To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Zapowiedzi nowych ekranizacji

Tamara - Pią 11 Sie, 2017 21:18

BeeMeR napisał/a:
Oglądalność i zachwyt publiczności zapewniony przez liczne sceny seksu i golizny, w końcu o cóż innego chodzi w licznych obecnych serialach :P

Oooch , jeszcze trzeba dodać stałe działania pana Collinsa zmierzające do usunięcia potencjalnych nieślubnych kandydatów do Longbourn , czyli wzmożoną ilość tajemniczych zgonów i wypadków, zdarzających się nie zawsze tym co trzeba, oraz normalne w prymitywnych XIX wiecznych warunkach wypadki przy pracach polowych , przygodne napady, rabunki , gwałty , oddane z całą fizjologiczną dokładnością porody, brud w kuchni i obejściach, rozpustę i złodziejstwo służby , przekupstwo urzędników i policji itp. , więc i insze przyjemności także są, czyli ciemne strony DiU w całej okazałości :mrgreen:

BeeMeR - Pią 11 Sie, 2017 22:26

Tamara napisał/a:
stałe działania pana Collinsa zmierzające do usunięcia potencjalnych nieślubnych kandydatów do Longbourn , czyli wzmożoną ilość tajemniczych zgonów i wypadków, zdarzających się nie zawsze tym co trzeba
Krztyna czarnego humoru też nie zaszkodzi :twisted:
Anaru - Sob 12 Sie, 2017 13:18

Kompletnie nie miałam pojęcia co się tu wyrabia :rotfl: , zachwyconam totalnie :excited: :rotfl:
Chyba muszę sobie odświeżyć serial, przy okazji niektórych sprawdzając kto zacz i dopasowując do wersji Tamary :kwiatki_wyciaga:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

milenaj - Sob 12 Sie, 2017 18:06

Anaru napisał/a:

Chyba muszę sobie odświeżyć serial, przy okazji niektórych sprawdzając kto zacz i dopasowując do wersji Tamary

Nie wiem, czy jeszcze spojrzę na DiU tak samo. ;)

Tamara - Sob 12 Sie, 2017 19:59

I na plakatach tytuł "Duma i uprzedzenie" a niżej podtytuł "Tak było naprawdę" :mrgreen:
Deanariell - Sob 12 Sie, 2017 20:41

Tamara napisał/a:
I na plakatach tytuł "Duma i uprzedzenie" a niżej podtytuł "Tak było naprawdę"

Lepiej: "Oparte na faktach". :mrgreen:

Anaru napisał/a:
Kompletnie nie miałam pojęcia co się tu wyrabia

A widzisz? :-P Nigdy nie wiadomo, w którym wątku zalęgnie się podstępnie forumowa faza... :rotfl: Tym razem Tamara ją "zasiała". :mrgreen:

Anaru - Sob 12 Sie, 2017 23:09

A Barbarella mnie uświadomiła :lol:
Ja już NA PEWNO nie spojrzę tak samo :lol:

Anaru - Pon 14 Sie, 2017 20:28

Och, pan Collins :serce: w Jak zostać królem na Stopklatce :-D
Agn - Śro 16 Sie, 2017 19:48

Tamaro, ja się boję, co ty byś zrobiła z resztą książek Austen. :lol:
Piękne! Byłby hicior, powiadam ci. :rotfl:

Trzykrotka - Czw 17 Sie, 2017 09:51

Gdyby Tamara zapisała to jako scenariusz, można by uderzyć do jakiejś wytwórni. Albo zrobić vloga jak Rok 1814! :excited:
Agn - Czw 17 Sie, 2017 12:51

Trzykrotka napisał/a:
Albo zrobić vloga jak Rok 1814! :excited:

Taaaaaaaak! :excited: Borzesztymój byłoby to zabójcze do oglądania. :lol:

Tamara - Czw 17 Sie, 2017 14:39

Agn, ja tylko uszczegółowiłam zamysł twórców nowej ekranizacji :rumieniec:
A w innych książkach też ciemne strony można znaleźć, a jakże , nawet wyżej o tym wspominałam :angeldevil:

Trzykrotka - Czw 17 Sie, 2017 14:44

Forumowy vlog! Wszystkie po kolei ciemności wyciągniemy z Jane Austen i obnażymy bezlitośnie :banan_czerwony:
Agn - Czw 17 Sie, 2017 18:37

Jane się w grobie przewraca jak kołowrotek. ;)
milenaj - Czw 17 Sie, 2017 18:55

Ale my się dobrze bawimy, dzięki Tamarze. :banan_czerwony: :banan_czerwony: :banan_czerwony:
Agn - Czw 17 Sie, 2017 18:56

Ależ oczywiście. Jak wiemy, ruch to zdrowie - do roboty, Jane! ;)
Tamara - Pią 18 Sie, 2017 14:21

:rotfl: :rotfl: :rotfl: jesteś nielitościwa, w trumnie ciasno i się Jane poobciera przewracając się co i rusz :no_why:

Słuchajcie, to może przerzucić to do nowego wątku pt. Ciemna Strona Jane Austen i tam kontynuować wspólnymi siłami, aż zdemaskujemy całą prawdę :angeldevil:

milenaj - Pią 18 Sie, 2017 14:55

Tamara napisał/a:

Słuchajcie, to może przerzucić to do nowego wątku pt. Ciemna Strona Jane Austen i tam kontynuować wspólnymi siłami, aż zdemaskujemy całą prawdę

Taaak. !!!!!

Tamara - Pią 18 Sie, 2017 16:43

To trzeba się do modów pouśmiechać :mrgreen: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Admete - Pią 18 Sie, 2017 17:05

Nie mam w tym wątku władzy ;)
Tamara - Pią 18 Sie, 2017 21:36

Uśmiechnij się do modki, u której gościsz , jako i ja się uśmiecham :wink: :kwiatek:
Agn - Pią 18 Sie, 2017 22:20

I ja! I ja! :mrgreen:
Admete - Sob 19 Sie, 2017 10:18

Ja już w domu, Aragonte zrobi porządek jak wróci do Warszawy ;)
Tamara - Sob 19 Sie, 2017 17:19

:cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:
milenaj - Pon 21 Sie, 2017 09:37

Czy ktoś od nowej adaptacji tu zaglądał i czytał Tamarę? :mysle: :mrgreen:

http://metro.co.uk/2017/0...ducers-6843925/