Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Admete - Nie 09 Maj, 2021 20:11
Wiesz, ze nie byli wcale we Włoszech? To wszystko jest jakoś montowane. Po raz pierwszy Wachlarz zrobił na mnie wrażenie
Trzykrotka - Nie 09 Maj, 2021 20:30
Ech, kłamczuchy Ale zdjęcia włoskie i tak były przepiękne.
Admete, ty widziałaś Werewolf Boy, ten film z Wachlarzem, Myszką i Pasikonikiem? Wachlarz już tam był świetny. To kolejny aktor, któremu uroda nie przeszkadza - umie grać.
Admete - Nie 09 Maj, 2021 20:59
Mówili o tym otwarcie i żartowali sobie, że musieli spalić taki ładny plan zdjęciowy W pandemii nie jest możliwe podróżowanie. Tam jeszcze będą żarty pandemiczne z biura podróży.
| Cytat: | | Admete, ty widziałaś Werewolf Boy |
Nie widziałam. Powinnam się zainteresować?
Trzykrotka - Nie 09 Maj, 2021 21:18
Warto się zainteresować, naprawdę
A z innej beczki - kręcą już drugi sezon Hospital Playlist. Premiera w czerwcu.
BeeMeR - Nie 09 Maj, 2021 21:33
| Trzykrotka napisał/a: | | Werewolf Boy | To dobry film, acz końcówkę ma niedoskonałą. Świetna rola Pasikonika i Wachlarza. Myszka ok. mv - kołysanka:
https://www.youtube.com/watch?v=0gNLjqeXlCM
A Namgoong był na początku sunbae po INR3
Dopiero potem spamiętałyśmy jego imię
z HP s2 bardzo się cieszę
Admete - Nie 09 Maj, 2021 21:59
Tak, wiem, że kręcą 2 sezon HP. Cieszę się bardzo.
Trzykrotka - Nie 09 Maj, 2021 23:10
Potem za dużo sunbae się namnożyło i trzeba było to jakoś rozróżnić. A Namgoong jest jedyny. BTW na instagramie publikuje baaardzo ciekawe zdjęcia, między innymi w mundurze wojskowym, takim bojowym Ciekawe, drama będzie czy film?
Aaaa Wachlarz jako Vincenzo (Casanova ) jest do zakochania się. Jaką ma dopracowaną grę ciałem, spojrzeniem i twarzą. Oszczędnie, ale wyraziście. A jaki jest łobuz piękny w tych wymuskanych ciuchach Ze tez jutro idę (po miesiącu) do pracy i muszę już iść spać! Dziewczyna też mi się podoba, nadekspresyjna, ale pasuje to do postaci.
Loana - Nie 09 Maj, 2021 23:20
Skończyłam "Still 17" i jestem nadal zachwycona Już się bałam na koniec, że będzie tradycyjny motyw "rozstania" ale nie - pod tym względem ten serial naprawdę był świetny, bo często łamali schematy i zwykle w zabawny sposób. Popłakałam sobie, pośmiałam się, dużą część czasu spędziłam szczerząc się do ekranu, bo nie dało się nie uśmiechać oglądając tych bohaterów. Drama ma swoje wady, ale nie są one dla mnie zbytnio widoczne Główny to chyba będzie mój ulubiony bohater, ten facet jest prawie idealny I ładny. Ale w ogóle podobali mi się wszyscy mieszkańcy i goście domu, świetne postacie
Dziękuję za polecenie tej dramy i poproszę o więcej takich miłych, spokojnych historii
BeeMeR - Nie 09 Maj, 2021 23:48
OMG, w 16 odcinku Pinokia reporter udawał, że mówi po rosyjsku - jednej wypowiedzi kompletnie nie zrozumiałam, ale "spaszcziba" i owszem
Trzykrotka - Pon 10 Maj, 2021 06:20
| BeeMeR napisał/a: | jednej wypowiedzi kompletnie nie zrozumiałam, ale "spaszcziba" i owszem |
Rosyjski wyjątkowo im nie wychodzi. Pamiętam jak Kang So Ra w Misaeng wspaniałe mówiła po angielsku, a kiedy zaczynała po rosyjsku, to wiadomo o tym było tylko dlatego, że nie był to ani angielski, ani koreański
Loana mnie też bardzo podobała się Still 17. Atmosfera domu, Jennifer (ta aktorka jest cudowna, to ta która grała właścicielkę salonu fryzjerskiego w DoDoSolSol), koledzy młodego, sami domownicy, nawet psinka. Ja też się na niej kilka razy spłakałam. Cieszę się że ci Admete dobrze podpowiedziała.
Szczerze polecam się Oh My Venus gdybyś czegoś nowego szukała. Tam też jest taka "nowa miejska rodzina," grupa trzech przystojnych panów pomagających bohaterce stanąć na nogi i otaczających ją opieką.
Admete - Pon 10 Maj, 2021 07:14
| Trzykrotka napisał/a: | | Aaaa Wachlarz jako Vincenzo (Casanova ) jest do zakochania się. Jaką ma dopracowaną grę ciałem, spojrzeniem i twarzą. Oszczędnie, ale wyraziście. A jaki jest łobuz piękny w tych wymuskanych ciuchach |
Zdecydowanie rola szyta na miarę
BeeMeR - Pon 10 Maj, 2021 08:35
| Cytat: | | Rosyjski wyjątkowo im nie wychodzi | oj, tak
Kilka razy powtarzałam sobie fragment, w którym reporter "mówi po rysyjsku" i wiadomo że to jakieś inwektywy, ale za nic nie mogę wykombinować co, a szkoda
Loana - Pon 10 Maj, 2021 11:12
| Trzykrotka napisał/a: | | Szczerze polecam się Oh My Venus gdybyś czegoś nowego szukała. |
Oki, zapiszę to sobie jako następne w kolejce, bo na razie rozpoczęłam oglądanie Goblina. Wiem, że pisałyście, że to nie do końca coś dla mnie, ale że ostatnio wrzucałam sobie w ramach przerwy filmiki na Youtubie z urywkami z dram i zobaczyłam sporo śmiesznych fragmentów w tej akurat dramie, plus zaciekawiła mnie postać Żniwiarza Dlatego stwierdziłam, że sobie jednak puszczę - ale z nastawieniem na humor - i po trzech odcinkach stwierdzam, że dobrze się przy tym bawię Zobaczymy, czy dalej będzie też tak śmiesznie, bo juz wiem, że zakończenie to chyba nie będzie do końca z mojej bajki.
Oprócz tego skończyłam czytanie opisów odcinków "Coffee Prince" plus obejrzałam sobie te fragmenty, które mi się z opisu podobały - czyli mam wrażenie, że obejrzałam tą dramę prawie całą Nie planuję jakoś do niej specjalnie wracać czy nadrabiać ją, bo jednak emocjonalnie to mi nie do końca pasuje, za dużo tam dramy z niedojrzałego zachowania
BeeMeR - Pon 10 Maj, 2021 11:16
Oh my Venus jest urocze - ja chyba zaczęłam oglądać cos od piątego odcinka (szkolenie z samoobrony czy judo mogło mieć z tym coś wspólnego ) i dopiero na koniec czy jakoś w trakcie obejrzałam początek - bez problemu
Admete - Pon 10 Maj, 2021 22:33
Obejrzałam połowę odcinka Doom at your service i zapowiada się ciekawie. Ten In Guk, świetny jest jak zawsze. Ilość nieszczęścia, jakiego doświadczyła bohaterka w jeden dzień jest przytłaczająca, ale w momencie , gdy spotkała bohatera pojawił się humor. Mam nadzieję, że historia nie skończy się nieszczęśliwie i jakoś uratują dziewczynę.
Trzykrotka - Wto 11 Maj, 2021 06:25
Zapomniałam nawet że to już premiera... Vincenzo oglądałam.
Admete - Wto 11 Maj, 2021 06:36
Jesteś zupełnie usprawiedliwiona
Loana - Wto 11 Maj, 2021 12:54
Ja poczekam, aż drama będzie w całości dostępna i dacie mi spojlery, czy się dobrze kończy Bo spodobał mi sie trailer tej "Doom at your service"
Powoli oglądam sobie tego Goblina i naprawdę fajne są sceny z obydwoma panami, bardzo humorystyczne
Admete - Wto 11 Maj, 2021 13:39
Ale pan grający Śmierć drewniany trochę.
BeeMeR - Wto 11 Maj, 2021 14:50
Nawet bardzo, imho
Loana - Wto 11 Maj, 2021 14:53
No chyba właśnie taki miał być! Przecież to Ponury Kosiarz, czego się po nim spodziewacie Mi pasują tam aktorzy, nawet muszę przyznać, że polubiłam bohaterkę, wydaje się być naprawdę sympatyczną, grzeczną dziewczyną Ale okej, przyznam, że nie miałam wobec tej dramy jakiś dużych oczekiwań, więc może dlatego dobrze się na niej bawię, bo nie oczekuję niczego oprócz ewentualnej rozrywki
Trzykrotka - Wto 11 Maj, 2021 15:14
To dawaj znać jak ci się ogląda Ja nie dałam rady, nudziła mnie okropnie ta drama. Napisała ją ta sama pani, co Secret Garden
Admete - Wto 11 Maj, 2021 15:20
Też mnie znudziła. Początek był jeszcze w miarę, ale potem coraz słabiej. Scenarzystka zamiast treści ma budżet i efekty.
Loana - Wto 11 Maj, 2021 15:51
Aaa, no to mnie pewnie też znudzi Ale nie szkodzi, najwyżej sobie przewinę, zwłaszcza, że się nie nastawiam na jakieś wciągające wątki, no i wiem, że zakończenie to nie jest to, na co mocno czekam
Poszła kasa w efekty? To w sumie może dobrze, bo efekty nie są złe, ale też nie porywają.
W sumie ciekawe, czy będą mi się podobały dramy jednego producenta (czy scenarzysty? nie wiem, kto dokładnie odpowiada za kształt dramy)? Bo już zauważyłam, że dramy tych sióstr Hong czy jakoś tak - nie są złe, ale nie zawsze mi pasują. Przyznam, że w ogóle nie patrzę na producenta, a może powinnam
BeeMeR - Wto 11 Maj, 2021 16:05
Ja też wymiękłam, za to Ogródek obejrzałam do końca swego czasu
|
|
|