To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Admete - Wto 02 Lip, 2013 11:08

Nadrobiłam 2 sezon Call the midwife. Strasznie się wzruszam, gdy go oglądam. Zawsze mam wtedy oczy na mokrym miejscu. Podobno ma być seria 3. Z tego co wiem 3 seria byłaby już całkowicie zmyślona, bo wykorzystano już materiał z książek. czytałam jedna ( nie wiem, ile dokładnie jest, ale chyba co najmniej dwie ). Książkę czytało mi się świetnie, jest równie ciepła i serdeczna jak serial. Jako rozważnej romantyczce podobał mi się w 2 serii watek doktora Turnera i siostry Bernadette - tak samo jak wcześniej wątek Chummy i Petera. Ogólnie uwielbiam takie zwykłe historie miłosne, nie jakieś wydumane. Ogólnie jak tu nie lubić wszystkich postaci :)
asiek - Wto 02 Lip, 2013 14:18

Widziałam dzisiaj ten serial w empiku, ale cena zaporowa. :roll:
Trzykrotka - Wto 02 Lip, 2013 15:32

Admete napisał/a:
Ogólnie jak tu nie lubić wszystkich postaci :)

Właśnie to było bardzo ujmujące w 1 sezonie - sylwetki ludzi, których nie dało się nie lubić

Eeva - Wto 02 Lip, 2013 16:24

Wbrew temu co kiedyś mówiłam, obejrzałam Hemlock Grove. Wbrew temu co mówiłam, bardzo mi się podobało. Polecam. Trzeba przebolec OBRZYDLIWĄ przemianę w wilkołaka, potem będzie już z górki.
Są cyganie, wilkołaki oraz wampiry (tak troszkę, podejrzewam, że w 2 sezonie dadzą więcej), podejrzane konszachty oraz tajemnicze zgony.

praedzio - Wto 02 Lip, 2013 20:12

O, widzisz, a ja chyba zawisłam na ósmym odcinku i dalej ni huhu. ;) Ale obejrzę, bo wydaje mi się, że warto - jest taki inny od reszty seriali o tematyce wampiryczno-wilkołaczej. Siada na psychice. ;)
Eeva - Wto 02 Lip, 2013 20:18

ja obejrzalam caly sezom w jeden dzien. nie moglam sie oderwac. a po obejrzeniu trailera nawet nie chxialam dac mu szansy:)
jest zupelnie inny i dlatego fajny,

Admete - Wto 02 Lip, 2013 22:31

Asiek faktycznie serial u nas wydano. Poczekam az trochę spuszczą z ceny. fajnie by było z polskimi napisami kupić, bo mamie bym chciała pokazać.

Praedzio kto u ciebie na avku?

Caitriona - Wto 02 Lip, 2013 22:38

Eeva napisał/a:
Wbrew temu co kiedyś mówiłam, obejrzałam Hemlock Grove.

Idę się zorientować co to jest ;)

Admete napisał/a:
Jako rozważnej romantyczce podobał mi się w 2 serii watek doktora Turnera i siostry Bernadette

O, matko i córko, jak ja im kibicowałam! Cudnie ukazali to ich uczucie, tak delikatnie i łagodnie. Bardzo mi się to podobało.

Admete - Wto 02 Lip, 2013 22:39

To było ślicznie zagrane - takie delikatne i pełne niedomówień - czyli tak, jak lubie ;)
Caitriona - Wto 02 Lip, 2013 22:41

Tak, i pełne spojrzeń i nic nie na wariata. Ciepło. Bardzo ładnie poprowadzony wątek.
Admete - Wto 02 Lip, 2013 22:44

I fajnie, że doktor już nie taki młody, a Shioban - siostra Bernadette skromna i zwyczajna. I oświadczyny nietypowe trochę, ale sensowne, bo w końcu doktor ma syna i ważne jest, by syn zaakceptował nową żonę taty.
praedzio - Śro 03 Lip, 2013 05:01

Admete napisał/a:
Praedzio kto u ciebie na avku?

Zabrałam się za zaległe Akta Dresdena (serial), więc przywdziałam stosowny ubiór (któraś z okładek książek, na podstawie której powstał serial). ;)

Alicja - Śro 03 Lip, 2013 20:45

asiek napisał/a:
Widziałam dzisiaj ten serial w empiku, ale cena zaporowa.

Wolę upewnić się - sezon 2? z napisami lub lektorem?

Admete - Śro 03 Lip, 2013 21:35

To jest chyba sezon 1.
Fibula - Śro 03 Lip, 2013 21:40

Alicja napisał/a:
asiek napisał/a:
Widziałam dzisiaj ten serial w empiku, ale cena zaporowa.

Wolę upewnić się - sezon 2? z napisami lub lektorem?

1, z polskimi napisami i lektorem.

asiek - Śro 03 Lip, 2013 23:29

Poniżej krótka notka...
http://www.empik.com/z-pa...66486205,film-p

BeeMeR - Pią 05 Lip, 2013 20:46

jaki serial obejrzeć: ;)
http://25.media.tumblr.co...g9o2_r1_500.png

Admete - Pią 05 Lip, 2013 20:51

Świetne - może pomóc w decydowaniu :D
praedzio - Pią 05 Lip, 2013 22:21

:lol:
milenaj - Pon 15 Lip, 2013 09:26

Po wzmiance Catriony zaczęłam oglądać "A place to call home". Faktycznie romansowe to i na dodatek rozwija się innym kierunku niż chciałam, ale rozumiem, że w ten sposób można wpleść w akcję więcej komplikacji. A tych tam nie brakuje. Ogląda się dobrze, chociaż głównie ze względu na wspaniałe kostiumy i scenografię.

Przede mną odcinek finałowy, a potem czekanie na sezon drugi.

Próbuję też oglądać "Gran hotel". Niby niezłe, ale nie mogę się wciągnąć. Chyba za dużo w tym telenoweli.

asiek - Pon 15 Lip, 2013 10:11

W weekend zaczęłam oglądać Z pamiętnika położnej, świetny serial ! :-D Cieszę się, ze przede mną jeszcze drugi sezon. *zaciera łapki*

milenaj napisał/a:
Po wzmiance Catriony zaczęłam oglądać "A place to call home". Faktycznie romansowe to i na dodatek rozwija się innym kierunku niż chciałam, ale rozumiem, że w ten sposób można wpleść w akcję więcej komplikacji. A tych tam nie brakuje. Ogląda się dobrze, chociaż głównie ze względu na wspaniałe kostiumy i scenografię.

I ja chętnie bym obejrzała, a jest do tego "polski sosik". ?

milenaj - Pon 15 Lip, 2013 10:16

"Z pamiętnika położnej" świetne jest. Ja nie mogę się doczekać trzeciego sezonu.

Do "A place to call home" chyba polskiego sosu nie ma. Ale ja w sumie nie szukałam dokładnie. Mój angielski jest taki sobie, a w miarę wszystko rozumiem, więc zachęcam. :)

Caitriona - Pon 15 Lip, 2013 20:34

asiek napisał/a:
I ja chętnie bym obejrzała, a jest do tego "polski sosik". ?

Chyba nie ma. Ale Asiek, uwierz mi, daje się oglądać bez większych problemów ;)

milenaj napisał/a:
Ogląda się dobrze, chociaż głównie ze względu na wspaniałe kostiumy i scenografię.

To też, ale ja oglądam dla aktorek i rywalizacji ich postaci ;) A dzieje się dużo! :D

Agn - Pon 15 Lip, 2013 22:00

BeeMeR napisał/a:
jaki serial obejrzeć:
http://25.media.tumblr.co...g9o2_r1_500.png

Are you into canibalism? NO ----> Glad to hear it
YES -----> Get help
:rotfl:

BeeMeR - Pią 19 Lip, 2013 15:11

Dostałam wczoraj dobrą informację i takie tam namiary - zaczął się trzeci sezon Lutra oraz Suits :banan_czerwony:
Co pozwoliło mi odkryć że nie skończyłam drugiego sezonu Suits - o czym byłam przekonana bezgranicznie :zalamka: