Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9
Anaru - Śro 06 Kwi, 2016 18:51
| Trzykrotka napisał/a: | | wchodzi drama z Woo Binem i Suzy. Tę to na pewno będę od razu oblatywać i dam znać, co i jak |
TYM Woo Binem z Heirsów?
| Agn napisał/a: | | Eeeerm... ok, jako nawrócony na ścieżkę prawości żołnierz jest ok, ale neurochirurg? Z tą buźką dwudziestolatka? A kiedy on studia miałby zdążyć zrobić??? |
I jakikolwiek staż?
| Agn napisał/a: | | Klarowałam koncept SKKS, Anaru zapragnęła obejrzeć w najbliższej przyszłości, co mnie raduje, bo to cudna komedia. No i Wachlarz ze Świrusem - dream team. |
Świrusa jeszcze nie znam, ale Wachlarz jest już sam w sobie wabikiem . A poza tym pamiętam wasze zachwyty.
Agn - Śro 06 Kwi, 2016 19:00
| Anaru napisał/a: | | TYM Woo Binem z Heirsów? |
Tym samym. I TĄ Suzy.
| Anaru napisał/a: | | Agn napisał/a: | | Eeeerm... ok, jako nawrócony na ścieżkę prawości żołnierz jest ok, ale neurochirurg? Z tą buźką dwudziestolatka? A kiedy on studia miałby zdążyć zrobić??? |
I jakikolwiek staż? |
O tym to już w ogóle nie wspominam.
| Anaru napisał/a: | | A poza tym pamiętam wasze zachwyty. |
A to już jest megawabik!
Admete - Śro 06 Kwi, 2016 19:15
Agn nie mam pojęcia czy ci sie PP spodoba, ale ja ten serial lubię. Nie szarpie tak emocjami jak Signal, ale mnie odpowiada. Zasadniczo poza PP i Vamiprzym detektywem nic innego nie chce mi się oglądać. Tęsknię za segukiem rangi Smoków, za KMM co tydzień, za mieczowymi...Szkoda, ze Immortal Yi Soon Shin jest w tak marnej jakości, bo miałabym 100 odcinków z KMM pod ręką W sam raz na chandrę. A w PP podoba mi się jak stopniowo ujawniają się powiązania między bohaterami, jak zmieniają się ich relacje. Podoba mi się, że bohater potrafi uznać naprawdę ( a nie pod przymusem ), że pobłądził i próbować się zmienić. Lubie też ten typ postaci - pozornie chłodny racjonalista, z ukrytym życiem wewnętrznym Mam swoje ulubione sceny - z 6 odcinka rozmowę z panią psycholog, potem scenę w sądzie. Krótką scenę jak Sung-Chan przerażony dzwoni do Myung Ha, bo myśli, że zginęła i w nerwach krzyczy na nią - "Dlaczego nie odbierasz, powinnaś odebrać, jeśli żyjesz!", na co ona, że właśnie sama odkryła, że faktycznie nadal żyje Potem scenę w barze z pijanym SC, rozmowę na dachu, a z ostatniego odcinka moment, gdy SC oferuje siebie w zamian za zakładników. I jest też bardzo ładne wkręcanie żarówki po ciemku Tam jest potem taka delikatna zapowiedź uczucia ze strony SC w stosunku do MH - spowodowana poczuciem winy, chęcią opiekowania się nią - tego na razie nie powiedzieli, bo ogólnie SC jest mocno wycofany jeśli chodzi o okazywanie uczuć. Ja piszę tak sobie, a muzom
Agn - Śro 06 Kwi, 2016 19:28
| Admete napisał/a: | | ogólnie SC jest mocno wycofany jeśli chodzi o okazywanie uczuć |
SC to główny bohater, mniemam? No, po tym co się wydarzyło w pierwszym odcinku, to mu się wcale nie dziwię.
| Admete napisał/a: | | bohater potrafi uznać naprawdę ( a nie pod przymusem ), że pobłądził i próbować się zmienić. |
Tego to się musiał nauczyć, bo (sądzę tylko po pierwszym odcinku) na początku nie sprawiał wrażenia takiego typu faceta. | Admete napisał/a: | | Szkoda, ze Immortal Yi Soon Shin jest w tak marnej jakości, bo miałabym 100 odcinków z KMM pod ręką |
100 odcinków?! Ale... seguka?
Admete - Śro 06 Kwi, 2016 19:31
| Agn napisał/a: |
SC to główny bohater, mniemam? No, po tym co się wydarzyło w pierwszym odcinku, to mu się wcale nie dziwię. |
Tak, to ten negocjator. W ostatnim odcinku pokazano, dlaczego zaczął pracować dla tego bogatego człowieka. I już wcześniej pojawił się jego ojciec. Najwyraźniej on tez ma do odegrania jakąś rolę. Dziennikarz tez jest bardzo ważny. Scenarzysta najwyraźniej lubi wykorzystywać motywy związane z mediami.
| Agn napisał/a: | | Tego to się musiał nauczyć, bo (sądzę tylko po pierwszym odcinku) na początku nie sprawiał wrażenia takiego typu faceta. |
Dlatego to mi się podoba, postać się zmienia. I to nie od razu.
I tak Immortal Yi Soon Shin ma 100 odcinków To była drama, która otworzyła KMM drzwi do sukcesu. Widziałam początek - KMM od razu przykuwa uwagę.
Oj - będziecie płakać przy Kropkach - współczuję.
Agn - Śro 06 Kwi, 2016 19:42
| Admete napisał/a: | | I tak Immortal Yi Soon Shin ma 100 odcinków To była drama, która otworzyła KMM drzwi do sukcesu. Widziałam początek - KMM od razu przykuwa uwagę. |
Aż mnie zaciekawiłaś. Ale teraz w planach mam 2 megadługie seguki (Królowa, a potem The great king Sejong), to a najbliższym czasie na pewno się nie będę wokół tego kręcić.
Admete - Śro 06 Kwi, 2016 19:44
Tego Sejonga może wezmę od Basi, to spróbuję. A Królowa tak do 30-35 odcinka to czysta radość. Już same okoliczności przyrody są przepiękne, a akcja pędzi bez ustanku. Co do Immortal to niestety - to jest serial z roku chyba 2004-2005 chyba i dla mnie jakość odcinków jest za słaba. Wyglądają jak zgrywane z vhs. I serial ma nawet 104 odcinki, zapewne jest tez niepochopny, ale za to chyba dali KMM pograć
Agn - Śro 06 Kwi, 2016 19:58
| Admete napisał/a: | | Tego Sejonga może wezmę od Basi, to spróbuję. |
Nie zaczynaj beze mnie...
SĄ JUŻ KROPKI NR 13!!!!!!!!
BeeMeR - Śro 06 Kwi, 2016 20:33
| Cytat: | | chcę dokończyć Heartless City, które mi się podoba, ale oglądanie idzie jak krew z nosa | Z niewiadomych względów mam tak z Misaeng
| Cytat: | Kurka, nie mogę doczekać się tej seulskiej odsłony Kropek, seksi spotkań i kolejnych Facetów w Czerni | napisy są już 89% - do wieczora nam przetłumaczą
| Cytat: | | Szeregowy z In Hą - dream team neurochirurgów po prostu. | Jak dobrze, że nie planuję tej dramy Mimo mej sympatii pewnej do KRW.
| Cytat: | Ale co on robi na fotce nr 2? | Maseczkę ani chybi
| Cytat: | | Tego Sejonga może wezmę od Basi, to spróbuję. | polecam się
| Cytat: | | Oj - będziecie płakać przy Kropkach - współczuję. | To się wkrótce okaże
| Admete napisał/a: | Ja piszę tak sobie, a muzom | A my czytamy tylko nie bardzo można odpowiadać nie znając materiały wyjściowego
Admete - Śro 06 Kwi, 2016 20:35
Wiem, dlatego nie wymagam odpowiedzi Aragonte mi oglądanie Signal obiecała i Trzykrotka też chce, to sobie zrobię powtórkę.
Agn - Śro 06 Kwi, 2016 20:44
| BeeMeR napisał/a: | | napisy są już 89% - do wieczora nam przetłumaczą |
Ja już podejrzałam, czy jest YAI - nie zdybałam go, niech to!
Ale pijackie wybryki były. I... khem... to nie to co myślicie.
| BeeMeR napisał/a: | | Jak dobrze, że nie planuję tej dramy Mimo mej sympatii pewnej do KRW. |
Ja zacisnę zęby. Dla KRW.
Najwyżej nie obejrzę, jeśli mnie szlag trafi.
*proszęproszęproszęproszęproszę niech KRW będzie wredny*
| BeeMeR napisał/a: | | To się wkrótce okaże |
Dlaczego miałybyśmy płakać przy Kropkach? Na razie się dobrze bawimy.
Admete - Śro 06 Kwi, 2016 20:49
Z powodu ostatnich scen.
Agn - Śro 06 Kwi, 2016 20:54
No, zobaczymy. Z podglądnięcia widziałam, że wrócił ten żołnierz z KRLD z początku dramy. No, ciekawam.
*czeka na napisy i podskakuje z niecierpliwości*
Agn - Śro 06 Kwi, 2016 21:14
W ramach rozrywki - TWDR nr 11. I chyyyyba widzę skałkę, którą znamy ze Smoków. Na tej skałce pokazano spotkanie Sambonga z Yeon Hee. A potem Sambong z niej przemawiał do ludu o drzewie i korzeniach.
To chyba ta skałka.
Jeju, wreszcie rozpoznałam w dramie coś z planu! *Agn dumna z siebie*
Edycja: Fantastyczna scena. Król się szykuje, panny się cieszą, jedna mówi, że król planuje coś na wieczór i pewnie będzie zabawnie, a teraz omdlała, bo zabawnie za zarazę nie jest. Ale jest przeciekawie. Tylko rozumiem, że to trzeba jednak wytrzymać. Mają trupa... i panna rysuje anatomię kawałek po kawałku, co rozetną i pokażą przekrój, to ona rysuje. Masakra.
Ale scena niesamowita. I znakomicie nakręcona.
Aha, był też Yi Bang Ji. Zaczyna się przejaśniać dla bohatera, jak wyglądała jego przeszłość (a przynajmniej że ochraniał Sambonga). Jam cwaniak, bo widziałam Smoki, więc jak tylko taki jeden starszy zaczął mówić o nim nie wymieniając nazwiska, to się nadęłam, że wiem, o kim mowa. Ha!
Dla bohatera jednak to była nowinka.
No i już wiadomo, że scholarowy Gwi to ten uczeń, którego Bang Ji musiał wyszkolić, ale nigdy jako ucznia go nie uznał.
Agn - Śro 06 Kwi, 2016 22:10
| BeeMeR napisał/a: | | Gdyby ktoś chciał Kropki 13 - 97% |
Dziękiiiii!!!
To ja sobie zrobię kawę, bo jeszcze pół TWDR 11 mi zostało, a potem godzinka z Kropeczkami - muszę być przytomna.
Edycja: Znowu piękna scena w TWDR - Yi Do robi co może, by pomóc So Yi, by zaczęła mówić. Jej problem jest psychiczny, nie fizyczny, ale i tak uważam, że to co robi Yi Do jest cudowne. Stara się jej pomóc, współczuje, traktuje trochę jak córkę i jest w tym wszystkim jakiś taki... miękki, łagodny.
Kochamkrólakochamkrólakochamkrólakochamkrólakochamkróla...
BeeMeR - Śro 06 Kwi, 2016 22:26
Bł YAI Pod krawatem
NIe tak jak obstawiałyśmy
Agn - Śro 06 Kwi, 2016 22:30
| BeeMeR napisał/a: | Bł YAI Pod krawatem
NIe tak jak obstawiałyśmy |
Oooo... ja się już niedługo Kropkami zajmę, ale jeszcze wlepiam oczy w TWDR.
Chwilowo mam zlot mrocznych pszczelarzy.
Trzykrotka - Śro 06 Kwi, 2016 22:41
Ja oglądam Kropki po You Can Dance, zwykle napisy są już potem na luziku. Ale już dawno nie poganiałam tak reklam: pali pali, oni są w Seulu!
Zanim zacznę: zobaczcie, jaka ładna stylizacja Brzydactwa w tej nowej dramie
http://www.dramabeans.com...leads-get-cozy/
Do tych Lekarzy zebrali jakąś mega-mieszaną obsadę. Jest ktoś ze Smoków, jest wasz ulubieniec z Punch, jest szeregowy z Kropek, jest młodziak z Angry Momi Page Turnera...
I jakiś ciekawie zapowiadający się seguk z krawcem - geniuszem z Królewskiego Krawca
http://www.dramabeans.com...ower-in-prison/
Ten aktor był bardzo dobry w filmie
Ok, zaraz Kropki
Edit: BeeMer za napisy
Agn - Śro 06 Kwi, 2016 22:46
Zasłonił usta, więc wygląda lepiej. Ale nie czuję się skuszona.
Przemyślę sprawę, choć mam inne segukowe plany.
BeeMeR - Śro 06 Kwi, 2016 22:59
Maski żołnierskie są urocze
a Drudzy mają piękną randkę
Agn - Śro 06 Kwi, 2016 23:00
Dobra! Odpalam Kropki!!!
ANARU! PONIŻEJ NASTĄPI MILIARD POSTÓW, KTÓRE NALEŻY UZNAĆ ZA SPOILER!
Trzykrotka - Śro 06 Kwi, 2016 23:09
Odpaliłam
Co za buraczane przywitanie - niech nam żyje nasz prezesik kochany
Kawałek Urk, akurat! Pierwsze za czym tęskni, to "gołębice z Urk," każda z six-packiem Kocham zazdrosnego kapitana z ciepłym błyskiem w oku
BeeMeR - Śro 06 Kwi, 2016 23:11
oj, trzy dni bez nocy cudne!
Trzykrotka - Śro 06 Kwi, 2016 23:14
- Jakie są twoje pobory? Wykarmisz mnie, jeśli mi się nie powiedzie?
- Halo? Halo?
(kiepski zasięg, czy co? )
Jest Ah In
Jaki garniak, nonono.....
Aaaa, jest porucznik z sierżantem Jej ładnie w okularach, jemu wreszcie z uśmiechem
Jedwabny szantaż na dowódcy, nie spodziewałam się po kapitanie, że taki z niego lis
(*w życiu nie skończę, jak będę tu gadać, ale nie mogę się pohamować)
Oeesu, na stolówce wszyscy pod stół, kiedy stolik się zatrząsł Kocham tę KES
Ale prezesikowi niech ktoś zsadzi kopa w *********
BeeMeR - Śro 06 Kwi, 2016 23:20
No no - panowie już w garniakach
Jaki Wachlarz ma śliczny uśmiech
|
|
|