To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Wampiry i wilkołaki

Harry_the_Cat - Pon 28 Lip, 2008 21:02

Gdzies w necie przeczytałam, że komuś udało się juz kupić egzemplarz....

wysle na pw ;)

Agn - Pon 28 Lip, 2008 21:11

Właśnie przeczytałam i ómarłam. Proszę, nie wskrzeszajcie. Boru, jaki kicz!!! :rotfl:

BT 01x06 - nie rozumiem Vicki. Ma takiego fajnego Henry'ego przy boku, to go spławia wyrzuceniem śmieci (nawiasem pisząc - dobre to było), a fantazjuje o jakimś podejrzanym, mdłym ogrodniku. Te baby... Nie wiedzą, co dobre... :confused3:

malmik - Pon 28 Lip, 2008 21:32

Harry_the_Cat napisał/a:
wysle na pw ;)

...a ja?

Agn - Pon 28 Lip, 2008 21:33

Zamachaj wysoko łapką, to też ci będzie dane. :mrgreen:
praedzio - Pon 28 Lip, 2008 21:46

Agn napisał/a:
Te baby... Nie wiedzą, co dobre...

Taaa... Okaże się przy ostatnim odcinku serii drugiej... :?

malmik - Pon 28 Lip, 2008 21:47

Agn napisał/a:
amachaj wysoko łapką, to też ci będzie dane. :mrgreen:

Nawet zamerdałam ogonkiem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Agn - Pon 28 Lip, 2008 21:50

To ty masz ogonek?! :shock:

Praedzio, na razie cieszę się męską rywalizacją. Mike elegancko zbiera dowody przeciwko Henry'emu, wszystko jedno jakiej zbrodni. Ciekawe, czy później rzuci aktami Vicki w twarz? :mysle:

Ed.: Vicki, hahhahaa, przyszła do Henry'ego, hahahahahaha, zapytać go, czy przypadkiem nie był w jej łóżku, hahahaha, i ta rozmowa! AHAHAHAHHAHAHAA!!! :rotfl: Boru, jakie to jest boskie! :mrgreen:

malmik - Pon 28 Lip, 2008 22:01

Agn napisał/a:
To ty masz ogonek?! :shock:

...wirtualny :mrgreen:

Agn - Pon 28 Lip, 2008 22:28

Dobra, dobra...

Skończyłam BT na 01x06 (co za sceny zazdrości na końcu, proszę, proszę). Ryczałam ze śmiechu. Dialogi były super. I jeszcze pułapka na sukkuba (czy tam inkuba, whatever)! "Przynęta musi być seksualnie sfrustrowana" i spojrzenie na Vicki. I potem "musisz się otworzyć" czy coś w tym guście. Pocałunek Henry'ego i "Już otwarta?" i na to wchodzi Mike. Piękne! :rotfl:
Następne odcinki w przyszłym tygodniu...

Agn - Sob 02 Sie, 2008 21:39

Khe, khe, za dobrze mnie znasz... :mrgreen:

Skończyłam 01x08. Mike do Henry'ego: Musimy poważnie porozmawiać o twoim problemie z piciem. :rotfl:
Ha! Wiedziałam, że Julian Sands marnie skończy! Mówiłam? Mówiłam? Mówiłam! :mrgreen: I czułam, po prostu CZUŁAM, że właśnie w ten sposób. Ostatnie sceny były le mrrruuu... I Henry użarł Mike'a! Jemu też się należało.
I widziałam gdzieś aktorkę, która grała Marię. Hmm... Bo Coreen to już wiem (Spn! No ale BT to przecież kuzyn Spnu, więc nic dziwnego, że aktorka się tu pojawiła). *idzie sprawdzić filmweb* Nic nie ma, szlag... :? Ale jak pięknie Henry się w nią wgryzł! Aż wstrzymałam oddech... :serce:

Admete - Nie 03 Sie, 2008 00:23

Taaa a ja nie mogę obejrzeć drugiej serii Więzów krwi, bo przez przypadek pożyczyłam znajomym...I nie wiem, kiedy odzyskam.
praedzio - Nie 03 Sie, 2008 08:03

Widzisz? Trzeba było oglądać wcześniej - razem ze mną... :P
Agn - Nie 03 Sie, 2008 09:53

Ja dopiero za 2 tygodnie obejrzę drugą serię. Zresztą jeszcze pierwszej nie skończyłam...
Zapomniałam dodać, że totalnie rozwaliła mnie końcówka. Lubię wisielczy humor! Henry ciągnie Javiera po podłodze: Panie pobłogosław te dary... (czy jakoś tak) Prawie się zakwiczałam ze śmiechu. :mrgreen:

A teraz podziwiam 01x10. Jak Henry obwąchiwał Vicki to prawie tam zeszłam. Nie rozumiem, dlaczego ta kobieta nie rzuciła się na niego...

PS Przypomniało mi się. Przez cały czas miałam wrażenie, że brakuje mi jakiejś postaci (to, że Coreen jest fajniejsza w serialu niż w książce to insza inszość). W książce był jeszcze chłopak z ulicy, który od czasu do czasu pomagał Vicki. O ile pamiętam był chyba narkomanem... W sumie robił za taki jakby koloryt historii, ale podobało mi się, że Vicki korzysta z pomocy nie tylko dawnych znajomych z policji, ale i właśnie takich ludzi, którzy żyją na ulicy i którym w podzięce mogła postawić obiad.

Agn - Nie 03 Sie, 2008 15:53

Wspominałam kiedyś, że absolutnie kocham kinopoisk.ru? Przepraszam, ale rozmiar się LICZY!

Tapetki z Moonlight: http://www.kinopoisk.ru/level/12/film/308848/
(szkoda, że nie ma z Blood Ties, ale nie można mieć wszystkiego)

A tutaaaaaj...? Twatlight! Jak obrodziło!
http://www.kinopoisk.ru/level/13/film/401177/
Głównie to, co było na edwardandbella, ale wycięto obramowanie kalendarzowe. No i capsy z trailerów i takie tam...

Ed.: BT 01x11. Dotarłam do momentu z materiałem na męża i ojcem dziecka. Moja reakcja była identyczna z tą, którą zaprezentowała współpracowniczka Mike'a - zaplułam się herbatą. :rotfl:

Ed.: BT 01x12. Generalnie podoba mi się wizerunek Coreen w tym filmie. Taki goth, ale w sumie bez przesady. Kobieta ma ładne rysy twarzy, duże oczy i takie mocne czarne krechy jej pasują... i ciekawe ciuchy jej też wrzucają na grzbiet. Aczkolwiek czasami przeginają z jej fryzurami. No bo... pardon, co to? Księżniczka Leia w wersji goth?!

:confused3:

Ed. (kolejny) Serial ma ładną stronkę. http://www.bloodtiestv.com/

Agn - Nie 03 Sie, 2008 21:45

Tak się teraz noszę na Mirriel:

Podoba się? :mrgreen:

A teraz spadam. Idę pospać nieco, jutro do pracy... W sobotę Kraków. Mhmmm :)

Harry_the_Cat - Pon 04 Sie, 2008 18:50

Zdaje mi się, że ktos tu wspominal o True Bllod?
Raelle Tucker macza w nim palce - http://www.imdb.com/name/nm0875979/

Napisała parę niezłych odcinków SPN:
- What Is and What Should Never Be (2007) TV episode (written by)
- Roadkill (2007) TV episode (writer)
- Hunted (2007) TV episode (writer)
- Children Shouldn't Play with Dead Things (2006) TV episode (writer)
- Salvation (2006) TV episode (written by)
- Faith :serce2: z S. Gamble...

Agn - Śro 06 Sie, 2008 20:24

Ashley jest prześliczna... a i Rachelle ma w sobie coś, chociaż trzeba się przyjrzeć.

Eee... True blood? Coś mi dzwoni, tylko nie wiem, w którym kościele... :mysle:

Harry_the_Cat - Pon 11 Sie, 2008 02:02

12 Great Pop-Culture Vampires: http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20153015,00.html

ETA: True Blood promo: http://pl.youtube.com/watch?v=Yyp2SWrRfr8

Caitriona - Wto 12 Sie, 2008 20:13

Przeczytałam sobie Nocarza Magdaleny Kozak. Rzecz o wampirach w służbie kraju ;) Specjalna jednostka ABW złożona z "tych mniej złych" wampirów, które walczą z renegatami czyli "tymi już złymi" wampirami. Obraz wampira raczej klasyczny: pije krew lub zmodyfikowaną krew, światło go zabija, podobnie płomienie czy dekapitacja. Są klany i Lordowie. Ogólnie rzecz biorąc jest to raczej fantatyka akcji, która wykorzystuje wampiry, niż fantasy o wampirach. Ale i tak w gorące popołudnia dobrze mi się czytało ;) Chyba nawet sięgnę po część drugą: Renegat.
Agn - Śro 13 Sie, 2008 21:29

No właśnie krażę wokół Nocarza i Renegata i cosik zdecydować się nie mogę. Mówisz, że warto? :mysle:
Caitriona - Śro 13 Sie, 2008 21:46

Czy warto? Hmm... Powiem szczerze że wcześniej tej ksiażki nie miałam w planach, bo w niej tak naprawdę chodzi bardziej o akcję niż o wampiry, ale że moje biblioteki nie miały Ceny krwi, do Rice jakoś wracać póki co nie mam ochoty, Zmierzu mam definitywnie dość, a nadal wampiry mi chodzą po głowie to ją wypożyczyłam i w sumie jestem zadowolona. Tak jak napisałam: z ciekawości co będzie dalej, sięgnę po część drugą, ale żeby jakoś bardzo na prozę pani Kozak namawiać to nienamawiam ;)
Agn - Śro 13 Sie, 2008 21:48

Może spróbuj z Wiktorem Pielewinem Empire V? Trudne do czytania, ale ambitne i ciekawe. No i Pielewin świetnie komentuje rzeczywistość. :) Albo np. Nocny patrol Łukjanienki? Tam też jest coś o wampirach. Malutko, bo nie są głównymi bohaterami (zobaczymy, co będzie w Dziennym... - dam znać co i jak, gdy się do tego dobiorę), ale jednak są. Np. rodzina wampirów, która mieszka w sąsiedztwie Antona. :mrgreen:
Caitriona - Śro 13 Sie, 2008 21:58

Patrole mam już za sobą, tzn czekam w kolejce w bibliotece na Patrol zmierzchu i Ostatni patrol.
A tego Empire V nie znam, ale sobie zapiszę i sprawdzę ;) :D

Agn - Czw 14 Sie, 2008 19:48

No i jeszcze jest Lumley... *szepcze kusząco*

A o Pielewinie pisałam jakiś czas temu, nawet cytaty zapodawałam jakieś z co ciekawszych obserwacji pana Wiktora. Muszę dorwać jego książkę o wilkołaku...

Caitriona - Nie 17 Sie, 2008 21:06

Agn napisał/a:
Vicki ma dzień świstaka.

A, to był świetny odcinek :D I to ciągłe spadanie kielicha :mrgreen: