To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Caitriona - Sob 29 Mar, 2008 22:15

No, Millera - to jego ten nieprzyjemny Cobb zmusil do oddania odznaczenia...
Admete - Sob 29 Mar, 2008 22:35

Pamiętam dobrze scenę, o której mówisz, ale go nie rozpoznałam ;-)
maniutka - Sob 29 Mar, 2008 23:23

A że tak w trące nie na temat do waszej dyskuji :ops1:
Pewnego pięknego dnia skacząc po kanałach trafiłam na serial "Doktor Who" i tak sobie myśle :mysle: ... ale to głupie :bejsbol:
Jakieś ludzie z czymś w uszach słuchający się jakiegoś wariata,ale...
Dziś skacze po kanałach i znowu trafiam na "Doktroka Who" i się wciągłam :serce:
Były 4 odcinki pokolei a ja chciałam więcej i więcej. No poprostu myślałam że na bbc entertainment nic oprócz sooks nie ma a tu jednak coś znaleźć można :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:

Podsumowując. Wiosna idzie, ptaszki ćwierkają, zieleni sie świat, ludzie sie w sobie zakochują, a we mnie kwitnie miłość do serialu "Doktor Who" :serduszkate:

Admete - Sob 29 Mar, 2008 23:29

Też lubie ten serial :-) Ma klimat, któremu trzeba się poddać, bo inaczej nie można go oglądac. Obejrzałam kilka odcinków pierwszej serii i mam przerwę spowodowaną uwielbieniem dla pewnego rudzielca, ale wrócę do Doktora i Rose w pierwszej wolnej chwili. To w gruncie rzeczy bardzo inteligentny i przemyślany serial. Pisałam o nim w wątku o filmach fantastycznych.

Caitri obejrzałam ostani odcinek Ashes to ashes i tak refleksyjnie mi sie zrobiło. Będzie druga seria jesienią, więc Alex nie wróciła do swojego życia i swoich czasów. Ciekawe co jeszcze wymyslą. Gene taki tajemniczy się zrobił, choc może nadinterpretuję jego słowa, że jest tam gdzie go potrzebuja i że Alex jeszcze wiele musi sie nauczyć. Wyjaśniło się, kto jest klaunem. Spodoba Ci się całość.

Caitriona - Nie 30 Mar, 2008 11:29

To chyba zrobię przerwę od Easy i obejrzę AtA :D :D
Harry_the_Cat - Nie 30 Mar, 2008 21:59

Obejrzałam sobie 1,5 odcinka CSI: Miami i tak umiarkowanie mi sie podobało.
Jakos bohaterowie średnio wzbudzają sympatię - David Caruso jest jakiś taki zimny, a ya blondynka to po prostu góra lodowa... Pozostanę sobie przy Bones'ach, którzy zaczynają się za chwilę :mrgreen:

Admete - Nie 30 Mar, 2008 22:47

jeśli chodzi o CSi to polecam pierwsze serie CSI Las Vegas - sa naprawde świetne. Ostatnia już mniej ciekawa, ale czego się spodziewac po 8 serii ;-) New York zrobił się interesujący pod koniec 1 serii, właściwie od połowy i nadal jest niezły. Miami nigdy nie polubiłam i nie oglądam.
Harry_the_Cat - Nie 30 Mar, 2008 22:52

NY jest we wtorek, ale nie wiem, czy zapamiętam - Miami jest przed Bones... :rumieniec:
Caitriona - Pon 31 Mar, 2008 00:19

Admete napisał/a:
Caitri obejrzałam ostani odcinek Ashes to ashes

A ja obejrzałam 7. Nie wiem czemu ale od początku stawiałam na Shazz... Zal mi niesamowicie było Chrisa. Ale na szczęście wszytsko skończyło się ok. Tylko na linii Drake - Hunt jakoś tak zimno... A chciał ją zaprosić na kolację.

Admete - Pon 31 Mar, 2008 05:27

Jeszcze sie odrobine ociepli w 8, ostatnim odcinku. Cierpliwości ;-)
Caitriona - Wto 01 Kwi, 2008 22:40

No, zakończyłam właśnie przygode z I serią Ashes To Ashes. Bardzo fajny jest ten ostatni odcinek. Rozwiązanie zagadki kto jest arlekinem w pierwszym momencie mnie zaskoczyło zupełnie. Stawiałam raczej na ojca chcrzestnego ;) Ciekawe co będzie dalej? :D
Admete - Wto 01 Kwi, 2008 23:28

Bardzo jestem ciekawa jak rozwiążą problem Alex i co się stanie ( jak to ładnie okresliłaś ;-) ) na linii Drake - Hunt. Czyż Philip Glenister nie jest genialny?
Caitriona - Wto 01 Kwi, 2008 23:53

Admete napisał/a:
Czyż Philip Glenister nie jest genialny?

Jest!

przecinek - Pon 07 Kwi, 2008 11:05

Trochę po czasie, bo TVN Style właśnie nadał ostatni odcinek, ale stacja ta słynie z częstych powtórek, więc ten serial na pewno jeszcze nada. W każdym razie polecam "Kochanki" serial BBC, sześcioodcinkowy. Historia 4 przyjaciółek i ich zawirowań miłosnych. Siobhan jest prawniczką, mężatką, starająca się o dziecko, która zaczyna wpadać w sidła kolegi z pracy, Katie lekarka, zakochana w swoim pacjencie, Jessica, pracuje w agencji organizującej przyjęcia, dla niej seks jest podstawową rozrywką, ale się nieoczekiwanie zakochuje oraz Trudi, wdowa, z dwójką dzieci, która stara się na nowo rozpocząć swoje życie także uczuciowe. Bardzo ciepły film, o miłości i potędze kobiecej przyjaźni.
Admete - Śro 23 Kwi, 2008 19:20

Nie widziałam, ale znalazłam informacje:

http://imdb.com/title/tt0472027/

Ciekawie się zapowiada. To co prawda historia Ameryki, ale dlaczego nie? :-)

Caitriona - Śro 23 Kwi, 2008 19:27

Temat zdecydowanie ciekawy, a i obsada bardzo zachęcająca :D
Anonymous - Sob 10 Maj, 2008 19:03

Skończyłam własnie oglądać pierwszy odcinek serialu o Arcyksięciu Rudolfie. i uczucia mam takie mieszane. tylko dwóch aktorów skojarzyłam, że widziałam wcześniej. Film wydaje mi się mało zgodny z historią, ale tutaj nie jestem aż takim ekspertem troszkę się interesuję, ale maleńko więc....
Na pewno oglądnę i drugi odcinek a gdyby ktoś n----ł to byłabym wdzięczna.
Zrobili to za płytko, dla kogoś kto mało wie o historii pewne sprawy mogą być niejasne tak mniemam. Jednak są bardzo ładne wnętrza, stroje też niczego sobie(mogłoby być lepiej jednak)

Admete - Wto 20 Maj, 2008 19:39

Pociągam nosem, bo skończyłam oglądać finał House'a :-| Smutno mi...Bardzo emocjonalny ten wątek z dwóch ostatnich odcinków. Szkoda mi
Spoiler:
Amber - lubiłam ją, była taka pełna energii. Potrafiła byc wredna, ale o jako postać dużo ciekawsza niż 13, która jest nijaka i mam nadzieję, że ją wkrótce wypiszą z serialu.

Wykorzystali na końcu ten utwór - piekny...

http://www.youtube.com/watch?v=pcEYGG-LLKE

Anonymous - Wto 01 Lip, 2008 22:21

Przez przypadek wczoraj oglądnęłam odcinek Dr Housa i dziś po dwóch odcinkach śmiało stwierdzam, że kocham ten serial, za postać doktora właśnie. Jaki będzie dlaej ten serialik(wszak puszczają powtórki) to się okaże, ale mają już oglądacza na parę najbliższych odcinków na pewno.
maniutka - Wto 01 Lip, 2008 22:28

House housem, ale Kasiek ja ci mówię Doctor Who jest fenomenalny, tylko trzeba się do niego przekonać
Anonymous - Wto 01 Lip, 2008 22:56

Jeszcze lepszy od Housa?? Niemożliwe chyba.
maniutka - Wto 01 Lip, 2008 23:44

Jak dla mnie to najlepszy serial. Już sie w nim zakochałam. Szczególnie dziesiąty Doctor jest kochany, ale to całkowicie inny typ serialu.
Doctor Who to Time Lord, podróżuje w czasie i przestrzeni w swoim TARDIS. No i jest to serial brytyjski.

Gosia - Wto 01 Lip, 2008 23:44

Ja obejrzalam jeden odcinek Spooksow z McFayddenem (nie w calosci) pare dni temu i nie wiem jak ja bede ogladac ten film... chyba ze obecnosc Rysia az tak go ubarwi ... :roll:

House`a nie znam.

Natomiast juz WIEM ze "Grey`s Anatomy" kocham wielką, gorącą, głęboką miłościa :serduszkate:

maniutka - Śro 02 Lip, 2008 00:17

GA jest wspaniałe. teraz sobie powtarzam od drugiej serii, ale kurcze jak dla mnie DW jest najlepsze. Zakochałam się przez przypadek jak to u mnie bywa z wielkimi miłościami(patrz Real :serce2: ) i jestem wierna. A teraz jeszcze to oczekiwanie na Rose
Pikawa wysiada, płakać się chce, śmiać.

Doctor Who jest naj naj naj najlepszy :excited:

Anonymous - Śro 02 Lip, 2008 00:20

Gosiu to zobacz może od poniedziałku do środy od chyba 20.05 dopiero 6 odcinek dziś