To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Robin Hood 2006 w TVP!

Gunia - Nie 04 Lut, 2007 21:19

Tyle fanek przyszło się Rysiem zachwycać, ze Forum się przeciąża. :D Widzę, że to nie tylko ja mam problemy ze szczeną Robina. No i dlaczego on cały czas marszczy brwi? Wygląda wtedy jak kartofel.
Trzykrotka - Nie 04 Lut, 2007 21:21

:mrgreen: A wygląda dość ekologicznie!
Rysio zdecydowanie się wybijał na plus: niewiele go byo, ale bardzo dobrze. No i wyglaa jakoś tak - młodzieńczo, młodziej niż Mr Thornton!
Ale ta konwencja mi się nie podoba: pachnie koszmarnym serialem amerykańskim i Xeną.

Gosia - Nie 04 Lut, 2007 21:24

Najbardziej zenujaca byla ta ucieczka i uratowanie skazancow, ale spuscmy zaslone milczenia i skupmy sie na Rysiu ;)
Alison - Nie 04 Lut, 2007 21:24

Scenograf nie był w stanie się zdecydować czy polecieć futurystycznie, czy pozostać przy średniowieczu. Mój syn po obejrzeniu powiedział: z byle jakiej historii zrobić zły film to nie problem, ale żeby z dobrej historii zrobić byle jaki film, to już się trzeba naprawdę postarać.
Chyba nie zostanie fanem tego Robin Hooda, wychował się na klasyce gatunku :wink:

Anonymous - Nie 04 Lut, 2007 21:24

Gunia napisał/a:
Czy tylko mi się wydaje, że Robin powinien zrobić coś z tą szparą między górnymi jedynkami?

Witaj w klubie antyfanek Robinowej diastemy :mrgreen:

Gunia - Nie 04 Lut, 2007 21:26

Trzykrotka napisał/a:
pachnie koszmarnym serialem amerykańskim i Xeną.

No właśnie. Ten rzut mieczem w obronie Mucha, walka z ojcem Liszowskiej... Ale ponieważ byłam o tym uprzedzona, śmieję się z tego kiczu serdecznie i tylko czekam na Rysia. :D Mój tata to patrzył na mnie tak: :? ??: kiedy przy każdym ujęciu z Rysiem wpadałam w zachwyt. :mrgreen:

Anonymous - Nie 04 Lut, 2007 21:28

No jaki Ryś :thud: :thud:
Coś mi sie zanois na cotygodniową walke o TV ale zwycięstwo będzie słodkie :razz:

Gosia - Nie 04 Lut, 2007 21:31

Ojciec "Liszowskiej" wygladal jak jej mąż raczej ;)
Harry_the_Cat - Nie 04 Lut, 2007 21:41

A jakieś pozytywy poza Rysiem?

Co sądzicie o szeryfie?

Anonymous - Nie 04 Lut, 2007 21:44

Ja muszę jeszcze nadmienić że Will wyglądał ładniusio w 1 odcinku - nie miał jeszcze tego szpecącego go zarostu. No i jak się patrzał tymi swoimi oczętami to aż mi tchu brakowało :wink:
Gosia - Nie 04 Lut, 2007 21:45

E tam, lepszy byl Allan z Doliny (Allan-A-Dale), te blekitne oczy...
No i szeryf, jak zwykle, super! ;)

Anonymous - Nie 04 Lut, 2007 21:46

taaa....Alan z Doliny i Will Szkarłatny :wink:
Caitriona - Nie 04 Lut, 2007 21:47

Taaak...takie ładne ma te oczęta...

Gunia - Nie 04 Lut, 2007 21:47

Trochę mnie wkurzył tym ptaszkiem, ale ogólnie jest ciekawą postacią. Z jego orientacją coś jest na rzeczy. ;)
Anonymous - Nie 04 Lut, 2007 21:49

Caitriona napisał/a:
Taaak...takie ładne ma te oczęta...

[url=http://img250.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Ja najbardziej lubie jak sie tak spode łba patrzy :mrgreen:

Caitriona - Nie 04 Lut, 2007 21:52

Mam tylko takie:

achata - Nie 04 Lut, 2007 22:13

Święta prawda z tą Liszowską. Kogos mi ta kobita przypominała, dopiero wy mnie oświeciłyście :)
Mnie sie nawet to tłumaczenie z Muchą podobało a ta niekoordynacja tłumaczenia wydawała się celowa- trzeba w końcu aktorów trochę dopuścić do głosu. Ogólnie po polsku mi się nawet całkiem, całkiem podobało, tak jak po angielsku do sceny z facetem od jajka i wełnianą czapeczką. Z jednej strony "roku panskiego 1192" a z drugiej Puchar Świata w Lahti.
Co ciekawe mama zostawiła mi telewiżorek właśnie na RH a nie mówiłam jej co chcę oglądać. Może następnym razem da się ją wciągnąć? Raz jej się Rysio z profilu na mojej tapetce podobał....

Gunia - Nie 04 Lut, 2007 22:19

achata napisał/a:
Raz jej się Rysio z profilu na mojej tapetce podobał....

A komu by się nie podobał? Nadal twierdzę, że on ma najlepszy profil w Showbiznesie.

Mara7 - Pon 05 Lut, 2007 00:17

No jestem już po pierwszym odcinku :)
Fajny ten serial.Ale zawiodła mnie Marion nie obrażajac jej,ale "urody" to nie ma ona powalającej.Szczerze mówiąc to sttraszna z niej przeciętność. :mad:
Robin-taki chłoptaszek sobie przyjechał i od razu wszystkimi rządzi :wink:
Guy- :thud: No poprostu Ryś jako czarny charakter totalnie mnie urzekł.Jakie ona oczęta :mrgreen: On tam jeszcze Robinusiowi pokarze gdzie jego miejsce :banan:
Szkoda że ten serial taki krótki.Ledwo co spojarzałam a tu już była 21:00 i Finito :cry2: Ojjj juz sie nie moge doczekać kolejnego odcinka naprawde miło obejreć taką przygodówke,rozerwać sie i zatracić sie w marzeniach o złym Richardzie. :razz:

Harry_the_Cat - Pon 05 Lut, 2007 02:19

Caitri, Other - trochę avków, w tym sporo z Willem ;)

http://community.livejour...bbc/211868.html

migotka - Pon 05 Lut, 2007 08:25

ja sie nieco rozczarowałam, oczywiscie nie widokiem Armitaga-bo ten cudny!!!;) ale cała resztą- może to już "zboczenie zawodowe" ale nijak sie ma idealny makijaż i idealne kostiumy do sredniowiecza
miłosz - Pon 05 Lut, 2007 09:05

Dobra ogladnęłam!!! Nawet męża wciagłam, mówię choć suonko nowy Robin leci ;) a moja chlopa ciągle "a Herna to czemu nie ma?"....
Straśnie mnie te napisy wkurzaja co przylatują nie wiadomo skąd z informacją gdzie aktualnie się znajdujemy :? ??: Robin jakis taki wątlutki a dla odmiany Marian ma jakaś taką szczękę i szyję co sie zlewają w jakąs całość i wogóle wygląda jakby w wolnych chwilach przygotowywała sie do Mistrzostw Świata w Kulturystyce :? ??:
Rysio mroczny i ponury, robi głosem......a Szkarłatny Will - na razie to wygląda na to, że drużynie Robina to przydatna będzie przdszkolanka ;)

Harry a ja ciekawam jest jakie ten serial miał opinie na Wyspach? (i nie na forach ;) ino wśród recenzji krytyków???) Wiesz coś na ten temat? :hello:

Mag - Pon 05 Lut, 2007 10:02

Obejrzałam w przerwach na reklamę i końcówkę, bo zasadniczo byłam w polsatowskim więzieniu :mrgreen:
I zachwycić to mnie nie zachwyciło- zwłaszcza ucieczka pod gradem strzał i Marion miotająca szpilkami do włosów :? ??:
Ale mroczny Rysiu całkiem, całkiem :grin:

Harry_the_Cat - Pon 05 Lut, 2007 10:58

migotka napisał/a:
ja sie nieco rozczarowałam, oczywiscie nie widokiem Armitaga-bo ten cudny!!!;) ale cała resztą- może to już "zboczenie zawodowe" ale nijak sie ma idealny makijaż i idealne kostiumy do sredniowiecza

Jak mówiłam - taką przyjeli konwencję. Drażni, bo czego innego sie spodziewamy po RH.
Czekaj aż zobaczysz sławetny sweterek... :roll:
Podobno idea była taka, żeby połączyć elementy średniowieczne z współczesnymi.
A makijaż to najlepiej nosi w tym filmie Richard...

Harry_the_Cat - Pon 05 Lut, 2007 11:05

miłosz napisał/a:
Harry a ja ciekawam jest jakie ten serial miał opinie na Wyspach? (i nie na forach ino wśród recenzji krytyków???) Wiesz coś na ten temat?

Średnia oglądalność kształtowała się na poziomie 6 milionów widzów tygodniowo - czyli bardzo dobrze. Producenci byli zadwowoleni z wyników, czego dowodem jest decyzja o produkcji drugiej serii. Ogólnie seria skierowana jest jednak głównie do dzieci (i ich matek ;) ) i to sie sprawdziło. maluchy biegają z mieczami i łukiem, a naścianach plakaty z Robinem... :roll:

Krytyka różnie - chyba wszyscy spodziewali się czego innego. Im dalej tym jest lepiej - moim skromnym zdaniem 1 odcinek był jednym z najsłabszych w całej serii - największe pochwały zbierali Richard, Keith Allan i chyba Lucy Griffiths (God knows why...).

W dalszej części elementy a la Xena znikają i przestają tak drażnić wstawki polityczne - a w niektórych momentach to są nawet ciekawe...