To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10

Agn - Nie 21 Sie, 2016 21:01

Admete napisał/a:
Będę sobie robić avki różne z admirałem, bo to mój typ bohatera, a w dodatku prawdziwy, więc mogę co nieco o historii poczytać, a lubię bardzo.

Będę niecierpliwie czekała na twoje wrażenia i co tam znajdziesz w sieci. :)

A u mnie chłopaki zebrali się i jak nigdy trzymają sztamę, by ratować Ruoxi przed małżeństwem z koronnym głupcem. ;) Trochę to zabawne, ale z drugiej strony głupiec koronny naprawdę jest głupcem, a książęta lubią Ruoxi, więc miło, że rzucają się jeden przez drugiego, by jej pomóc. Sama Ruoxi zaś ma za zadanie utrzymywać chorobę. Więc właśnie oblewała się pilnie zimną wodą, by ją gorączka zmogła. Póki choruje cesarz nie podejmie decyzji o jej małżeństwie, a chłopcy mają czas, by wtopić Drugiego w oczach ojca, by ten spuścił w wc jego pomysł na małżeństwo z główną herbaciarką.

Trzykrotka - Nie 21 Sie, 2016 21:03

Agn napisał/a:

a) głupiec koronny domaga się ręki Ruoxi - jest to dla mnie cokolwiek nielogiczne, bo jeśli chodziło mu o kontakty z Mongołami, to lepiej wybrać kogoś, kto się z nimi politycznie styka, a nie że się panna z królewną przyjaźni

No co ty, gdzie ty u niego logiki szukasz. Nagle wpadła mu w oko, a że jest przekonany, że na co spojrzy to jego - to łapę wyciągnął po Ruoxi.
Na szczęście nawet cesarz miał kwaśną minę, a Ruoxi Głupiec tak napędził stracha, że od razu się zdeklarowała, kogo kocha.

Agn napisał/a:
b) początek 17. odcinka - jeżu, to było ze wszech miar OB-RZYD-LI-WE!

Koszmarne, nie? Niby miało pokazać, jaki obleśny jest Dziewiąty, ale w sumie pokazało, że cały ten świat z kobietami się w ogóle nie liczył.

Agn napisał/a:
Filmik dokumentowato-teaserowy.
http://tvcast.naver.com/v/1064833
Pan coś gada, ale nie ma tłumaczenia, więc można to olać. W tle widać ujęcia z dramy. Popatrzcie na te obłędne stroje! :excited:

Stroje? Stroje, powiadasz? :thud:
Ja się przyznam bez bicia, że kończyłam BBJX zakochana w Czternastym i to po uszy. Im gorsze rzeczy (pamiętamy, seks i przemoc) działy się z Czwartym, tym piękniejszym człowiekiem był Czternasty. A raczej - tym bardziej błyszczał na tle brata. On był właśnie taki jak trzeba. Tam, gdzie Czwarty widział cele, Czternasty widział ludzi. Zaraz to wszystko będzie pięknie widać w dramie, bo jesteśmy już na etapie, kiedy bracia dzielą się na obozy, wiążą sojusze i spiskują.
Poza tym aktor- Czternastka tez mi się podobał. Nie miał urody Trzynastego, ale uśmiech i spojrzenie - bardzo ładne.

Admete napisał/a:
Będę sobie robić avki różne z admirałem, bo to mój typ bohatera, a w dodatku prawdziwy, więc mogę co nieco o historii poczytać, a lubię bardzo.

Dziel się - bardzo to wszystko ładne :oklaski:

BeeMeR napisał/a:
plotki:
http://www.dramabeans.com...-park-seo-joon/
Yes, please :mrgreen:

Tak! Tak!
PSJ już się szykuje do ataku w czym innym - pamiętamy, że przed nami Hwarang, drama o pięknych wojownikach, którzy nie są braćmi :serduszkate:

Agn - Nie 21 Sie, 2016 21:13

Trzykrotka napisał/a:
No co ty, gdzie ty u niego logiki szukasz.

Wiesz, gdyby to on tak się tłumaczył, to bym to łyknęła - facet to kawał ćwoka, to nie wymagam niczego. On tam coś mętnie faflunił ojcu, że ma wprawdzie parę małżonek, ale jeszcze chętnie by sobie przygruchał Ruoxi, bo mu ktoś skrupulatny potrzebny (skrupulatny w czym, przepraszam?!). Ale takie wyjaśnienie zapodał Czwarty i dlatego się dziwuję.
Trzykrotka napisał/a:
Ruoxi Głupiec tak napędził stracha, że od razu się zdeklarowała, kogo kocha.

O? To znaczy, że przede mną wielkie chwile? :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Koszmarne, nie? Niby miało pokazać, jaki obleśny jest Dziewiąty, ale w sumie pokazało, że cały ten świat z kobietami się w ogóle nie liczył.

Okropne. I wiem, że nic się nie stało i nie doszło do niczego więcej, jak tylko trzymanie i usiłowanie wlania kieliszka alkoholu w gardło, ale to był tylko wstęp do dalszej historii, która, chwalić Czternastkę, się nie wydarzyła.
Trzykrotka napisał/a:
Zaraz to wszystko będzie pięknie widać w dramie, bo jesteśmy już na etapie, kiedy bracia dzielą się na obozy, wiążą sojusze i spiskują.

Na razie z lekka zmanipulowali cesarza, wychodzi mi. :mrgreen: I to wespół w zespół, jeden głupiec się nie skapnął. No i podejrzewam Dziewiątka nie został wtajemniczony. ;)
Trzykrotka napisał/a:
Stroje? Stroje, powiadasz?

No boskie są! Widziałaś te wejścia kobiet??? :serce: Swoją szosą - ja tam chyba widzę szefową z Wilczka! :excited:
Tak, a do tego Junki w czerni miecz wyciągał i w pysk strzelił Ji Soo... ja mu wybaczę nie takie rzeczy, mniemam.
Trzykrotka napisał/a:
się przyznam bez bicia, że kończyłam BBJX zakochana w Czternastym i to po uszy. Im gorsze rzeczy (pamiętamy, seks i przemoc) działy się z Czwartym, tym piękniejszym człowiekiem był Czternasty. A raczej - tym bardziej błyszczał na tle brata. On był właśnie taki jak trzeba. Tam, gdzie Czwarty widział cele, Czternasty widział ludzi.

Zobaczymy, jak mi się to będzie podobało w dramie. Póki co nie wydaje mi się to jakoś zaskakujące. Czwarty, powtórzę po raz miliardowy, nie jest pluszowym misiem i chce zdobyć tron. Nie może mieć miękkiego serca tylko twardą rzyć i rękę. Nie dziwi mnie więc, że za chwil parę okaże się bezwzględny, bardzo to pasuje do tego, co widzę do tej pory. On to ma pod skórą i zręcznie się z tym kryje, ale wylezie w odpowiednim czasie.
Pewnie najbardziej zdziwią się niektórzy bracia, którzy uważają, że on z zewnątrz wydaje się lodowcem, ale w środku to dusza nie człowiek. Tiaaa...
Edycja: Na końcówce 17tki mało się nie udławiłam kubkiem herbaty. :shock: O kurczę...!
Trzykrotka napisał/a:
Poza tym aktor- Czternastka tez mi się podobał. Nie miał urody Trzynastego, ale uśmiech i spojrzenie - bardzo ładne.

Powiem ci, że jak się przyjrzeć, to z urody mi się Czternastka wręcz bardziej podoba od Trzynastki. Ma w sobie coś.
Trzykrotka napisał/a:
PSJ już się szykuje do ataku w czym innym - pamiętamy, że przed nami Hwarang, drama o pięknych wojownikach, którzy nie są braćmi

Chyba pisałam, że to też robią w całości przed emisją, ale w związku z tym drama będzie dopiero jakoś w grudniu.

Trzykrotka - Nie 21 Sie, 2016 21:52

Agn napisał/a:

O? To znaczy, że przede mną wielkie chwile? :mrgreen:

Szykuj się, czekanie nagrodzone! Oj, będą, będą.... trzymać się za rączki :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:

No boskie są! Widziałaś te wejścia kobiet??? :serce: Swoją szosą - ja tam chyba widzę szefową z Wilczka! :excited:

Tak, to ona, z czego się cieszę, bo ją bardzo lubię :oklaski:

Agn napisał/a:
Tak, a do tego Junki w czerni miecz wyciągał i w pysk strzelił Ji Soo... ja mu wybaczę nie takie rzeczy, mniemam.

Tjaaa, oni byli braćmi rodzonymi, mógł sobie na więcej pozwolić :roll:

Trzykrotka napisał/a:

Zobaczymy, jak mi się to będzie podobało w dramie. Póki co nie wydaje mi się to jakoś zaskakujące.

Nie, nie, tam będzie więcej. Nie mogę powiedzieć bez spoilerowania, ale Czwarty w dążeniu do tronu będzie działał w sposób, którego bardzo nie lubię. Tron będzie tak ważny, że przestaną liczyć się ludzie. No nie wiem, jak by to..... - załóżmy, że Rouxi została ranna (bez obaw, nie została). Ciężko krwawi, cierpi, a cesarz wydaje rozkaz, że nie wolno jej pomóc pod groźbą kary. Co robią bracia? Ósmy stoi z daleka, patrzy i obliczem wyraża współcierpienie. Dziesiąty krzyczy i ciska rzeczami, ale tylko w swoim domu, Czwarty przychodzi i mówi "wytrzymaj jeszcze, pomogę, ale nie teraz," a Czternasty cichcem, bez gadania podaje jej środek przeciwbólowy. O coś takiego mi chodzi. Czwarty dla przyszłego tronu tracił z oczu tu i teraz, Czternasty stracił tron, bo nie kombinował.

Agn - Nie 21 Sie, 2016 22:04

Trzykrotka napisał/a:
Szykuj się, czekanie nagrodzone! Oj, będą, będą.... trzymać się za rączki

Hura! :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Tak, to ona, z czego się cieszę, bo ją bardzo lubię

Też mam słabość do tej aktorki. :)
Trzykrotka napisał/a:
Tjaaa, oni byli braćmi rodzonymi, mógł sobie na więcej pozwolić

Ciekawość, za co bidny Czternastek oberwał. :mysle:
Swoją szosą!!! Pierwszy z tych teasero-dokumentów ma angielskie napisy!
https://www.facebook.com/...?type=2&theater
Tłumaczenie dialogów z Haesoo to będzie miód, powiadam. Będzie można sobie poszaleć z jej wyrażeniami. Seguk, gdzie ktoś wypala do księcia, że robi sobie jaja, och, piękne! 29.08 nadciągaj, nie mogę się doczekać! :mrgreen:
Poza tym facet ciekawe rzeczy mówi o społeczeństwie za czasów Goryeo (zupełnie inna bajka niż Joseon). Kobiety miały znacznie więcej do powiedzenia, były możliwe rozwody i ponowne małżeństwa. Wiecie, że już sobie narobiłam nadziei na happy end? Który się pewnie nie wydarzy, ale pomarzyć można!
Trzykrotka napisał/a:
Czwarty dla przyszłego tronu tracił z oczu tu i teraz, Czternasty stracił tron, bo nie kombinował.

Jakoś dziwnie mi to przypomina segukowe zagrywki panów - też bywały takie "później ci pomogę, a teraz wytrzymaj". Wiem, to tylko gdybanie. Zobaczymy, jak będzie. Czwarty i tak jest mocno nietypowym bohaterem "romantycznym".
Generalnie jak się ktoś tłucze o władzę, to nie ma przebacz. Jakoś tak... nie umiem tego wyrazić, ale zszokowałoby mnie to naście lat temu, ale teraz mam niejakie pojęcie, że w historii bywało z tym poszanowaniem drugiego człowieka bardzo różnie, najczęściej ze szkodą dla rzeczonego człowieka, więc że władza ważniejsza od kobiety - gdyby Ruoxi nie była Ruoxi, pewnie by nie pisnęła.

Aragonte - Nie 21 Sie, 2016 23:02

Jak tak czytam sobie wasze wrażenia z Bubu Coś Tam, to stwierdzam, że chyba najbardziej bym polubiła Czternastego :mysle:

Admete, dzięki ci za wrażenia i zdjęcia (i za pewien link też :wink: ) :kwiatki_wyciaga:
Będę miała dzisiaj miłą dobranockę z walczącym KMM :serce:
Ale najpierw muszę pewnego maila napisać, bo zwlekam z tym strasznie długo :rumieniec:

Agn, dzięki za namiar na pewny filmik :mrgreen: Miło się go oglądało, nie powiem... Niepokoi mnie, czy przypadkiem perspektywa nie będzie właśnie taka, jak w tym filmiku - czyli Junki pokaże się wyłącznie tyłem, a bohaterka będzie podziwiała front :wink:

Agn - Nie 21 Sie, 2016 23:10

Aragonte napisał/a:
Jak tak czytam sobie wasze wrażenia z Bubu Coś Tam, to stwierdzam, że chyba najbardziej bym polubiła Czternastego

Jest to więcej niż prawdopodobne. Początkowo prawie go nie ma, snuje się gdzieś po trzecim planie, jeśli nie czwartym. Ale tu każdy książę ma swój czas antenowy. Początek to oczywiście Ósemka, ale i dużo Dziesiątki, potem Dziesiątka znika, wysuwa się Trzynastka i Czternastka, non stop oczywiście jest gdzieś tam głupiec koronny, czyli Dwójka i, rzecz jasna, Czwórka (na którego przychodzi czas później, początkowo też pojawia się sporadycznie, jeśli w ogóle). Czternastka powoli, powoli zdobywał przyczułek w sercu widza i nagle - bach! :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
Niepokoi mnie, czy przypadkiem perspektywa nie będzie właśnie taka, jak w tym filmiku - czyli Junki pokaże się wyłącznie tyłem, a bohaterka będzie podziwiała front

Cichutko! Będzie i front! Rzekłam! Nie po to ćwiczył i w video z pytaniami fanów na pytanie: "Czy pokażesz swoje absy?" odparł, że nie, że zrobi to później. Skoro już powiedział A, będzie musiał powiedzieć B. No chyba że chce, by jak świat długi i szeroki fanki ukamieniowały IU, że jako jedyna mogła sobie obejrzeć i przód, a reszta obeszła się smakiem.

Aragonte - Pon 22 Sie, 2016 01:17

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Niepokoi mnie, czy przypadkiem perspektywa nie będzie właśnie taka, jak w tym filmiku - czyli Junki pokaże się wyłącznie tyłem, a bohaterka będzie podziwiała front

Cichutko! Będzie i front! Rzekłam!

No liczę na to :mrgreen: :mrgreen:

Admete, podejrzałam fragmenty 23. odcinka Nieśmiertelnego Admirała - no ładna walka :D W zupełnie innym stylu, niż kręci się obecnie, ale patrzyło mi się fajnie :) A jaki KMM młodziutki :D

Agn - Pon 22 Sie, 2016 07:31

Książęcy alert! Ostatni teaser ML: https://www.youtube.com/watch?v=P3ygzXc4Vho
Miały być 4, ale chyba się nie wyrobili. Ech...
I pierwszy dokument z tzw. background story z napisami w ludzkim języku: https://www.youtube.com/watch?v=ezULv_WGRow

Admete - Pon 22 Sie, 2016 07:32

Aragonte napisał/a:
W zupełnie innym stylu, niż kręci się obecnie, ale patrzyło mi się fajnie :) A jaki KMM młodziutki :D

Inaczej, ale bardzo ładnie nakręcona. Trochę jak w Gladiatorze - ostatecznie Gladiator to był bodajże 2001 rok. A KMM jako młody admirał :serce2: Nie dziwię się, że serial stał się kamieniem milowym w jego karierze. Ja mam niesamowita radochę, bo mogę go oglądać do woli i podziwiać jego grę, słuchać głosu :) White Tower też obejrzę jak się nastawię psychicznie. Na razie jednak Admirał :serce:

BeeMeR - Pon 22 Sie, 2016 07:56

Kończę W9
Przy licznych retrospekcjach i rzewnych wspominkach panny trochę sobie poziewałam :P ale jestem ciekawa jaki tok obierze historia dalej. Podoba mi się twist na koniec - dla takich scen warto oglądać :excited:

Może nie twist, ale jedna taka scena bez twarzy :rotfl:
i druga w studio, z twarzą :shock:
;)

Znów jadę do Krakowa i będę w rozjazdach tydzień-dwa (trzymajcie kciuki bym mieszkanie wynajęła szybko i jakimś sensownym studentom :trzyma_kciuki: ) - za Signal wezmę się dopiero jak wrócę do siebie, nie na wariata. Trzykrotko, jeśli masz ochotę oglądać wcześniej, to śmiało :kwiatek:

BeeMeR - Pon 22 Sie, 2016 08:14

Agn napisał/a:
I pierwszy dokument z tzw. background story z napisami w ludzkim języku
ciekawe wprowadzenie w zarys historii i tła Goryeo.

W tych późniejszych zwiastunach panan wypada ciut lepiej, za to (a to się zdziwicie ;) ) nie podoba mi się maska Junkiego :roll: Wolałabym go bez tej maski, normalnie, z twarzą :roll:
No cóż, na maskę Iljimae też narzekałam :P

edit:
Fajny ten rap, podoba mi się - faktycznie ma coś podobnego do "Auditory hallucinations"
https://www.youtube.com/watch?v=cRWdg6xtjI4

Trzykrotka - Pon 22 Sie, 2016 09:32

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
I pierwszy dokument z tzw. background story z napisami w ludzkim języku
ciekawe wprowadzenie w zarys historii i tła Goryeo.

Świetnie że zrobili to z napisami, bo wydawało mi się, że pan mówi ciekawe rzeczy :banan:

BeeMeR napisał/a:

Fajny ten rap, podoba mi się - faktycznie ma coś podobnego do "Auditory hallucinations"
https://www.youtube.com/watch?v=cRWdg6xtjI4

Znalazłaś go, super! To na pewno ten sam raper. Może ten, z którym kiedyś rapował Wachlarz? :oklaski:

Edit:
Jak dla mnie, to maseczki też mogloby nie być, bo i bez tego Jun Ki wygląda nieziemsko i kompletnie inaczej niż bracia. Po teaserze widać, jaki mieli pomysł na pojawienie się współczesnej dziewczyny w Goreyo - wpros w basenie pełnym połnagich książąt :banan:

W teaserze sporo jest Trzynastego księcia. Chciałam powiedzieć, że cieszę się z obsadzenia w tej roli tego właśnie chłopaka. Kto oglądał Serek, powinien go pamiętać. Grał przesympatycznego chłopaka przyjaciółki głównej bohaterki, który zawzięcie polował na stalkera. Mam wielką nadzieję na jego dobry występ i tutaj.

BeeMer, masz piękne ubranko :oklaski:
BeeMeR napisał/a:

Znów jadę do Krakowa i będę w rozjazdach tydzień-dwa (trzymajcie kciuki bym mieszkanie wynajęła szybko i jakimś sensownym studentom :trzyma_kciuki: )

Trzymam :trzyma_kciuki:
Wczoraj poszłam juz dalej z Signal. Tym razem mamy seryjnego mordercę kobiet cierpiących na depresję . Wydaje mi się, że im dalej, tym drama jest coraz lepsza. Oglądałąm z zapartym tchem.

Admete - Pon 22 Sie, 2016 09:43

Z Signal tak faktycznie jest - potem wszystkie historie zaczynają się zazębiać i prowadza do finału. Seryjnego morderce gra fajny aktor - widziałam go potem w Master of Revange.
BeeMeR - Pon 22 Sie, 2016 09:53

Trzykrotka napisał/a:
BeeMer, masz piękne ubranko :oklaski:
A dziękuję najbardziej podoba mi się użycie pistoletu ;)
I potem, do drapania się w głowę ;)
Nie wiem tylko skąd taki radosny niebieski kolorek się tam wziął, widać pierwotnie nie zauważyłam :mysle:

Trzykrotka - Pon 22 Sie, 2016 10:30

Admete napisał/a:
Seryjnego morderce gra fajny aktor - widziałam go potem w Master of Revange.

Ja się zastanawiałam, czy to nie nasz Jo Han, ale wiedziałam, że byłaby o tym mowa. Podobal mi się bardzo - taki "miły chłopiec z sąsiedztwa," którego nigdy nie będziesz podejrzewać o zbrodnię.

Kurcze, ja w ogóle nie zakonotowałam tego pocałunku z pistoletem w W :mysle:

BeeMeR - Pon 22 Sie, 2016 10:34

Trzykrotka napisał/a:
ja w ogóle nie zakonotowałam tego pocałunku z pistoletem w W :mysle:
Otoke? ;)

głupotka:
https://www.dramafever.co...-help-but-love/

Trzykrotka - Pon 22 Sie, 2016 11:16

BeeMeR napisał/a:

głupotka:
https://www.dramafever.co...-help-but-love/

o Taaak, niektórzy byli bardzo zapadający w pamięć :rumieniec: Ale sunbae nie-nie-nie, niech już nigdy nie gra aż tak strasznych postaci :confused3:

I koreańskie piękne oczy :wink:
https://www.dramafever.co...rable-monolids/

Aragonte - Pon 22 Sie, 2016 11:36

Trzykrotka napisał/a:
Admete napisał/a:
Seryjnego morderce gra fajny aktor - widziałam go potem w Master of Revange.

Ja się zastanawiałam, czy to nie nasz Jo Han, ale wiedziałam, że byłaby o tym mowa. Podobal mi się bardzo - taki "miły chłopiec z sąsiedztwa," którego nigdy nie będziesz podejrzewać o zbrodnię.

Nie, nie - gdzieżbym przemilczała wkład Jaśka :wink:

Jakby ktoś chciał sobie posłuchać soundtracku z Immortal Yi Soon Shin, to proszę, oto sznurek do YT:
https://www.youtube.com/w...U5hLMtIBqsQiMzX

A tu filmiki o admirale historycznym:
https://www.youtube.com/watch?v=6VU6jI0GLo4
https://www.youtube.com/w...38vqFHNZdyGxIPf

I o XVI-wiecznych bitwach morskich:
https://www.youtube.com/watch?v=yrJ1aqcXVvc

Trzykrotka - Pon 22 Sie, 2016 11:58

Aragonte napisał/a:

Nie, nie - gdzieżbym przemilczała wkład Jaśka :wink:

Prawda? To właśnie pomyślałam i oglądałam już spokojnie. Ale Jaśka w roli ZUego chętnie zobaczyłabym. W ogóle w czymkolwiek.

Admete - Pon 22 Sie, 2016 12:30

Aragonte napisał/a:

Jakby ktoś chciał sobie posłuchać soundtracku z Immortal Yi Soon Shin, to proszę, oto sznurek do YT

Wiadomo, że o mnie chodzi ;)

Dzięki za filmiki - na pewno obejrzę. Oglądam i podoba mi się, że Koreańczycy mają takiego człowieka za bohatera.

Aragonte - Pon 22 Sie, 2016 13:00

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Jakby ktoś chciał sobie posłuchać soundtracku z Immortal Yi Soon Shin, to proszę, oto sznurek do YT

Wiadomo, że o mnie chodzi ;)

Dzięki za filmiki - na pewno obejrzę. Oglądam i podoba mi się, że Koreańczycy mają takiego człowieka za bohatera.

Z komentarzy pod jednym z filmików wynikało, że nigdy nie został pokonany.
Zrozumiałam też, że był genialnym strategiem i innowatorem, unowocześniał uzbrojenie i sposób prowadzenia wojny na morzu, dzięki czemu udało się ostatecznie pozbyć się japońskich najeźdźców.
Jeszcze jeden filmik - o bitwie w okolicy wyspy Hansan:
https://www.youtube.com/watch?v=p0HkyIbWa-Y

Admete - Pon 22 Sie, 2016 14:33

Obejrzałam - niesamowicie wygląda ten statek - żółw. Tam jest sporo linków dotyczących historii Korei, może jeszcze coś obejrzę.
Ładny ten animowany filmik z ostatniego linka.

Znalazłam link do walki na plaży poprzedzonej atakiem na wioskę - jakość mogłaby być lepsza, ale widać:

https://www.youtube.com/watch?v=JopMb1LwFa0

https://www.youtube.com/watch?v=XaYjDwJyQ9c

Trzykrotka - Pon 22 Sie, 2016 19:28

Kocham Producers
Koszmit, nowicjusz w zespole, który kręci reality show w plenerze, pakuje się na pierwszy wyjazd. W plecaku ma: szczoteczkę i pastę do zębów, szampon i odżywkę, notatnik, słuchawki (w czasie jazdy lubię słuchać muzyki), książkę (lubię sobie poczytać przed snem). Jego mentor wyjmuje to wszystko i każe odłożyć. Nie będzie jadł, więc i zębów mył nie będzie. Na mycie włosów tym bardziej czasu nie będzie. Notatnik? Po co? Chce tam studiować? Czytanie przed snem? Słuchawki? No way, o śnie w łóżku nie ma mowy, więc spał będzie tylko w samochodzie. Po co mu książka i słuchawki?
Oto, co ma zabrać i nie pominąć: czekolada, yanggeng i cukierki (o świcie poziom cukru trzeba będzie podnieść u siebie i kolegów). Ramen (nikt cię nie będzie karmił, musisz sam zadbać o siebie). Bejsbolówka (rano będziesz mieć na głowie siano). I koniecznie takie rzeczy: zośka, chińczyk, szkicownik, Kropelka, bejsbol, rolka folii i sos rybny.
Ot i życie producenta w pigułce...

Admete - Pon 22 Sie, 2016 19:46

Zaczęłam Empire of lust i podobały mi się zdjęcia oraz Shin, ale niestety historia mnie nie ruszyła. Porzuciłam więc i obejrzałam kolejny odcinek Immortal Yi Soon Shin. Mamy czasowy przeskok po wydarzeniach z 23 odcinka - jest rok 1572, Soon Shin ożenił się, ma dwóch synów i zamierza zdać egzaminy wojskowe. A tymczasem do brzegu wyspy, na której jest wioska garncarzy, przybija łódka. Porwana Minjin wraca do domu...Ranna i chyba w ciąży. Myślę, że zaczną się już bardziej trzymać faktów, bo następne lata są już dobrze udokumentowane. Przyszły admirał złamał nogę podczas egzaminu i ponownie podszedł do niego dopiero w roku 1576. I został po nim zwykłym żołnierzem, nie oficerem.