Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Chirurdzy - Grey's Anatomy
trifle - Sob 15 Lis, 2008 15:52 Ja 21. obejrzałam dziś i póki co dość - muszę się uczyć...
Właśnie, Derek jest irytujący, o co mu chodzi tak naprawdę, to nie rozumiem. Ale Meredith i tak jest bardziej denerwująca.Anonymous - Sob 15 Lis, 2008 16:06 Trifle czuję to co Ty też muszę się uczyć. Zamiast 21 odcinka oglądnęłam Kości...
Ale Addison jest świuetna, jak uczyła Szefa flirtować...Gosia - Sob 15 Lis, 2008 17:56 Derek jest okay, częsciej świruje Mer, moim zdaniem.
Fotka z najnowszego 8 odcinka 5 sezonu Greysów:
I nowa postać!asiek - Nie 16 Lis, 2008 00:34
Gosia napisał/a:
I nowa postać!
Ojej, ładna blondynka - będą kłopoty. nuna - Pon 17 Lis, 2008 20:35 Jestem po kolejnym odcinku (8). Nareszcie nie było Hahny (mam nadzieję, ze już na dobre), bo cały ten wątek chodzenia z Torres był dla mnie za bardzo naciągany. Szkoda, że się tak mało dzieje z Yang i Huntem, ale mam nadzieję, że szybciej scenarzyści rozwinął ten watek. Fajnie, że wrócili do Izzie i Danny'ego (najlepsza i najbardziej wzruszająca para wszystkich serii Chirurgów ). Tylko co miała oznaczać ostatnia scena odcinka i zapowiedź kolejnego??
Początek serii nie zachwycił mnie, a nawet nudził momentami, ale z każdym odcinkiem apetyt rośnie , ale nie jest to co drugi sezon (chyba sobie zrobię niedługo powtórkę z tej serii)Admete - Pon 17 Lis, 2008 20:45 A mnie wciskanie Danny'ego na siłę gdzie popadnie tak wnerwiło, że na razie przestaję oglądać GA. Jak sobie od nich odpocznę, to może mi wróci ochota, by oglądać.trifle - Pon 17 Lis, 2008 20:55 A jakim cudem Denny się pojawił znowu? (czy to ten Denny od Izzie? przecież umarł.. )Admete - Pon 17 Lis, 2008 20:56 No właśnie - chłop umarł, pokój jego duszy! Co to ma być? Ja lubię fantastykę, oj lubię, ale z jakiej racji Izzie całuje ducha w GA? Na razie podziękuję za oglądanie.trifle - Pon 17 Lis, 2008 21:00 Ale zrobili to tak jakby jej się śniło, czy normalnego chodzącego (supernaturalnego...) ducha władowali?Gosia - Pon 17 Lis, 2008 21:18 Obejrzałam odcinek. Był i dobry i taki sobie. Pomysł z Dennym zaczął mnie trochę irytować, bo to troche na siłę powrót do aktora, ktorego sami uśmiercili, choć kurcze fajny on jest . Podobała mi się scena, gdy Izzie się z nim żegnała w holu szpitala.
Jak rozumiem, scenę ostatnią można interpretować tak, że z Izzie naprawdę stało się coś złego - to już choroba, niestety, co zresztą sama zdążyła zauważyć w rozmowie z Dennym.
Nie jesteś prawdziwy. Nie możesz być prawdziwy. Więc to znaczy, że jestem chora
Natomiast rozbawił mnie wątek MerDer - Sloan/Lexie. Wygląda na to, że jest coś w podejrzeniu, że Sloan zainteresuje się Lexie, co mnie się nie podoba!
MerDer mają mało scen razem, dawkują nam ich wątek jak mocne lekarstwo, które może zaszkodzić
choć jedna scena na końcu była, ale krótka. Ale widać, że się wreszcie dogadują.
Trochę brutalnie rozprawili się z dr H. Tak nagle z odcinka na odcinek..Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 21:22 oglądałam odcinki z Addison w LA świetne. Ona przeagentka jest Gosia - Pon 17 Lis, 2008 21:24 Akurat te odcinki z LA mnie denerwowaly, bo chcialam wiecej Seattle Grace i starych znajomomych, a oni przez duża częśc odcinka serwowali taką słodką papeczkę LA z nowymi postaciami. Ale nie da się ukryć, że Addison bardzo lubię Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 21:35 wcale nie słodką papeczkę ciekawa byłam tych wątków, chociaż na początku mnogość nowych poistaci mnie przytłoczyła i się motałam, ale te odcinki były świetnym popisem Addison.
No i akcja ślub trifle - Pon 17 Lis, 2008 21:48 Akcja ślub? Że ten Cristiny? Czy co takiego?
Addison, Burke i Bailey. Powtarzam się
Ja już czwartego sezonu drugi odcinek oglądam (nie wiem, jak tak szybko do tego doszłam ), lipa jakaś to jest. Nowi stażyści, nie ma Burke'a, nie ma Addison. Jakieś te głupawe zagrywki Meredith wobec Dereka. Rozumiem, że miała beznadziejnych rodziców i żadnych dobrych wzorów, ale jest irytująca. Nie wiem, co on w niej widzi, zaiste Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 22:11
trifle napisał/a:
Nowi stażyści, nie ma Burke'a, nie ma Addison.
ja powoli oglądam środa-czwartek nadrobięAlicja - Wto 18 Lis, 2008 07:07 jak was poczytam, to nie wiem czy muszę oglądać czy nie warto asiek - Wto 18 Lis, 2008 10:31 Zdecydowanie warto ! ...Przy tak wielu sezonach zdarzają się słabsze odcinki, to chyba nieuniknione - zmęczenie materiału. ...Ale generalnie serial wciąga i ma się do niego nutkę sentymentu. Gosia - Wto 18 Lis, 2008 19:32 Dokładnie tak! Ile ja przeżyłam wzruszeń, ile śmiechu przy nim było. Pod tym wzgledem ten serial nie równa się z żadnym. I motylki Alicja - Wto 18 Lis, 2008 21:08 motylki to ja przeżywałam podczas 1 sezonu, ale ostatni odcinek tak mnie ... że darowałam sobie oglądanie 2 serii w Polsacie. Czego potem oczywiście żałowałam Gosia - Wto 18 Lis, 2008 22:38 Druga seria byla najlepsza! Alicja - Śro 19 Lis, 2008 07:11 WIEM, bo taka byłam ciekawa, że we wszystkich gazetach czytałam co będzie w kolejnym odcinku. Można powiedzieć, że w teorii wiem wszystko do końca 3 sezonu ale jednocześnie późna pora nadawania, inny film który oglądałam o tej porze (teraz nawet nie pamiętam jaki )choroba synka no i wściekłość na scenarzystów spowodował, że darowałam sobie oglądanie
przysłowie mądry Polak po szkodzie oddaje mnie w zupełnościtrifle - Śro 19 Lis, 2008 17:40 Hmmm, ale koniec pierwszej serii właśnie mnie zaintrygował - byłam ciekawa, co dalej. No i okazało się, że żona Dereka to świetna babka
Spoiler:
Ja oglądam czwartą serię już powoli. Biedny, biedny George, jakoś mi go żal - bo i Callie i staż. Nadal uwielbiam Bailey i zaczynam lubić Sloana Bezcenny moment - chłopiec bez uszu podchodzi do Sloana z Derekiem i mówi "Daddy??", Sloan wytrzeszcz oczu, a wtedy Derek i chłopiec chichoczą i Derek wyciąga pieniądze Szkoda, że nie ma Burke'a
Alicja - Śro 19 Lis, 2008 18:55 może i świetna, ale dla mnie to był straszny szok Gosia - Śro 19 Lis, 2008 19:21 Zakonczenie 1 serii było mocne, Addie wtedy nie lubilam, ale pozniej..
Fajna babka się okazala. I Derek na drania nie wyszedl.Anonymous - Śro 19 Lis, 2008 20:21
Gosia napisał/a:
Fajna babka się okazala.
bardzo fajną!
Skończyłam oglądać przedostatni odcinek trzeciego sezonu... nie mam siły na dalszy ciąg chyba