To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 16:57

Całkowicie przypadkiem przy naszej bohaterce :mrgreen:

Oglądam prezentację założeń tej manchwy - o matko, co to ma być? :rotfl:

BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 17:09

Nie chciałabyś przymierzyć kostiumu? Publicznie? :sprytny: :rotfl: :zalamka:
Trzeba przyznać, że pięknie podrasowali przygody XiangQin :lol:

Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 17:27

BeeMeR napisał/a:
Nie chciałabyś przymierzyć kostiumu? Publicznie?

I to jeszcze kostiumu z kategorii "mokry sen nastolatka". Bo nawet panienki na dawnych okładkach heroic fantasy miewały na sobie bardziej osłaniające pancerne staniki...

No, podrasowali solidnie - i wprowadzili siebie jako "Trzech Muszkieterów" :lol:
A Zdzichu pannę wtedy olał i Ah Jin (chyba tak Drugi się nazywa) musiał ją ratować.

BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 18:13

Oj no znowuż krzywda jej się nie działa jakaś okrutna, Ah Jin (faktycznie, prawie jak Ajit ;) ) był na miejscu, a Zdzichu nie jest jeszcze oswojony do końca i jeszcze długo nie będzie, to jeden z dramowych mistrzów wyparcia rzeczy i emocji oczywistych :cool: Bo myślę że on już wie albo wkrótce załapie co się święci tylko nie umie się z tym pogodzić, no i wolałby zrobić mamie na przekór dla zasady, bo tak.
Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 18:18

Zbliżam się do połowy dramy i na razie Zdzichu niczego nie załapał :wink:
BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 18:21

Ciekawa jestem kiedy uznasz, że załapie :mrgreen:
Bo ja się dotąd waham, bo załapanie to jedno, a okazanie to drugie - choć on zawsze był z tych, co prędzej coś zrobią niż powiedzą ;)

Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 18:35

BeeMeR napisał/a:
Ciekawa jestem kiedy uznasz, że załapie :mrgreen:
Bo ja się dotąd waham, bo załapanie to jedno, a okazanie to drugie - choć on zawsze był z tych, co prędzej coś zrobią niż powiedzą ;)

Będę to wnikliwie badać i śledzić :mrgreen: Na razie z mocno znaczącym uśmieszkiem droczył się z panną i pytał ją, czy chce dołączyć w kąpieli w tych gorących źródłach. Ma sporo uroku w takich chwilach, skubany :wink:

Admete - Czw 20 Cze, 2019 18:38

Cytat:
Admete o czym jest ten zachwalany ChieF...?

Pisałam na poprzedniej stronie. O posłach i posłankach, polityce, ale wcale nie nudne - raczej sensacyjne :)

Zwiastun do Watcher jest w poście larus, tak w połowie strony:

Spoiler:
https://forums.soompi.com/topic/434223-upcoming-drama-2019-watcher-왓쳐-han-suk-kyu-kim-hyun-joo-seo-kang-joon-premieres-on-july-6th/page/2/#comments

BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 19:05

Oj, a ile uroku ma w TKA, skubaniec :serduszkate: Ariel zresztą też, zwłaszcza, że ma lepszy makijaż i stroje, oboje czują się wyraźnie swobodnie i czarują się doskonale. Żebyż to jeszcze była dobra drama godna polecenia, ech.

W ciepłych źródłach podobało mi się też, jak drzemiący Zhishu nagle się obudził i khem, zakłopotał i uciekł jak mamusia zaczęła na głos omawiać walory panny. :lol:
Ja po części myślę, że on już zna swoją do niej słabość i między innymi dlatego ją zaprosił na "spacer", ale tego nie chce, nie rozumie, nie potrzebuje i się nie przyzna jeszcze długo.
Zośkę zaś zaprosił, tj. Pozwolił się zaprosić z zupełnie innego powodu.

Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 19:20

Mamusia dobrze wiedziała, co robi - postanowiła podziałać na wyobraźnię syna :wink:

A Zdzichu właśnie się wyprowadził.
To już niedługo będzie to zamieszanie z jego zaręczynami? Bo dobrze kojarzę, że narzeczoną sobie znajdzie? Zośkę, jak przypuszczam? :mysle:

BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 20:08

Oj, jeszcze nie i nie ;)
Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 20:41

No dobra, to poczekam :mrgreen:
A jak mnie coś znudzi, to przewinę :wink:

BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 20:55

Poczekaj i baw się wciąż dobrze - to będzie kolejny etap wojny podjazdiwej, a wyprowadzka była niezbędna choćby po to, żeby XiangQin mogła go odwiedzić i sprać poduszką :wink: i jak zwykle będzie mu się należało. No i żeby tym słodszy był powrót do domu.
Omc narzeczona to dopiero pod sam koniec, jeszcze po drodze będzie sporo atrakcji, ale w razie czego sobie poprzewijasz, w ostateczności skocz do przedostatniego odcinka.

Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 21:01

Ej no nie, 15 odcinków nie będę przeskakiwać :wink: Obejrzę sobie powoli.
BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 21:06

Szkoda by było :wink:
Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 21:08

Mówisz, że coś stracę? :wink:
Zośkę bym przewinęła, bo mnie wkurza.

BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 21:33

A czy QS już odkryła gdzie ZS pracuje i zaczęła go nachodzić?
To imho jeden z bardziej żałosnych etapów życia QS bo strasznie z buta będzie traktowana przez ZS i Zośkę (acz Zośka nigdy realnym zagrożeniem nie będzie) ale atrakcji tam dodatkowych nie brakuje ;)

Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 21:44

No właśnie to oglądałam (skończyłam 15. odcinek) i po raz pierwszy mnie nasza panna nieco denerwuje (chociaż zagrana jest dalej dobrze).
BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 21:51

Prawda? Ogarnęłaby się i zaczęła żyć swoim życiem :bejsbol: Cokolwiek by sobie znalazła do roboty zamiast dać się tak poniżać, ech. Też mnie tu irytował jej ośli upór i brak najmniejszych pokładów dumy. :roll: Ah Jin jest tak samo niereformowalny. Ale i tak było mi jej przede wszystkim żal.
Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 21:59

Jeśli mnie to bardziej zdenerwuje, to poproszę cię o wskazanie, do którego odcinka mam przeskoczyć, żeby ten żałosny etap w życiu bohaterki mieć już za sobą :wink:
Panna niby odzyskała dobry nastrój (bo dowiedziała się czegoś, co ją uspokoiło), ale nadal za dużo rzeczy mnie irytuje, a za mało mam tych, które mnie bawiły.

BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 22:26

ZS jej powiedział, że nie mieszka u Zośki? No widzisz, próbowała chociaż się odciąć.
Poprzewijaj tylko rozmowy/obsługę Zośk bo to jest wredne, może starczy, bo omdlenie prowadzi do ciekawych rzeczy ;)

Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 22:41

BeeMeR napisał/a:
Poprzewijaj tylko rozmowy/obsługę Zośk bo to jest wredne, może starczy, bo omdlenie prowadzi do ciekawych rzeczy ;)

No, ta obsługa w wykonaniu Zośki była wkurzająca na maksa :roll:
Teraz już była scena z nieskutecznym łapaniem taksówki i intrygą mamusi, więc ogląda się dobrze :wink: Durnych komplikacji oglądać mi się nie chce, interakcje głównych to co innego.
Czy mamusia nie ma przypadkiem genów pani Bennett? No, akcje typu "Jedź konno, bo zapowiada się na deszcz i będziesz musiała zostać na noc" :-P

BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 22:48

Dokładnie tak, też mi się pani Bennet kojarzyła z mamuśką :rotfl:
Poziom swatania i odstraszania konkurenta ten sam ;)

Aragonte - Czw 20 Cze, 2019 22:49

O matko, scena prysznicowa, tj. fantazja prysznicowa :rotfl: :rotfl: Wyobraźnia jej rozszalała :rotfl:
BeeMeR - Czw 20 Cze, 2019 22:52

W sam raz przed wspólnym noclegiem :rotfl:
Tak myślałam, że polubisz tą wstawkę prysznicową :lol: