To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Plotki i wieści filmowe część II

Trzykrotka - Wto 07 Paź, 2025 08:08

Skoro Voldemorta ma (podobno) zagrać ciemnoskóra aktorka, która na deskach scenicznych grała właśnie Jezusa, to czemu nie? Dziś wszystko wolno.
akne - Śro 08 Paź, 2025 22:40

Trzykrotka napisał/a:
Skoro Voldemorta ma (podobno) zagrać ciemnoskóra aktorka, która na deskach scenicznych grała właśnie Jezusa, to czemu nie? Dziś wszystko wolno.

:omg: :omg: Ciemnoskóra KOBIETA grała Jezusa???

Trzykrotka - Czw 09 Paź, 2025 13:15

Tak, Cynthia Erivo w Jesus Christ Superstar. Choć może nie powinnam pisać "kobieta", bo nie wiem, jaki jest jej zaimek :lol:
annmichelle - Czw 09 Paź, 2025 14:05

Trzykrotka napisał/a:
Choć może nie powinnam pisać "kobieta", bo nie wiem, jaki jest jej zaimek :lol:

:zalamka:

akne - Sob 11 Paź, 2025 15:14

Trzykrotka napisał/a:
Tak, Cynthia Erivo w Jesus Christ Superstar. Choć może nie powinnam pisać "kobieta", bo nie wiem, jaki jest jej zaimek :lol:

:mrgreen: :mrgreen:

Trzykrotka - Śro 10 Gru, 2025 09:44

Ogłoszono nominacje do Złotych Globów
https://film.interia.pl/wiadomosci/news-swiatowe-kino-nominowane-do-zlotych-globow-niestety-zabraklo,nId,8047764
Myślałam, że tylko ja tak mam, ale jedna z amerykańskich komentatorek popkultury, którą obserwuję na YT wrzucila dziś filmik pod tytułem Hollywood is dead i zapytała w nim, kto w ogóle zna te filmy...

Admete - Śro 10 Gru, 2025 16:02

"Frankenstein" jest na NF, "Hamnet" - książkę czytałam, "Bugonia", "Jedna bitwa po drugiej" - recenzje ( znajome z pilatesu chodzą do kina i one widziały oba ), "Springsteen: Ocal mnie od nicości" - recenzja. Widzę tam jakiś film z Korei. To tyle, ale myślę, że są ludzie, którzy się jeszcze tymi filmami interesują.