To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Zapowiedzi wydawnicze

Justine - Pon 07 Lip, 2014 13:45

Wydawnictwo MG ma w zapowiedziach biografię Charlotte Bronte napisaną przez Elizabeth Gaskell :)
http://www.wydawnictwomg....arlotte-bronte/

Eeva - Pon 07 Lip, 2014 13:48

Wow, extra! :-)
Aragonte - Pon 07 Lip, 2014 15:20

O, chętnie przeczytam :) I to w sumie bardziej z uwagi na pióro Gaskell niż bohaterkę, bo parę biografii Bronte już czytałam :wink:
Agn - Pon 07 Lip, 2014 19:44

Oooo, świetnie! :)
behemotka - Nie 20 Lip, 2014 22:45

http://www.wydawnictwolit...--Sophie-Hannah

sama nie wiem, ale pewnie kupię...

Agn - Sob 02 Sie, 2014 19:23

Zygmunt Miłoszewski zapowiedział, że premiera jego nowej książki ma już ustaloną datę - 22 października. Tytuł - Gniew. Szacki wraca! :love_shower: Znowu będę miała na kogo wyklinać. ;)
Admete - Sob 02 Sie, 2014 20:28

Fajnie - wolę jak Miłoszewski pisze kryminały niż przygodówki sensacyjne.
Agn - Sob 02 Sie, 2014 20:32

Bezcennego się przyzwoicie czytało i był fajny (a najbardziej mi się podobało, jak Lisa mówiła po polsku :rotfl: ), ale fakt - kryminały ma jednakowoż lepsze. A i ten horror, Domofon, jak mu fajnie wyszedł!
akne - Pon 25 Sie, 2014 19:16

Jeśli pozwolicie - zapraszam na kolejną powieść:

http://nk.com.pl/wspomnie...ml#.U_tvIMXO-So

Premiera 10 września.

Admete - Pon 25 Sie, 2014 20:23

Polecam z całego serca i zupełnie bezstronnie :)
Agn - Pon 25 Sie, 2014 20:35

Ja się nie bawię w bezstronność, bo mi zaraz i tak ktoś ze świstakiem i sreberkami pojedzie. ;)
Na książkę czekam. Obie z mamą lubimy czytać książki Ani. :) Już nie wspomnę, że chyba tylko jedną jedyną Akne czytam od A do Z z tzw. literatury lekkiej. :)

Anaru - Wto 26 Sie, 2014 00:42

A ja od bardzo chętnie czasu do czasu literaturę lekką czytam, więc tu również bardzo chętnie się dobiorę. :excited:
Agn - Wto 26 Sie, 2014 11:01

No ja właśnie średnio lubię taką właśnie - historia kusi, ale jakoś tak mnie się to rozmywa i odechciewa wraz z podejściem do lektury. U Akne nie - czytam i nie odkładam w połowie albo po pierwszym akapicie. Z pewnością jest to także kwestia języka, bo książki ma zawsze cymes napisane, bez błędów i niegramotnych zdań. No i ciepło jest zawsze w tych powieściach, co poradzić. :) Lubię jak mi ciepło. :mrgreen:
Aragonte - Wto 26 Sie, 2014 12:46

No to mi dałaś do myślenia, Agn...
Agn - Wto 26 Sie, 2014 13:00

:co_stracilam:
akne - Śro 27 Sie, 2014 14:05

Agn napisał/a:
U Akne nie - czytam i nie odkładam ...Lubię jak mi ciepło. :mrgreen:

No i kto teraz leje miodek na moje serce? :thanx: :przytul:

Agn - Śro 27 Sie, 2014 14:07

Szczerą prawdę powiadam! :mrgreen:
Trzykrotka - Czw 28 Sie, 2014 14:05

Jaka ładna, kojąca okładka! Te lawendowe kolory bardzo zachęcają żeby choćby dotknąć książki. I streszczenie też zachęcające :kwiatek: Rozumiem, że na targach w Krakowie już będzie?
akne - Pią 29 Sie, 2014 19:44

Będzie w księgarniach już 10 września. Na Targach ja jestem w niedzielę (i Admete), moje książki cały czas :lol:
Ania Aga - Pią 29 Sie, 2014 20:40

Kuriozum wydawnicze i nie chodzi o Niziurskiego, ale o to, co można z zrobić z książką:
http://czytelnia-agape.bl...-niziurski.html

Agn - Pią 29 Sie, 2014 23:22

Ania Aga napisał/a:
Kuriozum wydawnicze i nie chodzi o Niziurskiego, ale o to, co można z zrobić z książką:
http://czytelnia-agape.bl...-niziurski.html

Greg od lat już tak robi, dbając czule, by kora mózgowa odbiorcy się za bardzo nie pofałdowała. :?
Nie znoszę tego wydawnictwa. :evil:
A jacy ludzie są zdziwieni, jak nie ma wydania z Grega "Mikołajka" i jejku, jej, trzeba przeczytać samemu. Albo którąś Musierowicz. Strasznie skomplikowane książki, nie do przebrnięcia bez pomocy wpisów. :evil:

BeeMeR - Pią 29 Sie, 2014 23:46

Agn napisał/a:
Strasznie skomplikowane książki, nie do przebrnięcia bez pomocy wpisów. :evil:
Najwyraźniej :zalamka:
Anaru - Sob 30 Sie, 2014 00:08

Agn napisał/a:
A jacy ludzie są zdziwieni, jak nie ma wydania z Grega "Mikołajka" i jejku, jej, trzeba przeczytać samemu. Albo którąś Musierowicz. Strasznie skomplikowane książki, nie do przebrnięcia bez pomocy wpisów. :evil:

:opad_szczeny: Ja w ogóle nie wiedziałam, że produkują takie coś :opad_szczeny: , nie spotkałam się jeszcze z takim barachłem. Po co, na litość, takie coś???? :confused3:

Agn - Sob 30 Sie, 2014 12:58

Mnie pytasz? Już i tak zaliczyłam zgon, jak wyszła taka, UWAGA!, Ania z Zielonego Wzgórza. Kolejne cholernie trudne dzieło nie do przebrnięcia bez wspomagania czułych opiekunów od opracowań. :?
Najgorsze, że już zupełnie się robi z odbiorcy idiotę. Pomijam te znaczniki - w tych książkach są też na końcu opracowania lektury - streszczenie, problematyka, charakterystyka postaci, krótka notka o autorze (przecież po co się wysilać i samemu pomyśleć nad charakterystyką postaci, prawdaż) - a w nich są błędy. Kiedyś zajrzałam do którejś z książek - nie pamiętam już, której, ale nadziałam się na jakiś skrajny idiotyzm. Cholera, nie pomnę już, co to było, a przydałoby się jako przykład... :mysle:

Lady_Joanna - Sob 30 Sie, 2014 18:17

Ło matko święta :shock: , pierwszy raz w życiu takie coś widzę, wg mnie musieli taki styl wydawania od jakiegoś wydawnictwa zerżnąć ...