To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bridgerton, czyli fikcja histe(o)ryczna...

Trzykrotka - Śro 04 Sie, 2021 13:51

Ja się moge zachwycać, jeśli panie będą miały ładne sari, ale raczej na to nie liczę :mrgreen:
Loana - Śro 04 Sie, 2021 15:45

No wiecie, jak tylko spojrzę na to okiem "rekona" to będę robiła za potrójną lożę szyderców :P
Agn - Śro 04 Sie, 2021 16:16

Doborowe towarzystwo.
Loano, nie wiem, czy ten serial bedzie dla ciebie jakimkolwiek wyzwaniem. :mrgreen:

Tamara - Śro 04 Sie, 2021 18:20

Loana napisał/a:
, jak tylko spojrzę na to okiem "rekona" to będę robiła za potrójną lożę szyderców

widziałam tylko plakat reklamowy, po którym filmu nawet kijem nie tknę , ale na podstawie plakatu radzę, żebyś się zaopatrzyła w dużą ilość soli trzeźwiących i waleriany :confused3: :paddotylu:

Agn - Śro 04 Sie, 2021 19:42

Eeee tam lepiej dobre wino, zeby sie jej lepiej z nami komentowalo. :twisted:
Loana - Czw 05 Sie, 2021 11:13

Tamara napisał/a:
widziałam tylko plakat reklamowy, po którym filmu nawet kijem nie tknę , ale na podstawie plakatu radzę, żebyś się zaopatrzyła w dużą ilość soli trzeźwiących i waleriany :confused3: :paddotylu:

Ej, obejrzałam pierwszy sezon :) Nie do końca, ale obejrzałam i dobrze się przy nim bawiłam :) To taki serial fantasy jest po prostu :P
Chociaż widać, że ktoś oglądał ryciny, czasem się zdarzała jakaś część garderoby całkiem możliwie odwzorowana :P

Tamara - Czw 05 Sie, 2021 14:43

Loana napisał/a:
czasem się zdarzała jakaś część garderoby całkiem możliwie odwzorowana

:rotfl:

Trzykrotka - Nie 03 Paź, 2021 17:48

Wątek o Bridgertonach mamy w filmach, nie w serialach, o-o!
Ruszyła machina promocyjna drugiego sezonu, właśnie na yt wyskoczył mi filmik, w którym starzy (Penelope i Anthony) bohaterowie rozmawiają z nowymi, czyli dwiema aktorkami odtwarzającymi role siostr Sharma.
Łożo szydercow, szykuj kopie! :twisted:

Tamara - Nie 03 Paź, 2021 19:56

O bogowie, jak ja się cieszę, że nie zamierzam tego oglądać :rotfl:
BeeMeR - Nie 03 Paź, 2021 20:22

I tak bez linku? Nic to, znajdę sobie ;)
A jak mi się będzie chciało to obejrzę :mrgreen:

Trzykrotka - Nie 03 Paź, 2021 20:24

Z telefonu nie dalam rady podlinkować :kwiatek:

Edit:
proszę:
https://www.youtube.com/w...channel=Netflix
Tutaj już jakiś kawałek odcinka
https://www.youtube.com/w...l=NetflixPolska

BeeMeR - Nie 03 Paź, 2021 20:31

Znalazłam tylko tą druga scenkę :kwiatek: - na razie jestem umiarkowanie zainteresowana ;)
Trzykrotka - Nie 03 Paź, 2021 21:35

Kochana, nie rób mi tego, bo ja liczę na ciebie. I na BeeMer :kwiatek: Na pewno zdołają wymyślec tyle radosnych głupot ile w pierwszej części. O nie, co ja mówię, więcej! Sezon 2 zobowiązuje.
Agn - Pon 04 Paź, 2021 08:25

Tamara napisał/a:
O bogowie, jak ja się cieszę, że nie zamierzam tego oglądać :rotfl:

Ale pewnie z uciecha bedziesz tu zagladac i czytac, jak sie inni mecza, co? :P

Czemu Bridgertonowie sa w filmach, a nie w serialach? Cos sie pozajaczkowalo? :mysle:

Tamara - Pon 04 Paź, 2021 11:07

Agn napisał/a:

Ależ oczywiście :mrgreen: :banan: tym bardziej , że męka z własnej woli to nie męka :-P

Aragonte - Pon 04 Paź, 2021 11:35

Agn napisał/a:
Czemu Bridgertonowie sa w filmach, a nie w serialach? Cos sie pozajaczkowalo? :mysle:

Bo ktoś tutaj zaczął rozmowy, kiedy wątek wypączkował, a Aragonte się nie chciało przenosić dalej :wink:
Zrobię to zaraz :kwiatek:

Agn - Pon 04 Paź, 2021 11:43

Tamara napisał/a:
Agn napisał/a:

Ależ oczywiście :mrgreen: :banan: tym bardziej , że męka z własnej woli to nie męka :-P

*nadyma sie* Ja to robie dla wasssss! :P

Loana - Pon 04 Paź, 2021 12:18

Dołączę do klubu oglądających na bieżąco, w końcu lubię tą część w formie książkowej :)
Agn - Pon 04 Paź, 2021 21:35

Netflix wrzuci wszystko na raz. Szykuj sie na binge watching. :mrgreen:

PS Jaki ty masz fajny avatarek! :serce:

Trzykrotka - Wto 05 Paź, 2021 13:03

A tymczasem jest nowa jazda :rotfl: Czuję, że Brighetonowie dadzą nam materiału na długi i barwny wątek. Ponieważ dużo siedzę na YT, to załapuję się na różne barwne materiały.
Otóż - fani 1 serii, a imię ich legion - robią teraz szum i haję że jakże to, w drugiej serii nie pojawi się książę Hastings z serii pierwszej! Bez niego ani rusz, oglądać nie będą :mrgreen:

BeeMeR - Wto 05 Paź, 2021 13:16

Ojej, już nie będzie się pokładał z księżną na trawniku przed rezydencją? Rozczarowanam :foch2:
Ufam jednak, że w tym sezonie fantazja twórcom dopisze i będą równie pomysłowe miejsca i sceny :sprytny:

Trzykrotka - Wto 05 Paź, 2021 14:23

Loana, zdradź może jakieś pikantne szczegóły o nowej parze :twisted:
BeeMeR - Wto 05 Paź, 2021 14:28

A oczekujesz wierności książce? :lol:
Trzykrotka - Wto 05 Paź, 2021 15:03

No wiesz, a nuż jednak, jeśli książka jest odpowiednio filmowa - pod tym właśnie względem :lol:
Agn - Śro 06 Paź, 2021 00:20

Eee... Tenze legion nie wie, ze seria ksiazek opisuje dyszenie godowe kilku par? :mysle:
Hastings jest przystojny... I tyle. Bez przesady.
Swoja droga kopie kruszyc o Bridgertonow. :rotfl: