Komunikaty - Nowy dział - Siostry Bronte
Alison - Śro 25 Paź, 2006 13:51
| Harry_the_Cat napisał/a: | Ja To tylko jedna prośba - pisz nad wiadomością, że spoiler, oki?
|
W ŻYCIU!!! A co by to była za zabawa w denerwowanie?
Harry_the_Cat - Śro 25 Paź, 2006 13:59
No to obawiam się, ze sa tacy, ktorzy z tego powodu nie wezma udzialu w zabawie - w obawie przed spoilerami.
Alison - Śro 25 Paź, 2006 14:15
| Harry_the_Cat napisał/a: | | No to obawiam się, ze sa tacy, ktorzy z tego powodu nie wezma udzialu w zabawie - w obawie przed spoilerami. |
Hej! ŻARTOWAŁAM! Bawcie się ile wlezie!
Harry_the_Cat - Śro 25 Paź, 2006 14:19
| Alison napisał/a: | | Hej! ŻARTOWAŁAM! Bawcie się ile wlezie! |
No, ja to często nie potrafię Cię wyczuć... ??:
Alison - Śro 25 Paź, 2006 14:52
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Alison napisał/a: | | Hej! ŻARTOWAŁAM! Bawcie się ile wlezie! |
No, ja to często nie potrafię Cię wyczuć... ??: |
Widać mamy niskie biopowinowactwo, ale sie nie martw Kotku, w najlepszych rodzinach sie zdarza, uczuciom to nie zagraża
Jeannette - Śro 25 Paź, 2006 18:35
Ja się nie bawię. Nie żeby Ali mnie nastraszyła. Zarzuciłam czytanie na kilka miesięcy. Miłej zabawy.
Gosia - Śro 25 Paź, 2006 18:52
Bo Ali to sie lubi z nami draznic, ale z milosci to wszystko
Anonymous - Śro 25 Paź, 2006 19:16
Czy ja się też moge przyłączyć do wspólnego czytania Villette?? Co prawda czytałam to już jakiś czas temu, ale niewiele pamiętam z treści. Pamiętam tylko że mi się podobało :grin:
Harry_the_Cat - Śro 25 Paź, 2006 19:18
| otherwaymistercollins napisał/a: | | Czy ja się też moge przyłączyć do wspólnego czytania Villette?? Co prawda czytałam to już jakiś czas temu, ale niewiele pamiętam z treści. Pamiętam tylko że mi się podobało |
Zapraszamy, zapraszamy! Ale jeszcze parę dni potrwa (ja nie mam książki jeszcze )
Anonymous - Śro 25 Paź, 2006 19:27
Ja też nie mam książki i nawet nie będę kupować, raz że jestem bez grosza (wszystkie pieniądze wydałam na kalendarz ze zdjęciami księżnej Daisy von Pless) a dwa że VILLETTE jest w bibliotece niedaleko mojego domu, a do tej biblioteki to nikt poza mną nie chodzi ergo ta książka to prawie jak moja jest
Caroline - Śro 25 Paź, 2006 20:43
Ja też się chętnie przyłączę do czytania. Niedawno kupiłam sobie Villette we wspomnianym tu już wydaniu Alkazara (ale obleśnie tandetna okładka ) i wstyd się przyznać, jeszcze do niej nie zajrzałam. Teraz to nadrobię
Alison - Czw 26 Paź, 2006 10:10
Jasne Gosiu, że miłości się z Wami drażnię, więc nie bądźcie takie płochliwe
Co do wspólnego czytania, to ja kurcze nie mogę nigdzie dostać polskiego wydania, a po angielskiemu to za Wami i tak nie nadążę, bo dojechałam do 1/3 i się przerzuciłam na jakąś kolejną książkę, która mnie wpadła była w ręce, a teraz to czytam chyba 6 książek jednocześnie, to mogą się mnie fabuły mylić i bym was okropnie denerwowała
Chociaż.... może to jest jakiś pomysł na listopadowe wieczory
Gosia - Czw 26 Paź, 2006 11:25
Ja tez czytam pare na raz, i czasem nie wiem za ktora sie mam wziac ....
Harry_the_Cat - Czw 26 Paź, 2006 16:32
Czy myślicie, że możemy zacząć z początkiem listopada? czy za wcześnie?
(i może do tego czasu juz będzie nowy dział )
Gosia - Czw 26 Paź, 2006 17:54
Ja prosze zeby nie z poczatkiem listopada, bo bede wylaczona z obiegu spolecznego.
Harry_the_Cat - Czw 26 Paź, 2006 18:51
Nie ma problemu. A kiedy możesz?
Gosia - Czw 26 Paź, 2006 19:08
Wlasnie nie wiem
Moze w drugiej polowie.
Albo zaczniecie beze mnie, a ja sie dolacze pozniej.
GosiaJ - Czw 26 Paź, 2006 20:58
Wracam do tematu nowego działu. Skoro już decyzja podjęta, trzeba się zastanowić nad podziałem. Proponuję dział "Ekranizacje" oraz poszczególne poświęcone siostrom - Charlotte, Emily, Anne.
No i przyda się moderator, który najpierw przeklei stosowne wątki, gdzie trzeba, a potem będzie dbał o porządek. Harry, byłaś chętna?
Harry_the_Cat - Czw 26 Paź, 2006 21:18
| GosiaJ napisał/a: | | Harry, byłaś chętna? |
Znasz mnie Gosiu!! Rwę się do władzy....
Oczywiście, chętnie się tym zajmę.
Caitriona - Czw 26 Paź, 2006 23:29
Chętnie i to bardzo z Wami poczytam sobie "Villette". i mogę poczekac do połowy listopada (teraz mam trzy kniżki do skończenia )
Harry_the_Cat - Czw 26 Paź, 2006 23:38
Oki, to przejrzę, zobaczę ile jest rozdziałów i rozpiszę grafik od połowy listopada :*
Harry_the_Cat - Pią 27 Paź, 2006 19:49
Myślę o tym, żeby pierwsze dwa rozdziały omawiać od 19 listopada - niedziela. Wtedy ewentualnie, jak ktoś nie zdąży w tygodniu to ma całą sobotę i nawet niedziele, żeby nadrobić. Grafik napiszę w nowym watku - założę go na razie w dziele "Na każdy temat", bo tam będzie mi najłatwiej, jakby co, a jak powstanie nowy dział, to go przeniosę. Może być?
Gosia - Pią 27 Paź, 2006 19:57
Dla mnie okay.
I tak teraz nie dam rady czytac, mam cos do czytania i tlumaczenia ....
Padam na pyszczek
Caitriona - Pią 27 Paź, 2006 21:05
Harry: ideal!
Admete - Pią 27 Paź, 2006 23:17
Dobry pomysł z tym czytaniem. Ja już prawie zapomniałam, o czym to jest. Za dwa tygodnie będzie już drugi tom.
|
|
|