Komunikaty - Pytania techniczne
praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 09:56
Tak. Na przykład za pomocą tej stronki: KLIK .
monika29.09 - Sob 08 Wrz, 2007 09:57
| Nimloth napisał/a: | | Wydawało mi się, że o tym czytałam, ale nie mogę nigdzie znaleźć - czy istnieje sposób, by plik wideo z youtube zapisać u siebie na dysku? |
Nimloth, nie próbowałam, ale podobno to wystarczy:
http://keepvid.com/
pozdr.
m.
edycja: pisałam wiadomość nie czytając jeszcze wiad. od Praedzia
Anonymous - Sob 08 Wrz, 2007 11:06
Dzięki .
praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 11:13
| monika29.09 napisał/a: | | edycja: pisałam wiadomość nie czytając jeszcze wiad. od Praedzia |
Nie ma to, jak myśleć o tym samym
Powyższy link jest sprawdzony przeze mnie i wielokrotnie używany Poniżej daję jeszcze jeden: http://www.techcrunch.com/get-youtube-movie/
Anonymous - Sob 08 Wrz, 2007 13:50
Mam problem wczoraj zrobiłam formata, i dziś odkryłam, ze mam problem z kartą dźwiękową nic nie słychać, zero, pomocy ,, ja nawet nie wiem jak się moja karta nazywa, jak ją znaleźć, naprawić czy zainstalować, nigdy nie miałam takiego problemu
praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 15:16
Dobrym pomysłem byłoby zainstalowanie programu Everest Home (tutaj). On ci powie, co masz i jak to się nazywa A poza tym - zainstalowałaś sterowniki do karty dźwiękowej?
Anonymous - Sob 08 Wrz, 2007 15:25
Praedzio, czy mi sie dobrze zdaje, Ty jestes bivbliotekarzem?
Czy może TYM Bibliotekarzem?
Anonymous - Sob 08 Wrz, 2007 15:39
Praedzio dziękuję, zainstalowałam,a le karty dźwiękowej mi komputer nie widzi, coś czuję, że znowu będzie format bo ja tylko tak sobie z problemami radzę formatuję. Nie robiłam formata od matury(ponad rok) a teraz co codziennie
praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 15:54
| AineNiRigani napisał/a: | Praedzio, czy mi sie dobrze zdaje, Ty jestes bivbliotekarzem?
Czy może TYM Bibliotekarzem? |
Eee? Chyba nie czaję... Mam nadzieję, że nie chodziło ci o: http://youtube.com/watch?...=related&search
Pemberley - Sob 08 Wrz, 2007 16:19
Praedzio, umarlam w butach!!
Ja to bym bardziej obstawiala Martix niz Conana, ale ty chyba lepiej dopasowalas do okolicznosci
Anonymous - Sob 08 Wrz, 2007 16:52
praedzio - ciepło, cieplutko.. http://youtube.com/watch?v=811c0xaPwEE http://bibliotekarz.tajemnica.wloczni.filmweb.pl/
praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 17:04
No, tak. To była ta druga (przystojniejsza) opcja... Obawiam się, że nie jestem ani jednym ani drugim...
Anonymous - Sob 08 Wrz, 2007 17:09
Czyli jesteś zwykłym Superbiobliotekarzem bez podwójnego życia - jakiegoś tajnego agenta cy cus...?
praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 17:14
Ciii... gdybym ci powiedziała, musiałabym cię zabić...
Anonymous - Sob 08 Wrz, 2007 21:10
ŁukaszG - Nie 09 Wrz, 2007 15:15
| lady_kasiek napisał/a: | Praedzio dziękuję, zainstalowałam,a le karty dźwiękowej mi komputer nie widzi, coś czuję, że znowu będzie format bo ja tylko tak sobie z problemami radzę formatuję. Nie robiłam formata od matury(ponad rok) a teraz co codziennie |
Czy karta dźwiękowa jest na płycie? Pewnie tak. Daj znać jaką masz płytę główną, prawdopodobnie wystarczy zainstalować sterowniki do karty oraz, o czym może zapomniałaś, sterowniki DirectX, minimum w wersji 8, a najlepiej 9, aby nie było problemów z żadnymi programami. Pamiętaj także o zainstalowaniu potem jakiś kodeków, aby odtwarzać bez problemu dźwięk skompresowany, także w filmach.
Jeśli płyta nie widzi Twojej karty w Menadżerze Urządzeń to zobacz czy w ogóle jest jakieś nierozpoznane urządzenie, być może - z jakiegoś dziwnego powodu - dźwięk z płyty został wyłączony w BIOSie, to też warto sprawdzić.
Pozdrawiam
Luc
Anonymous - Nie 09 Wrz, 2007 18:31
poinstalowałam sterowniki, w Menadźerku widać nazwę mojej karty, ale jak włącze, Media Playera to mi wyskakuje, ze nie mam zainstalowanej karty, nie ma dźwięku tylko takie pipczenie z komputera. Ale jak w BIOSIE jak ja tam nic nie ruszałam
Admete - Pon 10 Wrz, 2007 21:18
Mam pytanie techniczne, ale z innej działki - dotyczy telewizorów. Mam zamiar kupić nowy, bo mój staruszek służy wiernie już 17 lat i niestety nie jest w stanie sprostać nowym czasom np. nie potrafi większej ilości kanałów porozdzielać i z tego względu nawet kablówki nie mam. Planuję kupić zwykły telewizor ( CRT ), bo dobre LCD kosztuje jak dla mnie za dużo ( o plazmie nawet nie wspominam ), bo fundusze ograniczone ( powiedzmy 1500 ). Kolejny problem to wielkość mojej szafy i ogólnie pokoju. Większy telewizor niż 29 ( chciałabym taki 29 właśnie ) - nie zmieści się - nawet przy 29 calach będzie kłopot, bo telefon jest zawsze przy tv, a przy nowym nie będzie miejsca. Co wybrać? Myślałam nad jednym Philipsem ( mam wieże tej marki i jest dobra, służy już dobrych kilka lat ). Macie jakieś propozycje?
Anonymous - Pon 10 Wrz, 2007 22:01
Pracowałam kiedyś w serwisie i biorąc pod uwagę sprzęt, który przychodził do naprawy (gwarancyjny i pogwarancyjny), polecam JVC i Soniaka. Zdarzały nam się telewizory Philipsa na gwarancji (wieże rzeczywiscie mają bardzo dobre).
Z doświadczenia wiem, że nie kazdy sprzet danej firmy jest dobry. Tak jak telewizor soniaka polecam z czystym sumieniem, kompletowac calość sprzetu tej firmy odradzam. Wieże to szmelc przeraźliwy(leci im optyka - na gwarancji pół biedy, ale u ponad 60% leci co pół roku. Koszt naprawy ok.150zł, a za pół roku - rok powtórka z rozrywki), magnetowidy, czy DVD. Thompson też ma sprzet nienajgorszy, ale Philips jest przereklamowany. Jesli bedziesz chciala sobie skompletowac do tego DVD, to moze ci jeszcze poleciec gwarancyjnie, albo tuz po zakonczeniu gwarancji - bardzo czesto sie zdarzało.
Przez 2 lata przyjełam zaledwie 3 telewizory Sony i jeden JVC (niemłody, ale szef mówił, że świetnej jakości), z czego żaden nie był na gwarancji (u jednego obowiązywała jeszcze rękojmia i firma od ręki wymieniła część za darmo - akurat zdarzyła się wada produkcyjna). Philipsy zdarzały się o tyle o ile - ale dość zauważalnie.
Admete - Pon 10 Wrz, 2007 22:05
Mam na oku jeden JVC ale spotkałam się z kilkoma negatywnymi opiniami na jego temat i teraz już nic nie wiem - "zgupłam". DVD mam niemarkowe i tanie ( za to choć to plastik, to czyta wszystkie napisy ), jak sie zepsuje, to kupię nowe, bo to akurat nie jest drogie. Ale tv to zakup na wiele lat.
Maryann - Wto 11 Wrz, 2007 08:37
| AineNiRigani napisał/a: | | Tak jak telewizor soniaka polecam z czystym sumieniem, kompletowac calość sprzetu tej firmy odradzam. Wieże to szmelc przeraźliwy(leci im optyka - na gwarancji pół biedy, ale u ponad 60% leci co pół roku. Koszt naprawy ok.150zł, a za pół roku - rok powtórka z rozrywki), magnetowidy, czy DVD. |
O, pozwolę sobie zaprotestować. Mam z Sony praktycznie cały sprzęt (TV, video, DVD i wieżę), wszystko już co najmniej kilkuletnie (video ma jakieś 9 lat) i jak dotąd nie zdarzyła mi się żadna awaria.
| Admete napisał/a: | | Większy telewizor niż 29 ( chciałabym taki 29 właśnie ) - nie zmieści się - nawet przy 29 calach będzie kłopot |
Admete, zastanów się dobrze, czy aby na pewno chcesz aż 29 cali ? Bo taki duży ekran dobrze się sprawdza w sklepie, ale w małym pokoju już niekoniecznie.
Admete - Wto 11 Wrz, 2007 12:37
Nie znalazłam żadnych między 21 a 29 cali. Chętnie kupiłabym taki 25 cali. I jeszcze jedno - dla oczu lepsze sa 100hz, a takie robia tylko 29 i 32. Nic nie poradze na to, ze producenci nie widza potrzeby produkowania innych. LCD nie wchodzi w grę. Zastanawiam się nas slimem. Ja chcę mieć kino w domu, bo do kina nie mogę chodzić. Mieszkam na prowincji i tutaj nigdy nic nie grają .
Maryann - Wto 11 Wrz, 2007 12:50
Sony kiedyś 25-calówki robiło. Sama się takim interesowałam, ale sprzedawca mi skutecznie wyperswadował te wielkoekranowe zapędy - powiedział, że jeśli pokój jest mały, to szkoda pieniędzy na duży ekran, bo i tak się nie jest w stanie wykorzystać jego walorów, a tak w ogóle to trzeba siedzieć od ekranu w odległości co najmnie 4-krotności przekątnej, bo inaczej to zabójstwo dla wzroku...
bezpaznokcianka - Wto 11 Wrz, 2007 14:07
a mój pokój telewizyjny jest duży, mam 21 calowy telewizor i wydaje się taki mały jak 14. Marzy mi się 32 calowy panoramiczny. Taki były idealny do wymiarów tego pokoju. Ech... może kiedyś.
monika29.09 - Wto 11 Wrz, 2007 14:20
Może ktoś skorzysta:
Sprawdź swój sprzęt: http://smiecizsieci.blox....woj-sprzet.html
m.
|
|
|