Seriale - Bridgerton, czyli fikcja histe(o)ryczna...
Agn - Nie 27 Gru, 2020 22:30
| Caitriona napisał/a: | Ja obejrzałam całość i od początku nastawiłam się na głupotkę i odmóżdżacz, czego mi było trzeba. Ładne, kolorowe, lekkie. Nie dopatrywałam się żadnej poprawności historycznej. Obejrzane, zapomniane |
No wlasnie. Coz, po ekranizacji ksiazek autorki, ktora tez nie napisala niczego z dbaloscia o realia nie nalezy wymagac cudow. I ja nie wymagam, dobrze sie bawie przy tej glupotce.
Oglada sie to rownie uciesznie jak czyta pudelka. Mozg lasuje sie na kolorowo. Jak mi sie znudzi, to bez zalu porzuce i obejrze cos innego, ale po tym stresie, jaki mialam ostatnio w robocie, taka durnotka jest dla mnie idealna.
Guilty pleasure pelna geba.
Mnie poprawnosc polityczna nie wadzi ani troche. Owa poprawnosc, ktora niektorym tak strasznie przeszkadza, kaze tez pokazywac w filmach kobiety nie jako tepe idiotki od wpadania w klopoty, zeby je dzielni mezczyzni ratowali i chedozyli w nagrode. Ta straszna poprawnosc polityczna dala nam rozwoj postaci kobiecych do roli sprawczej.
Podoba mi sie to, ze w filmach jest - to zabrzmi bardzo zle - bardziej kolorowo. Lubie roznorodnosc.
Trzykrotka - Nie 27 Gru, 2020 22:54
No i dobrze, dla każdego inna trucizna
Ja kolory też lubię, a ten ichni książe jest do schrupania. I buty z cholewami zdejmuje w ułamku sekundy!
Z tą emancypacją kobiet jest w tym serialu nie najlepiej, skoro cała intryga zasadza się na "olaboga, wyszła z nim do ogrodu bez przyzwoitki" ale na czymś w końcu, procz coraz to nowych sukien, tańców i podejrzeń kim jest lady-jak-jej-tam, musi się zasadzać
Admete - Nie 27 Gru, 2020 22:55
| Agn napisał/a: | | Oglada sie to rownie uciesznie jak czyta pudelka. |
Nawet nie próbuję ani jednego ani drugiego Ale każdy ma swoje guilty pleasure
Agn - Nie 27 Gru, 2020 23:08
Trzykrotko, ten ksiaze jest jedynym, na ktorego poki co patrze bez przykrosci. Reszta jest.... Meh.
BeeMeR - Nie 27 Gru, 2020 23:30
Wysłałam rozsądek, poczucie estetyki i takie inne zbędne aspekty na wcześniejszą drzemkę i obejrzałam pierwszy odcinek - książę jest fajny To bajka, nie mam nic przeciwko wszelakiemu kolorytowi bo dobrze mi się to oglądało - jest barwnie - może nawet chwilami nazbyt pstrokato
Agn - Pon 28 Gru, 2020 10:35
Ja obejrzalam 3 odcinki. Mam ubaw.
Nie wiem co mi sie najbardziej podoba. Chyba motyw, ze jak sie kreci jakis facet wokol panienki, to naraz zlatuja sie setki innych adoratorow i ze to ma ulatwic znalezienie meza.
BeeMeR - Pon 28 Gru, 2020 10:47
Tja, też nigdy nie rozumiałam tego rozumowania "wzbudźmy w Kimśtam znazdrość pokazując się razem" mnie nic tak nie odrzuca jak fakt, że ktoś jest zajęty, obrączka i koloratka zwłaszcza
Ja rankiem obejrzałam odcinek 2, odprężające to, myśleć nie trzeba
Agn - Pon 28 Gru, 2020 11:44
Myslenie jest wrecz wysoce niewskazane, bo zabija frajde.
GP, drogie panie, GGGP.
annmichelle - Pon 28 Gru, 2020 11:49
| Agn napisał/a: | Myslenie jest wrecz wysoce niewskazane, bo zabija frajde.
GP, drogie panie, GGGP. |
A mnie chyba jednak szkoda czasu na serial, którego już trailer wywołał u mnie irytację.
Co innego GP, które swoimi głupotkami mnie po prostu bawią, a co innego jak coś mnie wnerwia.
Ale miło poczytać Wasze komentarze o tym serialu. Poprawiają humor bez konieczności oglądania tego "cuda".
Agn - Pon 28 Gru, 2020 12:43
Nie bedzie ci wiec przeszkadzalo, jesli dalej bede pisac o wrazeniach?
annmichelle - Pon 28 Gru, 2020 13:22
Skądże!
Pisz, pisz - szczególnie jeśli będzie dotyczyło tego jak twórcy "odpłynęli".
Agn - Pon 28 Gru, 2020 13:32
Wydaje mi sie, ze w odlotach przyjeli zasade "sky is the limit", gdyz poniewaz albowiem ostatnio ksiaze na spacerze (na spacerze!!!) zalecal glownej bohaterce masturbacje.
Co cnotliwa i kompletnie nieswiadoma procesu robienia dzieci panna skwapliwie uczynila jeszcze tego samego wieczoru.
annmichelle - Pon 28 Gru, 2020 13:37
RaczejRozwazna - Pon 28 Gru, 2020 13:47
Agn - Pon 28 Gru, 2020 13:47
Spodziewam sie jeszcze lepszych rewelacji w dalszym ciagu. Obstawiam, ze nasza kombinatorska parka zostanie do slubu przymuszona, bo costam. Powod nieistotny, wazniejsza bedzie konsumpcja, zalozycie sie?
BeeMeR - Pon 28 Gru, 2020 13:49
A pan nie będzie miał oporów przed konsumpcją coby dziedzica nie spłodzić?
Agn - Pon 28 Gru, 2020 14:11
Alez BeeMeRku, ogarnij sie, przeciez taki rozpustnik i utracjusz jak on (a wiemy to, bo sam tak powiedzial ) za nic sie nie oprze. Podejrzewam tez, ze ze wzgledow jakichstam (na pewno cos wymysli) nie pozwoli, by ktos watpil w to malzenstwo, ze nieskonsumowane i zeby nikt nie urzadzal podsmiechuwek kosztem panny.
Najwyzej pozniej bedzie zalowal albo cus.
praedzio - Pon 28 Gru, 2020 14:26
Ja tylko powiem, że będzie niezła gimnastyka w tym temacie.
annmichelle - Pon 28 Gru, 2020 14:30
Dziewczyny, proponuję wydzielić z tego tematu posty o tym serialu, bo przeczucie mi mówi, że to będzie przynajmniej kilkanaście stron na temat tej epopei.
Szykuje się odstresewujący temacik do głupawek.
Moderatorki - plissss. Zaczęło się wczoraj rano od postu Akateriny.
Agn - Pon 28 Gru, 2020 14:45
| praedzio napisał/a: | Ja tylko powiem, że będzie niezła gimnastyka w tym temacie. |
Nie spodziewalam sie niczego innego.
Ale serio strzele focha, jesli w trakcie bohaterowie nie beda konwersowac. W ksiazkach jakie produkuja panie pokroju Julii Quinn w trakcie odbywaja sie caaaaale rozmowy, wprawdzie glownie o urodzie panny bez przyodziewku i przyrodzeniu pana, ale jednak.
Tak, ja tez jestem za wydzieleniem tematu.
BeeMeR - Pon 28 Gru, 2020 14:47
Ależ Agn, nawet rozpustnik potrafi być cnotliwy w domu a rozrabiać gdzie indziej
W romansach przynajmniej wszystko jest możliwe
Takie w każdym razie było moje domniemanie
Agn - Pon 28 Gru, 2020 14:55
Alez BeeMeRku, odwoluje sie do twego rozsadku - toz nie od dzis wiadomo, ze rozpustnik, znalazlszy glowna bohaterke, przestaje sie interesowac innymi kobietami, gdyz poniewaz tylko ona jest w stanie go zaspokoic.
Jak ty zycia nie znasz, tsk! tsk!
BeeMeR - Pon 28 Gru, 2020 15:06
Ależ owszem, niemniej zanim on przejrzy na oczy że ona i tylko (ż)ona może mu dać wiadome rozkosze to po jakimśtam pretekstowym skandalu i pospiesznym małżeństwie powinni trochę pocierpieć w osobnych sypialniach - po cóż innego by się książę ojcu-tyranowi odgrażał,że ród na nim wyginie, hę? Gdyby nie ten fakt (a jestem świeżo po retrospekcji okrutnych dziecięcych lat księcia) byłabym skł9nna uwierzyć, że do konsumpcji dojdzie przed ślubem
Agn - Pon 28 Gru, 2020 15:10
A myslisz, ze nie dojdzie? On bez slubu chedozy jakies panienki, to bohaterki by na zla strone nie przeciagnal posrod jekow i wzywania imienia bozego nadaremno?
Alez BeeMeRku...
BeeMeR - Pon 28 Gru, 2020 15:31
Skoro już ją do masturbacji namówił jednym spacerem to dałby radę w 5 minut, jak się chwalił, nie wątpię ani chwili
Coś czuję, że powinnyśmy to arcydzieło razem oglądać wspomagane którąś z moich nalewek
Może nawet wymyśliłybyśmy kilka dodatkowych wątków i scen - a jeszcze jakby Ania do nas dołączyła to hoho, działoby się ktowie czy nie więcej niż na ekranie
|
|
|