Richard Armitage - Robin Hood 2006 w TVP!
Gunia - Nie 04 Lut, 2007 21:19
Tyle fanek przyszło się Rysiem zachwycać, ze Forum się przeciąża. Widzę, że to nie tylko ja mam problemy ze szczeną Robina. No i dlaczego on cały czas marszczy brwi? Wygląda wtedy jak kartofel.
Trzykrotka - Nie 04 Lut, 2007 21:21
A wygląda dość ekologicznie!
Rysio zdecydowanie się wybijał na plus: niewiele go byo, ale bardzo dobrze. No i wyglaa jakoś tak - młodzieńczo, młodziej niż Mr Thornton!
Ale ta konwencja mi się nie podoba: pachnie koszmarnym serialem amerykańskim i Xeną.
Gosia - Nie 04 Lut, 2007 21:24
Najbardziej zenujaca byla ta ucieczka i uratowanie skazancow, ale spuscmy zaslone milczenia i skupmy sie na Rysiu
Alison - Nie 04 Lut, 2007 21:24
Scenograf nie był w stanie się zdecydować czy polecieć futurystycznie, czy pozostać przy średniowieczu. Mój syn po obejrzeniu powiedział: z byle jakiej historii zrobić zły film to nie problem, ale żeby z dobrej historii zrobić byle jaki film, to już się trzeba naprawdę postarać.
Chyba nie zostanie fanem tego Robin Hooda, wychował się na klasyce gatunku
Anonymous - Nie 04 Lut, 2007 21:24
| Gunia napisał/a: | | Czy tylko mi się wydaje, że Robin powinien zrobić coś z tą szparą między górnymi jedynkami? |
Witaj w klubie antyfanek Robinowej diastemy
Gunia - Nie 04 Lut, 2007 21:26
| Trzykrotka napisał/a: | | pachnie koszmarnym serialem amerykańskim i Xeną. |
No właśnie. Ten rzut mieczem w obronie Mucha, walka z ojcem Liszowskiej... Ale ponieważ byłam o tym uprzedzona, śmieję się z tego kiczu serdecznie i tylko czekam na Rysia. Mój tata to patrzył na mnie tak: ??: kiedy przy każdym ujęciu z Rysiem wpadałam w zachwyt.
Anonymous - Nie 04 Lut, 2007 21:28
No jaki Ryś
Coś mi sie zanois na cotygodniową walke o TV ale zwycięstwo będzie słodkie :razz:
Gosia - Nie 04 Lut, 2007 21:31
Ojciec "Liszowskiej" wygladal jak jej mąż raczej
Harry_the_Cat - Nie 04 Lut, 2007 21:41
A jakieś pozytywy poza Rysiem?
Co sądzicie o szeryfie?
Anonymous - Nie 04 Lut, 2007 21:44
Ja muszę jeszcze nadmienić że Will wyglądał ładniusio w 1 odcinku - nie miał jeszcze tego szpecącego go zarostu. No i jak się patrzał tymi swoimi oczętami to aż mi tchu brakowało
Gosia - Nie 04 Lut, 2007 21:45
E tam, lepszy byl Allan z Doliny (Allan-A-Dale), te blekitne oczy...
No i szeryf, jak zwykle, super!
Anonymous - Nie 04 Lut, 2007 21:46
taaa....Alan z Doliny i Will Szkarłatny
Caitriona - Nie 04 Lut, 2007 21:47
Taaak...takie ładne ma te oczęta...
Gunia - Nie 04 Lut, 2007 21:47
Trochę mnie wkurzył tym ptaszkiem, ale ogólnie jest ciekawą postacią. Z jego orientacją coś jest na rzeczy.
Anonymous - Nie 04 Lut, 2007 21:49
Ja najbardziej lubie jak sie tak spode łba patrzy
Caitriona - Nie 04 Lut, 2007 21:52
Mam tylko takie:
achata - Nie 04 Lut, 2007 22:13
Święta prawda z tą Liszowską. Kogos mi ta kobita przypominała, dopiero wy mnie oświeciłyście
Mnie sie nawet to tłumaczenie z Muchą podobało a ta niekoordynacja tłumaczenia wydawała się celowa- trzeba w końcu aktorów trochę dopuścić do głosu. Ogólnie po polsku mi się nawet całkiem, całkiem podobało, tak jak po angielsku do sceny z facetem od jajka i wełnianą czapeczką. Z jednej strony "roku panskiego 1192" a z drugiej Puchar Świata w Lahti.
Co ciekawe mama zostawiła mi telewiżorek właśnie na RH a nie mówiłam jej co chcę oglądać. Może następnym razem da się ją wciągnąć? Raz jej się Rysio z profilu na mojej tapetce podobał....
Gunia - Nie 04 Lut, 2007 22:19
| achata napisał/a: | | Raz jej się Rysio z profilu na mojej tapetce podobał.... |
A komu by się nie podobał? Nadal twierdzę, że on ma najlepszy profil w Showbiznesie.
Mara7 - Pon 05 Lut, 2007 00:17
No jestem już po pierwszym odcinku
Fajny ten serial.Ale zawiodła mnie Marion nie obrażajac jej,ale "urody" to nie ma ona powalającej.Szczerze mówiąc to sttraszna z niej przeciętność. :mad:
Robin-taki chłoptaszek sobie przyjechał i od razu wszystkimi rządzi
Guy- No poprostu Ryś jako czarny charakter totalnie mnie urzekł.Jakie ona oczęta On tam jeszcze Robinusiowi pokarze gdzie jego miejsce
Szkoda że ten serial taki krótki.Ledwo co spojarzałam a tu już była 21:00 i Finito Ojjj juz sie nie moge doczekać kolejnego odcinka naprawde miło obejreć taką przygodówke,rozerwać sie i zatracić sie w marzeniach o złym Richardzie. :razz:
Harry_the_Cat - Pon 05 Lut, 2007 02:19
Caitri, Other - trochę avków, w tym sporo z Willem
http://community.livejour...bbc/211868.html
migotka - Pon 05 Lut, 2007 08:25
ja sie nieco rozczarowałam, oczywiscie nie widokiem Armitaga-bo ten cudny!!!;) ale cała resztą- może to już "zboczenie zawodowe" ale nijak sie ma idealny makijaż i idealne kostiumy do sredniowiecza
miłosz - Pon 05 Lut, 2007 09:05
Dobra ogladnęłam!!! Nawet męża wciagłam, mówię choć suonko nowy Robin leci a moja chlopa ciągle "a Herna to czemu nie ma?"....
Straśnie mnie te napisy wkurzaja co przylatują nie wiadomo skąd z informacją gdzie aktualnie się znajdujemy ??: Robin jakis taki wątlutki a dla odmiany Marian ma jakaś taką szczękę i szyję co sie zlewają w jakąs całość i wogóle wygląda jakby w wolnych chwilach przygotowywała sie do Mistrzostw Świata w Kulturystyce ??:
Rysio mroczny i ponury, robi głosem......a Szkarłatny Will - na razie to wygląda na to, że drużynie Robina to przydatna będzie przdszkolanka
Harry a ja ciekawam jest jakie ten serial miał opinie na Wyspach? (i nie na forach ino wśród recenzji krytyków???) Wiesz coś na ten temat?
Mag - Pon 05 Lut, 2007 10:02
Obejrzałam w przerwach na reklamę i końcówkę, bo zasadniczo byłam w polsatowskim więzieniu
I zachwycić to mnie nie zachwyciło- zwłaszcza ucieczka pod gradem strzał i Marion miotająca szpilkami do włosów ??:
Ale mroczny Rysiu całkiem, całkiem :grin:
Harry_the_Cat - Pon 05 Lut, 2007 10:58
| migotka napisał/a: | | ja sie nieco rozczarowałam, oczywiscie nie widokiem Armitaga-bo ten cudny!!!;) ale cała resztą- może to już "zboczenie zawodowe" ale nijak sie ma idealny makijaż i idealne kostiumy do sredniowiecza |
Jak mówiłam - taką przyjeli konwencję. Drażni, bo czego innego sie spodziewamy po RH.
Czekaj aż zobaczysz sławetny sweterek...
Podobno idea była taka, żeby połączyć elementy średniowieczne z współczesnymi.
A makijaż to najlepiej nosi w tym filmie Richard...
Harry_the_Cat - Pon 05 Lut, 2007 11:05
| miłosz napisał/a: | | Harry a ja ciekawam jest jakie ten serial miał opinie na Wyspach? (i nie na forach ino wśród recenzji krytyków???) Wiesz coś na ten temat? |
Średnia oglądalność kształtowała się na poziomie 6 milionów widzów tygodniowo - czyli bardzo dobrze. Producenci byli zadwowoleni z wyników, czego dowodem jest decyzja o produkcji drugiej serii. Ogólnie seria skierowana jest jednak głównie do dzieci (i ich matek ) i to sie sprawdziło. maluchy biegają z mieczami i łukiem, a naścianach plakaty z Robinem...
Krytyka różnie - chyba wszyscy spodziewali się czego innego. Im dalej tym jest lepiej - moim skromnym zdaniem 1 odcinek był jednym z najsłabszych w całej serii - największe pochwały zbierali Richard, Keith Allan i chyba Lucy Griffiths (God knows why...).
W dalszej części elementy a la Xena znikają i przestają tak drażnić wstawki polityczne - a w niektórych momentach to są nawet ciekawe...
|
|
|