To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bridgerton, czyli fikcja histe(o)ryczna...

Trzykrotka - Śro 06 Paź, 2021 09:22

No ba, pamiętasz słynne artykuły z powagą opisujące wiadomy gwałt, którego w 1 serii dokonano? Naukowe analizy plus psychologiczna podbudowa, plus pouczenia czego w łóżku robić nie wolno... Jak to leciało o Dorocie Rabczewskiej? :paddotylu: Więc chciałabym zawczasu wiedzieć, co teraz z tego dyszenia może wyniknąć.
Agn - Śro 06 Paź, 2021 09:48

Na razie widze fani dysza. Choc moze niekoniecznie godowo.
:lol:

Trzykrotka - Śro 06 Paź, 2021 10:03

Oj dyszą, dyszą, albo dyszy Netflix. Wszak idzie na kolejny rekord :rotfl:
annmichelle - Śro 06 Paź, 2021 11:28

Chała wraca. :zalamka:

Trzy odcinki "pierwszego sezonu" :lol: mi wystarczyły. :boisie:

Chętnie bym tu zaglądała i się pośmiała z Wami :wink: , ale chyba nie dam rady. :lol:
Musiałabym być chyba jak Tamara, czyli nie oglądać tego w ogóle nigdy, to może dałabym radę się pośmiać :-P , ale tak to wracam pamięcią i zła jestem trochę na siebie, że obejrzałam aż tyle i ani mi nie było do śmiechu, ani mnie to zrelaksowało, zmarnowany czas po prostu. :twisted:

Ale życzę Wam miłej zabawy! :wink:

Loana - Śro 06 Paź, 2021 11:48

No jak będą wierni książce, to powinno się pojawić "całowanie" w ogrodzie w dekolt Kate przez najstarszego Bridgertona - które akurat całowaniem sensu stricte nie było, ale tak zostało odebrane przez okoliczne plotkary przechadzające się obok :P
Mi się w tym serialu w sumie podobała muzyka i kolorowość strojów - nie były rekonstrukcjami, ale były ciekawe :P

Trzykrotka - Śro 06 Paź, 2021 13:57

annmichelle napisał/a:
Chała wraca. :zalamka:

I to zapewne na dwóch sezonach się nie skończy; przecież rodzeństwa Bridgertonów było ośmioro :mrgreen:

Agn - Śro 06 Paź, 2021 14:52

Bedzie roast. :lol:
Annmichelle, szkoda, pokomentowalabys z nami to arcydzieUo. :mrgreen:

annmichelle - Śro 06 Paź, 2021 16:37

Agn napisał/a:
Annmichelle, szkoda, pokomentowalabys z nami to arcydzieUo. :mrgreen:

:-P

Agn, ja w ogóle nie jestem na bieżąco z tymi wszystkimi "hot" momentami "na drągu, w przeciągu, tudzież na trawniku" :twisted: , bo odcinki, które obejrzałam były baaaaardzo niewinne, raz dali sobie buzi i tyle. :cool:
Wiem, wiele straciłam, że nie obejrzałam do końca. :lol:

Agn - Czw 07 Paź, 2021 00:10

Och, nie widzialas jak sobie dysza jedno drugiemu prosto w twarz. Ojeeeej... :lol:
Trzykrotka - Czw 07 Paź, 2021 06:58

U mnie to inaczej działa, jako że mam upodobanie do guilty pleasures na ekranie; irytacja była, owszem, na początku, kiedy odkryłam co za kosmiczny pasztet Netflix wyprodukował na święta; BeeMer z Agn przestawiły jednak zwrotnicę na właściwe tory i można już się było bawić. Dyszenie dyszeniem, ale jak świeżo upieczona księżna łazi po wsi z pokojówką i usiłuje wręczać swoim wieśniakom bukieciki lawendy, którą, już zasuszoną, zerwała z grządki własnymi rękami, a wszystko dlatego że matka kazała jej do tych ubogich i biednych chodzić z koszem - to już kwikłam, pojęłam i pokochałam radosną głupotę tej produkcji :rotfl:
BeeMeR - Czw 07 Paź, 2021 07:24

Jak rany, pamiętam tą lawendę :rotfl:
A trawnik to już była wisienka na torcie, tak absurdalny w biały dzień przy podjeździe :rotfl:
Mnie też potrzeba nieraz odprężenia albo i odmóżdżenia, a już w doborowym towarzystwie każdą bzdurę lepiej się obśmiewa :spotkanko:

Trzykrotka - Czw 07 Paź, 2021 08:43

Rany, ten trawnik :rotfl: płaski jak patelnia, na wprost ogromnej posiadłości z setkami pokoi. W każdym pokoju - ciekawskie oczy. I na dodatek myśl: za mało mają sypialni w tej gigantycznej chałupie, czy co?
BeeMeR - Czw 07 Paź, 2021 08:50

Widac drabina też już im się przejadła :lol:
Ciekawe co tym razem będzie szczytem niedorzeczności :mrgreen:

Agn - Czw 07 Paź, 2021 10:01

Wszystko sie moze przejesc.
Nawet drabina. :rotfl:

Trzykrotka - Czw 07 Paź, 2021 10:04

:rotfl: A wy się dziwicie, że fani już tęskną za księciem - toż ten nowy, znaczy Anthony, to tylko pod drzewem na chybcika potrafił pannę wychędożyć - za to już w pierwszych scenach pierwszej serii :mrgreen:
BeeMeR - Czw 07 Paź, 2021 10:14

A to już ruszyło to nowe arcydzieło? :co_stracilam:

Przyznam szczerze, ze nawet próbowałam sobie wyobrazić świeżo poślubione państwo Darcy na trawniku Pemberly ale nie szlo mi zupełnie :wink:

Agn - Czw 07 Paź, 2021 10:17

BeeMeRku, przywoluje cie do porzadku - sa pewne granice! :lol:

Trzykrotko, no to jak Antek taki jurny to fani powinni byc, ehem, usatysfakcjonowani.
Swoja szosa on nie tylko pod drzewem - z ta spiewaczka takze bodaj w jej garderobie czy tam mieszkaniu regularnie bywal.

BeeMeR - Czw 07 Paź, 2021 10:33

Zawsze słyszałam, ze nie ma granic wyobraźni :angel:
Trzykrotka - Czw 07 Paź, 2021 11:18

Bywał, bywał. nie szczędzono nam tego bywania. O ile pamiętam, to i młodszy brat u jakiejś modystki bywał.
BeeMeR napisał/a:
A to już ruszyło to nowe arcydzieło? :co_stracilam:

Nie, na razie ruszyła machina promocyjna. Może znowu uraczą nas na święta.

Agn - Czw 07 Paź, 2021 12:51

Wiecie, ja chyba najbardziej czekam na to, co bedzie przyczyna fochow parki, kiedy juz zalicza kilka wspolnych orgazmow. :P
Loana - Czw 07 Paź, 2021 13:13

Agn napisał/a:
Wiecie, ja chyba najbardziej czekam na to, co bedzie przyczyna fochow parki, kiedy juz zalicza kilka wspolnych orgazmow. :P

Problemy z młodszą siostrą Kate i trauma Anthonego :P tej starczy na długo :P

Trzykrotka - Czw 07 Paź, 2021 15:49

No to już widać norma, że co amant, to z traumą :thud:
Agn - Czw 07 Paź, 2021 16:20

Ciekawe jak sie z owej traumy bedzie leczyc. Aaaa, chyba juz wiem. :twisted:
Loana - Czw 07 Paź, 2021 18:04

Agn napisał/a:
Ciekawe jak sie z owej traumy bedzie leczyc. Aaaa, chyba juz wiem. :twisted:

Będzie czekać :P też :P

Loana - Śro 16 Lut, 2022 13:56

Już są filmiki reklamujące nowy sezon :) Dalej jest kolorowo, strzelam, że będzie też śmiesznie. Na pewno dla mnie, bo dalej prawie żadna pani nie nosi kapelusza na dworze :P