Siostry Brontë - "Na plebanii w Haworth"
primavera - Śro 23 Sty, 2008 19:36
Przeglądając stosy książek poupychane w moim domu natrafiłam na tę książkę i przypomniałam sobie że ja kiedyś przevczytałam i byłam zachwycona. Można ją było kiedys nabyć http://www.proszynski.pl/...nte-p-784-.html ale teraz pzostaje czekać na wznowienie, poszukać w bibliotekach albo na aukcjach. Jednak chciałabym przy tej okazji bardzo polecić powieść opartą na życiu rodziny Bronte napisaną przez Glyn'a Hughes'a pod tytułem "Bronte". Niestety istnieje ona tylko po angielsku. Można sobie o nim poczytać http://penninepens.co.uk/glynhughes/ a samą poweść można złapać na amazon. Naprawdę warto!
akne - Wto 18 Maj, 2010 12:03
Hmm... zupełnie nieświadoma istnienia tego wątku, napisałam na moim blogu małą recenzyjkę . Też lubię tę książkę, ale jej nie mam, Admete mi pożycza, gdy mam na to ochotę; ona jest jak biblioteka narodowa ma wszystko co wartościowe.
Admete - Wto 18 Maj, 2010 12:03
Tendencyjna i wybiórcza biblioteka narodowa
przecinek - Śro 26 Maj, 2010 10:33
I jest wznowienie
http://merlin.pl/Na-pleba...t/1,777396.html
Admete - Śro 26 Maj, 2010 14:29
Chyba sobie kupie to wydanie, bo tamto mi się rozkleja.
Caitriona - Śro 26 Maj, 2010 19:10
W końcu! Na pewno sobię kupię, nie mam poprzedniego, bo ceny na allegro były powalające.
akne - Wto 08 Cze, 2010 19:47
A ja nie kupię, bo Admete i tak mi pożyczy
A swoją drogą- przyznaję sie do tego, ze lubię ich biografię , a nie lubię ich książek Trawię tylko Jane Eyre.
Admete - Wto 08 Cze, 2010 19:49
A skąd wiesz? Radziłąbym Ci jednak kupić, bo jednak nie mam kasy na drugi egzemplarz,a pierwszy sie rozlatuje.
Alicja - Śro 09 Cze, 2010 00:03
zamierzam skorzystać z okazji wznowienia wydania, bo jeszcze jej nie czytałam
Anonymous - Śro 09 Cze, 2010 09:03
Nie jeste sama
Aragonte - Sob 12 Cze, 2010 00:16
O, fajnie, że to wznawiają, bardzo dobra książka
Ale mam to stare wydanie, więc dublować go raczej nie będę
Caitriona - Wto 29 Cze, 2010 18:46
A do mnie właśnie ta książka dotarła - kupiłam na allegro za 20zł Póki co nie będę czytać, bo mam kilka innych książek do przeczytania, ale za jakiś czas do niej zajrzę
aś - Pon 02 Sie, 2010 12:12
wczoraj skończyłam czytać. nie przepadam za biografiami, ale ta jest naprawdę dobra
teraz będę inaczej postrzegać twórczość sióstr Bronte
Alicja - Pią 06 Sie, 2010 20:21
książka dotarła i do mnie. Nie zaczęłam jeszcze czytać, ale obejrzałam "ryciny". Nie ma co, ładny mieli widok z okien ( na okładce ksiżki) - cmentarz i nagrobki
migotka - Nie 19 Wrz, 2010 17:04
http://slowemmalowane.blo...akowska-na.html
moja recenzja
ultramaryna - Wto 05 Paź, 2010 18:44
Dla mnie biografia jest świetna. Już same losy sióstr Bronte są niezwykłe i pasjonujące w swej tragiczności, a Anna Przedpełska-Trzeciakowska opisuje je interesująco i szczegółowo. Tylko strasznie mnie irytowało spolszczanie imion. Przecież na "Wichrowych wzgórzach" widnieje imię Emily, nie Emilia
Anonymous - Czw 04 Lis, 2010 22:01
| Caitriona napisał/a: | | A do mnie właśnie ta książka dotarła - kupiłam na allegro za 20zł |
Jupiłam za 5 złotych plus przesyłka
Caitriona - Pią 05 Lis, 2010 22:20
| lady_kasiek napisał/a: | | Jupiłam za 5 złotych plus przesyłka |
Stare wydanie? Pamiętam jak na nie polowałam, ale cena zawsze przekraczała 60zł, kupiłam więc sobie nowe za 20zł....
Anonymous - Sob 06 Lis, 2010 12:24
Tak to stare wydanie Nowe mi się podobało ze względu na okładkę... ale jak się okazja trafiła sama...
Caitriona - Nie 07 Lis, 2010 23:50
Pewnie, ważna jest treść Ja po prostu bardzo się ucieszyłam, że ponownie wydali Na plebanii, poprzednia cena mnie zwalała z nóg...
Barka - Śro 12 Sty, 2011 00:03
Kupiłam sobie w prezencie od męża pod choinkę książkę Na plebanii w Haworth (wyd. Świat Książki), przeczytałam przez święta. Polecam ja wszystkim, których interesuje literatura XIX wieku. Ta książka daje inne spojrzenie na twórczość sióstr Bronte. Jeszcze raz gorąco polecam.
akne - Wto 25 Sty, 2011 21:44
Ja móweiłam, ze nie kupię, wiec sobie w prezencie zażyczyłam I mam:) Nawet na blogu napisałam recenzję.
hannah_johnson - Pon 04 Lip, 2011 09:12
| lady_kasiek napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | | A do mnie właśnie ta książka dotarła - kupiłam na allegro za 20zł |
Jupiłam za 5 złotych plus przesyłka |
Ja złapałam ostatnio za 20zl- bez tragedii:) Teraz tylko wypadałoby znaleźć trochę czasu na przeczytanie.
Admete - Pon 04 Lip, 2011 11:52
Zapraszamy do przywitalni i ubrania jakiejś ładnej sukienki - avatarka
Iza_Jesienna - Pon 14 Lis, 2011 21:58
Jest jest! Zlokalizowałam w mojej bibliotece uczelnianej i jutro skoro świt biegnę wypożyczać!
|
|
|