Fantastyka - Star Wars
Gunia - Pią 13 Mar, 2009 18:55
Od tego się ten wątek zaczął i na tym mógłby skończyć.
Alicja - Pon 16 Mar, 2009 15:36
tak się kończy oglądanie z dzieckiem Gwiezdnych Wojen kupowaniem klocków Lego Star Wars u nas w domu teraz wszystko jest Star Wars - jego rysunki, zabawa klockami , z młodszym braciszkiem i inne
jonia - Pon 23 Mar, 2009 17:24
Pewnie to już drodzy forumowicze widzieli: RA w Star Wars
http://img231.imageshack..../o116430279.jpg
Agn - Pon 23 Mar, 2009 17:51
Że kto to jest? Chyba nie Rysiek?
Aragonte - Pon 23 Mar, 2009 17:57
Chyba Rysiek
No proszę
Alicja - Pon 23 Mar, 2009 20:49
nie, nie widziały ( wszystkie będziemy miały wyłupiaste oczy?)
a która to część?
RaczejRozwazna - Pon 23 Mar, 2009 20:52
A po czym go poznałyście, po nosie?...
jonia - Wto 24 Mar, 2009 22:46
Jest jeszcze kilka innych zdjęć scene wcześniej, kiedy Amidala ubrana jak czarny kurczak schodzi ze schodów w otoczeniu świty. Podobno jeden z jej ochroniarzy to RA, ale nie mogę tego potwierdzić. Na zdjęciach tego nie widać.
Mara - Wto 29 Wrz, 2009 20:50
No proszę, jest i kącik stawarsowy. Ja się tu naprawdę czuję jak w domu. Wita Was wierna i zagorzała fanka SW. Jestem z tych najstarszych górali, co starą Trylogię w pierwotnej wersji w kinie oglądali. Nie wiedziałam co się wydarzy i słowa „I’m your father” z nóg mnie zwaliły. Spać potem w nocy nie mogłam. Największe przeżycia kinowe mojego dzieciństwa im zawdzięczam. Później przyszły długie lata czekania na „Special Edition” i na nową Trylogię. Znów niezapomniane chwile, zwłaszcza że zawsze przed pierwszym seansem nowych części, unikałam spoilerów jak ognia. Kiedyś moim ulubieńcem był Luke, ale gdy poznałam do końca smutne losy Anakina Skywalkera na niego przerzuciłam największą sympatię (drugim ulubieńcem jest niezmiennie od 23 lat R2-D2). Z kobiet kocham Marę Jade (stąd mój nick) ale ona pojawia się wyłącznie w książkach.
Niech Moc będzie z Wami!
RaczejRozwazna - Pon 05 Paź, 2009 16:53
Mara czyli żonal Luke'a nie?:)
a ja ostatnio w kółko słucham tematu Padme i Anakina z II cz nowej sagi. Piękna jest ta muzyka, chociaż sama para jakoś nieszczególnie się prezentowała na ekranie.
Agn - Pon 05 Paź, 2009 17:03
Prawda? Cudny utwór. Taki... trochę w starym stylu, ale jednak pasuje do SW. Miałam go kiedyś jako dzwonek w telefonie, dopóki nie znalazłam (w końcu!) Sonaty księżycowej (i tak wysoka kultura wlazła w komórki...). Ale najlepszy jest na płycie, wersja midi to już nie to samo, choć jak ktoś kocha samą melodyjkę...
Mara - Pon 05 Paź, 2009 20:55
[quote="RaczejRozwazna"]Mara czyli żonal Luke'a nie?:)
Oczywiście, że to żona Luke'a. Mara służyła złu, a jednak potrafiła się od niego odwrócić i zignorować ostatni rozkaz Imperatora, swojego mentora i władcy, który brzmiał krótko i treściwie: "Zabij Skywalkera i pomścij mnie". Luke pokazał jej, że można żyć inaczej, znaleźć nowy cel, zacząć od początku. Zaufał jej, przekazał wiarę, że może wrócić na Jasną Stronę Mocy i wykorzystać swe umiejętności, odwagę i upór w nowy sposób. Potrafiła przyznać się do własnych błędów i zmienić na lepsze. A wszystko dzięki miłości, którą znalazła niespodziewanie w kimś z wydawałoby się przeciwnego bieguna wartości. Czyż nie brzmi to znajomo? Mara Jade to taki Sir Guy tylko z ognistorudymi włosami (i miała więcej szczęścia, bo jej miłość została odwzajemniona). Niedawno mnie to olśniło.
Też bardzo lubię temat miłosny z "Ataku klonów" czyli "Across the Stars". Jeden z nielicznych tak spokojnych i romantycznych w całym soundtracku do Sagi.
Niech Moc będzie z Wami.
Agn - Sob 12 Gru, 2009 14:09
Ja tak troszkę z innej beczki. Niby nadawałoby się do tematu z humorem, ale że to parodiuje SW, więc...
Paranienormalni - Śląskie wojny
Niemożliwie mnie to rozbawiło.
Admete - Sob 12 Gru, 2009 15:18
Tak chopie! Pódź do mego familoka
Agn - Sob 12 Gru, 2009 16:59
Mnie rozłożyło:
- Luke, chopie! Obi Wan Kenobi nie poedział ci jaki los trefił twego fatra?
- Poedział, że to ty go schachołeś!
I:
- A kaj twoja szwestra?
- A tam leja pod płotem.
Admete - Sob 12 Gru, 2009 17:05
Z tą Leją też wymiękłam
Aragonte - Sob 12 Gru, 2009 17:09
...leja pod płotem?
Calipso - Nie 13 Gru, 2009 22:29
| Agn napisał/a: | - A kaj twoja szwestra?
- A tam leja pod płotem. |
Ło baziulku
Coś jak
- Ojciec jest w domu ?
-Je
-A co robi ?
Ji
Anaru - Sob 19 Gru, 2009 09:56
Piękne
Aragonte - Nie 03 Sty, 2010 18:13
Było to czy nie było?
http://film.gazeta.pl/fil...en__wideo_.html
Anonymous - Nie 03 Sty, 2010 19:08
Hans Solo
Calipso - Wto 18 Maj, 2010 21:15
Jednym okiem zerkam na Zemstę Sithów. Może będzie mi dane kiedyś obejrzeć całą cześć od początku do końca.
Alicja - Śro 19 Maj, 2010 21:01
nie wywołuj wilka z lasu dzieci wymusiły na mnie maraton, a że z 6 cześci tylko jedna jest z lektorem , to prawie nie mam głosu. Czuję się jakbym to ja była w tym czarny hełmie dysząc jak Darth Vader
Marija - Czw 20 Maj, 2010 21:38
Moje już od kilku lat mają fioła na punkcie SW ... Nawet teraz maska Lorda Vadera wisi tuż obok
Calipso - Nie 23 Maj, 2010 20:47
| Alicja napisał/a: | | nie wywołuj wilka z lasu dzieci wymusiły na mnie maraton |
Mogę wywoływać, wszak dzieci mam jeszcze tylko przez miesiąc
|
|
|