To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Gra o tron (TV)

Agn - Czw 23 Cze, 2011 12:07

Admete napisał/a:
No właśnie - ciekawe czy znów będziemy tyle czekać. Nie ma jednak co narzekać. Na razie na gwiazdkę dostaniemy ładny prezent.

Na gwiazdkę dopiero? Aaa, że tłumaczenie? To ja sobie gwiazdkę urządzę w lipcu.

Kumpela była na spotkaniu z Martinem w Warszawie. Powiedziała, że facet jest super - zabawny, pogadał, porozdawał autografy, do każdego fana, który przyszedł po podpis coś zagadał, dawał sobie pstrykać miliard fotek i się uśmiechał.
:D

Kurczę, skończył się serial. BUUUUU!!!

Admete - Czw 23 Cze, 2011 12:23

Mam nadzieję, że mu się w Polsce podobało :)
asiek - Czw 23 Cze, 2011 14:37

Agn napisał/a:
Kurczę, skończył się serial. BUUUUU!!!

Ano... :(

Deanariell - Czw 23 Cze, 2011 14:42

A ja obejrzałam dopiero pierwsze cztery, więc cała przyjemność nadal czeka. :mrgreen: Później chętnie zrobię powtórkę, gdy Admete zacznie oglądać. ;) Jak się uda...
asiek - Czw 23 Cze, 2011 16:20

Deanariell napisał/a:
A ja obejrzałam dopiero pierwsze cztery, więc cała przyjemność nadal czeka.

Zazdroszczę. :wink:

Taką mapkę wypatrzyłam w necie... Bardzo przydatna w drugim tomie. :wink: Nie nadążam tu za ilością króli i ruchami ich wojsk. :lol: :wink:

Deanariell - Czw 23 Cze, 2011 21:28

asiek napisał/a:
Nie nadążam tu za ilością króli

Ilość królów :wink: jest faktycznie powalająca u Martina. Można się pogubić. :-P

asiek napisał/a:
Zazdroszczę.

Też sobie zazdroszczę. :mrgreen: Ciekawe ile odcinków dziś dam radę obejrzeć zanim padnę w pościel? :mysle: :excited:

Agn - Czw 23 Cze, 2011 21:42

Wszystkie...? I będziesz chciała więcej!
Deanariell - Czw 23 Cze, 2011 21:44

Agn napisał/a:
Wszystkie...? I będziesz chciała więcej!

:rotfl: Też się obawiam, że mnie ranek zastanie (tym bardziej, że jeszcze nie zaczęłam :P ) - a tak między 5 a 6 rano budzi się Annarielka i nie ma litości... :roll: :lol:

asiek - Czw 23 Cze, 2011 22:34

Deanariell napisał/a:
asiek napisał/a:
Nie nadążam tu za ilością króli

Ilość królów

Pewnie, że królów ... Ale strzeliłam byka. :rotfl:

BeeMeR - Sob 25 Cze, 2011 10:30

skończyłam sezon - czekam na następny :mrgreen:
Deanariell - Sob 25 Cze, 2011 10:46

asiek napisał/a:
Pewnie, że królów ... Ale strzeliłam byka. :rotfl:

:mrgreen: Takie już zboczenie zawodowe, że musiałam poprawić. :lol: :wink: Tym bardziej, że wyobraziłam sobie facetów w zbrojach z futerkiem, króliczymi uszkami i puchatymi ogonkami. :rotfl:

BeeMeR napisał/a:
skończyłam sezon

Mnie zostały jeszcze trzy odcinki do końca. ;) Chcę jeszcze! :cry2: Moim zdaniem świetnie zrobiony serial - klimat, kostiumy, scenografia, aktorzy :oklaski: , zresztą już stał się kultowy, bez względu na dalszy ciąg. :mrgreen:

Deanariell - Wto 28 Cze, 2011 02:54

No tak, nie śpię, jutro będę nieprzytomna :roll: , ale MUSIAŁAM dokończyć GoT... :P

:cry2:
Niby znałam fabułę, ale i tak ciężko było mi to oglądać... :(

Pierwszy sezon - jak dla mnie GENIALNY! :thud: :oklaski: Btw nie wiem czy ktoś zauważył, ale gra tam drugoplanową rolę aktor, który odtwarzał postać Małego Johna w RoS (Clive Mantle - występuje jako Greatjon Umber). ;) Wilkor Robb'a odgryzł mu palce podczas narady wojennej w 9 odcinku bodajże. :mysle: (To chyba nie jest wielki spoiler? :P )

Agn - Wto 28 Cze, 2011 08:43

Kurczę, muszę się przyjrzeć, bo nie przyuważyłam! Ty to masz oko, Riello! :D
Anonymous - Wto 28 Cze, 2011 11:13

Deanariell napisał/a:
nie wiem czy ktoś zauważył, ale gra tam drugoplanową rolę aktor, który odtwarzał postać Małego Johna w RoS (Clive Mantle - występuje jako Greatjon Umber). ;) Wilkor Robb'a odgryzł mu palce podczas narady wojennej w 9 odcinku bodajże. :mysle: (To chyba nie jest wielki spoiler? :P )

A jusci !!

Deanariell - Wto 28 Cze, 2011 15:56

Agn napisał/a:
Ty to masz oko, Riello!

Na pewno drugie tyle przeoczyłam. :P ;)

Zakończenie pierwszej serii świetne - chodzi mi o efekty filmowe, a konkretnie...
Spoiler:
trzy małe SMOKI :excited: Śliczne gadzinki. :mrgreen:

Fibula - Wto 28 Cze, 2011 19:54

Deanariell napisał/a:
Btw nie wiem czy ktoś zauważył, ale gra tam drugoplanową rolę aktor, który odtwarzał postać Małego Johna w RoS (Clive Mantle - występuje jako Greatjon Umber). ;) Wilkor Robb'a odgryzł mu palce podczas narady wojennej w 9 odcinku bodajże. :mysle: (To chyba nie jest wielki spoiler? :P )

Uff, męczyło mnie, skąd go znam, nawet miałam sprawdzić na IMdB, ale zapomniałam... Czekamy na kolejne sezony i kolejne części (niekoniecznie w tej kolejności :wink: ).

Trzykrotka - Śro 29 Cze, 2011 10:21

Mnie chciało zamordować kombinowanie, kim jest senior Lannister. Wiedziałam, że znam człowieka.... A to Charles Dance! Nic dziwnego, że nie kojarzył mi się z oprawianiem ubitego jelenia....
Świetnie zrobiony serial, postaram się przez wakacje przeczytać książki.

Anonymous - Śro 29 Cze, 2011 11:21

A ja nie mialam wiekszych problemow z lokalizacja )co mnie dziwi). Moze akurat w tym momencie konkretny trybik zadzialal?
Deanariell - Czw 30 Cze, 2011 00:26

Uważam, że aktorzy są bardzo dobrze dobrani - w ogóle tonę w zachwytach. :mrgreen: Widać, że ścisła współpraca z Martinem wyszła na dobre producentom. ;) Wyglądam z niecierpliwością następnej serii i z większą ekscytacją czekam chyba tylko na ekranizację "Hobbita". :excited: :P

Co do bohaterów, to nie mam pojęcia kogo bardziej lubić :mysle: - John'a Snow'a, Robb'a (pokazał chłopak nieugięty charakter Starków ;) ) czy Tyriona (chociaż to Lannister :roll: :lol: )... :-P

Agn - Czw 30 Cze, 2011 09:32

Tyriona zezwalam ci wielbić, to świetna postać. Ze wszystkich Lannisterów jest najbardziej ludzki, że nie wspomnę o jego zdrowym podejściu do życia. :D
Żaden wstyd lubić Lannistera.
Przyznam się szczerze, że np. do jednej postaci to mam w ogóle ciekawy stosunek. Chodzi o Cersei. Z jednej strony nienawidzę jej jak nieszczęście, ale z drugiej uważam na nią - nie można jej zignorować. Najchętniej bym ją zadusiła albo utopiła w łyżce wody, ale z drugiej strony jest ciekawą postacią.
No kogoś trzeba nienawidzić. :-P

Alicja - Pią 01 Lip, 2011 13:06

Agn napisał/a:
No kogoś trzeba nienawidzić.

bez tego żaden serial nie byłby udany :wink:

Agn - Pią 01 Lip, 2011 18:36

No właśnie. Cersei miesza po mistrzowsku. Inaczej byłoby zbyt gładko i uroczo.
Trzykrotka - Sob 02 Lip, 2011 22:35

Gdzież tam byłoby gładko i uroczo! :-P Ale fakt, Cersei jest nie tylko koncertową żmiją, ma głowę nie od parady. Bardzo ją - nie lubiąc i nie szanując - podziwiam. W męskim świecie walczy o swoje, bierze, czego chce i nikomu nie musi się podporządkowywać. Nawet Robertowi. Przyprawiła mu przecudowne rogi; ciekawam (dopiero zaczynam czytać pierwszy tom), czy on o tym wiedział.
Admete - Sob 02 Lip, 2011 22:59

Zdawaj relację z lektury :) Widzę, że po serialu znacznie wzrosło zainteresowanie książkami :)
Fibula - Sob 02 Lip, 2011 23:58

Admete napisał/a:
Widzę, że po serialu znacznie wzrosło zainteresowanie książkami :)

Po serialu i/lub zapowiedzi kolejnego tomu i/lub wewnętrznym przymusie zapoznania się z pierwowzorem przed oglądaniem serialu ;) .
Cersei nie lubi się z wiadomych względów, mojej sympatii nie zdobyły też Cat i Dany. No i doszłam do etapu, gdy nawet da się lubić Jaime'ego. Koniec świata, jak mawiał pan Popiołek. :mrgreen: