Fantastyka - Świat według Marvela
Caitriona - Nie 19 Lis, 2017 19:30
Obejrzałam "Punishera", Netflix więc poleciałam wszystkie odcinki za jednym zamachem. Dobre. Dla mnie tak samo dobry jak "Daredevil", a może i lepszy. Podobały mi się wszystkie wątki, wszystkie postacie. Jest brutalny i krwawy, ale taki jest Punisher. Dobrze, że go zrobili.
praedzio - Nie 19 Lis, 2017 19:56
Jako że nie mam Netflixa, a internet ostatnio kapie mi jak krew z nosa, to trochę to potrwa, zanim się zabiorę za serial.
Caitriona - Sob 02 Gru, 2017 22:51
Ciekawa jestem co im z tego wyjdzie Avengers: Infinity War: https://www.youtube.com/watch?v=6ZfuNTqbHE8
praedzio - Nie 10 Gru, 2017 20:59
Skończyłam dziś Punishera. Ojjj, dawno już nie zaserwowałam sobie takiego maratonu. *)
Przymykałam oczy w bardziej krwawych momentach, ale poza tym nawet mi się podobało - to pewnie zasługa bohaterów. Bardzo mi się podobały postaci kobiece - zwłaszcza Madani. Karen lubię awansem (Daredevil, wiadomo), a i Marion James (grana przez Mary Elizabeth Mastrantonio) też się okazała na koniec charakterna. Jednak to mężczyźni tutaj rozdawali główne karty. Szacun dla Bena Barnesa, który ze swoją fizys potrafił tak przekonująco zagrać łotra.
No, dobra - co tam teraz następnego z Marvela szykuje się na Netfliksie? Jessica Jones?
*) Założę się, że "cztery litery" zrobiły mi się kanciaste od siedzenia przed kompem.
Szafran - Pon 11 Gru, 2017 14:01
Byłam na "Lidze sprawiedliwości". Niemądre to niemożebnie, a główny zły to jakieś durne rogate stworzenie, którym się nie sposób przejąć - szczególnie, że charakterystyka postaci to może ze 2 linijki tekstu:D:D:D
Niemniej w porównaniu do "Batman vs Superman" ogląda się bez bólu, bo nie ma tego pełnego patosu zadęcia, a nawet jest trochę humoru. Więc mimo niedorzecznego i pretekstowego scenariusza i tego, że to taki mrygający kolorowy teledysk rozciągnięty do długości filmu, to bawiłam się przyzwoicie, choć pod koniec już mi się te wszystkie sceny walki z potworkami ze skrzydełkami nudziły, tym bardziej że CGI jest przedawkowane, plastikowe i już wygląda na przestarzałe;).
Szkoda tylko, że Wonder Woman, tak fajnie zaprezentowana w solowym filmie, nieco traci zadzior.
Oglądać się da, ale dużo jeszcze wody upłynie nim te filmy będą jakąkolwiek konkurencją dla Avengersów.
Caitriona - Sob 10 Lut, 2018 17:18
Obejrzałam najnowszego Thora (Ragnarok), jeżu ale jazda! Począwszy od muzyki, poprzez akcję, efekty, skończywszy na strojach. No cudo Cate Blanchett trochę nie miała w czym się aktorsko wykazać, ale wygląda zjawiskowo. Thor w krótki włosach wygląda lepiej, szkoda mi tylko trochę Lokiego, bo w tym filmie jest całkowicie komediowy, a wcześniej jednak był tym świetnym złym. Ale i tak ten Thor podobał mi się najbardziej.
Alicja - Sob 17 Mar, 2018 17:35
Czekam, czekam
https://www.youtube.com/watch?v=QwievZ1Tx-8
Caitriona - Pon 19 Mar, 2018 21:38
Ja również
Muszę jeszcze tylko Czarną Panterę nadrobić.
praedzio - Wto 20 Mar, 2018 05:29
A za chwilkę startuje nowy sezon Legionu! Piękny kwiecień nam się zapowiada!
Alicja - Wto 20 Mar, 2018 19:46
| Cytat: | | Muszę jeszcze tylko Czarną Panterę nadrobić. |
Właśnie to samo powiedział mi najstarszy,że musimy najpierw CzarnąPanterę obejrzeć. Skąd mu teraz wytrzasnę Chyba będziemy łamać prawo
praedzio - Pon 09 Kwi, 2018 14:31
Obejrzałam wczoraj najnowszy odcinek Legionu. O, rainyściewy! Faza jeszcze lepsza, niż ta przy sezonie pierwszym. Mózg mi ześwirował.
Scena tańca...
Alicja - Pon 09 Kwi, 2018 17:38
Taaak? Muszę się przyjrzeć serialowi,mój najstarszy też go lubi. Nie taniec,serial
praedzio - Pon 09 Kwi, 2018 18:12
Znalazłam na yt ten pojedynek taneczny: https://www.youtube.com/watch?v=cylS9TJMRhc
Caitriona - Pon 09 Kwi, 2018 18:13
Nie wiem, kiedy ja to nadrobię...
praedzio - Wto 10 Kwi, 2018 07:39
Jestem nienormalna, bo wczoraj zrobiłam sobie powtórkę tego odcinka.
Szafran - Pią 27 Kwi, 2018 01:44
Wróciłam z nowych "Avengersów". I nie mogę się doczekać nowych!
Jest czadowo!
Caitriona - Wto 01 Maj, 2018 18:06
Wróciłam z Infinity War, kurde, WTF???!!! Dobre kino, ogląda się świetnie. Jest kilka scen perełek i dobra muzyka.
Szafran - Czw 17 Maj, 2018 13:46
Zapomniałam napisać, że przedpremierowo widziałam "Deadpoola 2". Jeśli komuś podobała się jedynka, dwójką nie będzie zawiedziony. Kto nie lubił, nie polubi. Ja bawiłam się świetnie - choć już konwencja nie była niespodzianką.
Caitriona - Wto 22 Maj, 2018 20:19
Muszę się na niego wybrać, bo 1 uwielbiam
praedzio - Śro 04 Lip, 2018 13:20
A dziś urodziny Steve'a Rogersa czyli Kapitana Ameryki!
Wg Wikipedii urodził się 4 lipca 1920 roku.
Admete - Nie 29 Lip, 2018 12:02
https://www.filmweb.pl/fi...Osa-2018-755620
To chyba nowy film Marvela.
Alicja - Pią 10 Sie, 2018 17:19
Wróciliśmy z Ant-man i Osa. Dobrze się oglądało, przyjemnie i wesoło. Jaka miła odmiana po Infinity War. Luis był jednym z bohaterów, śmialiśmy się co chwile. Nie było tym razem patosu i tragedii. Chyba. Bo końcówka już nie była dobra, ta po napisach. Czy to pokłosie Infinity War? Któraś z was oglądała?
praedzio - Pon 12 Lis, 2018 20:52
Dziś w wieku 95 lat zmarł Stan Lee, bardzo ważna postać w świecie Marvela.
Nawet nie miałam pojęcia, że pojawił się w tylu filmach Marvelowskich: https://www.youtube.com/watch?v=6aXfFjvUgzM
Caitriona - Śro 14 Lis, 2018 21:08
Niestety, ale dożył ładnego wieku i będzie ciepło wspominany.
Caitriona - Śro 14 Lis, 2018 21:09
Obejrzałam kolejną serię Daredevila, dobra, trzyma poziom. Teraz czekam na Punishera.
|
|
|