To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Admete - Nie 03 Mar, 2013 08:50

Mojej przyjaciółce bardzo się House of cards podoba. Nawet wczoraj mi o nim pisała w esemesie. Spacey tam gra, to jakies bardzo złe nie może być...
Akaterine - Nie 03 Mar, 2013 09:40

Andrew Davies jest współautorem scenariusza ;) (do obu wersji z resztą).
Caitriona - Pon 04 Mar, 2013 22:20

Jest już pierwszy odcinek Wikingów :)
BeeMeR - Wto 05 Mar, 2013 18:10

Bastion / The Stand (1994)

Na podstawie Stephena Kinga: Jakiś bakcyl wymyka się spod kontroli wojskowym czy uczonym i straszna epidemia pustoszy Amerykę, a może i cały świat. Przeżywają bardzo nieliczni i zaczynają walkę o przetrwanie - ze sobą i ze Zuym.
Powiem tak: 4 docinki, spodziewałam się czegoś trochę lepszego.
Na osłodę Gary Sinise i młodziutki Rob Lowe :mrgreen:

primavera - Wto 05 Mar, 2013 18:26

Caitriona napisał/a:
Jest już pierwszy odcinek Wikingów :)

fajnie :) zaraz też trzeci sezon Gry o Tron i zowu sseriale zdominują moje kino domowe ;)

Admete - Wto 05 Mar, 2013 18:29

Na HBO ma być ( jest ) serial Agnieszki Holland - Krzew gorejący o wydarzeniach roku 1968.Ma ktoś HBO, żeby napisać coś o tym?
praedzio - Wto 05 Mar, 2013 19:54

BeeMeR napisał/a:
Bastion / The Stand (1994)

Na podstawie Stephena Kinga: Jakiś bakcyl wymyka się spod kontroli wojskowym czy uczonym i straszna epidemia pustoszy Amerykę, a może i cały świat. Przeżywają bardzo nieliczni i zaczynają walkę o przetrwanie - ze sobą i ze Zuym.
Powiem tak: 4 docinki, spodziewałam się czegoś trochę lepszego.
Na osłodę Gary Sinise i młodziutki Rob Lowe :mrgreen:

Dzięki temu serialowi (obejrzałam onegdaj w TV w późnych latach 90-tych) przeczytałam książkę Kinga, którą uważam za najlepszą w jego karierze. Fajnych aktorów, którzy się tam przewinęli było więcej: poza Garym Sinise, którego po tym serialu bardzo lubię i Robem Lowe byli jeszcze mój ulubieniec Adam Storke, no, i Corin Nemec. Gdzieś mi się kiedyś o uszy obiło, że ma powstać remake tego serialu, ale na razie cisza w tym temacie. :czekam2:

milenaj - Wto 05 Mar, 2013 20:11

Cytat:
Na HBO ma być ( jest ) serial Agnieszki Holland - Krzew gorejący o wydarzeniach roku 1968.Ma ktoś HBO, żeby napisać coś o tym?

Ja mam. Jedna z emisji ma być w sobotę. Jak się uda obejrzeć to napiszę.

BeeMeR - Wto 05 Mar, 2013 20:50

praedzio napisał/a:
Adam Storke, no, i Corin Nemec
Nie znam. Co do Kinga (i nie tylko jego) to kolejny dowód, że filmy nie dorównują książkom :mysle: .
Agn - Wto 05 Mar, 2013 21:11

Cytat:
Gdzieś mi się kiedyś o uszy obiło, że ma powstać remake tego serialu, ale na razie cisza w tym temacie. :czekam2:

Mnie też i że miało to nastąpić w 2013 roku. Dobrze by było, bo książka była świetna. :-)
Serialu nie widziałam, ale chyba mimo wszystko się skuszę, by obejrzeć. :-)

Obejrzałam pierwszy odcinek Vikings. Mam... mieszane uczucia. Wizualnie cacko i piękna muzyka. Ale jakieś to takie... po amerykańsku zrobione, więc się parę drażniących bzdur zaplątało. Najbardziej rozśmieszył mnie jakiś nawiedzony gość, który sam jeden buduje wypasioną łódź według nowego sposobu, robi to chyba w miesiąc i jeszcze działa. Oczywiście robi od podstaw, od wyrębu odpowiedniej ilości gigantycznych drzew, po ostateczną szlifierkę.
Główna akcja najwyraźniej zacznie się w drugim odcinku, który pewnie obejrzę dla porządku, ale pierwszy odcinek jest rozczarowujący.

Yvain - Śro 06 Mar, 2013 06:06

Agn napisał/a:
Najbardziej rozśmieszył mnie jakiś nawiedzony gość, który sam jeden buduje wypasioną łódź według nowego sposobu, robi to chyba w miesiąc i jeszcze działa. Oczywiście robi od podstaw, od wyrębu odpowiedniej ilości gigantycznych drzew, po ostateczną szlifierkę.

Bo grunt to dobry projekt i nowoczesne maszyny :rotfl:

Agn - Śro 06 Mar, 2013 09:05

Grunt to mieć + 100 do jedwabistości i wtedy można świat zdobywać. :lol:
zooshe - Śro 06 Mar, 2013 12:29

Czytając posty od końca, pierwsze co pomyślałam że chodzi o jakiś film o Mojżeszu :rotfl:

Yvain napisał/a:
Agn napisał/a:
Najbardziej rozśmieszył mnie jakiś nawiedzony gość, który sam jeden buduje wypasioną łódź według nowego sposobu, robi to chyba w miesiąc i jeszcze działa. Oczywiście robi od podstaw, od wyrębu odpowiedniej ilości gigantycznych drzew, po ostateczną szlifierkę.

Bo grunt to dobry projekt i nowoczesne maszyny :rotfl:

Caitriona - Śro 06 Mar, 2013 15:23

No to Agn się zgadzamy ;) Coś mi nie gra w tym serialu, przynajmniej w pierwszym odcinku. I nie mówię tylko o Jokerze od łodzi... Jakoś brak klimatu autentyczności, aktorstwo też średnie. Nie porwało mnie.
Agn - Śro 06 Mar, 2013 21:18

zooshe napisał/a:
Czytając posty od końca, pierwsze co pomyślałam że chodzi o jakiś film o Mojżeszu :rotfl:

:rotfl: Faktycznie, można dojść do takiego wniosku. :lol:

*reflektuje się po chwili* Yyy... a nie Noem?

Caitriona napisał/a:
I nie mówię tylko o Jokerze od łodzi...

No masz! Właśnie tego słowa mi brakowało! Wypisz wymaluj Joker. A wróżbita wyglądał jak Marilyn Manson na kacu. :P

Anonymous - Pią 08 Mar, 2013 21:35

Już trzeci odcinek serialu o Annie German, jak na razie samej wokalistki mało, wiecej o Jej matce, która lekkiego życia nie miała.
Moja Mama gdyby dorwała swłocz, czerwonoarmistę cholernego to nie wiem co by mu zrobiła. ale ja pierwsza rozkminiłam, że w tym Wrocławiu to on w tym aucie.
No i po tylu latach demokracji, jednak podróż z Warszawy do Wrocławia trwa nieco krócej niż 10 lat :rotfl:

Swoją drogą strasznie nie lubię Fryczówny, okrutnie mi działa na nerwy, a tu trochę jej będzie :/

primavera - Pią 08 Mar, 2013 22:04

jest już drugi odcinek Vikings
Anaru - Sob 09 Mar, 2013 18:45

Ja się własnie miałam zapytać co sądzicie o serialu o Annie German, ale w takim razie się dobiorę. Na razie mam 4 odcinki, to dam szansę. Szczególnie, że Wrocław będzie w tle ;)
Anonymous - Sob 09 Mar, 2013 19:05

Ja wyjątkowo oglądam w TV, rodzinnie to czynimy. Mało Anny jest w tych trzech, zobaczymy co będzie dalej :)
Yvain - Sob 09 Mar, 2013 20:29

Cytat:

Ja się własnie miałam zapytać co sądzicie o serialu o Annie German

Warto oglądać :mrgreen: Dziś dopiero obejrzałam trzeci i nadrobiłam pierwszy odcinek. Straszne takie życie w strachu. Dużo wzruszających momentów. Podoba mi się, że ustawienia scen przypominają urywki z pamięci zarówno matki jak i córki.

primavera - Nie 10 Mar, 2013 13:15

Dzisiaj pierwszy odcinek Shetland więc zobaczymy co to będzie....

więcej tutaj:
http://serialebrytyjskie....2013-w-BBC.html
http://www.bbc.co.uk/medi...packs/shetland/

tymczasem zabieram się za Mayday

Akaterine - Nie 10 Mar, 2013 14:06

Mam za sobą pierwszy odcinek Mayday. Porównania do "The Killing" są uzasadnione, co mi nie przeszkadza, wręcz odwrotnie.
Admete - Nie 10 Mar, 2013 15:05

Dzięki za przypomnienie.
Caitriona - Nie 10 Mar, 2013 16:20

Akaterine napisał/a:
Mam za sobą pierwszy odcinek Mayday.

No właśnie się zastanawiałam, czy zabierać się za ten serial, sporo w tym momencie oglądam, a mają startować kolejne... Póki co darowałam sobie.

milenaj - Nie 10 Mar, 2013 16:37

Mnie "Mayday" nie podeszło. Polecam za to bardzo "The Bletchely circle".

http://www.imdb.com/title/tt2275990/

http://www.youtube.com/watch?v=rhLb1-00ihI