To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Herosi

praedzio - Sob 10 Lis, 2007 14:04

A też mi przeszedł przez myśl Linderman, ale nie jestem pewna, czy Peter miał mozliwość z nim się spotkać, może wcześniej, za czasów, kiedy jego ojciec z tamtym się kumplował.

Co do przerw w nadawaniu serialu - to nie jest jeszcze takie straszne. Gorzej, że chcą skrócić serię Herosów. Tak się nie robi! :uzi:

Admete - Sob 10 Lis, 2007 14:22

Boshe! Faktycznie mamy Czarodziejkę z Księzyca! O Buffy to kogo prosić? ;-) Everan mi coś ostanio wspominał, że zaczął oglądać. Serio, serio :-)
Deanariell - Wto 13 Lis, 2007 21:24

Admete napisał/a:
Boshe! Faktycznie mamy Czarodziejkę z Księzyca! O Buffy to kogo prosić?

Pellusia ma (chyba) wszystkie sezony Buffy na dvd - a jeśli nie ma, to wie, skąd je zdobyć - w końcu oglądały to nie tak dawno z dziewczynami :wink:

Admete - Wto 13 Lis, 2007 22:05

Własnie obejrzałam kolejny odcinek Herosów. Pewnych rzeczy się domyślałam, innych nie. Wątek siostry i brata nadal mało mnie obchodzi. Tak samo mam z Niki. Natomiast bardzo, ale to bardzo intryguje mnie Adam. I wiadomo już jak przetrwał. Czekam na jego spotkanie z Hiro w tej rzeczywistości. Na pewno coś knuje i ukrywa, przez te 400 lat wiele się o ludziach nauczył. To już nie ten prostak żłopiący sake...I przystojny jest z tym akcentem ;-)
praedzio - Wto 13 Lis, 2007 22:09

Ja się przygotowuję do odcinka emocjonalnie ( :excited: ), bo wiele sobie po nim obiecuję, no i parę rzeczy ma się tam wyjaśnić. Wrażenia opiszę jutro. :excited:
praedzio - Śro 14 Lis, 2007 14:12

HA!!! Wiedziałam, wiedziałam, że to sprawka Haitańczyka!! :banan_Bablu: Uuuu... zapomniałam już jaki Peter jest przystojny z dłuższymi włosami. :serce: Trochę szkoda, że je ściął. :(
Nooo, ale sprawka z tą Adamową krwią...! Nie wpadłabym na to, że tak można to rozwiązać... Ale zaraz... Skoro Adam mógł uleczyć Nathana, to chyba również mógł zrobić to Peter? :mysle:
No i zdolność Niki... No, proszę - to nie tylko Jessica czai się po drugiej stronie lustra. To czyni postać Niki jeszcze bardziej interesującą! ;)
Admete napisał/a:
Natomiast bardzo, ale to bardzo intryguje mnie Adam. I wiadomo już jak przetrwał.

Rzeczywiście, on NIE MUSIAŁ przenosić się w czasie. Wystarczyło, że przetrwał. :P Taaak... Adam jest bardzo tajemniczą postacią. Jakie cele nim kierują? Oto jest pytanie.
Admete napisał/a:
Wątek siostry i brata nadal mało mnie obchodzi.

A mnie wprost przeciwnie. :) Polubiłam ich. I absolutnie sobie nie życzę, żeby Sylar zabijał Alejandra!! :bejsbol: (Ups... znowu zaspoilerowałam... Sori...) :rumieniec:

praedzio - Sob 17 Lis, 2007 16:36

Zwiastunik:
http://www.youtube.com/watch?v=FjtOjvqCliY

praedzio - Pon 19 Lis, 2007 20:43

... I kolejny...
http://www.youtube.com/watch?v=IIQcyzEf8Aw

Admete - Pon 19 Lis, 2007 20:48

Zapowiada się naprawdę emocjonujący odcinek. Szkoda, że juz tylko trzy zostały...
praedzio - Pon 19 Lis, 2007 20:51

Nie mów... Ja wciąż wierzę, że nie skrócą tej serii. Wiem, nadzieja matką głupców. :cry2:
praedzio - Śro 21 Lis, 2007 11:16

Właśnie skończyłam oglądać najnowszych Herosów. Moja reakcja na ten odcinek wyglądała w skrócie tak: najpierw :excited: , później :cry2: aż na końcu :opad_szczeny:
W drugiej połowie odcinka zaczęłam sobie myśleć (przez łzy), że cholera jasna, co to za angstowe odcinki ostatnio oglądam, aż na koniec sytuacja kompletnie mnie zaskoczyła, tak że zawtórowałam Bennetowi, który rzekł: O, jasna...! :lol:

P.S. Admete, będziesz dumna z Matta! :D

Admete - Śro 21 Lis, 2007 11:55

Ja się spodziewam takiego własnie odcinka i dlatego wczoraj juz nie oglądałam. Dzisiaj mam trochę czasu i sobie obejrzę :-)

EDIT:

Obejrzałam i jestem pod wrażeniem :-) Dawno już nie było tak dobrego odcinka. Wyjatkowo podobał mi się wątek Hiro i jego ojca. Ten moment gdy na cmentarzu Hiro wygłosił swoją mowę był naprawdę poruszający. Hiro został następca, to już nie ten radosny młody człowiek z początku 1 serii. Podoba mi sie ta przemiana. Matt się w końcu postawił i podoba mi się kierunek, w którym rozwinęła się jego zdolność. No a historia pana Benneta - wow ;-) Myślę, że w tej końcówce Adam maczał palce. A Mohindera sama bym zastrzeliła ;-) . Nie sądzisz, że Elle zacznie myśleć trochę samodzielniej niż do tej pory?

praedzio - Śro 21 Lis, 2007 20:02

Z tą Elle to ja już nie wiem, czym mam się bardziej bać, kiedy ona nie myśli, czy kiedy zacznie myśleć... ;)
Admete napisał/a:
Myślę, że w tej końcówce Adam maczał palce.

Zaraz... czemu Adam? Ja odniosłam wrażenie, że to Bob "zaopiekował się" Bennetem i wstrzyknął mu krew Claire.
Bardzo podobał mi się wątek Matta i mamuśki Petrelli. Coś mi się wydaje, że polityczne zapędy Nathan właśnie odziedziczył po niej. Kurczę, jaką ona gadkę strzeliła do Matta! Normalnie jestem pod wrażeniem! :shock: Nie wiem, na ile jej łzy były szczere (po niej to się wszystkiego można spodziewać), ale wrażenie pozostaje.

Co do wątku Hiro, również podoba mi się jego dojrzałość. I ta historia z czerwonym napisem na pomniku...

Admete - Śro 21 Lis, 2007 21:59

też myslałam, ze to Bob, ale teraz nie jestem pewna. Po co mu żywy wróg? Nawet uwięziony. Tylko kłopot. Natomiast Adamowi by sie przydał ;-)
praedzio - Śro 21 Lis, 2007 22:05

Eee... nie wiem... Adam przecie w Montrealu siedzi z Peterem. :mysle: Natomiast Bob był świadkiem zdarzenia i miał czas, żeby szybciutko zwinąć Benneta. Aleee... wszystko jest możliwe. :mysle:
Admete - Śro 21 Lis, 2007 22:11

Pewnie masz rację, tylko że czas i przestrzeń nie stanowią dla Petera problemu. Och łudzę się, że to Adam, ale jednak to mało prawdopodobne. Po prostu myśl o Bobie, który sie będzie znęcał nad pannem B. mnie zniesmacza ;-) Elle się może zbuntować ;-)
praedzio - Śro 21 Lis, 2007 22:16

Oj, może, może! :D Boję się pomyśleć, co taki rozpieszczony chodzący piorunek może nawyczyniać. Ale ja i tak myślę, że ona zagięła parol na Petera.

Hej, a co się dzieje z Sylarem? :shock: Nie to, żebym za nim tęskniła... Ale jakoś tak dziwno bez niego. ;) Niemal spokojnie :D .

Admete - Śro 21 Lis, 2007 22:29

Nie chcę wiedzieć, co z Sylarem :foch2: :-)
praedzio - Czw 22 Lis, 2007 09:01

:rotfl:
praedzio - Nie 25 Lis, 2007 14:13

Hm... Kolejna teoria do obmyślenia... Kim jest jeden z Wielkiej Dwunastki - niejaki Carlos Mendez? Czyżby to ojciec Isaaka? :mysle:
http://heroeswiki.com/Group_of_twelve - tu cała Dwunastka
http://heroeswiki.com/Image:Carlos_mendez_map.jpg - a tutaj Carlos Mendez

Admete - Nie 25 Lis, 2007 15:43

To może byc ciekawe. Zobaczymy, czy zdążą rowinąć ten wątek.
praedzio - Pon 26 Lis, 2007 18:49

Kolejne zwiastuniki :D
http://www.youtube.com/wa...feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=cm6jb3LU3Bg

:excited:

Admete - Pon 26 Lis, 2007 19:50

Zapowiada się naprawdę emocjonująco. Oby tylko zakończyli wszystko jakos sensownie, bo przecież może się zdarzyć, że juz więcej odcinków nie będzie.
Admete - Pon 26 Lis, 2007 19:52

Zapowiada się naprawdę emocjonująco. Oby tylko zakończyli wszystko jakos sensownie, bo przecież może się zdarzyć, że juz więcej odcinków nie będzie.
praedzio - Wto 27 Lis, 2007 00:01

Ja w dalszym ciągu nie przyjmuję tego do wiadomości ;) . Może być przerwa w kręceniu odcinków, ale nigdy nie zgodzę się na skracanie serii!!!! :bejsbol:
Tak na marginesie, Tim Kring wystąpił z przeprosinami wobec fanów serialu. ;)

Cytat:
Twórca serialu "Herosi" Tim Kring, przeprosił fanów za rozczarowujący początek drugiego sezonu.

Serial był jedną z najpopularniejszych nowych produkcji amerykańskich ubiegłego roku, jednak w ostatnim czasie jego widownia drastycznie zmalała, a jeden z ostatnich odcinków zajął zaledwie 30 miejsce pod względem oglądalności.

-Założyliśmy, że widzowie oczekują tego samego, co daliśmy im w pierwszej serii: budowania intrygi wokół bohaterów i ich nowych mocy, tymczasem widzowie oczekiwali adrenaliny. Popełniliśmy błąd przedłużając dojście do połączenia wątków - mówi Tim Kring.

Myślę też, że nie spisaliśmy się zbyt dobrze w wątkach romantycznych - dodaje Kring w wywiadzie dla amerykańskiego magazynu "Entertainment Weekly".

:zalamka: