Ekranizacje - Perswazje (2022)
Trzykrotka - Pią 04 Cze, 2021 21:35
| Agn napisał/a: | Slina z pyska? |
No owszem. Po biegu przez pół Bath Anna wygląda na zaślinioną, nie wiem, czy cię zachęcać do powtórki
Ira - Pią 04 Cze, 2021 21:39
| Trzykrotka napisał/a: | | Mnie z ekranizacji 2007 Anna kojarzy się tylko z fatalną fryzują. |
Mnie też. Ten okropny kok i jakby "nieumyte włosy" przez tydzien. Brrrr.
Ale i tak mimo wszystko ją lubię.
Ja też straciłam na dzieję na dobrą ekranizację.
Agn - Pią 04 Cze, 2021 21:51
| Trzykrotka napisał/a: | | Agn napisał/a: | Slina z pyska? |
No owszem. Po biegu przez pół Bath Anna wygląda na zaślinioną, nie wiem, czy cię zachęcać do powtórki |
Nie pamietam za choinke.
Ale nie palam checia sprawdzenia, czy to prawda.
annmichelle - Pią 04 Cze, 2021 22:13
Dla mnie "Perswazje" mogą już w ogóle nie powstawać - podobnie jak "Duma i uprzedzenie" ,"Rozważna i romantyczna" i "Emma". Mam już swoje ukochane wersje (czyli 1995, 1995, 2008 i 1996 - z Kate ). "Opactwo Northanger" z 2007 roku również "daje radę".
Natomiast czekam wciąż na porządną, nieprzekombinowaną ekranizację "Mansfield Park".
BeeMeR - Pią 04 Cze, 2021 23:02
| Agn napisał/a: | Nie pamietam za choinke.
Ale nie palam checia sprawdzenia, czy to prawda. | Ale gdybyś chciała to proszę:
https://www.youtube.com/watch?v=aZp-_cbPLoU
Mnie nie przeszkadza sam bieg, tylko to, że Anna wygląda w nim żałośnie, a potem, spocona, mówi tak, że kamera wyraźnie chwyta nadmiar śliny
Loana - Pon 07 Cze, 2021 13:12
| Trzykrotka napisał/a: | | Mnie z ekranizacji 2007 Anna kojarzy się tylko z fatalną fryzują, a Wenworth nie z dumą, a miną a la zatwardzenie, przepraszam wielbicielki, ale w tym serialu nie wypadł zbyt dobrze. (...)Cała koncepcja scenariusza jest wadliwa, aktorzy niewiele chyba mogli z tym zrobić. (...) |
Fatalną fryzurą i strojami jak z przytułku -_- Nie wiem czemu ona chodzi w takich brzydkich, niedobranych ciuchach. AŻ TAK biedni nie byli przecież >_<
Dla mnie to w tych Perswazjach 2007 główna para w ogóle nie ma chemii między sobą -_- nie wierzę w ich romans zupełnie, ani wcześniej, ani potem.
W tej wersji z 2007 mam jeszcze jeden problem - chorą psychicznie młodszą siostrę Anny. W książce była rozpieszczona mamałyga, ale nie miała problemów psychicznych -_-
Tamara - Pon 07 Cze, 2021 13:17
Loana no dokładnie. Biedota w nędznych szmatach i psychicznie chora Mary - dramat
Ira - Pon 07 Cze, 2021 14:09
| Tamara napisał/a: | Loana no dokładnie. Biedota w nędznych szmatach i psychicznie chora Mary - dramat |
Jej starsza siostra była o wiele lepiej ubrana. Może bohaterka chciała tak oszczędzać kosztem siebie? Ale wystarczyłaby ładna fryzura i trochę lepsze kiecki i efekt byłby o wiele lepszy. Kostiumolog zasłużył na burę.
Loana - Wto 14 Cze, 2022 10:50
https://www.vogue.com/art...FIhoid4EumRVf_U
yyyy hmmm yyyy no ładny aktor gra pana Eliota... jak to koleżanka napisała - trzeba nam dużo melisy, dużo...
Koleżanka znalazła trailer, jest gorzej niż myślałam, że będzie...
https://www.youtube.com/watch?v=Es4reu1pA3o
annmichelle - Wto 14 Cze, 2022 11:15
Jak zwykle w nowych produkcjach - przegięli.
Przecież wszyscy wiemy, jak to było z kuzynem Elliotem, pannami Musgrove i lady Russell.
Trzymajmy się realiów, proszę.
Ciekawe jakie byłoby halo, gdyby np. Martina Luthera Kinga zagrał Azjata, a Mulan - Szwedka o blond włosach.
Panie wymuskane aż do bólu, ubranka wyprasowane, kapelusiki, włosy (przypomina mi się DiU 2005), no i ten makijaż!
Usta pomalowane na piękny kolor fuksji (!) u panny "z dobrego domu"?!
A kapitan na jakimś przyjęciu/balu nieogolony?!
I co to za "scenka rodzajowa", gdy rodzina Elliotów włącznie z wyniosłym papą siedzi ściśnięta na jednej kanapie jak sardynki w puszce?!
Kurcze, moje serce krwawi, jak na to patrzę.
Pewnie obejrzę, chociażby żeby się pośmiać lub wkurzyć.
Na podstawie zdjęć "zapachniało" Bridgertonami.
Trzykrotka - Wto 14 Cze, 2022 11:34
Ale czego się spodziewałyście? Obsadę i garść zdjęć rzucili już jakiś czas temu i widać było już, że z JA to mam może tytuł i nazwiska bohaterów.
Ten berecik Dakoty mnie zabił plus szminka oczywiście
Loana - Wto 14 Cze, 2022 11:59
| annmichelle napisał/a: | Na podstawie zdjęć "zapachniało" Bridgertonami. |
Nie no, jakby to mieli być Bridgertonowie to bym się nie czepiała, w końcu ten serial był na podstawie współcześnie napisanego romansu i to była bajka po prostu.
Ale tu niby wzięli Jane Austen -_- no kurczę blade Amerykanie to potrafią nieźle spierd* materiał wyjściowy.
Będę to oglądała jak film, który przypadkowo ma tytuł jak moja ulubiona powieść. Tylko tytuł
BeeMeR - Wto 14 Cze, 2022 12:02
A ja chyba nie będę oglądała
Już widziałam dość spartaczonych "prawie jak ekranizacji"
Trzykrotka - Wto 14 Cze, 2022 12:17
Ja nawet spróbowałabym obejrzeć, żeby zobaczyć Dakotę w czymś poza Greyem. Ale moje oczekiwania są zerowe. Może nawet minusjedynkowe.
Tamara - Wto 14 Cze, 2022 12:42
| Loana napisał/a: | | Amerykanie to potrafią nieźle spierd* materiał wyjściowy. |
przyklasuję koleżance w 300%
Sądząc po obrazkach to będzie hmmmmm bardzo postmodernistyczna krzyżówka Bridgertonów z DiU'05 w sumie myślę że z ciekawości i pod hasłem "Ło panie, kto to panu tak sp...lił" niewykluczone że obejrzę natomiast pojawia się podejrzenie, że w porównaniu z tym , "Emma" z Romolą okaże sie jednak dziełem wybitnym znaczy ona jako film jest świetna, ale nijak nie jest Austen , a tu chyba sie okaże bardzo Austen
Aczkolwiek zdjęcie z Kellynch Hall z salonu jest absolutnie w porządku . Ale na widok miny Jarvisa na fotce ryknęłam śmiechem - wyraz twarzy godny teatru amatorskiego z Mansfield Park
Grunt to od razu z góry przyjąć , że to nie ekranizacja , a fantastyczna wariacja na motywach , i wtedy można oglądać .
Aaaa, berecik Dakoty podobnie jak zwisające strąki na widok berecika od razu przypomniała mi się Michelle i jej "Słuchajcie uważnie, bo nie będę powtarzać!" ogólnie Dakota ma urodę kompletnie nie brytyjską , więc berecik nawet pasuje
Trzykrotka - Wto 14 Cze, 2022 14:10
Na yt jest trzęsący się filmik z kręcenia na molo w Lyme Regis. Pod spodem jakaś naiwna wyraża zachwyt i oczekiwanie, że będzie "tak wiernie w stosunku do książki jak sie da." Po molo przechadza się ciemnoskóry któryś z kapitanów
BeeMeR - Wto 14 Cze, 2022 14:15
Ja się czuję za stara na oglądanie czegoś, co mnie wizualnie ani trochę nie pociąga
Wolę fefnasty raz obejrzeć coś, co znam i lubię
Trzykrotka - Wto 14 Cze, 2022 14:49
Kiedy mnie pan Elliot młodszy pociąga wizualnie Podobał mi się bardzo w Last Christmas. I Dakotę chcę zobaczyć. Mam dobrą motywację, bo mojej przyjaciółce powiedzieli, że jest do niej podobna, więc teraz Dakota często pojawia się w naszych rozmowach i muszę zweryfikować moje pierwsze, bardzo kiepskie zdanie o niej.
BeeMeR - Wto 14 Cze, 2022 14:53
Będę czekać na wrażenia, może się skuszę
Młodszy Elliot owszem, ale kapitan mnie zupełnie nie pociąga
Loana - Wto 14 Cze, 2022 14:57
| Trzykrotka napisał/a: | Po molo przechadza się ciemnoskóry któryś z kapitanów |
Po prostu się porządnie opalił na tym statku! No!
| Trzykrotka napisał/a: | Kiedy mnie pan Elliot młodszy pociąga wizualnie Podobał mi się bardzo w Last Christmas. |
Mi się właśnie też spodobał ten aktor, nigdzie go jeszcze nie widziałam. A grał w "Last Christmas" pozytywną postać? Bo w sumie miałam obejrzeć ten film, ale jakoś mnie nie wzięło na to.
| Trzykrotka napisał/a: | | Mam dobrą motywację, bo mojej przyjaciółce powiedzieli, że jest do niej podobna, więc teraz Dakota często pojawia się w naszych rozmowach i muszę zweryfikować moje pierwsze, bardzo kiepskie zdanie o niej. |
Kiepskie zdanie o Dakocie czy koleżance?
Loana - Wto 14 Cze, 2022 16:26
Jeżu, to jednak jest gorsze niż myślałam... Netflix wrzucił trailera: https://www.facebook.com/watch?v=765453397982442
Admete - Wto 14 Cze, 2022 16:47
| BeeMeR napisał/a: | | Ja się czuję za stara na oglądanie czegoś, co mnie wizualnie ani trochę nie pociąga |
Jako i ja, odpuszczę sobie.
annmichelle - Wto 14 Cze, 2022 18:28
| Loana napisał/a: |
| Trzykrotka napisał/a: | Kiedy mnie pan Elliot młodszy pociąga wizualnie Podobał mi się bardzo w Last Christmas. |
Mi się właśnie też spodobał ten aktor, nigdzie go jeszcze nie widziałam. A grał w "Last Christmas" pozytywną postać? |
Tak, pozytywną.
Nie mam nic do aktora, w "Last Christmas" był ok, ale na kuzynka Elliota ni w ząb nie pasuje mi wizualnie, podobnie czarnoskóra lady Russell i mulatki siostry Musgrove, Charles plus takowe dzieci Mary.
To wygląda po prostu niepoważnie.
Podobnie jak te odprasowane kiecki, kapelusiki i cała reszta typu biegająca po lesie z rozwianymi włosami Anna.
Akaterine - Wto 14 Cze, 2022 20:15
Dawno nie wchodziłam na forum, ale po zobaczeniu zwiastuna musiałam
Podrzucę jeszcze linka do youtube'a:
https://www.youtube.com/watch?v=Fz7HmgPJQak
Może za jakiś czas dam radę to obejrzeć, ale jestem świeżo po "Śmierci na Nilu" i stwierdziłam, że mam dość złych ekranizacji.
annmichelle - Wto 14 Cze, 2022 20:35
Większość komentarzy na youtube pod trailerem oddaje moje odczucia.
|
|
|