To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Guy of Gisborne 3 (Robin Hood seria 3) 2009

Sofijufka - Pon 06 Kwi, 2009 09:05

obejrzałam na C19 odcinek z Kate... Ma koszmarna fryzurę, przynajmniej na poczatku gra przerażającą idiotkę i zadufkę [na oczach żołnierzy j Guya rozmawia z ukrywającym sie w wozie bratem], nie mysli i nie potrafi przewidziec konsekwencji swoich czynów, Jonas jest fizycznie odrażający, bardziej niz dawniej,
Gosia - Pon 06 Kwi, 2009 21:17

Jeśli nie będzie Guya to i oglądalność jeszcze im spadnie :roll:

Edit: Obejrzałam filmik. Niesamowite, jakie potrafią osiągać efekty komputerowo.
Zastanawiałam się w czasie emisji poprzedniego odcinka, jak zrobili przepaść, nad którą Guy przyniósł tę dziewczynkę :mrgreen:

Spoiler:
Nottingham się rozpadnie? :paddotylu:

achata - Pon 06 Kwi, 2009 22:37

Mag13 napisał/a:
W obu w ogóle nie pojawi się Guy! :(

Czy to pewne? Efekty spoko, chociaż w odcinku 1 w scenie gdy Guy stoi nad tą przepaścią a w tle jest niebo było to doklejanie dosyć widać. Poza tym efekty- mucha nie siada, najwyżej wąż.. ;)

jonia - Wto 07 Kwi, 2009 23:31

Pożyjemy zobaczymy :) cóż to nam zaserwują w trzecim i czwartym odcinku :)
primavera - Śro 08 Kwi, 2009 19:02

Obejrzałam dopiero 1 odcinek trzeciej serii i jedno jest pewne Rysio wygląda zabójczo w tych długich włosach. Zabieram się dzisiaj za 2 odcinek więc zobaczę jak rozwija się akcja. Na razie wpatrzona byłam w Rysia ;) . Szkoda że nie ma Marion :(
jonia - Czw 09 Kwi, 2009 01:17

Serial Robin Hood to powód dla którego żona powinna się zgodzić, kiedy jej mąż chce kupić 42" telewizor...... Guy w High Definition..... :mrgreen:
Gosia - Czw 09 Kwi, 2009 18:51

Jednego jestem pewna, gdyby nie Ryś to bym tej bzdety nie oglądała. Poziom absurdu osiągnął niebezpieczny poziom. W dodatku Guy morduje z zimną krwią, co mi sie dodatkowo nie podoba.
Nowa bohaterka jest marna i w ogóle nie wniosła wiele do serialu poza brakiem rozsądku...
Kreowanie małego Robinka z jego śmieszną bandą na nadzieję całej Anglii i postać legendarną i kultową osiągnęło dopuszczalną granicę śmieszności i może tylko wkurzać.
Jednym slowem odcinek drugi (po pierwszym, ktory był niezły i dawał jakąś nadzieję), obniżył wartość trzeciej serii w moich oczach. Wygląda na to, że twórcy serialu nie wyciągnęli żadnej lekcji z poprzednich sezonów...
Już na początku wzniosłam oczy do góry na widok dzbanuszków w wiosce, potem scena ze schowanym Matthew, do którego podeszła Kate na oczach żołnierzy :roll:
Na ucieczkę Robina (otwarcie wytrychem zamka w łańcuchu, wypchnięcie kraty kopniakiem, celny rzut łańcuchem parę metrów w górę, a w końcu lot na lotni) patrzyłam już tylko z politowaniem. :roll:
Jeśli faktycznie nie będzie Rysia w następnych dwóch odcinkach, to daruję sobie ich oglądanie, bo szkoda czasu..

Gosia - Czw 09 Kwi, 2009 21:30

Ale jak tu oglądać, jak nie będzie Rysia? Przecież jedynie dla niego to oglądam i jak jego widzę to jestem w stanie znieść cały odcinek i samego Robina...
Miał Guy parę fajnych ujęć w tym odcinku ;)

Nie, nie zniosę odcinka bez Guya.. :zalamka:

Kiedy oglądalam ten odcinek, uświdomiłam sobie że sto razy od tej nowej Kate wolałam Marian :rumieniec:

Edit:
Podobno Ryś nie kręcił RH przez kilka miesięcy, bo zajmował się wtedy Spooksami, więc będziemy mieli dłuższą przerwę Guyową :(

Gosia - Czw 09 Kwi, 2009 22:03

Mag13 napisał/a:

A na romans Robina to patrzeć nie mam potrzeby.... :mrgreen:

Ja to przede wszystkim nie mam ochoty :roll:
Hmmm, są jakieś dywagacje, że Guy może będzie nowym szeryfem? Ciekawostka, ale czy się sprawdzi?
Odmieniony czyli z czystymi włosami? :mrgreen:

Może być Guy troche nasty na początku, ale mógłby potem zrobic się trochę bardziej miękki, no i romans by się mu przydał ;) a tu brak na to widoków .... :roll:

Czytam streszczenie 5 odcinka i pojawi się w nim oprócz samego Guya, który powróci do Nottingham, także jego siostra :mrgreen:
No, 5 odcinek MUSZĘ obejrzeć :lol:

jonia - Pią 10 Kwi, 2009 01:46

A juści :) Będzie na pewno w odcinku 5 i 6. Na Shootastic są już nowe zdjęcia do tych odcinków min. z Tobym :)
Gosia - Pią 10 Kwi, 2009 07:50

I jak Guy wygląda?

Tymczasem fotki z ostatniego odcinka:
http://www.thearmitagearm...ls.php?album=84

primavera - Pią 10 Kwi, 2009 08:35

Mag13 napisał/a:
Amen!

Okaże się wkrótce, że to jednak Marian niosła na swych barkach cały ciężar tej serii. :mrgreen:

Napisałam w którymś z wcześniejszych postów, ze w drugim odcinku nastąpił odlot w stronę fantasy i głupoty. Nawet nieprawdopodobne powinno w filmie jednak jakoś być uprawdopodobnione. Nawet największe czyny bohaterskie i ucieczki powinny mieć w sobie element prawdopodobieństwa. Także psychologicznego w kreaowaniu postaci. A tu chcą uczynić Robina wielką nadzieją białych, a resztę zamienić w thriller quasi polityczny. Właściwie zastanawiam się, dla kogo to ma być - bo nie dla miłośników historii przecież, bo jej tu nie pokazuje się poprawnie; nie dla miłośników romansu, bo ubili Marian; nawet nie dla miłośników oręża i walk rycerskich, bo one też żadnych standardów nie spełniają.

Pewnie obejrzę te dwa kolejne odcinki, ale z poczuciem, że tracę czas na głupoty...

Miałam bardzo podobne odczucia gdy obejrzałam pierwsze dwa odcinki Merlina,który realizuje ta sama ekipa co RH. Teraz chyba te dwa seriale będą niemalże identyczne jedynie twarze aktorów się zmieniają. Szkoda że tak spłaszcza się tak wspaniałe elemenety kultury anglosaskiej.

achata - Pią 10 Kwi, 2009 16:35

A można prosić o zalinkowanie streszczenia i tych fotek, czy to tajne przez poufne?
jonia - Pią 10 Kwi, 2009 23:11

achata napisał/a:
A można prosić o zalinkowanie streszczenia i tych fotek, czy to tajne przez poufne?

Na Shootastic trzeba się zarejestrować, to potrwa chwilę, ale zapewniam, że warto :-D (zdjęcia nie tylko z Robin Hooda, ale również Mansfield Park, Merlin, Miss Austen Regrets, Persuasion, Pride & Prejudice i znacznie więcej :) )

SPOILERS!!!
Tu jest link bezpośrednio do galerii Robin Hood
http://musearchives.net/s...ndex.php?cat=65

Wydaje mi się, że Guy umył włosy :mrgreen:

SPOILERS!!!
Link do BBC Press Office - streszczenie odcinka 5
http://www.bbc.co.uk/pres.../wk17/sat.shtml

achata - Sob 11 Kwi, 2009 16:33

Dzięki za streszczenie. Po rejestracji na Shootasticu muszę przyznać, że podoba mi się siostra Guy'a. Myślałam, ze będzie negatywną postacią, ale jakby nie było nareszcie kobieca kobieta w serii- nawet trochę podobieństwa do brata widać. I, o dziwo, podoba mi się Tobik jako książę Jan. Pasuje mu ten szelmowski uśmiech.
jonia - Nie 12 Kwi, 2009 17:35

Trzeci odcinek nie był taki najgorszy :) można było się pośmiać.

Linki na prw. :)

Gosia - Wto 14 Kwi, 2009 07:37

Jak mówiłam tego odcinka nie zamierzam oglądać, ale mam pytanko, z czego wynika, że Robin był w nim zerem?
Gosia - Wto 14 Kwi, 2009 20:55

Charyzmy to w Robinie nigdy nie było :roll:
achata - Śro 15 Kwi, 2009 12:08

I co w tym złego, że ojczulek wyrasta na nowego hero? W nim przynajmniej można się dopatrzeć charyzmy....
Gosia - Sob 18 Kwi, 2009 20:00

Preview 4 odcinka Robin Hooda, znowu bez Guya :-|
http://serialebrytyjskie.blox.pl/html
albo
http://www.youtube.com/watch?v=oPESBGTjvaM

achata - Pon 20 Kwi, 2009 11:13

Kim był ten przystojniaczek z kwadratową szczęką? Podsumowując: byle dotrwać do powrotu Guya? :)
jonia - Pon 20 Kwi, 2009 14:00

achata napisał/a:
Kim był ten przystojniaczek z kwadratową szczęką? Podsumowując: byle dotrwać do powrotu Guya? :)

Aktor grający Rufusa nazywa się Bill Ward.

Gosia - Śro 22 Kwi, 2009 16:32

Reklamówka odcinka 5. Guy is back :mrgreen:
http://serialebrytyjskie.blox.pl/html
Chyba ta ciemnowłosa dziewczyna to siostra Guya. Lepsza niż blondynka...

GUY`s NEW LOOK

Sofijufka - Pią 24 Kwi, 2009 08:10

komentarz do Guya:

"Excuse me while I wipe the drool from the keyboard lol. "

lemurcio - Sob 25 Kwi, 2009 20:51

Obejrzałam dziś 5 odcinek Guy'a of Gisborne i skojarzyło mi się to "dzieło" z "Herkulesem", amerykańską produkcją bodajże, którego kilka odcinków oglądałam jako uczennica podstawówki. Była tam taka Xena w skórach, aż się świeciła od olejku, kolega w szkole twierdził że wypisz wymaluj jak ja (charakterologicznie) Rany, jak to dawno było, rozczuliłam się...
co do odcinka 5, to hmmm - taki jak reszta. Jednak ponieważ dość długo nie oglądałam Rysia w akcji to na widok TEGO uśmiechu mało z fotela nie zleciałam.