To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Downton Abbey

nicol81 - Nie 29 Maj, 2011 16:34

Dla mnie Matthew miał więcej chemii w jednej scenie z Sybill niż we wszystkich z Mary :roll:
Admete - Nie 29 Maj, 2011 18:20

Sybil jest sympatyczną postacią, Mary głównie irytuje.
Diana - Nie 29 Maj, 2011 19:25

O tak- to świetna postać i wspaniale zagrana! Jakoś ujmuje za serce. :oklaski:
nicol81 - Nie 29 Maj, 2011 21:17

Admete napisał/a:
Mary głównie irytuje

Mnie też - ostatnio mnie zirytowała, jak prosiła Matthew, by nie skrzywdził Sybill- bo przecież niemożliwe, by ją naprawdę polubił, jak Mary jest obok :roll:
Za to Edith z wdowcem pasują do siebie :mrgreen: - lepszą stronę pokazuje.

milenaj - Pon 30 Maj, 2011 21:52

Matthew zauroczył Sybill, ale ja szczerze powiedziawszy nie widzę tu przyszłości. On ją traktuje raczej jak młodszą siostrę. Chociaż drugi sezon może wiele zmienić...

Obejrzałam ostatnio na tvn style. Bardzo denerwuje mnie lektor...

BeeMeR - Pią 03 Cze, 2011 10:17

Obejrzałam serial i ja - jednym tchem niemal - szalenie mi się podoba.
Świetnie zagrane postaci, fantastycznie opracowany scenariusz, piękna sceneria.

Pierwsza i główna myśl jaka mi się nasunęła to że dla mnie frustrujące byłoby, gdyby wszyscy dookoła z obawą lub niecierpliwością wyczekiwali mojej śmierci i zmiany właściciela mojego domu - zwłaszcza, gdybym nie była śmiertelnie chora i nie wybierała się jeszcze na tamten świat :wink:
Ja wiem, że to kluczowa sprawa i przyszłego dziedzica trzeba wprowadzić w arkana utrzymania posiadłości, ale takie czekanie co będzie i kto będzie... :roll:

nicol81 - Nie 05 Cze, 2011 21:16

Teraz wszyscy czekają, czy będzie chłopiec, czy dziewczynka... Co wolałby hrabia?

Fajnie było, jak babcia wzruszona poklepała powietrze obok Cory :wink:

milenaj - Śro 08 Cze, 2011 00:03

Nowi bohaterowie w drugim sezonie:

http://enchantedserenityp...embers-for.html

nicol81 - Pon 13 Cze, 2011 20:33

Jakąś panienkę dają- czyżby Matthew pojął, że tego kwiatu na pół światu? :mrgreen:

lady_kasiek napisał/a:
To raz a idąc dalej. Wystarczyłoby, że Mary wstrzymała się z zachęcaniem Pamuka. Ten nawet jeśliby odwalił kitę, nie byłoby potencjalnego skandalu. Edith nie napisałaby do ambasady i pewnie sezon kończyłby się zaręczynami Edith, bo Mary nie miałaby za co sie mścić, ale to tylko gdybania, bo zawsze jest milion innych okoliczności.

Ale jak ta głupia Mary mogła odrzucić tego Jak-Mu-Tam prawnika. Jezusiecku toż jak on ją pyta czy ona go kocha i czy jest gotowa spędzić z nim życie(czy jakos tak) to aaaaaa :thud:
:obrzydzenie: :bejsbol: To co Mary zrobiła Edith, to dno absolutne. Mary na Lusitanię!
A prawnika odrzuciła, bo go nie kocha. Lubi i jak byl dobrym kandydatem, to mógł byc. Ale ewentualne dziecko na hrabiego udowodniło, że to nie jest na 100%.

Joy - Wto 05 Lip, 2011 22:59

Długo trzeba czekać na sezon 2, bo aż do stycznia 2012.

Małe wideo z planu, możemy obejrzec lorda Grantham i Matthew w mundurach:

http://www.youtube.com/watch?v=VltkmtmNBl4

Agn - Wto 05 Lip, 2011 23:15

Styczeń?! O rany... Co tak długo? :(
primavera - Śro 06 Lip, 2011 23:07

ohhh nie miałam nadzieję że na jesień już się pojawią nowe odcinki
Admete - Czw 07 Lip, 2011 15:04

Mam wrażenie, że aktor grający Matthew trochę zeszczuplał :)
primavera - Czw 07 Lip, 2011 16:40

Dan Stevens faktycznie wygląda drobniej ale może to kwestia munduru też
milenaj - Nie 10 Lip, 2011 19:43

A ja się nastawiałam na jesień. :cry2:
Admete - Nie 10 Lip, 2011 19:59

Dajmy im czas, żeby wszystko zapięli na ostatni guzik :)
Joy - Czw 21 Lip, 2011 23:26

http://enchantedserenityp...s-season-2.html

Cuś o nowym sezonie. Z artykułu wynika, że Mary będzie miała nowego adoratora, który oświadczy się jej przed wyruszeniem na front.

Admete - Pią 22 Lip, 2011 09:16

Ciekawa jestem w takim razie, kogo przeznacza Matthew...I ciekawe kto zginie.
nicol81 - Sob 23 Lip, 2011 16:51

Łee - z artykułu wynika
Spoiler:
że ona tam się będzie żegnać z nimi oboma

Bonduelle - Czw 28 Lip, 2011 22:16

Byle mi tylko nie ubili Bransona, bo bardzo liczę na mezalians ;) Ja jakoś nie dostrzegłam chemii między Sybil a Matthew i zdecydowanie swatam ją w myślach z szoferem.
milenaj - Czw 28 Lip, 2011 22:26

Na youtube przez krótki czas, był dostępny mały, parosekundowy filmik z drugiego sezonu. Wynikało z niego, że Matthew się zaręczy.

Niestety filmik już zablokowano.

Agn - Pią 29 Lip, 2011 09:07

Bonduelle napisał/a:
Byle mi tylko nie ubili Bransona, bo bardzo liczę na mezalians ;) Ja jakoś nie dostrzegłam chemii między Sybil a Matthew i zdecydowanie swatam ją w myślach z szoferem.

Sybil i Matthew? Nie, w szyciu! Natomiast Sybil i szofer - tu jest wielgachny potencjał! Dobrze się rozumieli, a Branson chyba nawet coś więcej do niej czuł, skoro go ostrzegano, by uważał, bo może mieć złamane serce.
Ech, kurczę, czemu trzeba czekać aż tyle czasu? :(

Admete - Pią 29 Lip, 2011 09:33

A z kim Matthew miałby się zaręczyć? Z Mary?
milenaj - Pią 29 Lip, 2011 12:18

Na pewno nie z Mary, bo to właśnie ona mówiła to komuś, mocno zszokowanym głosem.
Joy - Pią 29 Lip, 2011 12:30

A więc jest nadzieja, że skończą z tym wątkiem. :lol: