Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10
Admete - Czw 11 Sie, 2016 08:29
To nie dziwię się, że ja byłam totalnie znudzona
Trzykrotka - Czw 11 Sie, 2016 09:37
| Admete napisał/a: | To nie dziwię się, że ja byłam totalnie znudzona |
Kiedy głowna opowieść nie była nudna. Ja mam wielki sentyment do OML, a myślę, że nawet gdyby nie grał Siwon, to podobałaby mi się opowieść o dojrzewaniu, dorastaniu, stawaniu się prawdziwym mężczyzną, człowiekiem. Ale wiadomo - co kto lubi.
BeeMer BBJX ogląda się naprawdę dobrze, ale nie ma tam tego, co lubisz, czyli ładnych scen walk itp. Jest trochę woltyżerki i jazdy konnej. Ale cała opowieść pokazana jest oczami bohaterki, więc mamy głównie sceny we wnętrzach, oraz rozmowy i kilka tych samych plenerów. Stepy, czy jezioro pełne monstrualnych nenufarów robione są w dużej mierze sztucznie. Liczę, że i pod tym względem wersja koreańska będzie inna.
Edit:
| BeeMeR napisał/a: |
Właściwie to ja tak sobie myślę, że może myśli tłumaczki szły tym tropem: "chciałabym, by Siwon kładł na mnie ust swych koral* w wallkisie (był na koniec następny ładny wallkiss) albo się, no ostatecznie może być choćby presja " No i trudno mi ją winić
|
No, takiemu rozumowaniu to ja tylko przyklasnę, bo mnie samej myśli krążą w tych obszarach, zwłaszcza kiedy pokazują zbliżenia. I te piękne rzęsy i całokształt
Trzykrotka - Czw 11 Sie, 2016 10:20
Moon Lovers alert, mamy resztę plakatów!
http://www.dramabeans.com...ke-their-claim/
Nasza ładna para, czyli Pan Signal i SMA potwierdziła wspólną dramę
http://www.dramabeans.com...orrow-with-you/
Admete - Czw 11 Sie, 2016 11:16
| Trzykrotka napisał/a: | | iedy głowna opowieść nie była nudna. Ja mam wielki sentyment do OML, a myślę, że nawet gdyby nie grał Siwon |
Ja to dostałam zaraz na początku oglądania, najpierw Faith, potem chyba GD i OML. No i miałam po tym rok przerwy, bo uznałam, ze to nie dla mnie. Siwon był tam dla mnie przezroczysty zupełnie, a ta aktorka wydawała mi się za chuda i brzydka w tych loczkach. Dodatkowy minus - noona romance. Więcej przewijałam niż oglądałam. Dobrze, że potem trafiłam na King of dramas, City Huntera i seguki, bo pewnie nigdy bym nie wróciła. Ewidentnie nie moje klimaty
Opis tej nowej dramy wygląda ciekawie, będę pilnować.
Trzykrotka - Czw 11 Sie, 2016 11:22
Dramy oglądanej na przewijaku nie ocenisz jak należy, bo przegapiasz ważne rzeczy. To po prostu nie twoj klimat i nie twój Siwon, nie ma się co zmuszać. Ja mam całe grono przezroczystych aktorów, którymi inni się zachwycają - norma.
Admete - Czw 11 Sie, 2016 11:26
No właśnie. Tylko, ze wtedy nie miałam rozeznania, co by mi się mogło spodobać i zarzuciłam. On tam dodatkowo jest jeszcze wybitnie młody, za młody jak na mój gust W Tomorrow with you aktorzy w równym wieku, więc nikt się czepiać nie będzie.
Trzykrotka - Czw 11 Sie, 2016 13:06
A propos Pięknych - Oczu, profilu i wszystkiego w ogóle, mały filmik z serii jak on pięknie balansuje kieliszkiem wina
Agn, alert! Na samej górze
http://jgsmile.tumblr.com/
Admete - Czw 11 Sie, 2016 13:22
Oglądam W i w połowie odcinka dostałam ataku śmiechu - bohater przedstawia pannie cztery wersje scenariusza - czwarty najlepszy Najlepsza w tym serialu jest metatekstowość. Bawi mnie niezmiernie jak scenarzystka sobie pogrywa odrobinę z nami i konwencją jako taką. Ostatecznie wszytko i tak jest napisane Autor komiksu się zmienił, to i gatunek też A w kissach to się chyba na Miss Oh nieco zapatrzyli i stwierdzili, że choć nie kablówka, to nie będą dużo gorsi Jak do tej pory bawię się nieźle. I to urocze Brzdactwo, które nosi te dziwaczne garnitury z nieopisanym wprost wdziękiem ( kratka rządzi ).
Trzykrotka - Czw 11 Sie, 2016 13:35
Seans zaplanowałam na dziś i już się nie mogę doczekać
Admete - Czw 11 Sie, 2016 13:48
Aaaa...ale thriller nadal jest, bo nie tylko Bohater wyrwał się spod kontroli, ale też Główny Zły - yay. Fajne się to robi. Ciekawa jestem, czy dojdzie do całkowitego uniezależnienia się świata W od naszego. Albo do całkowitego unicestwienia...Intryguje mnie bardzo, co scenarzystka wymyśli. Jak tak dalej pójdzie, to będzie jej najlepsza praca. A odcinek 7 jest absolutnie uroczy Sama zobaczysz
Aragonte - Czw 11 Sie, 2016 14:36
| BeeMeR napisał/a: | | Dziewczyny oglądają chińską dramę - na tej samej podstawie, inne dziewczyny co innego (mam ochotę zapytać jak się kończy Mr Beak?, a ja finalny odcinek Oh My Lady (OML) |
A mam spoilerować Mr Baek? Admete już zaspoilerowałam, ale większość spoilerów nie lubi. Ja jeszcze tego nie obejrzałam uczciwie do końca, nie miałam kiedy, ale podejrzałam końcówkę, żeby wiedzieć, na co się nastawiać Mam wrażenie, że w pewnym momencie robi się trochę zbyt słodko, jeśli chodzi o romans, ale wątek synowsko-ojcowski wypadł całkiem ciekawie.
A co do OML - dam temu szansę, na razie to chyba tylko podejrzałam fragmenty pierwszego odcinka i tyle, więc się nie liczy. Siwona w roli pierwszoplanowej jeszcze nie widziałam
Trzykrotka - Czw 11 Sie, 2016 14:44
Jak o mnie chodzi, to spoileruj Jesli będę miała oglądać, to i tak obejrzę.
Edit: przyjrzałam się zdjęciom z Moon Lovers, uważniej, nie mnie Piękne Oczy nie rozpraszały. Mają bardzo łądne kostiumy. I zróżnicowane. Podoba mi sie pastelowa kolorystyka Ha Neula i ten gołąbkowy szlafroczek w który spowity jest następca tronu. A jak prezentuje się Ji Soo w błękitnej opasce i szacie.
Tylko brązowa i błyszcząca szata Trzynastki mi się nie podoba.
Admete - Czw 11 Sie, 2016 14:50
Mam obejrzane dwa odcinki. Na razie zajrzałam na to chińskie cudo Chciałam już dawno obejrzeć choć kawałek chińskiej dramy i miałam parę podejść. Na razie jednak poległam na języku i jakiejś takiej dziwności, której nie mogłam zaakceptować. W przypadku rzeczy z Japonii jakoś mi łatwiej przyszło, choć nadal traktuję te produkcje jako rodzaj kulturowego badania na temat inności
Co do chińskiego Scarlet Heart - ładne mają stroje i wnętrza. Czy wam też się wydaje, że oni zgrywają całe dialogi tak bardzo osobno, że wydaje się jakby kto inny grał, a kto inny mówił? A może to wynika z faktu, że nie umiem połączyć mowy z poruszaniem ust Moja wersja ma napisy tylko angielskie. Mam kilka odcinków, nie obejrzę pewnie dużo, ale ciekawa byłam. Język mi bardzo przeszkadza. Jakbym dubbing miała
Trzykrotka - Czw 11 Sie, 2016 15:19
| Admete napisał/a: | Język mi bardzo przeszkadza. Jakbym dubbing miała |
Może miałam więcej treningu, do kiedyś-kiedyś fascynowałam się kinem chińskim i mase filmów oglądałam, więc tutaj też jakoś mi język "wszedł," ale musze powiedzieć, że w innych przypadkach mam podobnie. O ile w dramie kostiumowej, którą traktuję w całości jako "coś bardzo dziwnego" język jakoś mi nie przeszkadza, to już we wspólczesnych - bardzo. Próbowałam oglądać tajwański In Time With You, którym wszyscy się zachwycali jako wspólczesnym, realistycznym obrazem życia azjatyckich 30-latków z wielkich miast - i nic z tego. Nie byłam w stanie kompletnie nawiązać kontaktu z dramą właśnie na poziomie języka. Nie rozumiałam nastroju mówiącej osoby, tego, co ją emocjonalnie łączy z drugą osobą. Odpuściłam, wszystkiego oglądać i tak się nie da. Zresztą - pozostawało jeszcze aktorstwo
Admete - Czw 11 Sie, 2016 16:16
Miałam chyba więcej styczności z językiem japońskim kinowo i pewnie dlatego mi nie przeszkadza. W chińskim jest tak, że oni w moim odczuciu tylko szumią i mało ruszają ustami. Sam serial może się podobać i już widzę, że Koreańczycy to pewnie podkręcą niebotycznie - montaż, tempo, dramatyzm, emocje. Podoba mi się jak Rouxi "wpada" od czasu do czasu na Czwórkę i ładna była scena, gdy pierwszy raz spotkała Ósemkę czyli męża swojej siostry.
Kogo gra Królowa ze Zwierciadła? I którym księciem jest Kang Ha Neul?
BeeMeR - Czw 11 Sie, 2016 16:58
| Aragonte napisał/a: | A mam spoilerować Mr Baek? | No pewnie - ja tego oglądać nie będę ale jestem ciekawa.
| Admete napisał/a: | Chciałam już dawno obejrzeć choć kawałek chińskiej dramy i miałam parę podejść. Na razie jednak poległam na języku i jakiejś takiej dziwności, której nie mogłam zaakceptować. W przypadku rzeczy z Japonii jakoś mi łatwiej przyszło, choć nadal traktuję te produkcje jako rodzaj kulturowego badania na temat inności | Ja chyba w takim kontekście rzucę okiem/zacznę Bubu.
| Trzykrotka napisał/a: | | Moon Lovers alert, mamy resztę plakatów! | Podoba mi się en z łukiem - acz wolałabym ujęcie z całym łukiem - podoba mi się w ogóle koncept teaserów plakatowych. Książąt dalej nie odróżniam Zacznę wraz z dramą albo nie zacznę
Jęknę tylko, że naprawdę wolałabym inna panię. No i nie straszcie mnie, że tam gra znowuż królowa ze zwierciadła, chyba, że ta stara
| Admete napisał/a: | To nie dziwię się, że ja byłam totalnie znudzona | Bo to nie jest twoja drama ani twój Siwon i nie ma się co nad tym rozwodzić - wiedziałyśmy o tym już ze dwa lata temu i naprawdę nie sądzę by coś się z czasem zmieniło w tej materii
Moja jest i mój ci on też - nawet taki młodziak udający 28-latka
Admete - Czw 11 Sie, 2016 18:25
| BeeMeR napisał/a: | | Jęknę tylko, że naprawdę wolałabym inna panię. |
Ja też. Co do chińskiego pierwowzoru to ichnia panna nie jest taka zła. Bardzo ładna i wdzięcznie przewraca oczami Nie wiem, ile obejrzę, zanim się nie znudzę, ale jeszcze to nie nastąpiło.
Agn - Czw 11 Sie, 2016 18:44
| BeeMeR napisał/a: | Wychodziło po kolei jedno i drugie - tj najpierw by nie dać się na posiadaniu nieślubnego dziecka (co jest znacznie większym skandalem rujnującym lub przynajmniej zatrzymującym chwilowo karierę) jak reporter odkrył, że Aktor mieszka z ajummą lub przynajmniej ona u niego bywa nader często to Siwon-aktor oznajmił w konferencji prasowej, że się umawiają - ku konsternacji ajummy, której życie stało się nieznośne (paparazzi, fanki obrzucające jajami itp), no ale swój swój uratował. Tj skandal był pomniejszy, nie niszczący kariery - no i wtedy ratował ajummę przez paparazzi - na zaś po którymś zjadliwym reportażu oblała ich (czekających pod mieszkaniem aktora) wodą z wiader (twierdząc, że następnym razem będzie to brudna woda ) i takie tam.
Dopiero jak się mała zgubiła i szukali jej wszyscy to aktor bez wahania oznajmił, że to jego córka i ma się znaleźć - mają jej szukać wszyscy pracownicy centrum handlowego - no i się znalazła w pięknej scenie |
No to tak jak się m/w spodziewałam.
Awwww Siwonek przyznający się do dziecka - no i jak tu go nie kochać?
| BeeMeR napisał/a: | | aktora (tańczymy, śpiewamy, pozujemy, gramy) |
Boru, przeczytałam "gazujemy" i miałam niejakie wątpliwości...
| Trzykrotka napisał/a: | BeeMer BBJX ogląda się naprawdę dobrze, ale nie ma tam tego, co lubisz, czyli ładnych scen walk itp. Jest trochę woltyżerki i jazdy konnej. Ale cała opowieść pokazana jest oczami bohaterki, więc mamy głównie sceny we wnętrzach, oraz rozmowy i kilka tych samych plenerów. Stepy, czy jezioro pełne monstrualnych nenufarów robione są w dużej mierze sztucznie. Liczę, że i pod tym względem wersja koreańska będzie inna. |
Na pewno będzie. Po trailerze już widać, że Junki tam miecz będzie nosił nie po to, by mu pas obciągał. Będę się zachwycała, jak on ślicznie morduje.
Temu panu ucięli łuk!
| Trzykrotka napisał/a: | A propos Pięknych - Oczu, profilu i wszystkiego w ogóle, mały filmik z serii jak on pięknie balansuje kieliszkiem wina
Agn, alert! Na samej górze
http://jgsmile.tumblr.com/ |
Razem z Aragonte chcemy być tym winem...
| Admete napisał/a: | Co do chińskiego Scarlet Heart - ładne mają stroje i wnętrza. Czy wam też się wydaje, że oni zgrywają całe dialogi tak bardzo osobno, że wydaje się jakby kto inny grał, a kto inny mówił? A może to wynika z faktu, że nie umiem połączyć mowy z poruszaniem ust |
Mam podobnie, ale to bardziej na zasadzie, że wydaje mi się, że przy jakimś dźwięku inaczej bym ułożyła usta. No ale nie znam chińskiego, nie jestem pewna.
| Admete napisał/a: | Język mi bardzo przeszkadza. Jakbym dubbing miała |
Mnie na początku wadził, ale już przywykłam. W chińskim CIĘĘĘĘŻKO usłyszeć intonację. Ale też jakoś to ogarnęłam.
| Admete napisał/a: | | W chińskim jest tak, że oni w moim odczuciu tylko szumią i mało ruszają ustami. |
Otóż to.
| Trzykrotka napisał/a: | | Może miałam więcej treningu, do kiedyś-kiedyś fascynowałam się kinem chińskim i mase filmów oglądałam, więc tutaj też jakoś mi język "wszedł," ale musze powiedzieć, że w innych przypadkach mam podobnie. |
Też mam jakiśtam trening. Eeeech, aż mi się przypomniało "Zawieście czerwone latarnie" - mus odświeżyć, bo to piękny film.
| Admete napisał/a: | | Kogo gra Królowa ze Zwierciadła? I którym księciem jest Kang Ha Neul? |
KHN gra Ósemkę.
Królowej ze Zwierciadła nie pamiętam w ML.
| BeeMeR napisał/a: | | Ja chyba w takim kontekście rzucę okiem/zacznę Bubu. |
| BeeMeR napisał/a: | | Podoba mi się en z łukiem - acz wolałabym ujęcie z całym łukiem |
Oooo! Nie tylko ja mam takie zastrzeżenia!
| BeeMeR napisał/a: | Moja jest i mój ci on też - nawet taki młodziak udający 28-latka |
LMH miał podobnie - w CH grał starszego od siebie, chyba właśnie 28-latka.
Trzykrotka - Czw 11 Sie, 2016 19:07
Sprawdziłam - w Moon Lovers gra aktorka, która widnieje w obsadzie Lustereczka jako 'queen Park.' Nie jest to królowa - matka bliźniąt. Kto to był Queen Park?
Będzie też panna z Girls Generation, ale o tym pisano już dawno.
Admete: na początku dramy bohaterka, dwudziestoparoletnia wciela się w ciało 16-latki. Stąd czasami początkowo zachowuje się niuniowato. Potem nabiera dworskiej statecznści i ma naprawdę masę czaru prawdziwej damy. Nawet kiedy z złości i żalu obrzuca Czwartego sniezkami. Z całej sily
A propos Lustereczka, to w nowej dramie LMH Kolczasty Król będzie jego bratem.
BeeMeR - Czw 11 Sie, 2016 19:10
| Agn napisał/a: | Awwww Siwonek przyznający się do dziecka - no i jak tu go nie kochać? | Prawda?
Zwłaszcza jeśli tym przyznaniem przekreślił swoją karierę (wstrzymał na jakiś czas), bo reklamodawcy odwołali reklamy - więcej, musiał zapłacić reklamodawcom sowitą rekompensatę za niedotrzymanie image, odwołano koncerty, fanmitingi itd. - coś jak u Dokko. Tylko od razu wiadomo tez, że z czasem się odkuje, bo już dostał ofertę z innego segmentu usług tudzież dramę japońską - której moim zdaniem nie chce nie tylko ze względu na roczny wyjazd do Japonii i ajummę, ale tez córeczkę, której zmiana klimatu jest obecnie niewskazana zupełnie. Ten roczny wyjazd mnie nieco zmroził, ale alleluja! Nie było rocznej ani żadnej innej przerwy i zbędnej rozłąki! Dało się! Alleluja!
Brakło mi tylko sceny, w której by córeczka nazwała Gwiazdora tatą.
| Agn napisał/a: | | No to tak jak się m/w spodziewałam. | No cóż, nie jest to najbardziej nowatorska drama stulecia
| Agn napisał/a: | | "Zawieście czerwone latarnie" - mus odświeżyć, bo to piękny film. | Ładny owszem, choć smutny. Ja go raczej nie powtórzę, pamiętam.
BeeMeR - Czw 11 Sie, 2016 19:12
| Trzykrotka napisał/a: | Kto to był Queen Park? | To była konkubina królewska, która poczęła z nim dziecko - i poroniła, bo klątwa była wciąż aktywna. Ona była w ostatnich odcinkach, gdzieś pod koniec - chyba już nie oglądałyście.
Admete - Czw 11 Sie, 2016 19:15
| Agn napisał/a: | Królowej ze Zwierciadła nie pamiętam w ML. |
http://asianwiki.com/Kang_Han-Na
Ale to może inna osoba jest, była tam jakaś inna królowa?
| Trzykrotka napisał/a: | | Stąd czasami początkowo zachowuje się niuniowato. |
Aktorka jest wystarczająco ładna, by unieść niuniowatość
BeeMeR - Czw 11 Sie, 2016 19:42
| Admete napisał/a: | http://asianwiki.com/Kang_Han-Na
Ale to może inna osoba jest, była tam jakaś inna królowa? | Jako rzekłam, konkubina w ostatnich dwóch odcinkach bodajże - ja ją kojarzę z Empire of Lust dodatkowo (po linku )
Admete - Czw 11 Sie, 2016 20:06
Ta chińska aktorka ma wyczucie komediowe, dobrze jej wychodzi zachowywanie się jak narwana nastolatka plus pewna siebie kobieta z XXI wieku. Jakoś nie widzę w tej roli młodej, która ma grać w wersji koreańskiej. Ciekawe czy zostawią humor, bo w chińskim produkcie jest go sporo. W 3 odcinku Roiuxi spuściła manto wrogiej księżniczce Aż do jeziorka wpadły, potem zaś odstawiła numer z rozkazywaniem. Nie wiem, dlaczego ale mnie to mocno rozbawiło.
Trzykrotka - Czw 11 Sie, 2016 20:47
| BeeMeR napisał/a: | | Ona była w ostatnich odcinkach, gdzieś pod koniec - chyba już nie oglądałyście. |
To ja już nie oglądałam. Dobrze, że to nie ta podstawowa królowa, niech na razie zrobi sobie trochę przerwy
W chińskim BBJX wszystkie kobiety sa piękne, może tylko służące zostawiono takie bardziej przaśne. Obie żony Ósmego, Wrogini - piszczy, ale ma śliczną buzię, potem kurtyzana Luwu, MinMin, Yutan. Także konkubiny cesarskie, matka Czwartego i Czternastego jest piękną panią, podobnie matka Ósmego. A nasza Ruoxi ma tyle czaru, że spokojnie można zrozumieć fascynację, jaką budziła w cesarskich synach.
|
|
|