Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP
MiMi - Czw 03 Sie, 2006 17:35
Właśnie znalazłam jakiś fragment wywiadu JKR:
Wszystkie serwisy potterowe podały wiecej szczegółów dotyczących pytań do Jo podczas czytania.
Po pierwsze: Jo oświadczyła, że Dumbledore definitywnie nie żyje.
Po drugie: stwierdziła, że pod pryszcznicem wpadł jej do głowy lepszy tytuł dla siódemki, niż poprzedni, który wybrała. Nie podzieliła się jednak z fanami żadnym z nich.
Po trzecie: powiedziała, że ciocia Petunia nie jest taka jaka siewydaje na pierwszy rzut oka - o czym mamy się dowiedzieć więcej w siódmej części.
Po czwarte: na pytanie, które postacie zabrałaby na kolacje odpowiedziała natychmiast,ze Harry`ego, Ronai Hermionę, a potem zamilkła i jęknęła, lecz po interwencji Stephena Kinga (wtrącił "Mogą być martwe") dodała Dumbledore`a i Hagrida.
Po piąte: potwierdziła romantyczny koniec dla Rona i Hermiony. Jak powiedziała, gdyby Hermiona spojrzała w Lustro zoabczyłaby siebie "przytuloną do osoby, którą możecie odgadnąć".
Jeśli dobrze wnioskuję to Hagrid umrze, Ron i Hermniona nie, więc kto będzie drugim trupem? Harry??
Agn - Czw 03 Sie, 2006 18:08
Voldemort to też ważna postać. Założę się, że to o niego chodzi. Czyli co? Hagrid i Voldek??? Nie przepadam za Hagridem, ale nie chciałabym, żeby go zabito.
Gunia - Czw 03 Sie, 2006 18:11
Niech ona nie zabija Hagrida!!!
P.S. Agn... *szczerzy się błagalnie* Masz może jeszcze jakiegoś FF z gatunku odmóżdżąjących?
Agn - Czw 03 Sie, 2006 18:22
Odmóżdżających? To znaczy tych piekielnie głupich?
Gunia - Czw 03 Sie, 2006 19:56
| Agn napisał/a: | | Odmóżdżających? To znaczy tych piekielnie głupich? |
Tak, tak. Tych, które komentujesz.
Agn - Czw 03 Sie, 2006 20:23
Przegrzeb ten temat: http://mirriel.ota.pl/forum/viewtopic.php?t=1658
Może też coś skomentujesz?
Admete - Czw 03 Sie, 2006 21:19
czegoś się dowiedzieliśmy. Ciekawa jestem jak długo będizemy czekac na siódmy tom HP. Może za rok w wakacje się ukaże?
Gunia - Czw 03 Sie, 2006 21:26
Sądzę, że na początku 2008 roku.
Harry_the_Cat - Czw 03 Sie, 2006 21:58
Kiedys wydawało mi się, że 07.07.07 byłby idealną datą , ale na 13.07 zaplanowali premierę filmu, więc nie sądzę, żeby to było realne - ze względów komercyjnych...
Anonymous - Czw 03 Sie, 2006 22:10
a fanfaciki wymiatają a komentarze dzieki za link ubawiłam się przednio
Anonymous - Pią 04 Sie, 2006 10:05
| Gunia napisał/a: | | Sądzę, że na początku 2008 roku. |
Też mi się tak wydaje. Od czwartego tomu nowe Pottery pojawiają się na początku roku parzystego . Mówię oczwiście o polskich tłumaczeniach, w Anglii pojawia się wcześniej, ale mnie premiera angielsa mało obchodzi - bo i tak nowego angielskiego Pottera nie mam gdzie zdobyć, a kupować - za drogo.
Harry_the_Cat - Pią 04 Sie, 2006 12:34
W tym tygodniu (chyba 2 sierpnia) JKR brała udziała w akcji charytatywnej, gdzie m.in. odpowiedziała na kilka pytań dotyczących HP7 - powiedziała, że Dumledore na pewno nie żyje i przeprosiła twórców strony DumbledoreIsNotDead.com, że ich praca poszła na marne...
Anonymous - Pią 04 Sie, 2006 12:45
Biedni. Zawiedzione nadzieje
Oj przeczytałabym już 7 część przeczytałabym :neutral:
Agn - Pią 04 Sie, 2006 23:06
Ja tez. Czekam na angielska wersje, bo bedzie, oczywisssie, szybciej.
Dumbel nie szyje. Ale strona musiala byc komiczna. Tyle wiary w niesmiertelnosc Dropsa... i bach! Nic z tego!
...o ile oczywiscie nie wytlumaczyli sobie tego nastepujaco: JKR mowi, ze AD nie zyje, bo chce nam zrobic niespodzianke.
Gunia - Sob 05 Sie, 2006 14:44
| Harry_the_Cat napisał/a: | Kiedys wydawało mi się, że 07.07.07 byłby idealną datą , ale na 13.07 zaplanowali premierę filmu, więc nie sądzę, żeby to było realne - ze względów komercyjnych... |
Bo tak zapowiadano. Niestety potem doszli do wniosku, że się nie wyrobią. :sad:
Harry_the_Cat - Sob 05 Sie, 2006 17:51
Mugglenet.com donosi, że premiera filmu HP6 planowana jest na 21 listopada 2008. Informacje potwierdziło WB, w roli scenarzysty powróci Steve Kloves, reżysera jeszcze nie znamy.
To jak, macie juz jakieś plany na 21 listopada 2008, czy może wpadniecie na premierę?
Anonymous - Sob 05 Sie, 2006 18:06
Niech przesuną o tydzien i będę miała prezencik urodzinowy :D:D
I ktos mi premierę zasponsoruje :D:D
Postaram się pójśc
Gunia - Sob 05 Sie, 2006 20:37
Hehe... Nie mam tak dalekosiężnych planów, ale wątpię, czy wybiorę się na premierę, bo nie mam z kim, a iść na premierę samemu to żadna zabawa.
Anonymous - Sob 05 Sie, 2006 21:09
Możesz iśc ze mną :)
A co do domysłów. O Glizdonie zapominami. A Dropsik sugerował w tej mowie do harrego o długu wdzięczności i innych bajerach. Wydaje mi się że Petter cos jeszcze wymodzi
Agn - Sob 05 Sie, 2006 21:16
Plany na 21 listopada 2008? Jeszcze przed chwilą nie miałam.
Wormtail pachnie mi zabiciem Fenrira. Z jakiegoś powodu ma tę srebrną dłoń.
Z drugiej strony mam nadzieję, że na linii chwytu nie zaplącze się Lupin. :neutral:
Aragonte - Sob 05 Sie, 2006 21:17
| Gunia napisał/a: | | Hehe... Nie mam tak dalekosiężnych planów, ale wątpię, czy wybiorę się na premierę, bo nie mam z kim, a iść na premierę samemu to żadna zabawa. |
No jak to, my to nikt?
Gunia - Sob 05 Sie, 2006 21:18
Faktycznie, ta ludzka glizda nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa, aczkolwiek nie wróżę mu wielkiej roli.
Agn - Sob 05 Sie, 2006 21:25
Ja mu wróżę wielką śmierć. Hmmm... wobec tego zmiana obstawy umierającej... Piotruś z Voldkiem.
Harry_the_Cat - Sob 05 Sie, 2006 21:29
A Snape? Ja myslę, że Snape tez ma jeszcze tylko rok przed sobą...
Anonymous - Sob 05 Sie, 2006 21:30
Ale wiecie co tak w sumie ta ksiązka przestaje byc edukacyjna.
Pottus robi dorby uczynek puszcza szczurka i jaki skutek Voldi wraca.
Dropsik jest dobry kochany ufny i co Snapus go zabija.
A gdzie to uniwersalne dydaktyczne przesłanie?
|
|
|