Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane
Aragonte - Pon 14 Mar, 2011 20:37
O! To chętnie sobie przeczytam
Admete - Pon 14 Mar, 2011 20:38
Nie są to może rzeczy, o których bym już nie wiedziała, ale tak zebrane w jednym miejscu robią dobre wrażenie. Przyda mi się ten numer.
Anonymous - Pon 14 Mar, 2011 20:45
Oooo tylko ja nie wiem gdzie u siebie dostanę...
Anonymous - Śro 16 Mar, 2011 11:12
"Jak zostać królem" przeczytałam i polecam. Naprawdę mile się zaskoczyłam
migotka - Śro 16 Mar, 2011 13:57
http://slowemmalowane.blo...wa-piratow.html
Elżbieta I. Królowa piratów.
migotka - Śro 16 Mar, 2011 13:58
| lady_kasiek napisał/a: | "Jak zostać królem" przeczytałam i polecam. Naprawdę mile się zaskoczyłam |
ja czekam na dostawę:)
migotka - Śro 16 Mar, 2011 14:24
http://slowemmalowane.blo...w-polskich.html
J. Sobczak, Duchy w polskich zabytkach
Admete - Pią 18 Mar, 2011 21:40
Jeśli ktoś lubi dośc mroczne i mocne kryminały, to polecam książkę Stuarta MacBride'a - Chłód granitu.
| Cytat: | Bez złudzeń, bez sentymentów i bez skrupułów. Przekracza prawo, łamie regulamin, postępuje nieetycznie, ale zawsze w imię sprawiedliwości.
Sierżant Logan McRae - to on ma wytropić sprawcę bestialskich zbrodni. Sarkastyczny, ironiczny, czarnym humorem próbuje pokryć emocje, jakie wzbudza w nim to śledztwo. Seria morderstw w zimnym, deszczowym szkockim mieście nie przypomina nic, z czym Logan spotkał się do tej pory. Wstrząsa i nie pozwala zachować profesjonalnego dystansu najtwardszemu, najbardziej cynicznemu, najbardziej doświadczonemu policjantowi. A chwila konfrontacji zbliża się nieuchronnie. |
Naprawdę dobrze się czyta.
Fibula - Pią 18 Mar, 2011 21:51
Admete, kusicielko Sprawdziłam, że to pierwszy z sześciu tomów. Kiedy to czytać? Przed Martina już nic nie wepchnę, muszę pokończyć zaczęte.
praedzio - Pią 18 Mar, 2011 21:57
Ostatnio - tak Patrykowo - kupiłam sobie tę książkę: http://sklep.zysk.com.pl/...ycki-splot.html
Czyta się dobrze - tak nieśpiesznie, ale z zainteresowaniem. Można znaleźć tam taką codzienną, zwykłą Irlandię przeplecioną z Irlandią z "Ulissesa" Joyce'a. Książka jest ładnie wydana - na kredowym papierze, z mnóstwem przepięknych zdjęć Ernesta Brylla i jego rodziny z czasów jego ambasadorowania w Irlandii.
Aragonte - Pią 18 Mar, 2011 22:32
Pewnie to kiedyś kupię. Na razie oszczędzam
Admete - Sob 19 Mar, 2011 09:06
Przymierzałam się do tej ksiązki...
Anonymous - Sob 19 Mar, 2011 11:20
| praedzio napisał/a: | | Czyta się dobrze - tak nieśpiesznie, ale z zainteresowaniem. Można znaleźć tam taką codzienną, zwykłą Irlandię przeplecioną z Irlandią z "Ulissesa" Joyce'a. Książka jest ładnie wydana - na kredowym papierze, z mnóstwem przepięknych zdjęć Ernesta Brylla i jego rodziny z czasów jego ambasadorowania w Irlandii. |
Widziałam w księgarni, ale się powstrzymałam, widziałam na lubimyczytać, że Cait czyta, czekałam na recenzję, bo Ty Praedwardzie nieobiektywna jesteś
praedzio - Sob 19 Mar, 2011 11:28
Byłabym nieobiektywna, gdybym przebrnęła przez ww. dzieło Joyce'a.
Anonymous - Sob 19 Mar, 2011 11:36
Nie znam się więc nie wiem o co banan
trifle - Sob 19 Mar, 2011 14:05
| praedzio napisał/a: | Byłabym nieobiektywna, gdybym przebrnęła przez ww. dzieło Joyce'a. |
Hardcore dla wybranych. NIe ma interpunkcji, no nie? Dobrze kojarzę? Strumień świadomości i te sprawy?
praedzio - Sob 19 Mar, 2011 14:23
Między innymi.
Anonymous - Sob 19 Mar, 2011 14:25
Ja przeczytałam "Ostatnie królestwo" i znowu jestem pozytywnie zaskoczona i czytało mi się superaśnie
Caitriona - Sob 19 Mar, 2011 16:32
| lady_kasiek napisał/a: | | Ja przeczytałam "Ostatnie królestwo" i znowu jestem pozytywnie zaskoczona i czytało mi się superaśnie |
Oj, zazdroszczę. Czekam w bibliotece w kolejce, moze się doczekam
Agn - Sob 19 Mar, 2011 19:43
Czyżby Cornwell? Miałam farta z tą książką jak nie wiem. Jakiś czas temu, jak zaczęłam przeglądać książki Cornwella (jeszcze wtedy żadnej nie czytałam) wetknęłam nos w "Ostatnie królestwo" i pomyślałam, że musi być fajne, po czym odłożyłam na półkę "do przeczytania". Aż tu nadchodzi przesyłka do naszej księgarni od wydawnictwa Erica, które pragnie zareklamować nową serię książek i w związku z tym, w nadziei, że zainteresują książką odbiorców, księgarnia dostała egzemplarz poglądowy tejże książki. Rzuciłam się na nią jak wygłodniały hipogryf na fretkę z bojowym okrzykiem "MOJE!!!". I mam książkę fuksem za darmo.
Na razie czeka na swoją kolej.
migotka - Pią 25 Mar, 2011 13:35
http://slowemmalowane.blo...adel-saint.html
Luc Vanrell, Jacques Pradel, Saint-Exupéry. Ostatnia tajemnica.
arlekin - Pią 25 Mar, 2011 20:28
A ja wróciłam do Dumas i postanowiłam zmierzyć się z "Hrabią Monte Cristo". Naprawde miło mnie książka zaskoczyła. Po przebrnięciu pierwszych rozdziałów, akcja wciąga i czyta się bardzo dobrze. Choc musiałam się przyzwyczaić do specyficznej narracji, czułam sie jakby czytała sztukę teatralną, ale przestało mi to przeszkadzać.
Także polecam.
Polecam równiez książki Mike'a Carey'a. Pierwszy z tytułów "Mój własny diabeł". Dla fanów klimatów Constantina.
milenaj - Pią 25 Mar, 2011 20:32
| arlekin napisał/a: | | Polecam równiez książki Mike'a Carey'a |
Jest w bibliotece u mnie. Sięgnę.
Agn - Sob 26 Mar, 2011 00:03
| arlekin napisał/a: | | A ja wróciłam do Dumas i postanowiłam zmierzyć się z "Hrabią Monte Cristo". Naprawde miło mnie książka zaskoczyła. Po przebrnięciu pierwszych rozdziałów, akcja wciąga i czyta się bardzo dobrze. Choc musiałam się przyzwyczaić do specyficznej narracji, czułam sie jakby czytała sztukę teatralną, ale przestało mi to przeszkadzać. |
To jedna z książek mojego życia. Uwielbiam ją. Pamiętam, jak obgryzałam na niej paluchy. Mam brzydki zwyczaj robienia tego z nerwów, ale po lekturze HMC to już był hardcore...
Anonymous - Sob 26 Mar, 2011 09:07
| Agn napisał/a: | | To jedna z książek mojego życia. Uwielbiam ją. Pamiętam, jak obgryzałam na niej paluchy. Mam brzydki zwyczaj robienia tego z nerwów, ale po lekturze HMC to już był hardcore... |
Wydaje mi się, ze mimo wszystko Nędzników stawiam wyżej, ale Hrabia jest książką do której wracam jak bumerang, przeżywam ją wciąż od nowa....
|
|
|