ostatniej chwili - widziałam dziś wywiad z główną parą - ładniej o relacji swoich bohaterów mówili niż ja to widzę
https://www.youtube.com/watch?v=FTmGWkqFZhA
ale może się też okazać, że marudzę przedwcześnie, bo wszystko wyjdzie przyzwoicie, tylko do bólu powolutku aż do skutku po cichu taką mam nadzieję To dobra drama, tylko kompletnie nie romans A myśmy się spodziewali... wiadomo
| Trzykrotka napisał/a: | | zadziwia mnie to odziewanie się po uszy do łóżka | Och, pan był chętny wyskoczyć z tej koszuli z nowym potencjalnym niedoszłym kochankiem - na ostatnim zdjęciu w rządku widać, co ów o tym myślał
| Trzykrotka napisał/a: | | doszło do jakiegoś konfliktu ze stacją i z 14 skrócili ją na 12 odcinków. | Olala, to nigdy nie wróży dobrze
Ja nie tak dawno czytałam, że księżniczka - ta moja tajska - też padła ofiarą skrócenia z 14 do 12, bo chińska platforma streamingowa (?) Tencent tyle sobie zażyczyła, nie mniej ale i nie więcej. No to skrócili nie tylko na rzecz chińskiej publiki ale i rodaków, robiąc rzeźnię z dramy - bo idiota edytor (wieloletni chłopak pani producent) uznał za stosowne powywalać i poskracać przede wszystkim sceny głównej pary i rozwój ich relacji, bo przecież widzowie bardziej interesują się złolami i postaciami trzecioplanowymi Irytował się ktoś, kto czytał scenariusz, wie co wyleciało. A finał zmontowano idiotycznie, nie po kolei i z teleportem za granicę i z powrotem - sprawdziłam na dramanice czy gdzieś gdzie ta wersja 12 odcinkowa jest dostępna. Miałam więc szczęście, że trafiłam na ładną wersję 13 odcinkową, zmontowaną później i niebo lepiej w końcówce, chyba na użytek dvd i pod wpływem ostrej krytyki fanów - ale dodatkowe sceny doszły chyba tylko jako retrospekcja tu i tam, nie w całości jak je nakręcono
Loana - Pią 25 Lis, 2022 18:10
| BeeMeR napisał/a: | Ich się oboje dało lubić - pan, na etapie jak już się spotykali nie tylko na pokaz ale na zasadzie "zobaczymy co z tego wyjdzie" zaoferował pani wybór w stylu "ciasteczka z wróżbą", tylko to były cukierki z propozycją, co dziś będziemy robić do losowania, pierwsza to było "pójdziemy tam, gdzie chcesz mnie zaprowadzić", druga "zobaczymy film który ty chcesz" - no i zamiast do kina jak planował zaprosiła go na k-dramę, planowała odcinek-dwa, wyszło jak widać na fotce , a trzecia to już było "wyjdź za mnie" (pierwotnie tam było coś innego ale podmienił )- bez żadnych durnych eventów i zbędnych świadków - da się |
Jakie to miłe i słodkie! Takie rzeczy to się chce oglądać. Szkoda, że zwykle są zmieszane z jakąś grozą i dramatozą niepotrzebną
BeeMeR - Pią 25 Lis, 2022 21:05
| Loana napisał/a: | | Jakie to miłe i słodkie! Takie rzeczy to się chce oglądać. | Owszem, też bym chciała trafiać na takie perełki częściej - nie muszą być super zagrane, byleby były ciepłe i urocze, pozbawione dramatoz od czapy i wrzasku
Zapomniałam nadmienić że jak mi się "Francuzi" żegnali to brzmiało to "ała/ała"
no ale i tak jestem zachwycona
| Trzykrotka napisał/a: | | Romeo w trakcie | O! umknęło mi - myślałam, że porzuciłaś, że jednak zbyt tajskie się okazało
Trzykrotka - Sob 26 Lis, 2022 17:20
| Trzykrotka napisał/a: | | Romeo w trakcie | O! umknęło mi - myślałam, że porzuciłaś, że jednak zbyt tajskie się okazało [/quote]
A nie, widzisz, że Siwon też czeka na swoją kolejkę Doczekają się! Nie wiem kiedy, bo mnie teraz życie mocno trzyma i to w niezbyt dobry sposób.
Admete - Sob 26 Lis, 2022 17:52
Zaczynam First Responders. Queen's Umbrella już się niedługo skończy ( za tydzień ), to chyba mogę dorzucić jeden serial. Zaczęła się nowa drama z Vincenzo - Reborn Rich.
BeeMeR - Sob 26 Lis, 2022 20:12
Ja zaczęłam chińskiego Tygrysa z różą - ale na razie tylko pół odcinka mi się udało, księżniczka nr3 została uratowana przez panicza i kazała sobie dostarczyć do pałacu póki jeszcze dycha
Gdybym się miała czepiać, to wspomniałabym, że maszyna koniopodobna na której jechała aktorka w zbliżeniach miała czarną grzywę, a koń, na którym jechała dublerka w ujęciach dalszych był brązowy wraz z grzywą, ale to taki szczegół niewarty wspomnienia
Trzykrotka - Sob 26 Lis, 2022 22:58
| Admete napisał/a: |
Queen's Umbrella już się niedługo skończy ( za tydzień ), to chyba mogę dorzucić jeden serial. Zaczęła się nowa drama z Vincenzo - Reborn Rich. |
First Responders i Kim Rae Won? Miło popatrzeć, oby drama była dobra.
A ten Wachlarz robi mi na złość - glupie scenariusze wybiera. Vincenzo był niegłupi, ale poza tym - ech. Może na ekranie będzie lepiej niż streszczenie pokazuje.
W Tygrysie i Róży zawisłam na castingu na następczynię tronu ciągnącym się w nieskończoność, ale pewnie kiedyś dokończę, bo dłużyzny zdarzają się najlepszym.
One Dollar pieknie się skończył, a ja wróciłam do Siwona. Kiedy już ogarnęłam nastrój i klimat tej dramy, to powtórka 2 odcinka i z 1/3 trzeciego była bardzo przyjemna. Gdyby nie pora, szlabym dalej. Love is For Suckers, przypominam tytuł.
Admete - Nie 27 Lis, 2022 10:40
| Trzykrotka napisał/a: | | First Responders i Kim Rae Won? |
Kim Rae Won świetny - pierwszy odcinek mnie jeszcze nie wciągnął, bo przesadzony, ale dalej już lepiej i obsada dobra. Poszłam za ciosem i od razu drugi obejrzałam Na dramę Siwona narzekają.
Trzykrotka - Nie 27 Lis, 2022 14:50
W Siwonowej dramie jest sporo klisz i Ameryki to ons nie odkryje. Ale podoba mi się takie przyziemne, realistyczne podejście do tematu. Że nie muszą być eleganccy, piękni i wymalowani, że ubrani są przeciętnie. Ze nikt nie pada za zachwytu na ich widok, że robią sobie czasami przykre dowcipy, że życie generalnie ich nie rozpieszcza - jakoś dziwnie odświeżające to jest po takich polukrowanych (lubię lukier, od razu mówię), markowych i syper elitarnych bajkach jak Love in Contract. Piza tum Siwon i Da Hee jakby się razem wychowali. Są cudowni w duecie.
Admete - Nie 27 Lis, 2022 15:13
Ludzie narzekali na zero romansu między głównymi, na fakt, że pani nie odwzajemniała uczuć - coś w tym stylu.
Trzykrotka - Pon 28 Lis, 2022 09:50
Zobaczymy. Na razie dociągnęłam oglądanie do 6 odcinka. Trudno o romans, bo bohaterka właśnie odwołała ślub na kwadrans przed uroczystością (miała solidny powód) i leczy złamane serce u boku najlepszego przyjaciela. Ale nie żeby coś, po prostu podał jej pomocne ramię. I widać już, że on się zorientował, że jest w niej zakochany. Jej trzeba czasu, ale to chyba zrozumiałe i trudno się spodziewać czego innego. Kissu już był - co prawda w dream sequnece. ale spragnione romansu powinny być zadowolone. Mnie tego do szczęścia nie trzeba.
W dramie właśnie zaczęli kręcić program na zasadzie Hotelu Paradise. Pani jest drugą producentką, a główna producentka kazała jej sprowadzić Siwona do programu. I Siwon się zgodził i teraz będą go w programie swatać dla oglądalności. Ale miał piękną scenę a la Strassburger i nenufary Wskoczył do basenu na pomoc jednej z uczestniczek żeby okryć ją marynarką bo inaczej musiałaby się pokazać prawie goła. Wskoczył odziany jak młody książę, w białe spodnie, białą koszulę, białe buty i karmelową marynarkę - cud miód i orzeszki, w pierwszym odcinku już wyrósł na bohatera programu.
Pięknie go filmują, widać, jak kamera go kocha. Piękna cera, twarz idealnie oświetlona i łapiąca światło i cienie, ciekawe ujęcia. Jako jego fanka jestem zachwycona.
BeeMeR - Pon 28 Lis, 2022 11:12
Jakieś Siwonowe kissu nad stołem widziałam wczoraj (ale nie lubię, jak się ktoś nad stołem wygina, to nie wygląda ani dobrze ani naturalnie), Siwon miał nie najlepszą fryzurę i cienie pod oczami. Muszę poszukać sceny z nenufarami, może mnie bardziej zachwyci
Z chińską dramą mam problem o tyle, że oni bardzo szybko mówią i "do prac kuchennych" ciężko mi nadążyć z czytaniem
Trzykrotka - Pon 28 Lis, 2022 11:32
Z chińską dramą mam problem o tyle, że oni bardzo szybko mówią i "do prac kuchennych" ciężko mi nadążyć z czytaniem |
Prawda, z nimi jest jak z Tamilami. Ja też nie nadążam.
Kissowa dream sequence odbyła się na łóżku, w pozycji leżącej
BeeMeR - Pon 28 Lis, 2022 12:00
No to muszę poszukać, jakby co nie obrażę się o link
A tu mv i pary z gangsterskiej dramy, której nie polecam, bo wcześniej poprzewijałam pierwsze kilka odcinków, wczoraj ostatnie dwa, żeby zobaczyć jak to się kończy, cofnęłam do porwania u drugich, bo byłam ciekawa dalej nie rozumiem jak bez końca można oglądać, że się faceci tłuką kijkami ale w czymś innym to bym te pary chętniej obejrzała tj pierwszą znam dobrze, ale tu byli napisani tak, że nie dało się im kibicować, drudzy za to fajni, młodzi, energiczni
https://youtu.be/jlYb0FR3Owk
https://youtu.be/r1B76N2mSbs
https://youtu.be/NEm1kfe-gO4
Trzykrotka - Pon 28 Lis, 2022 12:09
| BeeMeR napisał/a: | No to muszę poszukać, jakby co nie obrażę się o link
|
Na szybko znalazłam tylko link z basenem
https://www.youtube.com/watch?v=kMs-LTNvtjM
Przy czym scena była ustawiona przez główną producentkę i panią skąpaną w wodzie. Siwon o niczym nie wiedział, a zagrał w nim instynkt dżentelmena, na co obie panie liczyły.
BeeMeR - Pon 28 Lis, 2022 12:23
Scena całkiem fajna, sukienka halkowa dość okropna, tajski pan zakrywałby pani front, a nie plecy, bo już miałam podobne przypadki, ale to tak na marginesie
Panowie odrzuceni w negliżu żeby panie wiedziały co tracą? Kto wybierał?
Trzykrotka - Pon 28 Lis, 2022 12:49
| BeeMeR napisał/a: | | Scena całkiem fajna, sukienka halkowa dość okropna |
Bo to była halka, bielizna, nie sukienka. Siwon usłyszawszy i tej konkurencji, powiedział, że nazwa programu powinna brzmieć "Kingdom of Perverts" zamiast Kingdom of Love
| BeeMeR napisał/a: | Panowie odrzuceni w negliżu żeby panie wiedziały co tracą? Kto wybierał? |
Konkurencja polegała na tym, że panie i panowie mieli wybrać stroje dla płci przeciwnej. Stroje dostarczono wybrańcom pod drzwi. Siłą rzeczy jedni dostali po dwa - Siwon był w tej grupie - a inni nic - naszej pani nikt nie wybrał... Nie wybrani dostali plastikowe torebki z bielizną i tak mieli się pokazać na imprezie. Pani wystąpiła w halce.
BeeMeR - Pon 28 Lis, 2022 12:57
| Cytat: | | nazwa programu powinna brzmieć "Kingdom of Perverts" | i wszystko jasne, dzięki, to halka gra jak należy
Aragonte - Pon 28 Lis, 2022 14:50
| Trzykrotka napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | No to muszę poszukać, jakby co nie obrażę się o link
|
Na szybko znalazłam tylko link z basenem
https://www.youtube.com/watch?v=kMs-LTNvtjM
Przy czym scena była ustawiona przez główną producentkę i panią skąpaną w wodzie. Siwon o niczym nie wiedział, a zagrał w nim instynkt dżentelmena, na co obie panie liczyły. |
Znaczy się specjalnie wpadła do tego basenu, żeby w programie coś się działo?
Scena ładna Siwon należycie dżentelmeński. Aż mi się TGL przypomniało przez tę scenerię programu randkowego
|
|
|