To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - VIGGO MORTENSEN

Agn - Śro 20 Wrz, 2006 21:55

Nie wiem, przez co je wydaje, ale - o zgrozo! - udaje mu się. Trochę też maluje (też to do mnie nie przemawia) oraz fotografuje (i jego zdjęcia podobają mi się BARDZO). Generalnie bardzo się człowiek udziela, w niektórych dziedzinach niestety, w niektórych - stety. ;)
Anonymous - Śro 20 Wrz, 2006 22:22

Cóż, co do Tfurczości i Twórczości Vigga mam podobne zdanie jak Ty. Obrazy - aż tak wysokiego poziomu abstrakcji nie posiadam. Muzyka?- słyszałam jedynie to co w filmie, ale i to do mnie nie przemawia. Zdjęcia - mają coś w sobie. Szczególnie te czarno-białe. Podoba mi się jak bawi się światłocieniem (aczkolwiek wystawa gdzie jest tylko jedno zdjęcie obrobione komputerowo na kilkadziesiąt sposobów to lekkie przegięcie). Czytałam tez kiedyś jego wiersze - i te zrobiły na mnie największe wrażenie.
Agn - Śro 20 Wrz, 2006 22:28

A owszem, wiersze też pisze. Niezłe są, ale jam poetycka noga, nie znam się na tym aż tak bardzo, by umieć to ocenić.
Anonymous - Śro 20 Wrz, 2006 22:41

Ja zwróciłam uwagę przede wszystkim na piękny rytm i melodię.
Anonymous - Sob 23 Wrz, 2006 19:42

Jak ja sie kiedyś w nim bujałam ale jak zobaczyłam ile ma lat....
Gunia - Sob 23 Wrz, 2006 19:57

lady_kasiek napisał/a:

A ja nadal go bardzo lubię. :) Już od dwóch wisi u mnie na drzwiach banner z ROKa z jego cudownym obliczem. :)

Anonymous - Sob 23 Wrz, 2006 20:16

JA go bardzo lubie jako Aragorna innych ról nie widziałam;/

Też go lubie miłość została zamieniona na sympatię.
Mam nadzieję że facet się podniesie po tym rozczarowaniu

Anonymous - Nie 24 Wrz, 2006 00:11

jakim rozczarowaniu?
Anonymous - Nie 24 Wrz, 2006 09:34

Jak po jakim stracił moją miłośc :twisted: :mrgreen:

Może sie podniesie

Aragonte - Nie 24 Wrz, 2006 17:55

lady_kasiek napisał/a:
Jak po jakim stracił moją miłośc :twisted: :mrgreen:

Może sie podniesie

Nie martw się, pocieszycielek Viggo sporo by się znalazło :wink:

Viggo zdecydowanie najbardziej mi pasuje w roli Aragorna (widziałam go jeszcze w "Historii przemocy", a na półce czeka "Armia Boga", gdzie gra Lucypera :mrgreen: ), jakoś jego naturalna uroda mniej do mnie przemawia. No i stosowne ciuchy tam nosi, co prawda wyświechtane równo :grin:

Imponuje mi mnogość jego zainteresowań, aczkolwiek zdanie na temat jego dokonań muzycznych mam mniej więcej takie, jak reszta. Wierszy nie czytałam, więc nie będę się wypowiadać.

Caitriona - Nie 24 Wrz, 2006 18:55

Jak dla mnie Viggo na zawsze już pozostanie Aragornem. Nie wiem jak to jest i o co chodzi, ale jako 'nienajświeższy' bohater Tolkiena wygladał fantastycznie. Tak w codziennym ubranku jakoś tak nie za bardzo...

Aragonte napisał/a:
na półce czeka "Armia Boga", gdzie gra Lucypera :mrgreen:

Zaczynam się uśmiechać: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Anonymous - Nie 24 Wrz, 2006 20:48

Aragonte napisał/a:
No i stosowne ciuchy tam nosi, co prawda wyświechtane równo :grin:

A jak oni się męczyli, żeby to wyświechtać !!!! :D

Gunia - Nie 24 Wrz, 2006 21:01

AineNiRigani napisał/a:
Aragonte napisał/a:
No i stosowne ciuchy tam nosi, co prawda wyświechtane równo :grin:

A jak oni się męczyli, żeby to wyświechtać !!!! :D

Ale za to jaki efekt!
Dla mnie w ogóle to Viggo jest atrakcyjny tylko w tym "męskim brudku". Scena koronacji na końcu ROTa powoduje u mnie chisteryczny śmiech z racji jego umytych i uczesanych włosów... :lol:

miłosz - Nie 24 Wrz, 2006 21:59

lady_kasiek napisał/a:

Lady w kwiecie wieku jest nasz Vigo ;) Co ty tu imputujesz poza tym takie mi sie porzekadło przypomniało......... al nie dla ócz dziewczęcych.............. hm hm hm :thud:

Anonymous - Nie 24 Wrz, 2006 22:16

Gunia napisał/a:
Dla mnie w ogóle to Viggo jest atrakcyjny tylko w tym "męskim brudku".

Nie tylko dla Ciebie :D Oj wszystkie mdlejemy na widok jego mokrych spoconych lub przetłuszczonych włosów, niedogolonej brody. Mnie się wydaje, że to kwestia spojrzenia. Jak "zasłoni" twarz ma bardzo czytelne oczy, z takim przenikliwym spojrzeniem. jakby czytał w duszy...

Agn - Nie 24 Wrz, 2006 22:22

Caitriona napisał/a:

Aragonte napisał/a:
na półce czeka "Armia Boga", gdzie gra Lucypera :mrgreen:

Zaczynam się uśmiechać: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ooooooooooooooo, Viggo jako Lucyfer był rewelacyjny! W sumie tylko 3 sceny, ale... MLASK!
"God? God is love. I don't love you."
No i wygląda też apetycznie - dłuższe włosy, bródka... eleganckie wdzianko. Mmm. ^^

I chciałam zauważyć, że pozaekranowo prezentuje się niezgorzej.

Gunia - Pon 25 Wrz, 2006 14:50

AineNiRigani napisał/a:
Gunia napisał/a:
Dla mnie w ogóle to Viggo jest atrakcyjny tylko w tym "męskim brudku".

Nie tylko dla Ciebie :D Oj wszystkie mdlejemy na widok jego mokrych spoconych lub przetłuszczonych włosów, niedogolonej brody. Mnie się wydaje, że to kwestia spojrzenia. Jak "zasłoni" twarz ma bardzo czytelne oczy, z takim przenikliwym spojrzeniem. jakby czytał w duszy...

ON byłby moim Syriuszem...

Anonymous - Pon 25 Wrz, 2006 15:17

nie, na Syriusza ma zbyt wątpliwą urodę. Syriusz był niezwykle przystojny i bez brudku. Umyty Viggo ma tzw. trudną urodę.
Gunia - Pon 25 Wrz, 2006 15:22

AineNiRigani napisał/a:
nie, na Syriusza ma zbyt wątpliwą urodę. Syriusz był niezwykle przystojny i bez brudku. Umyty Viggo ma tzw. trudną urodę.

Przecież Syriusz był właśnie w brudku. Seidział w Azkabanie etc. i zbyt higieniecznego trybu życia nie prowadził. W każdym razie mi wydaje się on świetny do tej roli, a już na pewno dużo bardziej mi "leży" od Garry'ego.

Anonymous - Pon 25 Wrz, 2006 15:29

ale wylacznie w III czesci. Bierz pod uwage, ze wystepuje rowniez w kolejnych, a w V w szczegolnosci. Tam juz jest czysty, zadbany i dojedzony. Poza tym maja byc przeciez rowniez retrospekcje z mlodosci jamesa i Syriusza
Harry_the_Cat - Pon 25 Wrz, 2006 15:46

No ale w retrospekcjach to juz na pewno nie Gary...
Anonymous - Pon 25 Wrz, 2006 15:58

nie wiem, nie orientuje sie w obsadzie...
ale pewnie nie. ot, wypaliłam :D

Balbina - Wto 26 Wrz, 2006 09:16

Niedziela 1.10 godz. 20:00 Hidalgo - Oceal Ognia z Viggo :lol:

w tym wieku to już skleroza :mrgreen: nie dopisałam że na Polsacie

Agn - Wto 26 Wrz, 2006 10:15

Aine, po Azkabanie kazdy jest i pozostaje watpliwej czy tez "trudnej" urody. Belli nic nie pomoglo, a i nie sadze, zeby przez wakacje Syriusz gwaltownie doszedl do siebie i nagle powrocil do swego dawnego "smierc dziewuchom" wygladu.

Harry_the_Cat napisał/a:
No ale w retrospekcjach to juz na pewno nie Gary...

Kiedys fama poszla, ze w retrospekcjach ma byc tylko James, Lily i Sever. Teraz juz nie wiem, bo potem sie okazalo, ze jakby sie Syriusz tez pojawil, to maja na niego kandydata. Ostatecznej decyzji w tej sprawie nie znam.

Anonymous - Wto 26 Wrz, 2006 12:01

A mimo to pewnie Syriusz nie byłby zarośnięty, nie nosiłby brudnych spoconych włosów...
A, niestety, to uatrakcyjnia Viggo :D