To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Zmierzch, Nów i inne fazy ;)

Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 11:53

Admete, jak Cait skonczyła, a Aragonte, Caroline i Gosia odmawiają - z zupełnie niezrozumiałych dla mnie powodów ;) -, to mogłabym Ci podesłać?
malmik - Sob 12 Lip, 2008 11:55

Agn napisał/a:
Nie znajdzie się. Gwarantuję.

W mojej się znajdzie bo już zamówiłam zmierzch po polsku, new moon po angielsku, a coś czuję, że jutro będę gnać po Zaćmienie do empiku - oczywiście z całkowicie nadal niezrozumiałych dla mnie względów

Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 11:58

Od dzis na stronie SMeyer pojawiają się pojedyncze cytaty z Breaking Dawn. Cytat na dziś:

Spoiler:
Quote of the Day

Alice: "I'll play you for it. Rock, paper, scissors."
Edward: "Why don't you just tell me who wins?"
Alice: "I do. Excellent."

malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:00

No dobra dobra a my nadal nie wiemy who.... :thud:
Aragonte - Sob 12 Lip, 2008 12:22

malmik napisał/a:
Agn napisał/a:
Nie znajdzie się. Gwarantuję.

W mojej się znajdzie bo już zamówiłam zmierzch po polsku, new moon po angielsku, a coś czuję, że jutro będę gnać po Zaćmienie do empiku - oczywiście z całkowicie nadal niezrozumiałych dla mnie względów

Malmiczku, ale przecież wydawali to w trzypaku - może tak byłoby taniej? Właśnie w Empiku widziałam :)

Co za zbiorowe wampirze zaćmienie, hyhy :lol: :wink:

malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:30

Wiem o tym ale mam w merlinie zniżkę więc nie wychodzi tak źle. A poza tym pomyślałam sobie po zmierzchu że tego typu książkę dla usprawiedliwienia powinnam chociaż czytać po angielsku :mrgreen:
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 12:37

Czytałam Twilight też (!) po angielsku i to zdecydowanie prawda ;)
malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:40

A masz Twilight po angielsku czy pożyczałaś, bo nie pamiętam?
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 12:42

Mam :rumieniec:
malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:44

A mogę liczyć???? Choć jak mi nie pożyczysz to chyba zaraz też zamówię
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 12:48

To chyba zamawiaj, bo jest pożyczona i to osobie, która raczej się tak nie wciągnie, bo zwyczajnie nie ma na to czasu. Szybko się zwrotu nie spodziewam. A tak w ogóle to, jesli dobrze pamiętam, to zapłaciłam za to wydanie angielskie jakies 30 PLN, czyli cena podobna bardzo do polskiej.
malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:53

OKI - chyba w tym miesiącu budżet pęknie :rotfl: i wszystko przez wampiry. Będę musiała trzymać na dwóch różnych półkach, zeby mąż się nie zorientował :rotfl:
Caitriona - Sob 12 Lip, 2008 12:54

No to hip hip hura dla wampirów :rotfl: Ale faktycznie mamy fazę :twisted:
malmik - Sob 12 Lip, 2008 12:55

To nie faza to odlot :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 13:10

To jak duzo tego 2. tomu juz przeczytałaś?
malmik - Sob 12 Lip, 2008 13:11

No w zasadzie w sumie coś z połowę (licząc w sumie to co od końca i od początku) :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Caitriona - Sob 12 Lip, 2008 13:12

Niezły sposób lektury Malmiku! :mrgreen:
malmik - Sob 12 Lip, 2008 13:13

Mnie się to często zdarza :mrgreen: Ale dziś skończę. Jeszcze nie przeczytałam bo boję się tego środka :rotfl:
Agn - Sob 12 Lip, 2008 20:30

Harry_the_Cat napisał/a:
wydanie angielskie jakies 30 PLN, czyli cena podobna bardzo do polskiej.

No właśnie widziałam na empik.com i się kapkę zdziwiłam. Pozytywnie, oczywiście, bo spodziewałam się Bór wie jakiej ceny (w końcu to empik). Hmm... w przyszłym miesiącu płacę za Narnię, no to może od września zacznę kolekcjonowanie. Chociaż pewnie wcześniej będzie Breaking down.

malmik - Sob 12 Lip, 2008 20:35

Harry_the_Cat napisał/a:
To jak duzo tego 2. tomu juz przeczytałaś?

Teraz już całość powtarzając oczywiście niektóre fragmenty :mrgreen:
I niestety jutro będę musiała się oddać prozaicznym ludzkim czynnościom ...(no chyba, że nie wytrzymam i pojadę do tego empiku).
Co do moich refleksji to chyba nie różnią się one od waszych - Trochę mnie denerwuje Bella z tą swoją skłonnością do adrenaliny, trochę mnie denerwuje bajkowy świat wampirów w Volterze, Jake też bo coś za bardzo Bella się do niego przyciąga i Edward bo go nie ma przez pół książki. Tak poza tym OK

Admete - Sob 12 Lip, 2008 20:38

Harry_the_Cat napisał/a:
Admete, jak Cait skonczyła, a Aragonte, Caroline i Gosia odmawiają - z zupełnie niezrozumiałych dla mnie powodów ;) -, to mogłabym Ci podesłać?

A ślij. Angielskie czy polskie? Bo mnie to obojętne. Ostatniego Pottera czytałam tylko po angielsku.

Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 20:53

@ Admete - po polsku raczej, bo szybciej odzyskam niż angielskie.
Harry_the_Cat - Sob 12 Lip, 2008 21:52

Oki doki. Dam znać, jak zapakuje i wyślę :-)
Harry_the_Cat - Nie 13 Lip, 2008 11:52

Tamte zdjęcia są w słabej rozdzielczości, poczekam na jakies lepsze.

Anyway - Cytat z BD na dziś:

Spoiler:
"Bella: “Oh, Mike! How will I go on?”"

Me not likey... :roll:

Agn - Nie 13 Lip, 2008 12:10

Bueee? Co to za cytat? *wizja Belli z Mike'm* Chyba się zaraz posikam ze śmiechu. :lol: