Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
BeeMeR - Pią 07 Maj, 2021 13:37
Jeszcze jest Pasikonik
Admete - Pią 07 Maj, 2021 14:54
Skrót od nazwiska - Cho można też zapisać jako Jo. Jest jeszcze KMM - od Kim Myung Min. Małpa to Lee Seung Gi:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lee_Seung-gi
Pasikonik/Samuraj:
Yoo Yeon-Seok - https://asianwiki.com/Yoo_Yeon-Seok
Jasiek - Byun Yo Han:
https://asianwiki.com/Byun_Yo-Han
Trzykrotka - Pią 07 Maj, 2021 15:29
Tych ksywek jest więcej Jest pan Piękne Oczy, jest Nefryt, jest Koszmit, jest Sexi Ajussi, jest pani Rozdarta albo inaczej Wrzaskliwa, jest Gongowa. Czasami następuje zmiana - na Jun Ki już rzadko mówimy Piękne Oczy, a Małpa dawniej był Żabulem. A ci, którzy mają łatwe imiona, albo byli pierwsi, obywają się bez ksywek. Taki Lee Min Ho jest nie do pomylenia
Admete - Pią 07 Maj, 2021 16:06
Jeszcze Sierotek 😉
Trzykrotka - Pią 07 Maj, 2021 16:32
Tak! I Wachlarz z Wachlarzową. A PSH jest w wersji męskiej i żeńskiej Ile się tego nazbierało... Ale co robić, kiedy ich imiona są trudne do zapamiętania.
Loana - Pią 07 Maj, 2021 16:44
No właśnie są bardzo trudne dla mnie do zapamiętania, dlatego podobają mi się ksywki - są łatwiejsze do zapamiętania, a jak jeszcze wiem skąd są, to w ogóle już jest prościej
Poprawiam ciągle komentarz ze spisem, więc jak coś się Wam przypomni to piszcie jeszcze, będę dalej edytowała i robiła sobie listę. Dzięki temu będzie mi łatwiej rozumieć Wasze posty, bo czasami nie łapię o czym piszecie
Admete - Pią 07 Maj, 2021 18:15
Wachlarzowa już nie jest Wachlarzową, a Wachlarz to teraz dla mnie Vincenzo
Aragonte - Pią 07 Maj, 2021 19:24
A Shin Min Ah jest dla nas głównie Arang
Trzykrotka - Pią 07 Maj, 2021 20:40
Patrzcie, a Namgoong od razu był Namgoongiem
Wachlarzowa zwana była krótko Doktorką, ale właściwą Doktorką i tak będzie piękna pani z Faith. O, Mały Król - kolejna ksywka
Na Netflixie jest juz Navillera Vincenzo też już lada chwila.
BeeMeR - Pią 07 Maj, 2021 21:00
No i dla mnie Jumong jest Jumongiem
I jest Pan Piękny (z Dae jang Geum) pewnie jeszcze trochę by się tych ksywek znalazło
oraz Nietoperz
Admete - Pią 07 Maj, 2021 23:11
| BeeMeR napisał/a: | | I jest Pan Piękny (z Dae jang Geum) |
Teraz mam go w Undercover - z wiekiem jest jak wino
Trzykrotka - Sob 08 Maj, 2021 08:28
Wczoraj nie dokończyłam 8 odcinka Nawiedzonego domu, po historii małej dziewczynki ofiary płotu dzielącego osiedle właściwie już mi się oczy zamknęły. Ale zdążyłam jeszcze zauważyć, że bohaterowie powoli docierają do prawdy o śmierci swoich bliskich i pewnie do związku, jaki miał z tym wszystkim główny Zły, budowlany gangster. Połowa dramy cichaczem nastała.
Admete - Sob 08 Maj, 2021 11:45
Nie miałam jeszcze czasu obejrzeć. Mam zaległości.
EDIT: Nadrobiłam Sell your haunted house - bardzo przyjemna drama, dobrze się ogląda. Jak na razie wszystko mi się podoba, nie ma słabszych punktów.
Trzykrotka - Sob 08 Maj, 2021 18:26
Juz spieszę powiedzieć, co zarzucają dramie na tumblrze Ji A rzuca Im Buma na pastwę duchów i spokojnie patrzy jak on cierpi fizycznie i psychicznie, a sama się nie wzrusza.
Kocham Amerykanki.
Mnie się dramę niezwykle dobrze ogląda. Scenariusz jest świetnie skonstruowany, bardzo dobre postaci. A aktorzy świetnie się spisują. Cieszę się, że Yong Hwa tak dobrze wrócił do grania. Jest naprawdę dobry, Jang Na Ra - świetna.
BeeMeR - Sob 08 Maj, 2021 19:14
Pod robienie obiadu dokończyłam Hymn of Death - co za bezjajeczna nuda....
Okropnie to nieudana próba pokazania tego romansu, marnująca potencjał aktorski i być może wypaczająca relację tej pary (przynajmniej takie odnosiłam wrażenie) w próbie pokazania jacy to są niewinni i nieszczęśliwi. Ziew. Odradzam.
Trzykrotka - Sob 08 Maj, 2021 19:34
A to dziękuję za ostrzeżenie. Dam sobie spokój. I tak kiepsko mi szło to oglądanie.
Admete - Sob 08 Maj, 2021 19:36
| Trzykrotka napisał/a: | | Mnie się dramę niezwykle dobrze ogląda. Scenariusz jest świetnie skonstruowany, bardzo dobre postaci. A aktorzy świetnie się spisują. Cieszę się, że Yong Hwa tak dobrze wrócił do grania. Jest naprawdę dobry, Jang Na Ra - świetna. |
Popieram każde słowo Amerykanki nie mają już niczego innego do roboty
Trzykrotka - Sob 08 Maj, 2021 20:38
Teraz widzę, że mój post sponsorowało słówko "świetny"
Ale drama jest pierwsza klasa, będę zachęcać do oglądania Jeszcze nie wiadomo jak się skończy, ale jestem dobrej myśli.
BeeMeR - Sob 08 Maj, 2021 21:02
Nie wiem za jakie grzechy ale obaj panowie w Pinokiu maja właśnie brązowe grzyby
Jak ja nie lubię takiej fryzury
Hyung poszedł za kratki, główni zerwali a objawił się w cameo Oska
Trzykrotka - Sob 08 Maj, 2021 22:11
Oj, paskudna była moda grzybowa... Oska tam się pojawił? Nie pamiętałam.
Admete - Nie 09 Maj, 2021 11:51
Obejrzałam 7 i 8 odcinek Law school - KMM na sali sądowej - Poza tym świetnie wypada z młodziakami, zwłaszcza z Kang Sol "A", bo jest też "B". Mogłabym ich obejrzeć w innej dramie jako ojca i córkę - cudni by byli. Vincenzo już jest na Netfixie. Do 12 odcinka drama mi się podobała, potem powinni ją byli szybciej zakończyć, dłużyła mi się. Muzyki słucham teraz na Spotify - rewelacyjna.
Trzykrotka - Nie 09 Maj, 2021 11:59
Kang Sol a to nasza Bo Ra z AM1988 Grała starszą siostrę głównej bohaterki, oraz wielką miłość jednego z jej przyjaciół
Juhu! To dziś powtórka z 1 odcinka Vincenzo. Choć może nie, bo choć Rzym przepiękny, to na płonącą winnicę patrzeć nie chcę po raz drugi. Od razu będzie drugi.
Loana - Nie 09 Maj, 2021 13:18
Ja kończę Still 17. To dobra drama dla mnie, naprawdę bardzo mało ją przewijam. Jestem fanką Jennifer Ale w ogóle chyba wszystkie postacie tam lubię, główni są tacy słodcy. I dobrze zagrani są, płakałam z nimi kilka razy.
Takie dramy mogę oglądać z przyjemnością
Admete - Nie 09 Maj, 2021 13:21
| Loana napisał/a: | | Takie dramy mogę oglądać z przyjemnością |
Cieszę się, że ci się spodobała. Też ją lubię.
Trzykrotka - Nie 09 Maj, 2021 19:59
Dotarłam w Vincenzo do momentu, w którym wcześniej przerwałam i po raz kolejny zachwycam się: a/ urodą Wachlarza (jak pięknie filmowali go we Włoszech ) b/obłędnym krojem jego garniturów. One chyba są naprawdę włoskie. Teraz przerwa na co innego, będę kończyć później.
|
|
|