Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...
Trzykrotka - Śro 25 Paź, 2017 13:01
| BeeMeR napisał/a: | | Ja zaś mam za sobą pierwszy odcinek Master & Sun |
O fajnie, będą fotki duchów i przegląd znajomych Może i Aragonte się zachęci na kiedyś. Środek mody na grzyby na głowie. Oni chyba tonę żelu albo kakieru w nie wkładali. In Gu i tak dobrze wygląda, że Jo Sub - kompletnie. Swoją drogą - to co się dzieje z Tal Talem? W roku MSH zagrał w chyba 4 dramach, zarobił sobie i dał spokój z aktorstwem?
Będę czekać na relacje, choć detale dramy już słabo pamiętam. Ta pierwsza sprawa, to była historia miłosna?
Zrobiłam sobie małą przerwę od AM 1988 - bo zrobiło mi się raptem żal, że w tym tempie za szybko przyjdzie koniec.... Nasza Duk Seon jest już w 3 klasie, za chwilę kończy liceum.... To Seul, więc dzieciaki nie muszą wyfruwać z domów na studia, jak w busańskim AM 1997, ale będzie miała dłuższe włosy, mocnijeszy makijaż i krótsze spódniczki. No i przezyje pierwszy, śliczny kissu (podejrzałam, bo mam do niego jeszcze trochę czasu.
Zastanawiam się cały czas nad tymi protestami fanów odnośnie wyboru męża i kompletnie ich nie rozumiem, chyba, że bazują wyłacznie na sympatii do jednego lub drugiego aktora, na zasadzie, że "nasz chłopak nie może przegrać." Na obecym etapie (14 odcinek) nasza Duk Seon owszem, podkochuje się w jednym z kolegów, bo koleżanki zaszczepiły w niej myśl, że "on kocha się w niej." I fakt, kocha się, obaj się kochają. Ale jeden śmiało o tym mówi, spędza z nią czas i całym sobą okazuje, że jej obecność go uszczęśliwia. Drugi za to robi wszystko, żeby jej nie okazać niczego poza lekceważeniem i obojętnością. Fakt, wygląda obłędnie w czerni, może jakaś tkliwa duszyczka się nad nim litować, że taki biedny... ale on palcem nie kiwnąłe, żeby było inaczej. Ona tańczy wokół niego na paluszkach, a on nic, nic, nic - pan Gburek normalnie. I tylko cierpi na stronie na widok bardzo naturalnych postępów rywala.
Ale na razie, po ustaleniu się miłości naszego Sun Woo, na plan pierwszy wysuwa się starszy, mniej udany brat Pana Gburka, grany przez naszego oppę nr 2 z FMW. Zakochał się własnie w brzydkiej koleżance Duk Seon i tacy są razem ładni i wzruszający
W przerwie tłumaczę Faith, odcinek 10. Nie jest tak atrakcyjny jak wcześnejsze. Król i CY rozmawiają z szefami Suribangu, Gi Cheol nie wie, czy wierzyć doktorce, doktorka zastanawia się, czy nie pójść jednak do Gi Cheola, bo on może zapewnić jej szybszy transport do domu, niż zajęty sprawami Goryeo Choi Young... dużo knucia i gadania. Ale też jakie zdjęcia Ponieważ Gi Cheol chce wiedzieć, czy dotorka jest fatycznie kimś niezwykłym, każe ją podsłuchwać, Białowłosy przesiaduje na dachach pałącu, CY go szuka. Co za parada ślicznych wygięć, dachówek, rynien. Jakie kolory kolumn i kasetonów. I te wszystkie krużganki, barierki, balkoniki. Całe morze pięknej architektury
BeeMeR - Śro 25 Paź, 2017 13:26
| Trzykrotka napisał/a: | | W roku MSH zagrał w chyba 4 dramach, zarobił sobie i dał spokój z aktorstwem? | Sprawdziłam, w zeszłym roku grał w jakimś tasiemcu - 122 odcinki
| Trzykrotka napisał/a: | | Ta ierwsza sprawa, to była historia miłosna? | Poniekąd - sławny piłkarz (Tal Tal) u progu ślubu z Drugą z KMHM, a tu go ktoś szantażuje i wszystko wskazuje na byłą dziewczynę, która już nie żyje Oczywiście za medium robi Gongowa, która jest stereotypowo zaniedbana i ma starannie ułożone potargane "niemyte od wieków" włosy (bo jej duchy nie dają spać), a SJS jest racjonalnie myślącym bogatym dupkiem, fatalnie ubranym i uczesanym:
Czyli rom-komowa klasyka, z dużą dawką prób macania i sugestii wspólnego spania, bo jak ona dotyka jego to przestaje widzieć duchy, więc chciałaby się wreszcie wyspać w jego towarzystwie - co on nieco odmiennie interpretuje. Mam nadzieję, że tej dramy siostrzyczki Hong nie spaprały, bo styliści zaiste robią co mogą żeby ją sabotować.
Duchy za to są cudne, teraz na tapecie śmierć licealistki i duch z fontanny (nie dam głowy czy to jedna i ta sama )
Na razie znakomicie się bawię
Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 13:26
| Trzykrotka napisał/a: | | Może i Aragonte się zachęci na kiedyś. |
Zachęci się, zachęci, na razie sprawdzała zawartość In Guka w dramie
Widziałaś takiego gifa z BTS-ów ze Squad 38?
BeeMeR - Śro 25 Paź, 2017 13:38
| Aragonte napisał/a: | | Widziałaś takiego gifa z BTS-ów ze Squad 38? | Ja nie widziałam - jaki cudny
SIG w M&S jest zacny - może nie ma go dużo, ale w odróżnieniu od SJS jest znakomicie ubrany (tj. garnitury ochrony) i nie rzuca się jak w KOHS Zachwyconam
Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 14:18
| BeeMeR napisał/a: | SIG w M&S jest zacny - może nie ma go dużo, ale w odróżnieniu od SJS jest znakomicie ubrany (tj. garnitury ochrony) i nie rzuca się jak w KOHS |
To mam szansę na ładny SLS, bo Pierwszy nie jest w moim guście
W IRY In Guk też się nie rzuca, wręcz przeciwnie, jest powściągliwy nad podziw I ubrany jest dobrze - aczkolwiek od czasu do czasu pomyka w fartuszku i z mopem (i kompulsywnie sprząta cały dom ).
A jako oszust w Squad 38 jest przeuroczy - podejrzałam trochę
BeeMeR - Śro 25 Paź, 2017 14:39
| Aragonte napisał/a: | | To mam szansę na ładny SLS, bo Pierwszy nie jest w moim guście | Ja tam obu panów lubię, niezależnie od stylizacji. W tej dramie gra SJS nie boli, bo jej nie trzeba
SIG chodzi ubrany po prostu tak
Jeszcze garść znajomych - wśród licealistek, których odcinek dotyczy jest Piękna Gong Shim:
A tu galeria duchów - nie wiem czemu większość ma coś nie tak z twarzami
Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 15:01
| BeeMeR napisał/a: | W tej dramie gra SJS nie boli, bo jej nie trzeba |
Właśnie z uwagi na grę - czy jej brak - SJS wolę In Guka
Edit: hue hue, ktoś tu poświęcił sporo uwagi pewnej "specjalizacji" SIG
http://www.sbs.com.au/pop...est-kisser-ever
BeeMeR - Śro 25 Paź, 2017 16:18
| Aragonte napisał/a: | | Właśnie z uwagi na grę - czy jej brak - SJS wolę In Guka | SIG nie ma tu (na razie ?) za dużo do grania, ale za to wygląda
Oczywiście to się może zmienić, kryje się za nim oczywiście jakaś tajemnica, oby nie na darmo był w tej dramie
O dziwo tej dramy akurat nie mam zaspoilerowanej - tym lepiej dla mnie
Zestawienie kissów fajowe - ciekawe co to jest w tym hanboku?
Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 16:29
| BeeMeR napisał/a: | O dziwo tej dramy akurat nie mam zaspoilerowanej - tym lepiej dla mnie |
Ja mam zaspoilerowaną jedną scenę, którą pokazano w Syrence, w odcinkach z JJS i produkcją syrenich perełek
| BeeMeR napisał/a: | Zestawienie kissów fajowe - ciekawe co to jest w tym hanboku? |
Stawiam na to:
http://asianwiki.com/The_King%27s_Face
Bo to chyba jedyny seguk SIG
BeeMeR - Śro 25 Paź, 2017 17:40
| Aragonte napisał/a: | | to chyba jedyny seguk SIG | Chyba faktycznie
Jak on pięknie wślizguje się do samochodu przez szyberdach
SIG, coby nie było wątpliwości
Aragonte, musisz to obejrzeć - najlepiej w dramie, ale możesz i tu na początku mv
https://www.youtube.com/watch?v=lu7BcYxXfHA
Czyżby miał mieć własny wątek miłosny, a nie funkcję li i jedynie Drugiego?
Nie mam nic przeciwko, acz za panią nie przepadam
Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 17:43
| BeeMeR napisał/a: | Jak on pięknie wślizguje się do samochodu przez szyberdach
SIG, coby nie było wątpliwości
Aragonte, musisz to obejrzeć - najlepiej w dramie, ale możesz i tu na początku mv
https://www.youtube.com/watch?v=lu7BcYxXfHA |
Teraz nie mam jak (YT tu nie pójdzie), ale w domu na pewno nadrobię I to z przyjemnością
Mam nadzieję, że ma własny wątek
W Reply 1997 jego bohater wsiadał do samochodu mniej seksownie, przez drzwi od strony pasażera, bo te od strony kierowcy były zepsute
BTW nie jestem pewna, skąd jest kissu nr 9 i mnie to dręczy nieco KoHS?
BeeMeR - Śro 25 Paź, 2017 17:50
| Aragonte napisał/a: | | nie jestem pewna, skąd jest kissu nr 9 i mnie to dręczy nieco |
http://asianwiki.com/Some_Kind_of_Goodbye
Minidrama, w której SIG gra kosmitę pisałam o niej kiedyś.
Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 17:53
A masz ją jeszcze czy wywaliłaś? Bo może nadawałaby się choć pod wyszywanie
BeeMeR - Śro 25 Paź, 2017 17:57
| Aragonte napisał/a: | | A masz ją jeszcze czy wywaliłaś | wywaliłam dawno, bo nie była taka znów dobra acz kilka scen SIG wartych uwagi mam zachowane napisy pl i wrzuciłam gdzie trzeba.
Drama powinna być dostępna pod tytułem Another Parting/Some King of Goodbye
Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 18:05
Dzięki, już ją też znalazłam - do wyszywania się nadaje na pewno A krótkie toto jest, więc nie zajmie dużo czasu
Admete - Śro 25 Paź, 2017 18:59
Obejrzałam Witch's court, czekam na Mad Doga, a w weekend Black. Tyle mi się drama z nowości ostało po selekcji. Because... może obejrzę jak będzie całość. Na razie mi się nie chce.
BeeMeR - Śro 25 Paź, 2017 19:05
Kolejna scena In Guka i znów się bananię
To scena pt. "czemu nie łapie się ochroniarza za rękę od tyłu"
A właściwie łapie, łapie
Replay, replay
Nie wspomnę, że koleżanka głównej radzi jej, by zaczerpnęła nieco męskiej energii od niego - nietrudno się domyślić w jaki sposób
Sorry - chyba łapię fazę
Admete - Śro 25 Paź, 2017 19:18
Mnie zostaje czytać o waszych fazach, bo o tej morze roku nie miewam Muszę poczekać do lata i musi mi się coś trafić. Najlepiej serial z Cho Seung Woo Nowa drama z Jin Gu. Raczej dla mnie niż dla was
http://www.dramabeans.com...cs-untouchable/
Czyżby Go Kyung-pyo miał zagrać w końcu coś, co uznałabym za interesujące?
http://www.dramabeans.com...ross-gods-gift/
Bad Guys 2:
https://www.youtube.com/watch?v=sMLgr7O6yVM
https://www.youtube.com/watch?v=di15KveSxAE
To na razie teasery dla dwóch postaci. Na pewno spróbuję
Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 20:44
| Admete napisał/a: |
Mnie zostaje czytać o waszych fazach, bo o tej morze roku nie miewam Muszę poczekać do lata i musi mi się coś trafić. Najlepiej serial z Cho Seung Woo Nowa drama z Jin Gu. Raczej dla mnie niż dla was |
Nie bądź taka zachłanna
| BeeMeR napisał/a: | Kolejna scena In Guka i znów się bananię
[...]
Nie wspomnę, że koleżanka głównej radzi jej, by zaczerpnęła nieco męskiej energii od niego - nietrudno się domyślić w jaki sposób
Sorry - chyba łapię fazę |
Dobra faza nie jest zła
U mnie to nie do końca faza, ale coś też całkiem przyjemnego
A tak w ogóle to kusisz do Master's Sun, w sumie to już mam na dysku, ale kiedy ogladac, kiedy?
Idę oglądac, jak bohater In Guka wsiada do samochodu przez szyberdach
Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 20:50
| BeeMeR napisał/a: | Jak on pięknie wślizguje się do samochodu przez szyberdach |
Potwierdzam - pięknie, ze cztery razy sobie to obejrzałam
Admete - Śro 25 Paź, 2017 21:03
Na mnie In Guk w Master nie zrobił wrażenia, ale nic dziwnego, bo dramę głównie przewijałam Dopiero potem go polubiłam jako aktora. Ten seguk z nim jest nudny. Widziałam kilka odcinków.
Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 21:16
| Admete napisał/a: | Na mnie In Guk w Master nie zrobił wrażenia, ale nic dziwnego, bo dramę głównie przewijałam |
Mogłaś w ogóle przegapic jego udział, bo chyba za dużo go nie ma
| Admete napisał/a: | | Ten seguk z nim jest nudny. Widziałam kilka odcinków. |
To obejrzę jedynie w wyjątkowej desperacji, jak Agn pewną Makrelę Ale na razie mam co oglądac.
BeeMeR - Śro 25 Paź, 2017 21:20
| Admete napisał/a: | | Mnie zostaje czytać o waszych fazach, bo o tej morze roku nie miewam | Nawet nie było trudno - przed dramą wyłączyłam zbytnie myślenie, przymknęłam oko na grzyby i brzydkie wdzianka, postanowiłam dobrze się bawić nastawiając na specyfikę sióstr Hong - ich typ żarcików itp - ale na razie jest ok, jeden główny duch/sprawa na odcinek zmniejsza zawartość pleple, a romans toczy się jak powinien, więc nie narzekam
In Guk był w bardzo znikomej dawce przez pierwsze dwa odcinki, w trzecim zaczęło się u niego coś ciekawszego
Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 21:52
A ja włączyłam drugi odcinek Answer Me 1988.
Spaghetti ("takie amerykańskie danie" ) mieszane z sosem i nakładane rękami Cenna dżinsowa kurtka, za która próbuje się siostrze kłaki powyrywac Nagrywanie imprezy rodzinnej kamerą wideo Cudne!
I Taek się pojawił po raz drugi - na całą minutę może
Jako że mam skłonnosc do sentymentalizmu, to chyba obejrzę wszystkie trzy części Reply
To naprawdę fajna podróż w czasie i przestrzeni
Edit: w poprzednim Reply był cytowany slash autorstwa bohaterki, a tutaj kawałek jakiegoś harlekina czytanego przez nią na przerwie, równie to było "inteligentne"
I zwięzła recenzja bohaterki następnego romansidła: "Ta książka jest słaba. Tylko się całowali"
Edit: a trójka młodych (bez Taeka, który dalej ukrywa się w cieniu ) próbuje się zakraśc do kina na "dorosły" film
Trzykrotka - Śro 25 Paź, 2017 22:48
| Admete napisał/a: | Ale nic dziwnego, bo dramę głównie przewijałam |
Kusi mnie czasami, żeby zrobić zestawienie zaginione w przewijaniu Jak to jest, że zawsze przepadną tam najlepsze kąski?
Słodzę sobie dziś kolejnymi odcinkami Temperature od Love, chyba najładniejszej dramy o niczym, jakś od dłuższego czasu widziałąm. Zaraz Drugi zrobi coś tak głupiego, że chyba sobie też popatrzę wcześniej na In Guka i szyberdach, żeby to jakoś przetrwać. I tak, oczywiście, że on miał tam swoj własny watek miłosny, a grał Wandę, co Niemca nie chciała - czyi ochroniarza, co gwiazdą filmową pogardził.
Luudzie, ten bts z Squad 38 - Satto widziała, kiedy kamera była wyłączona
KGP znowu w tvn? To brawo wielkie i gratulacje, choć ja pewnie nie obejrzę, bo już mi się kolejnego "revenge" nie chce, a medycyna dopada mnie za bardzo na co dzień. Dziś popłynęłam przez nią na ponad 200 zł. Super, bo mam L4 i będę sobie leniuchować po uszy, ale niestety, prócz poważnych zabiegów dentystycznych czeka mni tej jesieni romans z laryngoogiem . Na widok białych fartuchów nie mam banana na obliczu.
|
|
|