Seriale - Fajny serial wczoraj widziałam II
BeeMeR - Nie 21 Sty, 2018 16:46
| praedzio napisał/a: | | Tajemnice Sahary - to pewnie ten serial macie na myśli. | Owszem Tam był m.in. młody Olbrychski
https://www.youtube.com/watch?v=dayxuY5zF88
Admete - Nie 21 Sty, 2018 16:49
Tajemnice Sahary też oglądałam, ale niewiele pamiętam.
praedzio - Nie 21 Sty, 2018 22:34
Skończyłam dziś "Godless". Świetny serial, przepięknie sfilmowany (za same zdjęcia powinien dostać kupę nagród), taki trochę nietypowy western. Smutno mi trochę, dawno mi się nie zdarzyło przywiązać tak do jakiejkolwiek produkcji.
trifle - Nie 21 Sty, 2018 23:10
Praedzio, a skończyłaś Dark? Ja próbuję to oglądać, ale jakoś mi strasznie ciężko idzie, obejrzałam chyba 4 odcinki i nie ma tu opcji, że oglądam dwa pod rząd. Stranger Things mi jakoś lepiej wchodziło, chociaż załamywałam się nad głupotą dzieciaków w niektórych momentach (wielu).
praedzio - Pon 22 Sty, 2018 07:39
Tak, skończyłam. Serial ma taką wadę, że bardzo wolno się rozkręca. Ale jak już się człowiek połapie, o co chodzi w tych rodzinnych związkach, to zaczyna się robić ciekawie.
milenaj - Pią 26 Sty, 2018 13:04
Chciałam tylko zwrócić uwagę, że "Cardinal" wrócił z drugim sezonem
Admete - Pią 26 Sty, 2018 14:07
Nie wiedziałam, dzięki za wieści.
Caitriona - Sob 27 Sty, 2018 06:53
| praedzio napisał/a: | | Skończyłam dziś "Godless". Świetny serial, przepięknie sfilmowany (za same zdjęcia powinien dostać kupę nagród), taki trochę nietypowy western. Smutno mi trochę, dawno mi się nie zdarzyło przywiązać tak do jakiejkolwiek produkcji. |
Dobre, prawda? Ciekawa i dobrze zrealizowana produkcja.
praedzio - Sob 27 Sty, 2018 10:38
Prawda!
Ania Aga - Nie 28 Sty, 2018 08:23
W TVP Kultura nadawany jest właśnie serial Wszystkie stworzenia duże i małe
Caitriona - Wto 13 Lut, 2018 18:53
Skończyłam Derry Girls, krótki i lekki serial z akcją w latach 90 (okres 'the Troubles' w Iralndii Północnej), o paczce przyjaciół z Derry. Przesycony muzyką z mojego dzieciństwa, a szczególnie The Cranberries Kilka razy uśmiałam się do łez Siostra Michael skradła moje serce Fajnie, że robią drugą serię.
https://www.youtube.com/watch?v=UFmFuXH0IRY
Admete - Nie 18 Lut, 2018 12:51
Obejrzałam Derry Girls - uśmiałam się bardzo, bardzo zabawne. I ten niesamowity akcent.
Caitriona - Nie 18 Lut, 2018 19:42
Cieszę się, że Ci się podobało
Admete - Nie 18 Lut, 2018 19:46
Te koleżanki plus kolega z Anglii
Caitriona - Nie 18 Lut, 2018 19:49
| Admete napisał/a: | | kolega z Anglii |
Na dodatek gej Cieszę się, że będzie druga seria.
Admete - Nie 18 Lut, 2018 19:49
A siostrunia dyrektorka tez wymiata
Caitriona - Nie 18 Lut, 2018 19:51
Siostra Michael skradła serce me I lubię jeszcze ojca, biedaka, który ma w sumie najwięcej rozumu
Admete - Nie 18 Lut, 2018 21:01
A ten jego teść -
trifle - Pon 19 Lut, 2018 12:02
Ok, przekonałyście mnie, też obejrzę
Admete - Pon 19 Lut, 2018 13:02
To jest serial komediowy, czasem dość absurdalny, ale pośmiać się można.
praedzio - Sob 03 Mar, 2018 19:32
Łyknęłam dziś cztery odcinki Requiem. Serial z dreszczykiem i świetną obsadą. Podoba mi się.
https://www.youtube.com/watch?v=Zh-RIWPpLqI
Fibula - Sob 03 Mar, 2018 22:48
Mam go na celowniku.
Agn - Nie 13 Maj, 2018 14:09
W ramach sprawdzania, czy filmowy Frodo zagrał jeszcze w jakimś pieprzniętym serialu, zerknęłam na Wilfreda. Serial o tym, jak facet opiekuje się psem sąsiadki i wszyscy widzą psa... a on człowieka w przebraniu psa. Rozmawia z nim, pali zioło, chodzi na spacery i daje się namówić na najbardziej porąbane pomysły, ale jednocześnie mężnieje, ogarnia swoje życie i dzięki temu najwyraźniej wychodzi z depresji (serial zaczyna się nieudaną próbą samobójczą).
Pierwszy sezon za mną.
O matko...
Nie jest jak z Dirkiem Gentlym, ale też się bawię przednio. To jest absurdalne i momentami wystawia dużego palucha u nogi poza granicę dobrego smaku, najczęściej jednak przy tej granicy balansując, ale oderwać się nie mogę. No i rechoczę nieprzystojnie.
I tylko mam nadzieję, że główny bohater przestanie się kochać w swojej pięknej sąsiadce (a jednocześnie właścicielce Wilfreda), bo nie lubię jej. Wiem, że to główna bohaterka żeńska i pewnie coś z tego w końcu będzie, ale... no nadzieja umiera ostatnia.
Agn - Czw 17 Maj, 2018 18:18
Dalej Wilfred. Kończę drugi sezon. Momentami serial naprawdę drażni poczucie dobrego smaku, ale i tak dobrze się bawię. Ale teraz umarłam ze śmiechu.
Główny bohater ma sąsiadkę, która mu się podoba i która jest właścicielką psa, Wilfreda. On się cały czas tym psem zajmuje, a ona przeżywa powroty i rozstania ze swoim chłopem. Zdecydowali się na ślub, wymyślili, że obrączki przyniesie im Wilfred, a przyszły pan młody pod wpływem zioła uprosił Ryana (główny bohater), by ten poprowadził Wilfreda, po czym pokazał mu obrączkę. Khem. Niechętnie, bo niechętnie, ale Ryan się zgodził, po czym oddaje obrączkę. Sąsiad jej nie przyjmuje ze słowami:
- O nie, to ty jesteś powiernikiem pierścienia.*
Przypominam, że główną rolę gra Elijah Wood.
(Tłumacz niestety nie ogarnął dowcipu i było "to twoja działka", ale aktor grający Drew jak wół powiedział "You're the ringbearer".)
Aragonte - Czw 17 Maj, 2018 18:26
Koleżanka z pracy polecała mi kiedyś Wilfreda, ale jakoś nie wsiąkłam. Inna sprawa, że tylko zerknęłam, jak to wygląda, nie dałam mu wielu szans
|
|
|