Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie III
Admete - Śro 03 Sie, 2022 21:46
Tu ciekawy tekst o historii, która była podstawą filmu "The Last Duel".
https://www.smithsonianma...duel-180978860/
Agn - Nie 07 Sie, 2022 15:51
Na Netflixie pojawil sie Sandman.
I jest rewelacyjny!!!
Za mna 3 odcinki i zasmakowaly mi wybornie.
praedzio - Nie 07 Sie, 2022 17:08
O, Tyyyy... Ja obejrzę dopiero po powrocie z wojaży.
Agn - Nie 07 Sie, 2022 18:05
Bedzie na ciebie czekal
Admete - Sob 13 Sie, 2022 17:19
Zaczęłam Sandmana - podoba mi się. W ostatniej Polityce jest artykuł o serialu i ogólnie o komiksach Gaimana. Inaczej niż nasz Sapkowski, Gaiman czuwał nad całym procesem tworzenia serialu, dlatego pewnie produkcja będzie spójna.
Caitriona - Sob 13 Sie, 2022 19:54
Komiksu nie znam, ale mam serial na liście do obejrzenia, nie wiem tylko kiedy
Admete - Sob 13 Sie, 2022 20:26
Tez nie znam komiksu, ale to dobrze.
Admete - Nie 14 Sie, 2022 10:45
Jestem w 4 odcinku i podoba mi się. Sandman jest intrygująco nieludzki. Constanitne jest kobietą chyba głównie po to, żeby zrobić z niej lesbijkę Aktorka fajna, ale już wiem, że od czasu do czasu będę musiała przewinąć. Wizualnie serial jest ładny. Skończę 4 odcinek i zrobię przerwę, bo inaczej się znudzę Faktem jest, że to jest wszystko dość chłodne, to znaczy nie potrafię się przejać losami bohaterów. Raczej oglądam dla wizji i pomysłów.
Agn - Nie 14 Sie, 2022 18:23
Tak od razu uprzedze, ze to bardzo queerowy serial i jest to zgodne z komiksami. Nie trzeba z nikogo na sile robic lesbijki.
Admete - Nie 14 Sie, 2022 19:40
Ale Constantine nią nie był Przewinę to i owo, o ile wrócę, bo zatrzymałam się w połowie 4. Aż tak bardzo mnie nie interesuje. Podobał/a mi się Lucyfer, wyglądał/a jak anioł przeniesiony z któregoś obrazu. Ogólnie mam problem z filmami, serialami na podstawie komiksów - nie łapię ich klimatu. Fani Wheel of time złościli się, że zrobiono z Moiraine Damodred lesbijkę. Podobno zupełnie bez sensu, tak samo jak zmienili fakt z książki, iż smokiem odrodzonym może być tylko mężczyzna. Z tego co czytałam, to też jest niewłaściwe, bo kobiety i mężczyźni mają w książce przypisane inne moce. To akurat informacje tylko z wpisów w Internecie, bo książek nie znam. Serialu nie skończyłam, nie był na tyle interesujący. Może gdyby się trzymali bardziej książki, byłby ciekawszy? Muzykę ma dobrą. Słucham jej osobno jako muzykę po prostu. Z kolei w Sandmanie nie słychać wcale ścieżki dźwiękowej. Jakby jej nie było.
Agn - Pon 15 Sie, 2022 10:01
Nie pamietam, co w komiksach bylo na temat seksualnosci Johanny (zreszta w komiksach zyla w innych czasach), ale raz, ze tu jest bi, a dwa tam naprawde bylo sporo postaci queerowych, wiec serio jedna w ta czy w tamta nie robi roznicy. A trzy - czy to ma znaczenie? Nie sadze.
praedzio - Pon 15 Sie, 2022 11:10
Wczoraj w hotelu obejrzałam pierwszy odcinek Sandmana. Ale przepięknego aktora wybrali na główną postać....
Admete - Pon 15 Sie, 2022 11:23
| praedzio napisał/a: | | Ale przepięknego aktora wybrali na główną postać |
Dziwnego raczej, ale to pasuje, ma być taki.
| Cytat: | | A trzy - czy to ma znaczenie? Nie sadze. |
Dla mnie ma - omijam takie rzeczy. I tyle. Nie lubię. Dlatego porzucam Sandmana, nie jest aż tak ciekawy, żeby się poświęcać Zostawiam wątek wam, nie będę się w żaden sposób wcinać Za stara jestem, żeby zaakceptować zmiany. No i za leniwa. Jest tyle innych rzeczy do czytania, oglądania.
Agn - Pon 15 Sie, 2022 16:35
| praedzio napisał/a: | Wczoraj w hotelu obejrzałam pierwszy odcinek Sandmana. Ale przepięknego aktora wybrali na główną postać.... |
Tom Sturrige? On jest bardzo nietypowy. Raz wyglada cudnie, drugi raz brzydko. Oczu nie mozna oderwac.
BeeMeR - Pon 15 Sie, 2022 16:51
O, lubię takich , może powinnam się zainteresować
Loana - Wto 16 Sie, 2022 14:16
O, to też się wpiszę, bo obejrzałam pierwszy odcinek Sandmana - w sumie przypadkiem, nie planowałam, ale czekałam u siostry i mi zapuściła.
Bardzo klimatyczny odcinek, czuć było rękę Gaimana i ten jego klimat. Wizualnie bardzo ciekawy, główna postać jest właśnie taka nieoczywista - ani piękna ani brzydka. Co do muzyki się zgodzę, że jakby jej nie było, też jej nie pamiętam za bardzo. Zaciekawiłam się nawet historią, ale wydaje się być bardzo brutalna, więc nie wiem, czy dam radę to obejrzeć.
praedzio - Wto 16 Sie, 2022 19:18
Jestem po czterech odcinkach Sandmana. Podoba mi się ten serial. Aktorzy są bardzo starannie dobrani.
praedzio - Śro 17 Sie, 2022 17:23
No, i dojechałam dziś do końca serialu. Podoba mi się postać Lucienne - Bibliotekarki, którą nawet Morfeusz ma w poważaniu. I podoba mi się motyw Żyda Wiecznego Tułacza. Za to kocham Gaimana.
Admete - Pią 19 Sie, 2022 10:41
Ród smoka czyli odcinamy kupony od Gry o tron:
https://www.youtube.com/watch?v=FGf-WUIlesI
Nie kusi mnie ani trochę.
Agn - Pią 19 Sie, 2022 11:38
Ja z GoT poddalam sie na poczatku drugiego sezonu. Tego nie bede zaczynac. Ale jesli ktos bedzie ogladal, to bardzo chetnie poczytam wrazenia.
praedzio - Pią 19 Sie, 2022 11:48
Ja zaraz lecę oglądać bonusowy odcinek Sandmana.
Agn - Pią 19 Sie, 2022 14:57
Och, widze nowa kiecke!
Obecnie z siostra przerabiamy "Stranger things" od samego poczatku. Docieramy powoli do konca trzeciego sezonu, kiedy to dla mojej siostry zacznie sie nieznany teren, bo czworki jeszcze nie ogladala.
Admete - Sob 27 Sie, 2022 18:22
Obejrzałam resztę Sandmana przewijając sporo. Podobał mi się odcinek 6, bo był po prostu klasyczną opowieścią fantastyczną. I ostatni odcinek o muzie Calliope. Odcinki o vorteksie w większości przewijałam, zatrzymywałam się tylko na scenach z Morfeuszem. Lucienne mi się podobała.
Admete - Nie 04 Wrz, 2022 09:55
Obejrzałam z lekka przewijką dwa odcinki House of Dragon - ujdzie. Było kilka ładnych scen, a najlepsza jest jak zwykle muzyka - Ramin Djawadi Z Grą o tron mam tak, że jak się jeszcze nikomu nie śniło o serialu, czytałam książki i czytało mi się je wtedy bardzo dobrze. Gdy pojawił się serial, to nie oglądałam, bo nie miałam potrzeby. Obejrzałam ze dwie serie, te które już całkiem należały do scenarzystów. Wiadomo, że Martin już książek raczej nie napisze. Końcówki nie obejrzałam, bo zepsuli mi postać Jona, a Dany nigdy nie lubiłam ( ani w książkach, ani w serialu ). Natomiast muzyka jest bardzo dobra. Zasadniczo po latach zostaje mi po tych wszystkich serialowych cudach głównie muzyka.
https://www.youtube.com/watch?v=RX2y3ncQGR4
BeeMeR - Nie 04 Wrz, 2022 10:04
Mnie się też książki Martina podobały, za wyjątkiem ostatniej, która się za bardzo rozlazła w wątkach i postaciach.
Tak, muzyka w serialu była bardzo dobra - intro mi się zawsze podobało z ciekawym przedstawieniem gdzie co
https://www.youtube.com/watch?v=s7L2PVdrb_8
|
|
|