To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between

Harry_the_Cat - Pon 12 Sty, 2009 20:42

Deanariell napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
miałam uwagi tylko do dwóch czy trzech piosenek, które pojawiają się nagle na samych początkach odcinków, w miejscu, gdzie było dotąd mroczne zgrzytanie czegoś tam - czy coś równie nastrojowego ;)

A to Ci się też może nie podoba BeeMeRku? :( Bo my kiedyś, dawno temu, u Admete puszczałyśmy sobie w kółko ten początek ;) - z dedykacją dla tejże - nasze kultowe "Yes, sir!" :serce: : http://pl.youtube.com/wat...feature=related

Supernatural już nie istnieje bez tej piosenki. Fakt, największe wrażenie robi w sezonie 1, ale ja zawsze czekam na finały kolejnych...

Harry_the_Cat - Pon 12 Sty, 2009 20:44

Deanariell napisał/a:
Admete napisał/a:
Dzięki Rielluś :kwiatek: Kultowe, a jakże :-)

Będę lakoniczna ;) tym razem: :przytul: :cmok: :party: Szara rzeczywistość jest taka szara... :frustracja: I nie tak ładna, jak sweterek Jensen'a, niestety... :roll:

A, i chciałam powiedzieć, że z tą opalenizną to 1) zależy od oświetlenia na zdjęciu 2) w tym filmiku "Dzień z Życia Jareda i Jensena" to chyba tłumaczą czemu muszą chłopakom opaleniznę trzymać...

Admete - Pon 12 Sty, 2009 20:49

Mnie się nie wydawał za bardzo opalony. Na tych zbliżeniach mu piegi widać ;-)
Ja osobiście wygladam tak blado, że aż zielono i chyba pójdę kilka razy na solarium. Zdarzało mi się juz kiedyś w zimie korzystać. Może wtedy nie będę widzieć w lustrze zombie :mysle:

Deanariell - Pon 12 Sty, 2009 21:19

Admete napisał/a:
Może wtedy nie będę widzieć w lustrze zombie :mysle:

Bycie zombie nie jest może takie złe :-P - nie męczą się i całkiem szybko biegają ;) Ale to dziwne i tak mi teraz do głowy nagle przyszło... :mysle: ... że w moim pobliżu kwiatki zawsze usychają, powinnam się zacząć denerwować? :rotfl: I blada też jestem :roll: Czy zombie w ogóle mogą chodzić na solarium? :lol:

Ps. Nie mów mi nawet o egzaminie, bo ja NADAL się nie uczyłam... dziś wróciłam po 18-tej do domu... :zalamka:

Calipso - Pon 12 Sty, 2009 21:19

Admete napisał/a:
Ja osobiście wygladam tak blado, że aż zielono i chyba pójdę kilka razy na solarium.

Ja byłam jeden raz,przez jakieś dwie minuty :roll: Wyszło na to,że musiałabym zaklejać niezliczoną ilość pieprzyków,i pewnie po opalaniu wyglądałabym jak biedronka :shock: :lol: Dlatego moja zombi nadal straszy,ale przynajmniej w nocy odbijam światła reflektorów samochodowych :rotfl:

Wracając do tematu,obejrzałam Mistery Spot.Planowałam liczenie rodzajów śmierci Deana,ale tak gdzieś po chyba czwartym razie się pogubiłam.Czasami było strasznie,czasami wręcz komicznie :lol: Ale jeśli w najbliższym czasie usłyszę Asie to chyba rozbiję radio :roll: :bejsbol:

Deanariell - Pon 12 Sty, 2009 21:22

Calipso napisał/a:
jeśli w najbliższym czasie usłyszę Asie to chyba rozbiję radio :roll: :bejsbol:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Calipso - Pon 12 Sty, 2009 21:33

Źle napisałam? :ops1: No tak jakoś przyszło mi do głowy...
Deanariell - Pon 12 Sty, 2009 21:51

Calipso napisał/a:
Źle napisałam? :ops1: No tak jakoś przyszło mi do głowy...

Nie... śmieję się, bo właśnie dobrze Ci przyszło do głowy ;) Sammy też pewnie miał dość tej piosenki... :rotfl:

O to otwarcie końcówki sezonu chodziło Ci Harry? :D
http://pl.youtube.com/wat...feature=related

Anaru - Pon 12 Sty, 2009 21:57

Obejrzałyśmy z Basią następne 3 odcinki z 2 serii, nie poszedł nam 4 odc pt. "Children shouldn't play with dead things" bo się chyba zepsuł. :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
No i przeskoczyłyśmy do "Simon said"...

Sam wygląda na doroślejszego, za to fryzurkę ma straaaszną chwilami... :?

Calipso - Pon 12 Sty, 2009 21:57

Jestem na nogach od 4.30 rano i dzisiaj trzeba do mnie mówić dużymi literami :wink:
Deanariell napisał/a:
Sammy też pewnie miał dość tej piosenki...

Chyba i tak i nie.Z jednej strony wiedział co się wydarzy,a z drugiej widział całego i żywego brata.Przynajmniej tak myślę :-)

Admete - Pon 12 Sty, 2009 22:01

Cytat:
nie poszedł nam 4 odc pt. "Children shouldn't play with dead things" bo się chyba zepsuł.

A to jest taki ważny odcinek! To chyba w nim jest ta rozmowa między braćmi,z której miałam kiedyś bannerek.

Chyba znalazłam go na YT w pięciu częściach:

http://www.youtube.com/watch?v=LHfUWFxbSAI

Zakończenie z tego odcinka zawsze mnie wzrusza.

Harry_the_Cat - Pon 12 Sty, 2009 22:04

Deanariell napisał/a:
O to otwarcie końcówki sezonu chodziło Ci Harry? :D
http://pl.youtube.com/wat...feature=related

No to do kompletu, sezon 3:
http://pl.youtube.com/watch?v=xkxfigTqY3Y

ETA: i odnośnie spoilera o bracie...:

Spoiler:
"Nick says that he should be Dean's little brother, he's what he
needs. Dean's face has gone from rational understanding to blank
slate. Nick says that Dean just can't trust Sam. Not like he can
trust him. In fact, Dean should get Sam outta the way, so they can
be brothers."

praedzio - Pon 12 Sty, 2009 22:12

Admete napisał/a:
Cytat:
nie poszedł nam 4 odc pt. "Children shouldn't play with dead things" bo się chyba zepsuł.

A to jest taki ważny odcinek! To chyba w nim jest ta rozmowa między braćmi,z której miałam kiedyś bannerek.

http://www.youtube.com/watch?v=LHfUWFxbSAI

Zakończenie z tego odcinka zawsze mnie wzrusza.

A to nie Bloodlust było i romowa z Gordonem? Ostatnio sobie powtarzam 2 sezon. ;)

Harry_the_Cat - Pon 12 Sty, 2009 22:22

raport z premiery MBV - m. in krótki wywad z Jensenem

Exclusive Interview with 'Supernatural' Writer Jeremy Carver (Mystery Spot, In the Beginning)

info o 4.16 & 4.17

i nie wiem, czy to już wklejałam...

scena z My Bloody Valentine 3D

BTW - ten koleś na końcu - ciemnoskóry policjant - to chyba grał wampira Laurenta w Zmierzchu :mysle:

Anaru - Pon 12 Sty, 2009 22:25

Admete napisał/a:

Eee, wolałabym w całości i po naszemu.... :?
A nie znalazłam jak zapuściłam w net żurawia.... :(

praedzio - Pon 12 Sty, 2009 22:27

Skoro wy się zachwycacie Jensenem, to ja tu sobie po cichutku będę wzdychać do Jareda. ;)

:serduszkate:

Harry_the_Cat - Pon 12 Sty, 2009 22:32

praedzio napisał/a:
Skoro wy się zachwycacie Jensenem, to ja tu sobie po cichutku będę wzdychać do Jareda. ;)

Myślę, że Jared fest w sieci to się szybciutko zrobi, przy okazji premiery F13.

praedzio - Pon 12 Sty, 2009 22:34

No, mam taką nadzieję - bo na razie kilkukastosekundowy wywiadzik gdzieś z nim widziałam, z którego nic praktycznie nie wynikało - i to wszystko. :-|
Anaru - Pon 12 Sty, 2009 22:38

praedzio napisał/a:
ja tu sobie po cichutku będę wzdychać do Jareda. ;)

O matkosz, jaka grzywka... :shock:
Ale sfaceciał :mrgreen:

Harry_the_Cat - Pon 12 Sty, 2009 22:38

Spoko, spoko. Na pewno będą chcieli wykorzystać popularność SPNu przy okazji promocji F13. Jensen był gościem 3 talk showów w ciągu dwóch dni, myślę, że Jared też się wkrótce gdzieś pojawi.
BeeMeR - Pon 12 Sty, 2009 22:38

Cytat:
Supernatural - Carry On My Wayward Son
Nie jestem pewna :mysle:
Ale to chyba dobry znak - bo to pewnie nie to :mrgreen:

Cytat:
Najbardziej lubię moment, kiedy Sammy siada na krześle (chyba podczas ich pierwszej rozmowy z dyrektorem cyrku) i orientuje się, że jest na nim wymalowany klaun, czy jakiś tak to tam było... :wink: :rotfl: I te uwagi Dean'a! :lol:
Cudna scena! :rotfl:
Cytat:
Chyba znalazłam go na YT w pięciu częściach
Dziękuję! :kwiatek:
Obejrzę choćby Ania nie chciała :foch2: Choć też bym wolała cały i większy, ale nie u mnie również nie chodzi :(

Harry_the_Cat - Pon 12 Sty, 2009 22:39

Anaru napisał/a:
praedzio napisał/a:
ja tu sobie po cichutku będę wzdychać do Jareda. ;)

O matkosz, jaka grzywka... :shock:
Ale sfaceciał :mrgreen:

Dajcie chłopakowi spokój, był na wakacjach ;)

Anaru - Pon 12 Sty, 2009 22:48

Harry_the_Cat napisał/a:
Dajcie chłopakowi spokój, był na wakacjach ;)

A czy ja się czepiam :roll: :wink:
On jest śliczny, Basia świadkiem, że z odcinka na odcinek coraz więcej ma fotek :mrgreen:

praedzio - Pon 12 Sty, 2009 22:56

Miło mi to czytać. :D
Anaru - Pon 12 Sty, 2009 23:01

Właściwie Basia też twardo go fotkuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: