To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...

Agn - Pon 21 Mar, 2016 11:52

Aragonte napisał/a:
Nie przypominam sobie

Tak się spodziewam. :lol:
Trzykrotka napisał/a:
O! Że też nie widziałam tych kropek

Ja też nie widziałam, ale moja spostrzegawczość ogólnie cieszy się pewną renomą...
Trzykrotka napisał/a:
Drugi ma piękne ramiona i jest w ogóle super zgrabny i męski. Ale czy pierwszemu w ramionach czegoś brakuje? No powiedzcie. Ramiona...

I przedramiona

I uśmiech i zamyślenie i (*westchnia wydymają firanki)

Właśnie wyjątkowo wnikliwie badałam 4 odcinek, czy aby dobrze przełożyłaś (niektóre sceny to nawet kilka razy oglądałam dla pewności :serduszkate: ), więc... khem... tego... :serduszkate: Nie, niczego nie brakuje. Znaczy się mógłby nieco lepiej wypełniać ten mundur, ale jak ten... no... użytkowy codzienny wygląda spoko, tak galowy podkreśla, że Wachlarz to straszny szczypiorek jednak jest.
Aragonte napisał/a:
Chandru, chandru... Wrzucę może jakieś smocze gify, ech.

Wrzucaj, wrzucaj do woli! Wprawdzie oglądanie ich sprawia, że człowiekowi smutniej (dziś przedostatni odcinek :cry2: ), ale... co tam!
Gify BJ i MH też bardzo ładne. Ech, szkoda, wielka szkoda... :( :( :(

c.d.n. (po pracy późnym wieczorem, bo teraz muszę lecieć)

Aragonte - Pon 21 Mar, 2016 12:15

O, jaki ładny Yohan:
https://www.instagram.com...aken-by=leejng7

BeeMeR - Pon 21 Mar, 2016 12:52

Ładne smoki i smocze gify - czekam jednakowoż na wieczór, dziś i jutro :mrgreen:

Zerknęłam na watek Hero, ale nic ciekawego tam nie widzę, może za wyjątkiem tego zdjęcia: (LSH)
http://parksihoo4u.com/wp...120_32_0492.jpg

Zaczęłam pięć cośtam Erosa (zmysłów?) na razie obejrzałam tylko część Jang Hyuka - olaboga jakie to jest przegadane... Nie lubię takiego gadania z offu bez większego sensu i potrzeby. :roll: Scena miłosna nakręcona estetycznie.
Dam szansę innym częściom.

Trzykrotka - Pon 21 Mar, 2016 15:38

Ja też zaczęłam, tyle, ze od końca. Skoczyło mi w aplikacji gooddramy od razu do wątku Wiedźmy - tam też scena erotyczna była ładna, acz między dwiema kobietami - takie to mnie ani ziębią ani grzeją, a raczej trochę ziębią. Pomysł na nowelkę był za to całkiem ciekawy.
Całości nie oglądam, tylko segment z Wachlarzem sobie zapuszczę, bo nie ukrywam, że tylko on mnie w tym wszystkim ciekawi.

Aragonte - Pon 21 Mar, 2016 15:40

Mo Hyul dorobił się wreszcie smoczego tytułu (to chyba nie jest straszny spoiler :-P ):
https://www.instagram.com...-by=lxx_stxgrxm

Prawdę mówiąc kompletnie mnie to teraz nie obchodzi - ciekawią mnie zupełnie inne wątki.

BeeMeR - Pon 21 Mar, 2016 15:55

Aragonte napisał/a:
Prawdę mówiąc kompletnie mnie to teraz nie obchodzi - ciekawią mnie zupełnie inne wątki.
Tez się tak umiem na dramę obrazić (lub coś w ten deseń) gdy czekam na coś, czekam, a drama ma mnie i moje oczekiwania w poważaniu. Cóż, na Smoki tez się obraziłam, ale dużo wcześniej, ostatnio na Dots :P
Właściwie nie przeszkadza mi to oglądać dalej, jeśli dramę jako całość lubię, acz bywa że tenże sfoszony wątek ani mnie grzeje ani ziębi. Bywa i tak, że się odobrażam ;)

Trzykrotka napisał/a:
nie ukrywam, że tylko on mnie w tym wszystkim ciekawi.
Mnie Jang Hyuk trochę interesował, ale żywcem dawno nie słyszałam tak nieinteresującego monologu wewnętrznego jak w jego opowieści :czekam2: .
Aragonte - Pon 21 Mar, 2016 16:11

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Tez się tak umiem na dramę obrazić (lub coś w ten deseń) gdy czekam na coś, czekam, a drama ma mnie i moje oczekiwania w poważaniu. Cóż, na Smoki tez się obraziłam, ale dużo wcześniej, ostatnio na Dots :P
Właściwie nie przeszkadza mi to oglądać dalej, jeśli dramę jako całość lubię, acz bywa że tenże sfoszony wątek ani mnie grzeje ani ziębi. Bywa i tak, że się odobrażam ;)

Na razie to mam wrażenie, że za długo z tym zwlekali. A że Mo Hyul ostatnio mi się naraził, to sytuacji nie polepsza :-P Jednak chyba zaczyna znowu trochę myśleć, i dobrze.

A jego tytuł brzmi tak:
The Sixth Dragon
The best swordsman of Joseon, Moo-Hyul
Later protected King Sejong the Great, Yi Do.

Trzykrotka - Pon 21 Mar, 2016 17:41

Wiecie... dosłownie aż trzymam kciuki za jakiś poruszajacy seguk w najbliższej przyszłości, bo aż mnie samej nie chce się wierzyć, że nie będzie w poniedziałek wrażeń z nowych Smoków :kwiatek:
Admete - Pon 21 Mar, 2016 19:05

Następnego takiego seguka to pewnie szybko nie będzie. Łyknęłam drugi odcinek Pied Piper i chcę od razu następne :serce2: Nawet te bez sosu podejrzałam, bo teraz już trochę wiem, o co chodzi.
Aragonte - Pon 21 Mar, 2016 19:43

Nie wiem, czy w ogóle trafi się drugi taki seguk - tzn. taki, który w podobny sposób przykuje nas do ekranu :? Jednak było to pół roku emocji (różnego rodzaju - teraz np. przewracam oczami nad żalami na Soompi czy DB, jaki to Bang Won jest samotny, odkąd wymordował tyle osób :twisted: ).

Nie wiem, co ten biedaczek zamierzał zrobić z mieszkańcami wioski Boon Yi, ale chyba nic dobrego:

On the 49th episode of SBS' Monday & Tuesday drama, 'Six Flying Dragons', Yi Bang-won (Yoo Ah-in) tried to make Boon-yi (Sin Se-kyeong) to stay next to him.

On this day, Boon-yi begged Yi Bang-won "Please save the lives of Banchon people. They're innocent". Yi Bang-won said, "No, although they may not be guilty, I cannot set free anyone who has something to do with Sambong".

Co za sukinsyn.

Agn - Pon 21 Mar, 2016 23:11

Witam, witam!

Trzykrotka napisał/a:
A ja sobie 5 odcinek SKKS zapuściłam. Wielki ćwiczy kondycję pod okiem Mężulka, by nie zrobić obciachu na turnieju łuczniczym, na którym Wachlarz zjawia się z piękną pięknym chińskim łukiem, za to bez strzał. Oraz z wielkiej urody szpilą przeszywającą koczek na czubku głowy, taką pod kolor kostiumu, z wielkim ametystem.

Ależ kusisz, zUa kobieto...
Trzykrotka napisał/a:
Ciekawe, co dziś porabia aktorka grająca Cho Sun - jaka ona była piękna w tej dramie :serce:

Grała gisang? Oj, owszem, niesamowicie piękna.
Trzykrotka napisał/a:
Edit: no proszę - ona też grała w Hwajung! :co_stracilam: Tam grali WSZYSCY, których ostatnio gugluję :shock:

Naprawdę? Kogo???
Trzykrotka napisał/a:
A to Małpka, niechciana narzeczona GJP z BBF!
Jacieniemoge, Małpkę zapomnieć? :zalamka:

Nie wiem, jak ty ją mogłaś zapomnieć. ;)
Ja ją rozpoznaję od razu. Prywatnie żona Lee Byung Huna (ale chyba nie jest to źródłem jej szczęścia).
Trzykrotka napisał/a:
Jeszcze dwa zdjątka z CBA: tak oto ajussi w ciele Raina uczy ajussiego w cudownym damskim ciele, jak to ciało eksponować. Scena była przednia :rotfl:

Hihi, cudnie wyglądają. :lol:
Admete napisał/a:
Barbarella musiała wysłuchać trochę o historii Korei ;)

Sama pytała! :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
mają urocze bts - nie z dramy tylko jakiejś sesji - chyba promocji dramy:
http://www.dispatch.co.kr/487227

Bardzo ładnie razem wyglądają! :serce: Tylko kto mu zrobił grzyba?! :nudelkula1_zolta:
BeeMeR napisał/a:
GR i BK sprzedają skarpety i slipy :rotfl:

Wszystkim się to chyba podobało. :mrgreen:
Aragonte napisał/a:

Ktoś zgadnie, o co chodzi na tej fotce i czemu GSM się chichra? Ja chyba wiem :lol:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10309647_976875359074552_454908338992599656_n.jpg?oh=8e701865d51589282cbd763e607c0590&oe=577F7EC3&__gda__=1467837834_31452fbc2b8968fe3bcebd2872e7838c

Czy on tu robi pompki czy co? :mysle:
Swoją szosą - Aragonte, Admete - przepiękne avki! :serce:
Aragonte napisał/a:
O, jaki ładny Yohan:
https://www.instagram.com...aken-by=leejng7

Wygląda, jakby mu się ciut przysnęło. ;)
BeeMeR napisał/a:
pięć cośtam Erosa (zmysłów?) na razie obejrzałam tylko część Jang Hyuka - olaboga jakie to jest przegadane... Nie lubię takiego gadania z offu bez większego sensu i potrzeby. :roll:

Nie jest moją ulubioną, choć głos z offu mi tak nie wadził. Ot, po prostu historyjka. Choć podobało mi się, jak opisywał kobietę i jak na nią patrzył. I jak niezdarnie wystarał się o jej nr telefonu. :P
Wolę drugą historię.
Trzykrotka napisał/a:
Całości nie oglądam, tylko segment z Wachlarzem sobie zapuszczę, bo nie ukrywam, że tylko on mnie w tym wszystkim ciekawi.

Za nic nie zgadnę, dlaczego. :twisted:
Ale jak obejrzysz, to podziel się wrażeniami, bo ja sensu tam nie znajduję. Chyba że sensem było coś na zasadzie "nim się zaczniemy umawiać, popróbujmy innych".
Aragonte napisał/a:
Mo Hyul dorobił się wreszcie smoczego tytułu (to chyba nie jest straszny spoiler :-P ):
https://www.instagram.com...-by=lxx_stxgrxm

O wow, wreszcie! To już nie jest Szóstym Nienazwanym.
Mnie mimo wszystko to trochę męczyło.
Aragonte napisał/a:
Na razie to mam wrażenie, że za długo z tym zwlekali.

Ja i tak obstawiałam, że nastąpi to w ostatnim odcinku jako klamra. Teraz to nie wiem, jak to sobie przypasować do czegokolwiek.
Nic to, obejrzę dalej.
Aragonte napisał/a:
The Sixth Dragon
The best swordsman of Joseon, Moo-Hyul
Later protected King Sejong the Great, Yi Do.

Och, serio? Yi Bang Ji, słyszałeś ty to???
Trzykrotka napisał/a:
Wiecie... dosłownie aż trzymam kciuki za jakiś poruszajacy seguk w najbliższej przyszłości, bo aż mnie samej nie chce się wierzyć, że nie będzie w poniedziałek wrażeń z nowych Smoków :kwiatek:

Wiesz, że jesteś kochana? :przytul:
Oj, ciężko będzie czemukolwiek zastąpić Smoki. Ale jak coś im dorówna, to złożę pokłon jak Bang Won przed ojcem.
Admete napisał/a:
Następnego takiego seguka to pewnie szybko nie będzie. Łyknęłam drugi odcinek Pied Piper i chcę od razu następne :serce2: Nawet te bez sosu podejrzałam, bo teraz już trochę wiem, o co chodzi.

I jak? Dużo negocjacji czy z czym to się je?
Aragonte napisał/a:
Co za sukinsyn.

:shock:
NOŻEMTOZRRRRROBIĘNOŻEEEEEM!!! :evil:

Aragonte - Pon 21 Mar, 2016 23:21

Trzykrotka napisał/a:
A ja sobie 5 odcinek SKKS zapuściłam. Wielki ćwiczy kondycję pod okiem Mężulka, by nie zrobić obciachu na turnieju łuczniczym, na którym Wachlarz zjawia się z piękną pięknym chińskim łukiem, za to bez strzał. Oraz z wielkiej urody szpilą przeszywającą koczek na czubku głowy, taką pod kolor kostiumu, z wielkim ametystem.

A innego łuku - dla odmiany ze strzałami - wziąć nie chciał, bo do stroju by mu tak idealnie nie pasował :mrgreen: :mrgreen:

Agn napisał/a:
Czy on tu robi pompki czy co? :mysle:

Tak, robi - ale dlaczego? :lol: I czemu GSM się moim zdaniem lekko chichra? :wink:
No dobra, przejrzyj sobie te zdjęcia z fejsa BYH, może coś ci się skojarzy :wink:

Agn napisał/a:
Och, serio? Yi Bang Ji, słyszałeś ty to???

Jutro może usłyszy.

Agn napisał/a:
Oj, ciężko będzie czemukolwiek zastąpić Smoki. Ale jak coś im dorówna, to złożę pokłon jak Bang Won przed ojcem.

Aj! :shock: To ja się zaczynam ciebie bać, bo a nuż odkryjesz w sobie jakieś ukryte cechy Bang Wona :wink:
BTW puścił jednak ludzi z Banchon - Gap Bong po torturach :cry2:
Wkurza mnie to, że wmieszano zupełnie niewinnych ludzi w politykę, ukrywając broń w miejscu, które miało być neutralne :uzi:

I czy tylko mnie zastanawia, gdzie Mo Hyul sprzedał swoje liczne rodzeństwo? :-P

Agn - Pon 21 Mar, 2016 23:32

Aragonte napisał/a:
No dobra, przejrzyj sobie te zdjęcia z fejsa BYH, może coś ci się skojarzy

Znaczy się które?
Aragonte napisał/a:
Jutro może usłyszy.

Może być mu już wszystko jedno. Mam nadzieję na jakiś gorzki wyraz twarzy MH kiedy ogłoszą go najlepszym szermierzem - taki, żeby było widać, że on dobrze wie, że to nieprawda.
Aragonte napisał/a:
To ja się zaczynam ciebie bać, bo a nuż odkryjesz w sobie jakieś ukryte cechy Bang Wona

Zamierzam cię torturować Wilczkiem z Pięknookim. Któregoś pięknego dnia to zrobię. Strzeż się. :lol:
Aragonte napisał/a:
Wkurza mnie to, że wmieszano zupełnie niewinnych ludzi w politykę, ukrywając broń w miejscu, które miało być neutralne

To było do przewidzenia - przecież nie daliby takiej wioseczce spokojnie sobie egzystować do końca świata. Nie przy ekipie Bang Wona. Oficjalnie neutralne ergo najlepsze miejsce, by coś schować. No i proszę...
Aragonte napisał/a:
I czy tylko mnie zastanawia, gdzie Mo Hyul sprzedał swoje liczne rodzeństwo?

A to nie on. Rodzeństwem zajmowała się babcia, on nie mógł - na wojny ganiał, w pojedynkach brał udział, otarł się nawet o politykę - dzieciaki zostały z babcią. A gdzie ona je sprzedała, to już insza inszość, bo też nie mam pojęcia.

Aragonte - Pon 21 Mar, 2016 23:36

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
No dobra, przejrzyj sobie te zdjęcia z fejsa BYH, może coś ci się skojarzy

Znaczy się które?

Te z wierzchu, z ostatniego odcinka i BTS.

Agn - Pon 21 Mar, 2016 23:47

Znaczy chodzi ci o to, że on tam się rozciąga i troszkę podćwicza? Pojęcia nie mam po co - przed walką?
Ale... ooooch...

Wiecie... ja mam w ulubionych zakładkę do subscene, żeby nie klikać za dużo, tylko żeby mnie od razu przenosiło do napisów smoczych.
I niedługo przestanę w nią klikać. :( :( :(

Aragonte - Pon 21 Mar, 2016 23:51

Ładne tam są zdjęcia, prawda? :serduszkate:

Agn, mam wrażenie, że pompki to BYH robił po to, żeby lepiej wypaść na ujęciach "rozchełstanych" :lol: Aktorzy tuż przed "rozbieranymi" ujęciami robią tak z 20 pompek, żeby uwydatnić mięśnie na torsie i okolicach, bo pewien wizualny efekt utrzymuje się przez jakiś czas po ćwiczeniach :wink:

Agn - Pon 21 Mar, 2016 23:53

Aragonte napisał/a:
Aktorzy tuż przed "rozbieranymi" ujęciami robią tak z 20 pompek, żeby uwydatnić mięśnie na torsie i okolicach, bo pewien wizualny efekt utrzymuje się przez jakiś czas po ćwiczeniach

I tak jest chucherkiem. :serduszkate:

Trzykrotka - Wto 22 Mar, 2016 00:08

Min Ho w Heirs to nawet dziewczynę sobie sadzal na ramieniu i dopiero robił pompki. Wszystko dla jednej rozebranej sceny pod prysznicem. Od razu pomyślałam na widok tego zdjęcia bts ze Smoków, że zaraz będzie się pewnie rozdziewał.
Agn - Wto 22 Mar, 2016 00:09

Trzykrotka napisał/a:
Min Ho w Heirs to nawet dziewczynę sobie sadzal na ramieniu i dopiero robił pompki. Wszystko dla jednej rozebranej sceny pod prysznicem.

Ech, no fakt. Nie skojarzyłam.
Panowie to się poświęcają, żeby się prezentować należycie. A ja i skojarzenia... nie wiem, gdzie były moje skojarzenia, chyba na urlopie.

Aragonte - Wto 22 Mar, 2016 00:10

Ooo! Trzykrotka zgadła, zna się na męskich słabostkach :lol:
A BYH nawet nie był rozdziany - tylko lekko rozchełstany, ale coś tam jednak pokazał, zwykle ukrytego pod koszulą :wink:

Agn - Wto 22 Mar, 2016 00:11

Oraz kobiecych zachciankach. :twisted:
Aragonte - Wto 22 Mar, 2016 00:12

Agn napisał/a:
Oraz kobiecych zachciankach. :twisted:

A co - nie mów, że narzekałaś na rozchełstanie YBJ :twisted: Jak ci się to chucherko nie podobało, to oddawaj, będzie więcej dla mnie :twisted: :serduszkate:

Agn - Wto 22 Mar, 2016 00:17

Aragonte napisał/a:
A co - nie mów, że narzekałaś na rozchełstanie YBJ

Och, bardzo narzekałam! Głośno i wyraźnie!
Aragonte napisał/a:
Jak ci się to chucherko nie podobało, to oddawaj, będzie więcej dla mnie

Ja coś gustuję w chucherkach, więc zapomnij, że będziesz go miała tylko dla siebie. :twisted:
:lol:

Admete - Wto 22 Mar, 2016 05:37

Cytat:
I jak? Dużo negocjacji czy z czym to się je?

Mnóstwo akcji od samego początku. W końcu to scenarzysta i chyba reżyser też od Liar Games. Postacie też ciekawe, zwłaszcza negocjator i dodatkowo tajemnica.
Napisy do 3 odcinka Pied piper już są :banan:

Admete - Wto 22 Mar, 2016 08:34

Pojawiły się zajawki 50 odcinka. Między innymi Bang Won jako król rozmawia z przyszłym następcą tronu.

http://forums.soompi.com/...-10pm/?page=305