To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność

Admete - Czw 15 Kwi, 2021 19:23

BeeMeR napisał/a:
Żeby tak jeszcze aktor umiał grać lepiej...

Taec, wiem - słaby jest, ale w Vincenzo się stara, jak może ;)

BeeMeR - Czw 15 Kwi, 2021 19:34

Czasem nawet słaby aktor fajnie wypada - mam słabość np. do SJS na ten przykład ;)
Loana - Czw 15 Kwi, 2021 20:53

BeeMeR napisał/a:
Żeby tak jeszcze aktor umiał grać lepiej... :P

A grał źle? Mi się podobał jego styl, był całkiem przekonywujący :) Grał młodego chłopaka i ja widziałam młodego chłopaka (potem doczytałam, że on w sumie mocno starszy jest :P ).

Czy któraś z Was widziała może tą dramę "The Master's Sun" (https://asianwiki.com/The_Master%27s_Sun)? bo się zastanawiam, czy nie włączyć, ale nie wiem, czy to się aby na pewno dobrze kończy, to się zastanawiam :P

Ktoś widział może ten film też "Pure Love" https://en.wikipedia.org/wiki/Pure_Love_(film) ? EDIT: dobra, sprawdziłam na Youtubie i nie oglądam, to film do płakania, nie dla mnie :P

BeeMeR - Czw 15 Kwi, 2021 20:58

Loana napisał/a:
A grał źle?
Ja widziałam go w którejś z poprzednich dram i był fatalny ;)
ale może już się poprawił ;)

Master's sun lubię - daj mu szansę :kwiatek:
Bzdura na resorach z duchami w roli ważnej i całkiem fajnym romansem ;)
https://www.youtube.com/watch?v=t615A2VNPcI

Loana - Czw 15 Kwi, 2021 21:07

BeeMeR napisał/a:
Master's sun lubię - daj mu szansę :kwiatek:
Bzdura na resorach z duchami w roli ważnej i całkiem fajnym romansem ;)
https://www.youtube.com/watch?v=t615A2VNPcI

Brzmi jak coś dla mnie :) Czyli jest romans i dobrze się kończy? :) to sobie zapuszczę, bo jest na Netflixie :)

Admete - Czw 15 Kwi, 2021 21:55

Właśnie zaczęłam dramę z duchami w tle. Po pierwszym odcinku jestem na razie zachęcona. Sell your haunted house. Nigdy jakoś nie lubiłam Taeca, ani z wyglądu ani z gry. Bring it ghost próbowałam i nie dla mnie. Ani fabuła ani aktorzy. Loano ja cię tych słodyczach nie pomogę, bo mam chyba romansową cukrzycę :-P Apage :lol:
BeeMeR - Czw 15 Kwi, 2021 21:58

Loana napisał/a:
Czyli jest romans i dobrze się kończy?
Tak, co najwyżej rozstanie pod koniec można przyspieszyć :P bo jest z tych bez sensu - drama chyba była rozciągana o odcinek i trzeba było czymś zapchać, wyraźnie traci tempo - ale to nic, nie ona jedna tak ma.
Oni tam mają doskonały pretekst do skinshipu - duchy ;)

Admete - Czw 15 Kwi, 2021 22:25

Loano może ci się spodoba, bo mnie znudziła dość prędko, a mamy zupełnie inne upodobania dramowe.
BeeMeR - Czw 15 Kwi, 2021 22:44

Admete napisał/a:
mnie znudziła dość prędko
To jest zrozumiałe, bo tam jest morze pleple - ale ja na przykład lubię romansowe pleple ;)
Ta drama z Min Ki jest w gruncie rzeczy o niczym... Nie dziwię się, że ją porzuciłaś ;)

Trzykrotka - Pią 16 Kwi, 2021 07:41

Nie wiem czy i ja nie porzucę, bo już mnie wczoraj zaczęła irytować. Trochę brakuje pomysłu na poprowadzenie wątków. Bohaterowie zachowują się jak dzieci. Męczące.
Zaczęłam za to Syzyfa, świeżo po premierze na NF. Pierwszy odcinek bardzo mnie zachęcił. Spróbuję dalej i zobaczymy.

Admete - Pią 16 Kwi, 2021 07:45

Podobno Syzyf najpierw nie był taki zły ( jako głupotka ), ale potem gorzej. Może kiedyś obejrzę fragmenty.
BeeMeR - Pią 16 Kwi, 2021 10:14

Trzeci odcinek OMLL właściwie mnie znudził....
Pani mi się podoba, sympatyczna, ale pan gburowaty, a człowiek się rozpieścił, że bohaterowie dram wcale nie muszą być tacy. Wątki poboczne mnie nie bardzo interesują a główny nie bardzo, wiarygodności w tym nie ma. Dom ładny, okna bardzo malownicze (acz jak tam musi być zimno ;) ) ale to trochę mało.

Loana - Pią 16 Kwi, 2021 10:31

BeeMeR napisał/a:
Tak, co najwyżej rozstanie pod koniec można przyspieszyć :P bo jest z tych bez sensu - drama chyba była rozciągana o odcinek i trzeba było czymś zapchać, wyraźnie traci tempo - ale to nic, nie ona jedna tak ma.

Przyznaję, że te rozstania na koniec są dość wkurzające, bo chyba zawsze są tylko zapychaczami (no w Bring It Ghost powiedzmy, że jakieś wytłumaczenie z sensem było) i nie wiem, po co je dają. Podobał mi się opis dramy "Sweet 18", gdzie autorka posta napisała, że to drama, gdzie bohaterowie nie rozstają się nawet na 5 minut - i było to na plus policzone, co całkowicie rozumiem :P

Admete napisał/a:
Loano może ci się spodoba, bo mnie znudziła dość prędko, a mamy zupełnie inne upodobania dramowe.

A wiesz, że to też jest pewien rodzaj wskaźnika dla mnie? Że jak Ciebie nudzi to pewnie mi podejdzie, a jak Tobie będzie sie podobało, to pewnie dla mnie za mocny kaliber :P

BeeMeR napisał/a:
Admete napisał/a:
mnie znudziła dość prędko
To jest zrozumiałe, bo tam jest morze pleple - ale ja na przykład lubię romansowe pleple ;)
Ta drama z Min Ki jest w gruncie rzeczy o niczym... Nie dziwię się, że ją porzuciłaś ;)

Jaka drama z Min ki? Przyznam, że czasami nie łapię, o czym piszecie, bo przeskakujecie dość mocno między tytułami, a ja nie kojarzę w ogóle aktorów, więc mam problem z wyłapaniem o co kaman :P

BeeMeR - Pią 16 Kwi, 2021 10:43

(Lee) Min Ki to aktor, polecam z nim Because This Is My First Life / This Life Is Our First. Teraz idzie z nim Oh my Ladylord i nas wszystkie po kolei nudzi/zniechęca.
Admete - Pią 16 Kwi, 2021 10:47

BeeMeR napisał/a:
Because This Is My First Life

Jest na Netflixie. Ależ mam dziś niechcieja do wszystkiego. A dopiero zaczynam robotę.

BeeMeR - Pią 16 Kwi, 2021 10:49

Min ki jest też świetny w roli psychopaty-mordercy (m. in. małych dziewczynek) w filmie Monster, ale to akurat niekoniecznie polecam bo sama wymiękłam i przewinęłam do końcówki sprawdzić czy go ktoś wreszcie kropnie ;)
Loana - Pią 16 Kwi, 2021 10:57

BeeMeR napisał/a:
(Lee) Min Ki to aktor, polecam z nim Because This Is My First Life / This Life Is Our First. Teraz idzie z nim Oh my Ladylord i nas wszystkie po kolei nudzi/zniechęca.

Ooo, a to jest romans i dobrze się kończy? Bo co prawda gościu mi się wizualnie jakoś specjalnie nie podoba, ale może mnie przekona do siebie jak zobaczę go w serialu :)

BeeMeR - Pią 16 Kwi, 2021 11:07

Loana napisał/a:
Ooo, a to jest romans i dobrze się kończy?
Tak, bardzo ładne spokojne i dorosłe dojrzewanie do związku - i tak, wszystko co polecamy dobrze się kończy ;)
On ma nietypową fizjonomię ale w rolach dziwaka o czułym sercu jest niezły (a w dramie Because ma pięknego kota :serce: )

Trzykrotka - Pią 16 Kwi, 2021 12:30

Syzyfa aż trudno było traktować serio po akcji ratowania samolotu w dziurą w szybie metodą zalepienia dziury taśmą :rotfl: Cała akcja była tak durna jak Bondy czasami. Ale jak już się wie, co się ogląda, yo wchodzi (na razie) bez wspomagania. A co mi tam, pojadę dalej. Nie mam wielkiej awersji do PSH, to na pewno pomoże.
Ale i tak najlepszy jest powrót w lata 80 - tłumaczę z przyjemnością 12 odcinek AM1988

Admete - Sob 17 Kwi, 2021 12:50

Obejrzałam 3 odcinek Taxi Driver i podoba mi się. Nie zawsze pasują mi seriale na podstawie komiksów, ale ten jest nieźle zrobiony - stylowo. No i oczywiście Lee Je Hoon jest miłym dodatkiem ;)
BeeMeR - Sob 17 Kwi, 2021 13:12

Syzyf tj klejenie okna w samolocie taśmą brzmi kusząco :lol:
Kto tam gra?

Admete - Sob 17 Kwi, 2021 13:34

PSH niestety i Cho Seung Woo - także niestety ;) Ale z innych powodów niestety ;) Zastanawiam się czy nie obejrzeć któregoś replay poza 1988 - przeczytałam sobie najpierw, kto został mężem w obu seriach, żeby się nie zirytować i kibicować właściwej parze od początku. W 1997 straszne brzydactwo, nie znam tego aktora.
BeeMeR - Sob 17 Kwi, 2021 13:46

Seo In Guka nie znasz? On jest przystojny inaczej, ale gra fajnie, drugim jest drugi z TPM :wink:
Oni się tam strasznie wydzierali, zwłaszcza z początku, ale w sumie dramę wspominam nieźle (no i też znałam męża ;) ) daj szansę dramie :kwiatek:

Admete - Sob 17 Kwi, 2021 13:52

To widać w tej drugie, nie wiem który rok - Seo In Guk może być :) Lubię go. Chodziło mi o dramę, w której jest Andrea - tam mężem zostaje aktor, którego nie znam. Obie są na Netflixie po angielsku.
Aragonte - Sob 17 Kwi, 2021 15:14

Admete napisał/a:
Chodziło mi o dramę, w której jest Andrea - tam mężem zostaje aktor, którego nie znam. Obie są na Netflixie po angielsku.

Andrea, czyli Samuraj? :mrgreen: To masz na myśli Answer Me 1994. Część naprawdę mi się podobała, chociaż nie jestem aż taką fanką. I nijak nie byłam zaskoczona wyborem męża, raczej głupio z tym pogrywali, bo było to ewidentne od pierwszego odcinka :wink: Obyczajowe wątki były fajne, no i rodzice panny to aktorzy, których dobrze znasz i lubisz.

Ha, wykoncypowałam, że wykorzystam siostrzeńca, żeby mi kabel LAN pomógł podłączyć - trzeba go przeciągnąć za szafą z komputerem i w pojedynkę trochę trudno to zrobić. Wtedy bym miała Netflixa na telewizorze, a nie na lapku.