To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w W-wie????

Admete - Pon 23 Kwi, 2018 19:14

Na Południu jest cieplej ;)
Tamara - Pon 23 Kwi, 2018 19:51

Podobno niektórzy za ciepłem nie przepadają :-P
Admete - Pon 23 Kwi, 2018 20:46

Połączeń na Południe jest więcej niż w odwrotną stronę ;)
Szafran - Pon 23 Kwi, 2018 23:05

Aragonte napisał/a:
Jakby ktoś miał ochotę dołączyć do Tamary i mnie w Cafe Nerd :wink: w tę środę, czyli 25 kwietnia, to zapraszam :mrgreen: Będziemy pewnie około 17.30.
Sorki, że tak późno o tym piszę, ale dopiero teraz się ostatecznie dogadałyśmy co do terminu :)

Idę do teatru, więc odpadam:).

praedzio - Wto 24 Kwi, 2018 05:25

Mogę wpaść, chyba że katar mi się rozwinie.
Trzykrotka - Wto 24 Kwi, 2018 09:22

Wpadnę kiedyś z wielką przyjemnością :kwiatek: ale w tę środę nie mogę niestety. Nie mogę nawet pójść do naszego Cafe Nord w ramach łączenia się z Wami.
Tamara - Wto 24 Kwi, 2018 13:00

Praedziu wpadaj nawet z katarem :-P
praedzio - Wto 24 Kwi, 2018 13:01

A co, też chcesz mieć? ;)
Aragonte - Wto 24 Kwi, 2018 17:05

Co tam, najwyżej założymy z Tamarą (i może Zooshe, jesli dotrze) maseczki i będziemy pić kawę przez słomkę :-P
praedzio - Wto 24 Kwi, 2018 17:20

Ekonomiczniej chyba by było mnie nasadzić na łeb jakiś słoik. ;)
Aragonte - Wto 24 Kwi, 2018 17:27

Praedzio, to przyjedź ze słoikiem :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Wpadnę kiedyś z wielką przyjemnością :kwiatek: ale w tę środę nie mogę niestety. Nie mogę nawet pójść do naszego Cafe Nord w ramach łączenia się z Wami.

A wpadniesz kiedyś? :mrgreen:

Fibula - Śro 25 Kwi, 2018 00:04

Bawcie się jak zwykle dobrze, ja będę buszować w szafie siostry. :wink:
Aragonte - Czw 26 Kwi, 2018 14:23

Ech, pochorowałam się i spotkania nie było :(
Buuu.

Szafran - Śro 13 Cze, 2018 12:55

Gdyby któraś z Was przegapiła, bo ja po tej całej aferze straciłam zupełnie chęć bywania w CN.

http://metrowarszawa.gaze...nie.html#Z_Prze

Aragonte - Śro 13 Cze, 2018 14:48

Trzykrotka wrzucała info w którymś wątku :)
Najwyżej znajdziemy inne miejsce. Praedzio zgłaszała chęć zwołania spotkania na Saskiej Kępie :wink:

Caroline - Śro 13 Cze, 2018 16:48

Tak, może wreszcie się szarpną na lodówki.
Saska Kępa - super, na Powiślu tez może być fajnie, tylko dojazd ciężki.

Anaru - Śro 13 Cze, 2018 19:54

Szafran napisał/a:
Gdyby któraś z Was przegapiła, bo ja po tej całej aferze straciłam zupełnie chęć bywania w CN.

Chyba w newsach z innych dziedzin było :mysle:
Nigdy do nich nie dotarłam w żadnym mieście, ale teraz to już chyba nie mam ochoty próbować ;)

praedzio - Śro 13 Cze, 2018 19:58

Teraz to mi się nawet ich trochę żal zrobiło. ;) Strasznie po doopie medialnie dostali. :mysle:

Ja w dalszym ciągu na spotkanie saskokępiane (bądź w innej lokalizacji) się piszę, tylko nie w najbliższym czasie. Po 24-tym czerwca może? :kwiatek: Jak macie czas i ochotę oczywiście.

Trzykrotka - Śro 13 Cze, 2018 19:59

Szkoda byloby nie spróbować, bo to bardzo przyjemny lokal, Anaru. Dają przepyszne herbaty, mają różne zakamarki, gdzie można się zaszyć. Zdarzyło sie i teraz to będzie najbezpieczniejsze miejsce. Po aferze na całą Polskę będą uważać dziesięć razy bardziej. Kończyłyśmy tam krakowski zlot - przy zejściu na podziemny peron tramwaju przy Pawiej - i ja to bardzo dobrze wspominam.
Admete - Śro 13 Cze, 2018 20:17

W herbacie salmonelli nie będzie i chętnie się tam jeszcze jej napiję, bo dobra była :)
Szafran - Śro 13 Cze, 2018 20:29

Ja do końca czerwca mogę już nie dać rady. Ale po 10 lipca chętnie (5-10 wyjeżdzam).
BeeMeR - Śro 13 Cze, 2018 22:01

Ja tam już dwukrotnie bezę jadłam i było ok - ale kolejny raz już się chyba nie skuszę ;) Na herbatę jak najbardziej - mnie się tam osobiście ogromnie podoba pomysł miejsc/foteli dla singli np. z książką i herbatą :serce:
Fibula - Śro 13 Cze, 2018 23:39

IMO ich kawa jest gorsza niż starbucksowa, ale lepsza niż w CH, a ponieważ tylko CN mam blisko firmy, czasem zaglądam i nadal będę (ciastka nigdy mnie nie kusiły).
Trzykrotka - Czw 14 Cze, 2018 10:30

Nie mów, gorszej niż starbucksowa nie znam :confused3:
Aragonte - Czw 14 Cze, 2018 16:05

praedzio napisał/a:
Teraz to mi się nawet ich trochę żal zrobiło. ;) Strasznie po doopie medialnie dostali. :mysle:

Mnie trochę też :wink: I pewnie jeszcze tam będę chodzić - zwłaszcza że wątpię, żeby teraz zaryzykowali podanie tam czegoś niepewnego, nie po takiej medialnej burzy i licznych kontrolach. A zwykle i tak chodziłam tam na kawę, herbatę i kanapki, słodkości kupowałam rzadko.

Trzykrotka napisał/a:
Zdarzyło sie i teraz to będzie najbezpieczniejsze miejsce. Po aferze na całą Polskę będą uważać dziesięć razy bardziej.

O, to właśnie mam na myśli :wink: Teraz to powinni bardzo się pilnować, bo obroty na pewno im spadły.