Filmy - Fajny film wczoraj widzialam... III
Anaru - Sob 27 Mar, 2010 19:50
Pragnę Samsona i Dalilę , Penelopę, Króliki i Clarissę .
I Wyspę Tajemnic...
I coś tam jeszcze...
Tym z Meryl Streep się już zainteresowałam
A w ogóle to dzięki za wypunktowywanie tytułów i za fotki czy plakaty , łatwiej się zorientować w filmie.
Calipso - Sob 27 Mar, 2010 20:22
| Anaru napisał/a: | Pragnę Samsona i Dalilę , Penelopę, Króliki i Clarissę .
I Wyspę Tajemnic...
I coś tam jeszcze... |
BeeMeR - Sob 27 Mar, 2010 20:42
Nie ma śmiania, to wszystko godne obaczenia filmy bądź filmidła
Tj. Wyspę Tajemnic sama mam jeszcze do obejrzenia
Calipso - Sob 27 Mar, 2010 20:49
Ja nie śmieję się z filmów,ot taka dziwna głupawka
BeeMeR - Sob 27 Mar, 2010 22:24
Calipso, z filmów czy nie, ale śmiej się ile wlezie
Ja się właśnie spłakałam na absolutnie moim ulubionym Upiorze w Operze,
Przy całej mojej sympatii dla muzyki Webera wersja 2004 mi nie leży, mowa oczywiście o wersji z roku 1990, w Burtem Lancasterem i Upiorem, który nie pokazuje twarzy widzom, tylko Christine, ech, kocham tą wersję
Admete - Nie 28 Mar, 2010 11:17
Mam tak samo - lubię te stara wersję, a przy tej nowej dostaję napadów śmiechu
Calipso - Nie 28 Mar, 2010 13:01
| BeeMeR napisał/a: | | Calipso, z filmów czy nie, ale śmiej się ile wlezie |
Toteż śmiałam się,i nie z filmów ale stricte z posta Ani ( żeby było jasne,nie z Ani ).Chyba poplątałam....
Anaru - Nie 28 Mar, 2010 13:07
| Calipso napisał/a: | Toteż śmiałam się,i nie z filmów ale stricte z posta Ani ( żeby było jasne,nie z Ani ).Chyba poplątałam.... |
Czyżby z mojego skromnego wyszczerzu w kierunku mojej filmowo zasobnej Siostry?
Calipso - Nie 28 Mar, 2010 13:38
| Anaru napisał/a: | | Czyżby z mojego skromnego wyszczerzu w kierunku mojej filmowo zasobnej Siostry? |
W rzeczy samej
aneby - Nie 28 Mar, 2010 22:55
Obejrzałam Agorę. Rachel jak zwykle śliczna, reszta aktorów też niczego sobie, ładne zdjęcia, ale całość mnie trochę rozczarowała ... Zdjęcia Ziemi z kosmosu faktycznie - ni przypiął ni przyłatał
Nie byłabym sobą, gdybym się nie czepiała w scenie z amfiteatrem, girlandy ze sztucznych kwiatów i lambrekiny obszyte frędzlami, to chyba lekka przesada
Pod względem religijnym film daje do myślenia. Jak chrześcijaństwo, religia głosząca miłość bliźniego, mogło się tak wypaczyć ... Nasuwa się smutny wniosek - wszedzie chodzi o władzę, a religia jest jedynie narzędziem do manipulowania ludźmi
BeeMeR - Pon 29 Mar, 2010 08:47
| aneby napisał/a: | | Jak chrześcijaństwo, religia głosząca miłość bliźniego, mogło się tak wypaczyć ... | tja, potem też trudno sielanka nazwać stosy, na których palono "czarownice" i heretyków, inne brutalne mordy na tychże, ech... dobrze, że chrześcijaństwo już z tego "wyrosło", szkoda, że niektóre frakcje islamu jeszcze nie
aneby - Nie 11 Kwi, 2010 22:19
Wygrzebałam płytkę od Praedzi i w końcu obejrzałam Brideshead revisited.
Przepiękny film. Może coś ostatnio jestem nadwrażliwa, ale wzruszyłam się okrutnie ... i płacz mam na końcu nosa
A wracając do filmu - podobało mi się wszystko, zdjęcia, plenery ... Dobra rola Emmy, a wisienką na torcie był oczywiście Matthew Dodatkowo piękna muzyka
Warto zobaczyć.
praedzio - Pon 12 Kwi, 2010 00:27
O, tak - muzyka tam jest piękna.
BeeMeR - Pon 12 Kwi, 2010 11:12
| aneby napisał/a: | | Brideshead revisited. | muszę wreszcie obejrzeć - i serial i film czekają w kolejce
Agn - Pon 12 Kwi, 2010 12:13
| aneby napisał/a: | A wracając do filmu - podobało mi się wszystko, zdjęcia, plenery ... Dobra rola Emmy, a wisienką na torcie był oczywiście Matthew |
Matthew? Jaki Matthew?
Ja widziałam tylko film - piękny był, bardzo mi się podobal.
Jest jeszcze serial??? Muszę się rozejrzeć po, khem, CocoJumboTV. Na pewno nadaje jakieś powtórki...
BeeMeR - Pon 12 Kwi, 2010 12:16
mam na myśli (czytaj: dysku) "Brideshead Revisited" (1981) + Jeremy Irons
aneby - Pon 12 Kwi, 2010 12:20
Matthew Goode http://www.filmweb.pl/o69814/Matthew+Goode/galeria
Czytałam, że serial jest lepszy niż film Muszę się zainteresować. Na tubisiach jest chyba w całości
BeeMeR - Pon 12 Kwi, 2010 12:32
Lepszy czy nie lepszy - to się kiedyś obaczy, mam nadzieję - siłą rzeczy serial o 11 odcinkach jest obszerniejszy i ma możliwość pokazania dużo więcej niż film.
Caitriona - Pon 12 Kwi, 2010 17:39
| aneby napisał/a: | | Matthew Goode |
O, widzę, że nie tylko ja zwróciłam na niego uwagę
Fibula - Pon 12 Kwi, 2010 19:19
| BeeMeR napisał/a: | | Lepszy czy nie lepszy - to się kiedyś obaczy, mam nadzieję - siłą rzeczy serial o 11 odcinkach jest obszerniejszy i ma możliwość pokazania dużo więcej niż film. |
Serial jest świetny, polecam. Warto też przeczytać powieść. Filmu jeszcze nie oglądałam, czeka na wolną chwilę.
Caitriona - Czw 15 Kwi, 2010 00:15
Obejrzałam na iplexie wstrząsający estoński film o nastolatkach, ich zwyrodnieniu, głupocie i durnej bezczynności. Nasza klasa. Coś porażającego... Ja nie wiem co się dzieje dziś z tymi młodymi ludźmi, jeśli w naszych szkołach jest tak samo lub podobnie, to jestem przerażona. Za moich czasów takie rzeczy się nie działy, a mnie różni tylko dekada od bohaterów tego filmu...
Aż mi ręce całe chodzą...
http://www.iplex.pl/vod/p519-nasza_klasa.html
BeeMeR - Pią 16 Kwi, 2010 15:29
Lodowi Piraci (1984)
Uwielbiam ten film, jest jednym z moich nieodmiennych poprawiaczy humoru już od wielu, wielu lat I niewątpliwie jeszcze wiele lat będzie a wreszcie udało mi się zdobyć w wersji cyfrowej
Roboty mające złośliwe poczucie humoru lub trzęsące portkami ze strachu, porywane księżniczki, piraci lodu i nade wszystko absolutnie cudny oldskulowy absurd, i nikt nawet przez moment nie próbuje udawać, że cokolwiek tu jest serio.
Już zwłaszcza pod koniec, gdy bohaterowie wpadają w pętle czasową i starzeją się w błyskawicznym tempie
Admete - Pią 16 Kwi, 2010 15:43
Nie znam zupełnie tego filmu
milenaj - Pią 16 Kwi, 2010 17:30
A ja obejrzałam wczoraj film "Rezolucja 819". Film opowiada o śledztwie, w sprawie masakry muzułmanów, w Srebrenicy w 1995 roku.
Tematyka ciekawa, ale sposób realizacji nie do końca trafiony. Początek zapowiadał się bardzo dobrze, ale później miałam wrażenie, że wszystko pokazywanie jest na łapu - capu. Mimo to nie żałuję, że obejrzałam.
Bardzo podobała mi się gra francuskiego aktora - Benoit Magimela. W jednej z ról wystąpiła Karolina Gruszka, która w epizodzie wspomina o Katyniu.
BeeMeR - Pią 16 Kwi, 2010 18:18
| Admete napisał/a: | Nie znam zupełnie tego filmu | jest absolutnie cudnie rozkoszny - w całkowicie oldskulowy, rozbrajająco nonsensowny sposób
Generalnie chodzi o to, że w galaktyce (wiele wiele lat w przyszłość) deficytowym i najcenniejszym towarem jest woda - którą to w postaci lodu kradną tytułowi piraci, narażając się na kastrację i lobotomię w przypadku złapania
Cudna ramotka
Drugą ramotkę, która zawsze poprawia mi humor, i oglądam dość regularnie jak jestem chora, a którą udało mi się wreszcie zdobyć to Harem i Art Malik
|
|
|