To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Trzykrotka - Czw 11 Maj, 2017 23:01

BeeMeR napisał/a:

K2 - 20 min za mną, tj. retrospekcja sprzed pół roku. JCW się bije panna biega w gieźle. Jest tu jakaś treść? :co_stracilam:

No właśnie głownie taka... Tylko potem dojdą ci jeszcze czarne i szare charaktery. Główna zUa jest bardzo dobra, a JCW świetnie wygląda i sie bije. Ty właściwie tyle jak chodzi o zalety K2.

BeeMeR - Czw 11 Maj, 2017 23:21

Myślałam, że obejrzę dwa pierwsze i dwa ostatnie odcinki K2, ale po tej części pierwszego bardziej stawiam na 1 i rzut oka na ostatni :P

Zaspoilerowałam sobie kissu z 8 odc., MSR i mogę iść spać :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=aRn848OqxtQ

Trzykrotka - Czw 11 Maj, 2017 23:29

Kiedy na Chang Wooka w takiej formie można popatrzeć. Na początku dużo się bije i jest ładna sekwencja afrykańska. Potem za to zakłada czarny garniak i okulary - wizualnie K2 wystarczy na jakieś 2-3 pierwsze odcinki.

ładny kissu, oj ładny. I na szczęście panna też w nm uczestniczy. A pan bez tej wyfryzowanej koafiury prezesowskiej od razu nabiera urody.

BeeMeR - Pią 12 Maj, 2017 00:15

Trzykrotka napisał/a:
I na szczęście panna też w nm uczestniczy
A nawet inicjuje - poniekąd - bo dotychczas cała inicjatywa tego typu była z jego strony. Acz refleks pana też godny podziwu ;)

Zmieniając temat: Kocham Jumonga z łukiem i strzałami :serce2:
Nie zrozumcie mnie źle - aktor jest ok, bez przesadnego zachwytu ale i nic mu nie brakuje, zgrabny, sprawny fizycznie i na koniu jeździ pięknie, a jak do tego weźmie łuk i strzały to normalnie... :serce2: majtki przez głowę lecą, taka magia :serduszkate:
;)

Legolas i jego łuk nigdy nie robił na mnie takiego wrażenia :P

Agn - Pią 12 Maj, 2017 00:27

BeeMeR napisał/a:
Nie zrozumcie mnie źle

Ależ my cie rozumiemy wręcz doskonale. :mrgreen:

BeeMeR - Pią 12 Maj, 2017 09:57

Agn napisał/a:
Ależ my cie rozumiemy wręcz doskonale. :mrgreen:
Powiadasz? :lol:
To był taki mały okrzyk radości, żebyście nie myślały, że ja się z Jumongiem męczę ;) Owszem, ma dłużyzny i najpewniej jest przedłużany (niepotrzebnie), ale wystarczy dobra akcja odbicia porwanej osoby i już człowiek szczęśliwy :banan_czerwony:

a odnośnie innych seguków:
Mam przeczycie, że Ruler of the Mask to nie będzie moja drama :mysle: - za dużo tego wszystkiego
https://www.dramafever.co...-drama-of-2017/

Za to spróbuję tego - Seven Day Queen - choćby dla Lee Dong Guna (który niedawno ogłosił, że się żeni i spodziewa dziecka z panią z Nine ;) )
https://www.youtube.com/watch?v=uYCSA74UZyk

Trzykrotka - Pią 12 Maj, 2017 10:06

Moja ulubiona bloggerka porównała Ruler of the Mask do innych młodzieńczych seguków, z których nie dokończyła żadnego - Mirrof of The Witch, Moon Drawn by the Clouds i Hwarang. Napisała, że już teraz wydaje jej się to kolejną przeciętną i niezbyt mądrą dramą. Ale jeśli niekoniecznie człowiek liczy na mądrego, poważnego i wstrząsającego posadami ziemi seguka, to czemu nie spróbować? Przygoda z Hwarang była pyszna i bardzo dobrze ją wspominam. Podobnie Bogusia i jego eunucha z ochroniarzem. Królowa na tydzień też mnie bardzo kusi, bo obsada mi się w całości podoba.
Zaczęła się też drama z JCW - miała najmniejszą oglądalność ze środowych dram (Panna Marple miała większą).

BeeMeR - Pią 12 Maj, 2017 10:16

Trzykrotka napisał/a:
Przygoda z Hwarang była pyszna i bardzo dobrze ją wspominam. Podobnie Bogusia i jego eunucha z ochroniarzem.
To prawda.
Pewnie spróbuję, acz niekoniecznie od razu :P

Dla pełnego obrazu jeszcze Sassy cośtam - też głupiutka a być może przyjemna drama się kroi
https://www.youtube.com/watch?v=7pscg-8SQWE

Agn - Pią 12 Maj, 2017 10:26

Czytam hashtagi na źródełku odnośnie nowej dramy z Chang Wookiem - zaczyna się od "amnesia". :rotfl: To musi być dobre. :lol:
BeeMeR - Pią 12 Maj, 2017 10:36

Głupotka z MSR :lol: prezesowicz & sekretarz
https://www.youtube.com/watch?v=cxrJUHkuNjs

I jeszcze jeden piękny spoiler z 8 odc. MSR:
https://www.youtube.com/watch?v=CjpbpWIATOY

Drań :lol: Ale wpadnięcie do wody malownicze :mrgreen:

edit:
Odpadłam przy próbie kontynuacji K2. :spi:
Bija się i biją :czekam2:
Ja jednak potrzebuję segukową oprawę :P

Trzykrotka - Pią 12 Maj, 2017 13:39

Tja, K2 głownie na bijatykach się opiera. No i niestety panna Yoo Na jest mdława aktorsko, więc nijakiej pociechy nie ma w innym wątku. Tylko postać macochy Anny jest wyrazista, ale z kolei trudno jej kibicować. Nic tylko odpaść i poświęcić czas czemuś sensowniejszemu.
Widzę, że w MSR zmierzamy do happy endu :serduszkate:

Admete - Pią 12 Maj, 2017 14:01

Mnie się te walki w K2 bardzo dobrze oglądało, przewijałam od jednej do drugiej i czasem zatrzymywałam się na scenach z główną złą. Maski nie zamierzam oglądać. Suspicious Partner spróbuję, ale na razie nie jestem do tego serialu jakoś przekonana ( po fragmentach ). To najwyraźniej bohaterka ma być podejrzana o morderstwo. Tunel w końcu będzie, a wy pewnie czekacie z niecierpliwością na Chicago Typewriter.
Trzykrotka - Pią 12 Maj, 2017 15:48

Oj tak, w tej chwili bardziej mnie interesuje ciąg dalszy ChT niż nowe dramy. Mam nadzieję, że dalej już pociągną je gładko.
Zerknęłam na napisy - są przyzwoite i - co się chwali - bardzo szybko powstają :oklaski:

Agn - Pią 12 Maj, 2017 17:32

Też z wytęsknieniem czekam na ChT! Stęskniłam się okrutnie za pisarzem, pisarzem-duchem i dziewczyną. Swoją szosą - zapomniałam napomknąć, że aktorka, która gra Seol, bardzo ładnie się spisuje, bo na innej nucie gra bohaterkę z przeszłości. Chwali się to.

Ja zaś sobie łyknęłam pierwszy odcinek Suspicious partner. Odcinki po 30 minut, można spokojnie oglądać. Pierwszy odcinek zawiera całą śmietankę cliche jak dramaland długi i szeroki - niesłuszne oskarżenie o molestowanie, nieustanne wpadanie na siebie bohaterów, jakąś traumę z przeszłości, wyciąganie za rękę panny z sytuacji, spicie się bohaterki i - a jakże! - zrobienie z siebie skończonej idiotki przed bohaterem w związku z przeholowaniem z soju. Bohater sprawia wrażenie lekko nieporadnego, więc daje się ciągać za ramię i obrażać, a w efekcie pomaga bohaterce zachować twarz (i teraz zarówno jej facet jak i jego szef się pewnie zastanawiają, czy parka spędziła razem namiętną noc).
Niemniej odcinek zawierał także Ji Chang Wooka pod prysznicem, Ji Chang Wooka w szlafroku i z mokrymi włosami, a także - wisienka na czubeczku - Ji Chang Wooka zabójczo się prezentującego w trzyczęściowym garniturze. Broń masowego rażenia powinna tak wyglądać, chętnie padnę jej ofiarą. :serduszkate:
Ogląda się przyjemnie (choć sama scena z początku odcinka - macanie w metrze jest obleśna straszliwie - inna sprawa, że chyba każda kobieta w takiej sytuacji by wręcz podskoczyła i choć wrzasku narobiła albo od razu się wzięła do trzaskania po pysku).

Agn - Pią 12 Maj, 2017 18:19

Haaaaaaaaa! 3 miesiące później ona, jako studentka prawa idzie na staż, a on jest prokuratorem i zgadnijcie, u kogo panna wyląduje na praktykach. :lol: I oczywiście rozmowa-bomba z aluzjami zakończona efektownym:
Ona: Mam jeszcze jedno pytanie.
On: Jakie?
Ona (rozgląda się za współpracownikami pilnie strzygącymi uszami): Wolałabym na osobności.
On (nadyma się): Nie mam nic do ukrycia, nie ma potrzeby.
Ona: No to spaliśmy ze sobą czy nie?!
Yyyyp...
:rotfl:
I podsłuchiwanie przez drugiego młodego prokuratora było... i takie tam. Cudnie się bawię. :mrgreen:
A teraz pan prokurator zasypuje swoją młodą stażystkę robotą, ale gdy podsłucha przykrą rozmowę z byłym, to wkracza i mówi nieskładnie, że za nią tęskni. Ona zaś nie wie, co się dzieje, bo jeszcze chwilę temu prokurator dowalił jej rozmowy z podejrzanymi. :rotfl:
Mhmmm mam jednak wrażenie, że cała drama jest tylko pretekstem do filmowania Ji Chang Wooka. Kamera chyba właśnie przeżywa wielką miłość. :serce2:

Trzykrotka, bierz się - odprężysz się. :mrgreen:
Admete - coś, czuję, że to nie dla ciebie. ;)
BeeMeRek też pewnie obejrzy z przyjemnością, w ramach podziwiania głupotek oraz wszelkich przejawów guilty pleasure. ;)

BeeMeR - Pią 12 Maj, 2017 18:42

Widzę, że z przyjemnością spróbuję :mrgreen:
30 min na odcinek też jest zaletą ;)

Agn - Pią 12 Maj, 2017 18:49

Odcinki są łączone, ale wiadomo - łatwiej sobie rozdzielić czas mimo wszystko.
Łooo, końcówka odcinka nr 2 bardzo dramatyczna. Dziewczyna wyszła po zakupy, wysiadło światło, wraca... a tam trup jej byłego. Ulalala! To się będzie działo. Aczkolwiek nadal mam nadzieję, że będzie lekko i zabawnie, a przynajmniej że zrobią mieszankę humoru i powagi.
W każdym razie Ji Chang Wook w czarnym garniturze jest oskarżycielem w sprawie naszej panny. Ale będzie bal...! :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 13 Maj, 2017 00:00

Z tymi odcinkami to doczytałam na db - jakaś nowa moda. Mają normalną długość, około godziny, tylko przerywają je w środku długaśnym blokiem reklamowym. I nazywają całość, puszczaną przed i po reklamach "odcinek1" i "odcinek 2." A więc w rezultacie mamy godzinę dramy, ale niby 2 odcinki :roll:
Na całą resztę piszę się z radością, Chang Wooka w garniturze, pod rysznicem i gdzie tylko chcieć :serduszkate:

Lecę z Syrenką i SPOLIERUJĘ
Co się polepszy - mama i syn się odnaleźli, przestępca stracił pamięć, ojciec został ostrzeżony o zamiarach żony numer 2 i fałszywego syna - to się popieprzy - wspólnik i hyung naszego Joon Jae okazuje się zUyłm z Joseonu, Joon Jae nie udaje się pogodzić z tatą, Syrenka dowiaduje się, wymazując pamięć przestępcy, że w Joseonie ona i jej ukochany nie byli szczęśliwi i postanawia odejść.
Ciuchy nadal cud-miód, zwłaszcza zimowy kożuszek Syrenki w kolorze pudrowego różu. Nawet nie chcę myśleć, ile kosztował, cudo. I mamy ppl jakiego nie było. Na urodziny Joon Jae kupuje Syrence wspaniałe buty sportowe, pokazywane z bliska, z boku i z tyłu. Widać, ze wypasy, bajery, najnowsze zdobycze techniki. Syrenka ma te buty na nogach, kiedy spotyka ZUego i jest w stanie tak szybko biec, że umyka nie tylko przed nim, ale i wodą, tryskającą z pękniętej rury w suficie :opad_szczeny:

Agn - Sob 13 Maj, 2017 06:11

Te buty musowo jakieś rakiety mają. :shock:
Trzykrotka napisał/a:
Z tymi odcinkami to doczytałam na db - jakaś nowa moda.

Możliwe, w połowie odcinka pojawił się napis, że odcinek nr 2 zostanie nadany już niedługo, a przerwa między jednym a drugim wyglądała jak urwany w połowie film, a nie faktycznie odpowiedni "koniec odcinka pierwszego".
Trzykrotka napisał/a:
Na całą resztę piszę się z radością, Chang Wooka w garniturze, pod rysznicem i gdzie tylko chcieć

Mhmmm a jeszcze w tym garniturze i wyglądając jak miliard dolarów usiadł przed panną i powiedział, że jako prokurator jest bezlitosny, to aż by się chciało siedzieć na ławie oskarżonych. :serduszkate:
Zresztą to nie tylko jego słowa. Został uznany za najgorszego prokuratora w jakimś rankingu - bo nie uznaje poszanowania ludzkich praw dla przestępcy i nie cierpi adwokatów, którzy bronią przestępców. I takie tam. Jestem bardzo ciekawa, jak będzie postępował w przypadku swojej stażystki i kiedy zweryfikuje swoje poglądy.

Admete - Sob 13 Maj, 2017 06:39

Ta nowa moda mnie wkurza. Jak jeszcze połączą odcinek, to dobrze, a robić dwa za jednym razem, to wkurzające. Nawet gdyby Maska było lepsze, to by mnie te dwa odcinki zniechęciły. No i liczenie jest mylące teraz. Wczoraj miałam oglądać Miss Marple, ale trafiłam na Historii na dokument o Kim Dzong Unie i Korei Północnej - wciągnełam się i obejrzałam cały. Ostatni czerwony książę:

https://www.youtube.com/watch?v=nFl5NBXMYIc

BeeMeR - Sob 13 Maj, 2017 07:44

Trzykrotka napisał/a:
Chang Wooka w garniturze, pod rysznicem i gdzie tylko chcieć :serduszkate:
Ja też, byleby się tylko nie bił bez sensu i bez końca :P
nie mam nic przeciwko "szowinistycznym" dramom, które skupiają się na panach w garniturach (albo z mieczami ;) ) :serce2:

Trzykrotka - Sob 13 Maj, 2017 09:19

Admete, to nie są dwa odcinki za jednym razem, tylko jeden odcinek podzielony na dwa kawałki, z których każdemu dano osobny numer. Coś jak intermission w Indiach.

I ja nie mam nic przeciwko :cheerleader2:

Edit: my tu gadu gadu, a LMH od wczoraj w wojsku!
Ale ma je obsłużyć jako 'pracownik służb publicznych' więc krzywda mu się nie stanie.

Admete - Sob 13 Maj, 2017 11:51

Wiem, że to jeden odcinek, ale na wielu stronach źródełkowych trzeba ten odcinek robić z dwóch linków, co jest wkurzające dla mnie.
Admete - Sob 13 Maj, 2017 14:13

Jak mi się Miss Marple nadal podoba :banan_Bablu: Bardzo sympatyczny serial z ciekawymi bohaterami, których łatwo polubić. Scenariusz też ma ręce i nogi. Już tylko cztery odcinki zostały, myślę, że jak złapią tego ostatniego mordercę, to reszta będzie dotyczyć spraw związanych z ajummą i detektywem Ha. Tworzą teraz zespół doskonały - Dempsey i Makepace na tropie ;)
Zapowiedzi Circle:

https://www.youtube.com/watch?v=COyDotZA_Jg

https://www.youtube.com/watch?v=PvO2IrWatGI

https://www.youtube.com/watch?v=cFql2vVWhiw

Wygląda to ciekawie.

Trzykrotka - Sob 13 Maj, 2017 21:37

No, walczyłam dzielnie i wreszcie kupiłam wszystkie odcinki, które chciałam, a łatwo nie było :roll: Technicznie - droga przez mękę, ale nic to.

Rzuciłam się na Chicago Typewriter.
Ludzie....
Zaraz pewnie coś tak skomentuję, ale powiem na razie tyle, że końcowy kissu ma dla mnie taką temperaturę, że - dosłownie i autentycznie - upalnie mi się zrobiło.
O rany... nie najpiękniejszy na świecie, ładniejsze widziałam, ale emocjonalnie - wulkan. I jaka bliskość fizyczna. Ufff...
I co ciekawe - znów to zrobili - scena to powtórka tej z wcześniejszego odcinka, tyle, że zupełnie inna.
Jak ja lubię tę dramę :serduszkate:

Odcinek w fotkach. Bardzo dobry był, choć akcja działa się głównie w latach 30 (w sumie- nie skarżę się)
Zakochany, zapatrzony duch

Duch ogląda Tomorrow With You

Obaj czekają na Seol

"Zrób mi zdjęcie z Seol"

Kolejna piękna rzecz w domu Se Ju: firanka

Kissu